Τι ετοιμάζω στο εργαστήριο μου ???
- kerkyra2007
-
- Premium Member
-
- Άπορος AmigaFun
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
25/03/2014 20:29 #19094
από kerkyra2007
AMIGA 1200 3.1 /BLIZZARD 1230/50/32 MB IDE/CF/HD/CD/LS120/ZIP100 / INDIVISION AGA MK2CR / COMMODORE MONITOR 1084 S / AMIGA MULTISCAN MONITOR / ATARI 520 STE 4MB TOS 1.06 /ICD ASCI2SCSI HD 6GBX2 /COSMOSEX-MICROCOSMOS/ COMMODORE 128D JIFFYDOS /COMMODORE 64C / 1541 ULTIMATE / ZX SPECTRUM 48+ DIVIDE+KEMPSTON/ ATARI 800XL / SIO2SD/ ORIC ATMOS Soon with Floppy interface
Απαντήθηκε από kerkyra2007 στο θέμα Τι ετοιμάζω στο εργαστήριο μου ???
Συγχαρητήρια φίλε μου. Μόλις το ανακάλυψα και άκουσα το πρώτο βίντεο δεν πίστευα ότι αυτό που ακούω είναι ο C64.
Τι να σου πώ έμεινα άναυδος ΜΠΡΑΒΟ και παλι ΜΠΡΑΒΟ.
Μου θυμίζει κάτι που είχα διαβάσει εκείνες τις εποχές ότι αν κατάφερναν τον 6502 να τρέξει γρηγορότερα θα έκανε θαύματα.
Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά μα πραγματικά σοβαρά με το άθλημα.
ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Τι να σου πώ έμεινα άναυδος ΜΠΡΑΒΟ και παλι ΜΠΡΑΒΟ.
Μου θυμίζει κάτι που είχα διαβάσει εκείνες τις εποχές ότι αν κατάφερναν τον 6502 να τρέξει γρηγορότερα θα έκανε θαύματα.
Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά μα πραγματικά σοβαρά με το άθλημα.
ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
AMIGA 1200 3.1 /BLIZZARD 1230/50/32 MB IDE/CF/HD/CD/LS120/ZIP100 / INDIVISION AGA MK2CR / COMMODORE MONITOR 1084 S / AMIGA MULTISCAN MONITOR / ATARI 520 STE 4MB TOS 1.06 /ICD ASCI2SCSI HD 6GBX2 /COSMOSEX-MICROCOSMOS/ COMMODORE 128D JIFFYDOS /COMMODORE 64C / 1541 ULTIMATE / ZX SPECTRUM 48+ DIVIDE+KEMPSTON/ ATARI 800XL / SIO2SD/ ORIC ATMOS Soon with Floppy interface
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- shock
- Junior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 11
26/03/2014 11:35 #19113
από shock
Απαντήθηκε από shock στο θέμα Τι ετοιμάζω στο εργαστήριο μου ???
Μάλλον παίζει να είμαι ο μόνος που δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει ο Γιώργος 
Το sample playback στην αρχή θέλει SID? Δεν γίνεται από τον 6502?
Όσον αφορά το 2ο SID, πως μπήκε; Που γίνεται map ώστε να το "ξέρει" ο player και να το εκμεταλλευτεί; Εκτός και αν έφτιαξες και τον player!
Γιώργο RESPECT!
Το sample playback στην αρχή θέλει SID? Δεν γίνεται από τον 6502?
Όσον αφορά το 2ο SID, πως μπήκε; Που γίνεται map ώστε να το "ξέρει" ο player και να το εκμεταλλευτεί; Εκτός και αν έφτιαξες και τον player!
Γιώργο RESPECT!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
26/03/2014 13:01 - 26/03/2014 13:22 #19116
από GeoAnas

Κατ'αρχήν να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια !
Ας εξηγήσω λοιπόν μερικά πράγματα ..
To sample είναι αρχείο ήχου .Raw, 15 MHz 8 bit Mono.
Την δουλειά την κάνει κυρίως η MMC64 γι αυτό και το plugin έχει γραφεί για την συγκεκριμένη cartridge.
Το electric dreams επιλέχθηκε γιατί το θεωρώ πολύ επίκαιρο με το θέμα και την "μεταμόρφωση" του C64, που λαμβάνει χώρα στον πάγκο μου. Όλα τα RAW αρχεία έχουν γίνει στο PC (με το πρόγραμμα SoX ) και έχουν μεταφερθεί στην SD της MMC64.
www.c64-wiki.de/index.php/MMC64#MMC64_RAW_Sample_Plugin
Το DualSID δεν επεμβαίνει πάνω στην εκτέλεση του RAW μουσικού αρχείου, ούτε το plugin επιτρέπει κάτι τέτοιο. Απλά δίνει "πιο γεμάτο" ήχο από το απλό SID, αφού αντί για ένα, "δουλεύουν" δυο sids στέλνοντας το κάθε ένα, το 15 MHz 8 bit Mono αρχείο σε κάθε ηχείο ξεχωριστά
(!).....
Όσο αφορά τα υπόλοιπα demos και games ....
"DualSID is a device which allows you to plug in two different SID
models to your Commodore 64. You can set the second SID's address to
five different memory locations. Both SIDs can be set to the same
memory area which enables stereo sound to your favourite games.
DualSID is compatible with most stereo SID software and demos "
Πηγή : koti.mbnet.fi/malinto/dualsid/index.shtml (To site του δημιουργού)
...και έχει απόλυτο δίκιο !
To DualSID με άλλα λόγια προσθέτει ακόμα ένα SID και δίνει στον CBM 64 δυνατότητα απόδοσης 6 voices συνολικά και πραγματικό stereo ήχο αφού για τα .sid μουσικά αρχεία που το χρησιμοποιούν, 3 φωνές αποδίδονται από το ένα chip και 3 (διαφορετικές) φωνές αποδίδονται από το άλλο, με άλλα λόγια... άλλο ακούγεται από το ένα ηχείο και άλλο από το δεύτερο. Παράδειγμα το "BOYS,BOYS,BOYS" της Sabrina που έβαλα πιο πάνω.
Οι διευθύνσεις που χρησιμοποιεί το δεύτερο sid chip μπορεί να είναι :
1) $D400
2) $D420 (συνηθέστερη όλων)
3) $D500
4) $DΕ00
5) $DF00
Τα FAQs στη σελίδα του δημιουργού θα σας λύσουν πολλές απορίες
( koti.mbnet.fi/malinto/dualsid/faq.shtml )
Βέβαια, παίζει ρόλο και το configuration του DualSID, εγώ έχω ως main sid το νεότερο 8580 και secondary το παλιό καλό 6581 (γι αυτό και έχω προσθέσει regulator).
Προς το παρόν δεν σκοπεύω να υπερχρονίσω τον επεξεργαστή (όχι ότι δεν μπαίνω στον πειρασμό
).
Στο πρόγραμμα είναι άλλα πραγματάκια που με την σειρά τους θα προσφέρουν ένα boost στον παππούλη ενώ το σύνολο θα έχει αυξημένο cool looking factor, γιατί όλος ο σχεδιασμός του έχει γίνει με πρόβλεψη να είναι μια Cool Mean Demo Machine
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Τι ετοιμάζω στο εργαστήριο μου ???
Κατ'αρχήν να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια !
Ας εξηγήσω λοιπόν μερικά πράγματα ..
To sample είναι αρχείο ήχου .Raw, 15 MHz 8 bit Mono.
Την δουλειά την κάνει κυρίως η MMC64 γι αυτό και το plugin έχει γραφεί για την συγκεκριμένη cartridge.
Το electric dreams επιλέχθηκε γιατί το θεωρώ πολύ επίκαιρο με το θέμα και την "μεταμόρφωση" του C64, που λαμβάνει χώρα στον πάγκο μου. Όλα τα RAW αρχεία έχουν γίνει στο PC (με το πρόγραμμα SoX ) και έχουν μεταφερθεί στην SD της MMC64.
www.c64-wiki.de/index.php/MMC64#MMC64_RAW_Sample_Plugin
Το DualSID δεν επεμβαίνει πάνω στην εκτέλεση του RAW μουσικού αρχείου, ούτε το plugin επιτρέπει κάτι τέτοιο. Απλά δίνει "πιο γεμάτο" ήχο από το απλό SID, αφού αντί για ένα, "δουλεύουν" δυο sids στέλνοντας το κάθε ένα, το 15 MHz 8 bit Mono αρχείο σε κάθε ηχείο ξεχωριστά
Όσο αφορά τα υπόλοιπα demos και games ....
"DualSID is a device which allows you to plug in two different SID
models to your Commodore 64. You can set the second SID's address to
five different memory locations. Both SIDs can be set to the same
memory area which enables stereo sound to your favourite games.
DualSID is compatible with most stereo SID software and demos "
Πηγή : koti.mbnet.fi/malinto/dualsid/index.shtml (To site του δημιουργού)
...και έχει απόλυτο δίκιο !
To DualSID με άλλα λόγια προσθέτει ακόμα ένα SID και δίνει στον CBM 64 δυνατότητα απόδοσης 6 voices συνολικά και πραγματικό stereo ήχο αφού για τα .sid μουσικά αρχεία που το χρησιμοποιούν, 3 φωνές αποδίδονται από το ένα chip και 3 (διαφορετικές) φωνές αποδίδονται από το άλλο, με άλλα λόγια... άλλο ακούγεται από το ένα ηχείο και άλλο από το δεύτερο. Παράδειγμα το "BOYS,BOYS,BOYS" της Sabrina που έβαλα πιο πάνω.
Οι διευθύνσεις που χρησιμοποιεί το δεύτερο sid chip μπορεί να είναι :
1) $D400
2) $D420 (συνηθέστερη όλων)
3) $D500
4) $DΕ00
5) $DF00
Τα FAQs στη σελίδα του δημιουργού θα σας λύσουν πολλές απορίες
( koti.mbnet.fi/malinto/dualsid/faq.shtml )
Βέβαια, παίζει ρόλο και το configuration του DualSID, εγώ έχω ως main sid το νεότερο 8580 και secondary το παλιό καλό 6581 (γι αυτό και έχω προσθέσει regulator).
Προς το παρόν δεν σκοπεύω να υπερχρονίσω τον επεξεργαστή (όχι ότι δεν μπαίνω στον πειρασμό
Στο πρόγραμμα είναι άλλα πραγματάκια που με την σειρά τους θα προσφέρουν ένα boost στον παππούλη ενώ το σύνολο θα έχει αυξημένο cool looking factor, γιατί όλος ο σχεδιασμός του έχει γίνει με πρόβλεψη να είναι μια Cool Mean Demo Machine
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chriskgnr, glaros, vovolas, Pluto63, amiga500fan, shock
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.192 δευτερόλεπτα