Καταστήματα ηλεκτρονικών online
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3781
Όλες οι παραγγελίες μου είναι λίγα κομμάτια (1,5,10)
Από ποιότητα είναι η αναμενόμενη,για παράδειγμα στα 10 βύσματα rca τα 2 ήταν για πέταμα αλλά το κόστος των 10 βυσμάτων ήταν 1,5 euro,σε τοπικά καταστήματα βρήκα το ένα βύσμα μέχρι και 2 euro
Μεγάλο αρνητικό ο χρόνος παράδοσης (30 μέρες) και το σενάριο να χαθεί η παραγγελια,τώρα αν χαθεί θα "κλαις" πολύ λίγα χρήματα αλλά το ebay σε προστατεύει με επιστροφή χρημάτων ή να σου ξαναστείλει ο πωλητής το προϊόν.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- h20_polo
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Οτιδήποτε έρθει από Κίνα με Express EMS και tracking number , υπόκειται στους όρους εκτελωνισμού, οπότε επιβάλλονται τέλη εκτελωνισμού?!
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3781
- h20_polo
-
- Premium Member
-
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
1)απο Κινα με Free shipping θα ελθουν με απλο ταχυδρομειο..αυτο σημαινει χωρις tracking number και χρονο παραδοσης τουλαχιστον 1 μηνα..ειναι σχεδον αδυνατο να περασουν τελωνειο αφου εαν προκειται για μικρα εξαρτηματα ειναι ενας μικρος φακελλος που κανεις δεν θα ασχοληθει μαζι του.Υποψιν οτι εαν ειναι λιγο μεγαλο το φακελλο ή ειναι πακετακι ,τα ΕΛΤΑ (προς τιμην τους) δεν τα αφηνουν στο σπιτι, αλλα αφηνουν ειδοποιηση να τα παρεις απο το ταχυδρομειο (παρολο που δεν ειναι συστημενα και δεν εχουν tracking number).
Οι Κινεζοι πωλητες επισης γραφουν Free sample ή gift ή χαμηλοτερη αξια για να μην υπαρχει κινδυνος τελωνειου...Συνηθως οι πωλητες δεν εχουν προβλημα και καλο ειναι να τους λετε-οπου ειναι δυνατο-για χαμηλοτερη τιμη γιατι ειναι το λιγοτερο βλακεια να πληρωσεις ΦΠΑ για υπολογιστη 30ετιας λες και ειναι κανενας i7...
2)Οτιδηποτε εχω παρει με EMS δεν εχει περασει τελωνειο (και μιλαμε για ογκωδη πραγματα πχ ολοκληρο laptop) .Ακομη ομως και εαν σε πιασουν πληρωνεις απλα και μονο το νομιμο ΦΠΑ και οχι τα "κερατιατικα" των αλλων courrier (DHL,UPS κλπ) που σε χρεωνουν εξοδα εκτελωνισμου,φυλαξης κλπ ασε που πρεπει να πας στο ΕΛ-ΒΕΛ να κανεις εσυ τον εκτελωνισμο ,εαν δεν θες να δωσεις μια περιουσια.
3)Προσοχη απο Αμερικη μονο USPS δηλ Αμερικανικα ταχυδρομεια και οχι οτιδηποτε αλλο εκτος και εαν το ebay εχει προυπολογισει τα εξοδα εκτελωνισμου...
4)Για οσους ψωνιζουν απο DX,Aliexpress etc προτεινω αποφυγη του swiss post γιατι και αργει περισσοτερο απο το china post αλλα και το tracking number του ειναι για τα πανηγυρια...
Αυτα....
- kazas
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
www.dx.com
πάντα έχω tracking number (φυσικά επιλέγω την δωρεάν αποστολή) εκτός εάν η παραγγελία είναι κάτω απο 10 δολάρια οπότε δεν έχω.
- h20_polo
-
- Premium Member
-
angel_grig έγραψε: Eπειδη εχω αγορασει πολλες φορες και απο Κινα,Hong Kong,Ιαπωνια και Αμερικη τα πραγματα εχουν ως εξης:
1)απο Κινα με Free shipping θα ελθουν με απλο ταχυδρομειο..αυτο σημαινει χωρις tracking number και χρονο παραδοσης τουλαχιστον 1 μηνα..ειναι σχεδον αδυνατο να περασουν τελωνειο αφου εαν προκειται για μικρα εξαρτηματα ειναι ενας μικρος φακελλος που κανεις δεν θα ασχοληθει μαζι του.Υποψιν οτι εαν ειναι λιγο μεγαλο το φακελλο ή ειναι πακετακι ,τα ΕΛΤΑ (προς τιμην τους) δεν τα αφηνουν στο σπιτι, αλλα αφηνουν ειδοποιηση να τα παρεις απο το ταχυδρομειο (παρολο που δεν ειναι συστημενα και δεν εχουν tracking number).
Οι Κινεζοι πωλητες επισης γραφουν Free sample ή gift ή χαμηλοτερη αξια για να μην υπαρχει κινδυνος τελωνειου...Συνηθως οι πωλητες δεν εχουν προβλημα και καλο ειναι να τους λετε-οπου ειναι δυνατο-για χαμηλοτερη τιμη γιατι ειναι το λιγοτερο βλακεια να πληρωσεις ΦΠΑ για υπολογιστη 30ετιας λες και ειναι κανενας i7...
2)Οτιδηποτε εχω παρει με EMS δεν εχει περασει τελωνειο (και μιλαμε για ογκωδη πραγματα πχ ολοκληρο laptop) .Ακομη ομως και εαν σε πιασουν πληρωνεις απλα και μονο το νομιμο ΦΠΑ και οχι τα "κερατιατικα" των αλλων courrier (DHL,UPS κλπ) που σε χρεωνουν εξοδα εκτελωνισμου,φυλαξης κλπ ασε που πρεπει να πας στο ΕΛ-ΒΕΛ να κανεις εσυ τον εκτελωνισμο ,εαν δεν θες να δωσεις μια περιουσια.
3)Προσοχη απο Αμερικη μονο USPS δηλ Αμερικανικα ταχυδρομεια και οχι οτιδηποτε αλλο εκτος και εαν το ebay εχει προυπολογισει τα εξοδα εκτελωνισμου...
4)Για οσους ψωνιζουν απο DX,Aliexpress etc προτεινω αποφυγη του swiss post γιατι και αργει περισσοτερο απο το china post αλλα και το tracking number του ειναι για τα πανηγυρια...
Αυτα....
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Αυτή ήταν η πιο πλήρης και ολοκληρωμένη απάντηση σε ερώτημα που έχω λάβει εδώ και πάρα πολύ καιρό!
- kazas
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
www.xenophonvenieris.gr
venieris.com
www.antoniadis.com.gr
www.elektronik.gr
www.emimikos.gr
www.alifragis.com.gr