To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !

 • DAT-Alex
 • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex Συντάκτης θέματος
 • Retro User
 • Retro User
 • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
29/04/2015 09:15 - 29/04/2015 10:57 #29013 από DAT-Alex
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στον Γιώργο a.k.a GEOANAS
[/color]

Πριν τρεις εβδομάδες περίπου εκεί που έψαχνα στο ebay για κάποια ολοκληρωμένα… έπεσε το μάτι μου σε μια δημοπρασία ενός Ιταλού ο οποίος έδινε 3 Commodore Breadbins (ψωμιέρες) ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ -for parts only!

Χμμμ…! Οι σκέψεις ότι σε περίπτωση που κέρδιζα την δημοπρασία τα μεταφορικά και για τα τρία κομμοντόρια θα ήταν ίσως υψηλό στην αρχή με έβαλε σε σκέψεις… ΑΛΛΑ βλέποντας τις φωτός με τις τρεις ψωμιέρες δίπλα-δίπλα και το γεγονός από μόνο του ότι πρόκειται για Commodore 64 (ξέρετε τώρα την αδυναμία μου) και τελικά το πάθος –you know- το να αναστηθούν επιτέλους αυτά τα μηχανάκια που ήταν ‘for parts only’ με έκαναν και έβαλα ένα τελικό bid!
Έπειτα από μερικές μέρες (που έκλεισε η δημοπρασία) …έλαβα το ‘πολυπόθητο’ μύνημα : «You won this auction»
Έπειτα από μια εβδομάδα περίπου το δεματάκι ήταν εδώ,Συνήθως (όπως κάνει και ο φίλος Geoanas) θα έπρεπε να ακολουθήσει επιτόπιος καθαρισμός και μετά έλεγχος αλλά ήταν τόσο η αγωνία και η όρεξη μου να αρχίσω τις επισκευές που έκανα ακριβώς το αντίθετο!
Το ΣΚ που μας πέρασε λοιπόν πήρα το καφεδάκι μου στο χέρι και ανέβηκα στο lab για να… ξεκινήσω….
Άνοιξα ταυτόχρονα και τα τρία για να δώ εκ’ πρώτης τι υπάρχει καταρχήν από τσιπάκια και η αγωνία μου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη μιας και φοβόμουν για την πιθανή απουσία των SID chips και άλλων ολοκληρωμένων (chips)!
ΕΥΤΥΧΩΣ με περίμενε η πρώτη ευχάριστη έκπληξη: Υπήρχαν όλα τα τσιπάκια + όλα τα SID και μάλιστα ΟΛΑ τα PCB ήταν assy.250425 με ΟΛΑ τα βασικά chips (10 σε αριθμό) σε βάσεις παρακαλώ!!
Μάλιστα από τις 3 προτίμησα να ξεκινήσω με την πρώτη που είχε και την μνήμη RAM όλα σε βασουλες όμορφα και καλά!Ξεκινάμε λοιπόν μετρώντας αρχικά τις τάσεις αν έχουμε 5V στο VR2 και 12V στο VR1.
ΟΥΠΣ! Τίποτα! Περίεργο . Έγινε έλεγχος στην είσοδο της τροφοδοσίας ,στην γέφυρα ανόρθωσης και σε κάποια σημεία τροφοδοσίας έχοντας πάντα από δίπλα τα schematics . ΤΙΠΟΤΑ καθόλου τάση. Περίεργο… η υποψία μου για πιθανό βραχυκύκλωμα τελικά βγήκε αληθινή – το μάτι μου έπεσε πάνω στο SID , κάτι ήταν γραμμένο στα ιταλικά με μολύβι ….χμμ… “ROTTO” …μια γρήγορη μετάφραση στον γκούγκλη και … rotto=broken! To sid ήταν προβληματικό…. Αφαιρέθηκε από την βάση του και….. ΕΠΙΤΥΧΙΑ!Ή πρώτη mοtherboard αναστήθηκε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.Πάμε λοιπόν στη δεύτερη πλακετούλα…. ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ …ΚΑΘΟΛΟΥ ΕικόναΓια να δούμε… Ξεκινάμε κλασικά να μετρήσουμε τις τάσεις τροφοδοσίας… 5V οκ …12V  ok …
Συνεχίζουμε με το U31 (MOS8701) το clock generator –βασικό τσιπάκι που είναι υπεύθυνο για το DOT Clock (pin 6) και το Color Clock (pin 9).«Εμπρός λοιπόν καλέ μου παλμογράφε….» όπως θα έλεγε και ο γνωστός χαρακτήρας καρτούν (!)Ώπα! Πρόβλημα κανονικά έπρεπε να δούμε στο pin 6 παλμό γύρω στα 7.5Μhz(?)
Νο problem μιας και πλέον έχουμε ‘δότη’ για δοκιμές την πρώτη μας κλακέτα που είναι πλέον οκ.
Μια γρήγορη αντικατάσταση με το «καλό» 7801 και viola… ή σωστή κυμματόμορφη καθαρή και ‘τσαχπίνα’ στον παλμογράφο μας ….Μάλιστα και στο pin 9 έχουμε τον σωστό παλμό για το color clock στα 17.5 Mhz (!)VIOLA!! Και η δεύτερη πλακέτα του γερο-κομοντορέου χαίρει άκρα υγείας!Και για τέλος… όπως συνηθίζετε άφησα το ΚΑΛΟ… χεχε!
Πάμε λοιπόν στην τρίτη και τελευταία πλακέτα ….η οποία ήταν και η πιο ‘παιδεψιάρικη’ αλλά γούσταρα τόσο πολύ που το …διασκέδαζα…στην ουσία (σοβαρολογώ!) ….Και αυτή νεκρή λοιπόν … οπότε τα κλασσικά… μέτρημα τάσεων … μέτρημα ταλαντωτή U31 κλπ. Όλα ΟΚ
Tίποτα! Οπότε ξεκινάμε με (τα επόμενα κλασσικά) ….PLA (U17)
ΩΠΑ!… για μια στιγμή …κάτι διακρίνω στο δεξιά πινακια της PLA (!?) και για την ακρίβεια στα pin15 & 28 (!!)…άλλα κόλπα…τι είναι αυτή η…τζίβα… στα σπασμένα πινάκια… καλά εεε…. τρελή πατέντα…
Προφανώς επειδή είχαν σπασει τα πινακια της PLA και για να κανουν επαφή με την βάση ο ΄επιτείδιος’ επισκευαστής σκέφτηκε να βαλει αυτή την ξεφτισμενη τζίβα προκειμενου να κανουν επαφη!!1
Χα!Χα!!! Γέλασα με την ψυχή μου …Καιρό είχα να δω τέτοια πατέντα!!
Ας σοβαρευτούμε όμως και ας δούμε αν τελικά έφταιγε η μη σωστή επαφή της PLA με την βάση. (ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ! να ήταν και αυτό το πρόβλημα????)
ΑΜ ΔΕ!!
Αφού επισκευάστηκε λοιπόν η PLA κολλώντας 2 πινάκια από ένα χαλασμένο ολοκληρωμένο τοποθετήθηκε με την ελπίδα να δούμε φως.!!
Δυστυχώς τίποτα –μάλιστα μετά από τοποθέτηση της ύποπτης PLA στο άλλο board που δούλευε πλέον ή PLA δεν δούλεψε! ΟΠΟΤΕ έχουμε πρώτος απολογισμός: καμμένη PLA!
Αφού ελέγχθηκαν οι τάσεις και τα pads του board για πιθανό βραχυκύκλωμα τοποθετήθηκε μια καλή PLA (spare) και συνέχισα με την ανίχνευση και άλλης πιθανής βλάβης…
Χμμμ… αφού έχουμε ήδη δει τις τάσεις… τον ταλαντωτή και την PLA ας δούμε τι παίζει με τον επεξεργαστή 6510 (U7) και συγκεκριμένα αν έχουμε ‘ζωη’ στο pin1 (clock in) και pin39 (clock phase-2):

Και στο pin 39


- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.bitmaniac.blogspot.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.info ,Θεσαλονίκης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chdlee, spyros.s, arislab, Nemo, aidivn, dukepapas, supacoopa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • DAT-Alex
 • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex Συντάκτης θέματος
 • Retro User
 • Retro User
 • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
29/04/2015 09:20 - 29/04/2015 09:38 #29015 από DAT-Alex
Απαντήθηκε από DAT-Alex στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
(συνέχεια....)ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ κυματομορφές οπότε φαίνεται ότι ο επεξεργαστής είναι ‘ζωντανός’
Επόμενο στάδιο λοιπόν είναι να ελεγχθούν οι μνήμες (ram) οι οποίες δυστυχώς ήταν και τα μόνα τσιπάκια που δεν ήταν σε βάσεις σχετικά με τα υπόλοιπα βασικά 10 (!)
H δοκιμή έγινε με την χρήση….. υπέρυθρου θερμομέτρου για να δούμε αν κάποια ram υπέφερε κατ’αρχήν από «υψηλό πυρετό» ….Η μνήμες όπως μπορούμε να δούμε και από την (θολή) πρώτη φώτο είχαν θερμοκρασίας γύρω στους 28C –φυσιολογικά θα έλεγα…όταν όμως πλησίασα στην τελευταία U24 βλέπω :49C!!!! η καημένη είχε ψηθεί στον….πυρετό…
Επείγουσα αλλαγή και δοκιμή … φαίνεται ότι πλησιάζαμε στο τέλος της επισκευής… (??)Αφού ξεκόλλησα την ram με την βοήθεια ζεστού αέρα (hot air desoldering) τοποθετήθηκε δοκιμαστικά από το άλλο επισκευασμένο board και άνοιξα τον διακόπτη…Άρχισε να φαίνεται ΦΩΣ στον ορίζοντα!
Παρόλο που δεν είχαμε κανονική εκκίνηση – το μπλε border και η ύπαρξη background οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε ΄φόρτωμα΄της Basic (!)
Η τοποθέτηση του diagnostic cartridge επιβεβαίωσε απλά την υποψία μαςBουρρρ! Λοιπόν για έλεγχο της ΒASIC ROM (U3)
Τοποθετήθηκε αρχικά μια spare από άλλο board ΑΛΛΑ το πρόβλημα παρέμεινε!!!
Έγινε επίσης δοκιμή της ύποπτης ROM σε άλλο board και … guess what?... η ROM δεν είχε πρόβλημα.
Οπότε…ψάχνουμε τα pads της πλακέτας … κλπ…αφού πρώτα ξεκολλήσουμε την βάση έτσι ώστε να έχουμε…καθαρό το πεδίο…Και τοποθέτηση νέας βάσης όμορφα και νοικοκυρεμέναEν΄τω μεταξύ λόγω το υ ότι ήδη η PLA είναι καμμενη (και από τα πιο ακριβά στο ebay) ακολουθώντας τις οδηγίες του Ray Carlsen ( cbm8bit.com/articles/ray-charlsen/article48 ) προγραμμάτισα στον ρετρο-προγραμματιστή Willem μια eprom και με τον κατάλληλο ανταπτορα και την πατέντα με τον πυκνωτή τον χρησιμοποίησα για τις δοκιμές μου

(λίγο αλα φρανκενσταϊν αλλά έκανε δουλειά!)
Έφτιαξα μια EPROM
Για να δούμε λοιπόν…Ανοίγουμε τον διακόπτη και ΓΙΟΥΠΙ!!!!ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: PLA (U17) off , RAM (U24) off , Basic ROM Socket (U3) off
KAΛΗ ΒΛΑΒΗ θα έλεγα!!!
Oρίστε και ένα excel που είχα φτιάξει πριν τις επισκευές για να τα έχω όλα όμορφα και…νοικοκυρεμένα και για να ξέρω τι γίνεται με τα τσιπάκια….Tέλος και μερικές φωτογραφίες από τους τρεις Commodor-έους από-συναρμολογημένοι και έτοιμοι για μπουγάδα!Και για να χαλαρώσουμε ορίστε και 2 πρόχειρα βίντεο το ενα με την αποκόλληση ενός chip και το αλλο lap-time της εξαγωγής όλων των πλήκτρων απο τουε 3 commodor-έους
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ : ένα ολόκληρο ΣαββατοΚύριακο (6-7 ώρες περίπου)

- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.bitmaniac.blogspot.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.info ,Θεσαλονίκης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chdlee, chriskgnr, spyros.s, arislab, Nemo, kerkyra2007, glaros, VincentGR, Pluto63, amiga500fan, nikosdoykas, aidivn, Mike Drosos, supacoopa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
29/04/2015 09:43 #29016 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ !!! :bow:

Συγχαρητήρια Αλέξη, και για τις επισκευές (με 100% επιτυχία), αλλά και για τη φοβερή σου παρουσίαση!!! :thumbup:

Φοβερή δουλειά, μεράκι, αγάπη για το αντικείμενο, χαβαλές, όλα μαζί!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Pluto63
 • Το Άβαταρ του/της Pluto63
 • Retro Expert
 • Retro Expert
 • Heil Clive
Περισσότερα
29/04/2015 10:05 #29018 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
RESPECT !!!

Και λίγη ζήλεια, ποτε μου δεν μπόρεσα να παρω έναν παλμογράφο απο φόβο οτι δεν ξέρω πως να τον χρησιμοποιήσω και κανένα γνωστό να μου δείξει. Καταπληκτική η παρουσίαση και η οργάνωση. Κρίμα δεν εισαι Αθήνα, θα μαθαίναμε πολλα....

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • haris_216
 • Το Άβαταρ του/της haris_216
 • Retro User
 • Retro User
Περισσότερα
29/04/2015 10:32 #29021 από haris_216
Απαντήθηκε από haris_216 στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Εκπληκτική δουλειά, όπου η γνώση αλλά και το μεράκι είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Η παρουσίαση θυμίζει καλό βιβλίο ή ταινία αφού πραγματικά κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος
Συγχαρητήρια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • VincentGR
 • Το Άβαταρ του/της VincentGR
 • Retro Expert
 • Retro Expert
 • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
29/04/2015 10:35 #29022 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Βρε τι εκανε ο ανθρωπος.
ΑΞΙΟΣ!!!

Φοβερο ποστ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chdlee
 • Το Άβαταρ του/της chdlee
 • Team RC
 • Team RC
Περισσότερα
29/04/2015 11:14 #29023 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Αλέξανδρε, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Τέτοιες "αναστάσεις" είναι μοναδικές!!!

:bow:

Φαντάζομαι ότι η δυσκολία τώρα είναι να βρεις τα microchips που θέλουν αντικατάσταση...

80s resurrection

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • dukepapas
 • Το Άβαταρ του/της dukepapas
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
 • "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
Περισσότερα
29/04/2015 11:30 #29025 από dukepapas
Απαντήθηκε από dukepapas στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Μπράβο πολυ καλή δουλειά !!! αντε να δούμε και το τελικό αποτέλεσμα κουμπωμένα ολα !!! αλήθεια πόσο έκανε αυτη η δημοπρασία ;; και τα ανταλλακτικά χωριστά ;; που σίγουρα άξιζε βέβαια στον να σωθούν τρία στα τρία μηχανήματα :clap2:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • DAT-Alex
 • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex Συντάκτης θέματος
 • Retro User
 • Retro User
 • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
29/04/2015 11:45 - 29/04/2015 12:00 #29026 από DAT-Alex
Απαντήθηκε από DAT-Alex στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Ευχαριστώ για τα καλά σας λογια!

Για να απαντησω στις απορίες σας

Οσο αφορα τί τελικά χρειάζεται για την επισκευη του τριτου ουσιαστικά Commdore (μιας και εγινε ουσιαστικα δότης για τους αλλους 2 ) και σύμφωνα με τον πίνακα εδώ

Στην ουσία απο ανταλλακτικά χρειάζεται :

μια PLA (εχει γίνει αντικατάσταση με EPROM -με μη εγγυημένα αποτελέσματα όμως!) κοστος 0€
(η original έχει απο 20-30€!)

μια μνήμη RAM (εχουν παραγγελθεί ήδη απο ebay +8 για καβάντζα) €10 τα 9 τσιπακια

και το clock chip 7801 (έχει παραγγελθει και ΗΔΗ το έχω παραλάβει) €10

Οπότε περιμενω στην ουσία ΜΟΝΟ μια μνημούλα RAM!
Οταν καθαριστούν τα παντα και συναρμολογηθούν θα ανεβάσω φώτος.
Επίσης οπως παρατηρήσατε ελειπαν και διαφορα πλήκτρα τα οποια και αυτά αντικαταστάθηκαν στου αλλους 3 απο τον δότη -τον 3ο κομοντόρι οπότε πρέπει να βρω και αλλα 5 πλήκτα + ελατηρία + πλαστικό αξονα!

Τα πλήκτρα που λείπουν είναι τα: 2 , 3 , + , & C= key

- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.bitmaniac.blogspot.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.info ,Θεσαλονίκης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee, arislab

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • VincentGR
 • Το Άβαταρ του/της VincentGR
 • Retro Expert
 • Retro Expert
 • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
29/04/2015 11:54 #29027 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Ασχετο αλλα οι μνημες των cpc-+2-800xl ειναι συμβατες μεταξυ τους κ ας εχουν αλλο κωδικο. Του C64 τωρα δεν θυμαμ κ δεν εχω προχειρο μπροστα μου :wait:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • DAT-Alex
 • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex Συντάκτης θέματος
 • Retro User
 • Retro User
 • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
29/04/2015 11:57 - 29/04/2015 12:01 #29028 από DAT-Alex
Απαντήθηκε από DAT-Alex στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
έχεις δικιο ...ήδη οι 3 φορούσαν τα εξης: ΜΚ4564 , ΗΜ4864 και uT4264 - όλες είναι συμβατες μεταξύ τους!

- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.bitmaniac.blogspot.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.info ,Θεσαλονίκης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • GeoAnas
 • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
 • Retro Master
 • Retro Master
Περισσότερα
29/04/2015 13:20 - 29/04/2015 13:22 #29033 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Αλέξανδρε ! Τι έκανες πάλι βρε θηρίο !!! :woohoo:

Τα λέγαμε και τηλεφωνικώς, αλλά η παρουσίαση σου όλα τα λεφτά !!

Η αφιέρωση σου με άφησε άλαλο και σ' ευχαριστώ πολύ!!!!

Είσαι master, μερακλής και τρελλοεφευρέτης !

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τη χαρά της επισκευής μαζί μας ! Προσωπικά μαθαίνω πολλά και βελτιώνομαι με όλα αυτά τα tips...πρέπει να έρθω από το λημέρι σου για ένα σύντομο μάθημα παλμογράφου !


VIVA Commodore !!!
:cheers1::clap1::clap1:

:bow::bow::bow:

μια μνήμη RAM (εχουν παραγγελθεί ήδη απο ebay +8 για καβάντζα) €10 τα 9 τσιπακια


Μάλλον από τον ίδιο ψωνίσαμε ;)..Samsung από Γερμανία ;;; :whistle:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • jimn
 • Το Άβαταρ του/της jimn
 • Retro Expert
 • Retro Expert
Περισσότερα
29/04/2015 15:04 #29035 από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αφιερώνω τον τίτλο του τραγουδιού στις γνώσεις και στην υπομονή σου.

υ.γ
αντε και το τραγούδι για πάρτη σου χα χα χα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • spyros.s
 • Το Άβαταρ του/της spyros.s
 • Retro Expert
 • Retro Expert
Περισσότερα
29/04/2015 15:41 #29038 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
είσαι ικανότατος και σε ζηλεύω που μπορείς και τα φτιάχνεις. Μπράβο σου και πάλι!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • amiga500fan
 • Το Άβαταρ του/της amiga500fan
 • Retro Freak
 • Retro Freak
Περισσότερα
29/04/2015 19:20 #29045 από amiga500fan
Απαντήθηκε από amiga500fan στο θέμα To χρονικό επισκευής των τριών Commodor-έων !
Καταπληκτική παρουσίαση απο έναν παλιο του είδους!!!! :thanx:
Μπράβο Αλέξανδρε!!!! :clap2::clap2::clap2:Ηταν σίγουρο ότι θα επισκευαστούν δεν υπήρχε περίπτωση!!! :bow::bow:
:thanx:


p.s. Αυτός o κακομοίρης που είναι μισοπεθαμένος,πως τον βλέπεις θα τον ζωντανέψουμε.......ή θα πάει για ανταλακτικά!!!

Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.181 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos