Τροφοδοτικό commodore remake
- Pluto63
-
Συντάκτης θέματος
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Τα υπόλοιπα τα βλέπετε στις φωτο, έγινε και μια πρωτη προσπάθεια retrobright για να παρω το κολλάει αλλα η αρχική κιτρινιλα ήταν απίστευτη και δεν ήρθε τοσο ωραίο οσο του Γιώργου, μάλλον θέλει πιο πολυ ήλιο και καμια δυο έξτρα φορές επάλειψη. Πάντως σιγουρα καλύτερο, έγινε μια τρύπα με το dremel και μπήκε και ενα κομάτι πλεξιγκλάς για οθονιτσα, και κλασικό αυτοκόλλητο ομορφιάς. Τωρα οταν τον συνδέω ειμαι σίγουρος για τα ποσά βολτ μπαίνουν. Μένουν ακόμα μερικές δουλίτσες στα led του και στα διακοπτακια της πλακέτας αλλα αυτά σε δεύτερη στιγμή με αλλη μια προσπάθεια για retrobright.
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
- Hellraiser
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
Απιστευτη δουλεια!
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
- To blit, or not to blit?
loaderror.eu/
partsfromthepast.blogspot.gr/ (A1200 Black Project)
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
- haris_216
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 63
Και αφού έγινε που έγινε και άρα "πίσω δεν γυρνά" να προτείνω ένα κόκκινο ημιδιαφανές "φίλτρο" μπροστά από το display έτσι ώστε να φαίνονται μόνο τα αναμένα segments και να υπάρχει πιο "καθαρή" οπτική ένδειξη.
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
- haris_216
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 63
Απλά, αν πρόσεξες το σχόλιό μου, αναφέρθηκα κυρίως στο αισθητικό μέρος.
Υποτίθεται ότι μας αρέσουν τα ρετρό γι' αυτό που είναι. Ρετρό. Σε σχεδίαση και λειτουργία. Αλλιώς υπάρχουν πολύ καλύτερα, φθηνότερα και με μικρότερη κατανάλωση μηχανήματα για να κάνουμε την όποια "δουλειά" μας
Αν πάρω τώρα ένα μηχάνημα πχ παλιό ραδιοόφωνο και του αλλάξω τα εσώψυχα (γιατί ήταν όλα κατεστραμμένα) και του βάλω ένα σύγχρονο δέκτη fm, οκ το κάνω γιατί μου αρέσει το design του παλιού.
Αν σε αυτό το ραδιόφωνο του βγάλω το καντράν και βάλω μια ψηφιακή ένδειξη τότε αλλάζω και το design. Σαφώς και μπορώ να το κάνω αλλά απλά θα πρέπει ν' αναρωτηθώ αν τελικά μου αρέσουν τα ρετρό ή απλά οι mod-ες.
Οι οποίες mod-ες σαφώς και μου αρέσουν προσωπικά (οι καλές) αλλά σίγουρα επαναπροσδιορίζουν το σε ποιο τομέα έχω το "ψώνιο" μου.
Προσωπικά θεωρώ (και αυτή είναι η κατεύθυνσή μου) ότι οι επιλογές (μου) είναι δύο. Ή κανονικό restoration και άρα τυφλή "υπακοή" στο πως ήταν το μηχάνημα με ελάχιστες εξαιρέσεις πχ πυκνωτές ή regulators (σε αυτό το σενάριο ledάκια άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, σύγχρονα βύσματα, κλπ απλά δεν "παίζουν" ή, αν τοποθετηθούν, ποτέ με τρόπο μη αναστρέψιμο πχ τρύπημα) ή modification όπου εκεί όλα επιτρέπονται.
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
ΥΓ:το κοψιμο πως το κανεις τοσο ισιο???
Ευτυχώς ο ακαριαίος θάνατος αφορούσε μόνο το τροφοδοτικό, ενώ το μηχάνημα άντεξε το σοκ !!! ΟΥΦΦΦΦ...και δεν είμαι για τέτοιες συγκινήσεις.....Καλά να πάθω βέβαια αφού ενώ γνωρίζω ότι τα συγκεκριμένα αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες, εγώ από τη βιασύνη μου να τεστάρω.... παρά λίγο να βάλω φωτιά στο σπίτι μου !
Όπως βέβαια καταλαβαίνεις Άκη, έμεινα κι εγώ με ένα case έτοιμο να δεχτεί τα καινούργια "σπλάχνα"
Μπορείς να μου πεις λίγο τα specs των υλικών (πυκνωτή, γέφυρας ανόρθωσης) και την συνδεσμολογία...
Περιμένω τα φώτα σου !!! Please !!!
Το case λέω να το βάψω...κανένα τρελό χρωματάκι...καμια πρόταση ?
- Pluto63
-
Συντάκτης θέματος
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/