PS2: Πως να παιξουμε τα backup μας απο σκληρο δισκο
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
1. Για το ποιο παιχνίδι παίζει με τον HDLoader, ποιο όχι και αν κάποιο χρειάζεται mode για να παίξει, μπορούμε να μάθουμε εδώ www.absoluteanime.com/hdloader
2. Τα modes για τα παιχνίδια που τα χρειάζονται, μπορούν να μπουν και μέσα από το Winhiip (αφού περαστούν στο δίσκο) πολύ πιο εύκολα από το να κεντάμε ένα ένα τα παιχνίδια μέσα από το HDLoader.
3. Οι κινέζικοι network adapters είναι για να αποφεύγονται γιατί έχουν θέματα. Έχω ακούσει ότι παιχνίδια που παίζουν με τον original sony adapter από IDE δίσκο, δεν παίζουν με τον κινέζικο αντάπτορα με SATA. Επίσης περιπτώσεις που ξαφνικά και χωρίς λόγο σταματά να αναγνωρίζει το δίσκο και πρέπει να ξαναπεράσεις μέσα τα πάντα από την αρχή.
Προτιμήστε τον αυθεντικό sony adapter αν μπορείτε να βρείτε δίσκο IDE.
Εγώ πρόσφατα πήρα έναν IDE 500GB Seagate δίσκο με 30 ευρώ από τις αγγελίες του insomnia, με υγεία 100% στο HDSentinel.
4. Όσοι καταφύγετε στη λύση του SATA δίσκου, αποφύγετε τους green δίσκους γιατί μπαίνουν σε sleep mode.
5. Όσοι θέλετε να πάτε με τον αυθεντικό sony adapter αποφύγετε τους δίσκους WD γιατί δεν κουμπώνουν και χρειάζονται μόντες για να μπούν (δεν ταιριάζουν οι αποστάσεις του βίσματος τροφοδοσίας).. Δεν είναι όλοι οι IDE δίσκοι συμβατοί, λίστα συμβατότητας θα βρείτε εδώ ps2drives.x-pec.com/?p=list
Ο δίσκος όταν μπαίνει στο ps2 να έχει το jumper στο CS (cable select).
Αν το Winhiip δε βρίσκει το δίσκο σας στα windows, βεβαιωθείτε ότι το τρέχετε σαν administrator (δεξί κλικ στο εικονίδιο και run as administrator).
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1952
jimn έγραψε: Το κοίταξα αυτό Κώστα αλλά μπαλάκι δεν υπήρχε
Αυτό με προβλημάτισε ιδιαίτερα
Δημήτρη, αν μπορείς, στείλε φωτογραφία από την κεφαλή (το κάτω μέρος της)
και από το μηχάνημα με ανοιχτό το εσωτερικό του dvd.
80s resurrection
- jimn
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 588
- kxrist
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Εβαλα τον hdloader και τα βλέπω όλα. Δεν είναι σημαντικό αλλά θέλω opl. Δοκίμασα διάφορους δίσκους και άλλους τρόπους φορμαρίσματος αλλά τίποτα. Μήπως καμιά πολύ παλαιά έκδοση OPL ? δε ξέρω
- RivalK93
-
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Ποια έκδοση του OPL χρησιμοποιείς και από που την κατέβασες; Είχα κι εγώ το ίδιο θέμα με τον Gamestar (SATA) Network Adapter μου, όπως και κάποιοι άλλοι ανά τον κόσμο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε διάφορους cloned adapters ξεκινώντας με την έκδοση OPL_1007_DB λόγω «διορθώσεων» στον κώδικα του OPL για καλύτερη συμβατότητα με τους αυθεντικούς αντάπτορες. Αυτό συνέβη γιατί πολλοί κλώνοι δε λειτουργούν όπως ο αυθεντικός αντάπτορας και έτσι «αποτυγχάνουν» (με λίγα λόγια) να ξεκινήσουν το δίσκο. Ο developer (sp193) που ανέλαβε το fix πληροφορήθηκε για το γεγονός και έκανε κάποια betas προς δοκιμή, με δείγματα που του δώσαμε κάποιοι testers (από τους αντάπτορες μας τρέχοντας ένα ELF που μας δόθηκε) κι έτσι διόρθωσε το λάθος χειρισμό/ενεργοποίηση του hdd flag από διάφορους κλώνους. Τα προβλήματα συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με κάποιους κλώνους αλλά μπορείς να δοκιμάσεις μια έκδοση OPL από την OPL_1005_DB και πριν (πριν τις αλλαγές στον κώδικα) ή από την OPL_1044_DB και μετά (μετά τα fixes για τους κλώνους). Εγώ προτείνω την τελευταία έκδοση (που δεν έχω δοκιμάσει ακόμη) στην οποία υποτίθεται ότι έχουν προστεθεί αρκετές βελτιώσεις στο χειρισμό του HDD.kxrist έγραψε: Πριν από λίγο καιρό πήρα έναν κινέζικο sata adapter (χωρίς δίκτυο) και άρχισα να φορτώνω δίσκους με παιχνίδια αλλά δυστυχώς το opl δε βλέπει καν το δίσκο.
Έβαλα τον hdloader και τα βλέπω όλα. Δεν είναι σημαντικό αλλά θέλω opl. Δοκίμασα διάφορους δίσκους και άλλους τρόπους φορμαρίσματος αλλά τίποτα. Μήπως καμιά πολύ παλαιά έκδοση OPL ? δε ξέρω
- kxrist
- Retro Starter
-
To φορμαρισμα του δισκου βεβαια με παιδεψε για να το δει ακομα και το hdloader. Εγινε μεσω win φυσικα. Τωρα που ετοιμαζομαι να βαλω δισκο 1 TB θα το ξανατρεξω ολο το project απο την αρχη οποτε θα εχω πιο προσφατη εικονα.
Και παλι λεω οτι δουλευει κανονικα ο δισκος μονο μεσω hd loader, ουτε που τον βλεπει βεβαια στo browse αλλα δε με πειραζει.
- kxrist
- Retro Starter
-
- RivalK93
-
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Σε αυτό το σημείο να πω και συγχαρητήρια στον Dark_Knight! Χάρηκα πολύ που είδα έναν τέτοιο οδηγό στα ελληνικά. Πολύ αναλυτικός με καθαρά screenshots, μπράβο.
- kxrist
- Retro Starter
-