PS2: Πως να παιξουμε τα backup μας απο σκληρο δισκο

• GTSS
  • Το Άβαταρ του/της GTSS
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
31/08/2018 16:51 - 31/08/2018 17:00 #42821 από GTSS
Να πω και εγώ δυο κουβέντες από την πείρα που απέκτησα σε αυτό το θέμα....

1. Για το ποιο παιχνίδι παίζει με τον HDLoader, ποιο όχι και αν κάποιο χρειάζεται mode για να παίξει, μπορούμε να μάθουμε εδώ www.absoluteanime.com/hdloader

2. Τα modes για τα παιχνίδια που τα χρειάζονται, μπορούν να μπουν και μέσα από το Winhiip (αφού περαστούν στο δίσκο) πολύ πιο εύκολα από το να κεντάμε ένα ένα τα παιχνίδια μέσα από το HDLoader.

3. Οι κινέζικοι network adapters είναι για να αποφεύγονται γιατί έχουν θέματα. Έχω ακούσει ότι παιχνίδια που παίζουν με τον original sony adapter από IDE δίσκο, δεν παίζουν με τον κινέζικο αντάπτορα με SATA. Επίσης περιπτώσεις που ξαφνικά και χωρίς λόγο σταματά να αναγνωρίζει το δίσκο και πρέπει να ξαναπεράσεις μέσα τα πάντα από την αρχή.
Προτιμήστε τον αυθεντικό sony adapter αν μπορείτε να βρείτε δίσκο IDE.
Εγώ πρόσφατα πήρα έναν IDE 500GB Seagate δίσκο με 30 ευρώ από τις αγγελίες του insomnia, με υγεία 100% στο HDSentinel.

4. Όσοι καταφύγετε στη λύση του SATA δίσκου, αποφύγετε τους green δίσκους γιατί μπαίνουν σε sleep mode.

5. Όσοι θέλετε να πάτε με τον αυθεντικό sony adapter αποφύγετε τους δίσκους WD γιατί δεν κουμπώνουν και χρειάζονται μόντες για να μπούν (δεν ταιριάζουν οι αποστάσεις του βίσματος τροφοδοσίας).. Δεν είναι όλοι οι IDE δίσκοι συμβατοί, λίστα συμβατότητας θα βρείτε εδώ ps2drives.x-pec.com/?p=list
Ο δίσκος όταν μπαίνει στο ps2 να έχει το jumper στο CS (cable select).
Αν το Winhiip δε βρίσκει το δίσκο σας στα windows, βεβαιωθείτε ότι το τρέχετε σαν administrator (δεξί κλικ στο εικονίδιο και run as administrator).
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, glaros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
03/09/2018 15:48 #42834 από chdlee

jimn έγραψε: Το κοίταξα αυτό Κώστα αλλά μπαλάκι δεν υπήρχε
Αυτό με προβλημάτισε ιδιαίτερα

Δημήτρη, αν μπορείς, στείλε φωτογραφία από την κεφαλή (το κάτω μέρος της)
και από το μηχάνημα με ανοιχτό το εσωτερικό του dvd.

80s resurrection

• jimn
  • Το Άβαταρ του/της jimn
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
03/09/2018 23:06 #42836 από jimn
Το έβαλα στην άκρη μέχρι να έρθει και ο network adapter Χρήστο Και να το πιάσουμε μια και καλή :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

• kxrist
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
15/09/2018 10:59 #42873 από kxrist
Εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύω το OPL με στικάκι και διάφορα themes χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα παιχνίδια που θέλω λειτουργούν κανονικά. Πρίν από λίγο καιρό πήρα έναν κινέζικο sata adapter (χωρίς δίκτυο) και άρχισα να φορτώνω δίσκους με παιχνίδια αλλά δυστυχώς το opl δε βλέπει καν το δίσκο.
Εβαλα τον hdloader και τα βλέπω όλα. Δεν είναι σημαντικό αλλά θέλω opl. Δοκίμασα διάφορους δίσκους και άλλους τρόπους φορμαρίσματος αλλά τίποτα. Μήπως καμιά πολύ παλαιά έκδοση OPL ? δε ξέρω

• RivalK93
  • Το Άβαταρ του/της RivalK93
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
16/09/2018 10:20 #42876 από RivalK93

kxrist έγραψε: Πριν από λίγο καιρό πήρα έναν κινέζικο sata adapter (χωρίς δίκτυο) και άρχισα να φορτώνω δίσκους με παιχνίδια αλλά δυστυχώς το opl δε βλέπει καν το δίσκο.
Έβαλα τον hdloader και τα βλέπω όλα. Δεν είναι σημαντικό αλλά θέλω opl. Δοκίμασα διάφορους δίσκους και άλλους τρόπους φορμαρίσματος αλλά τίποτα. Μήπως καμιά πολύ παλαιά έκδοση OPL ? δε ξέρω

Ποια έκδοση του OPL χρησιμοποιείς και από που την κατέβασες; Είχα κι εγώ το ίδιο θέμα με τον Gamestar (SATA) Network Adapter μου, όπως και κάποιοι άλλοι ανά τον κόσμο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε διάφορους cloned adapters ξεκινώντας με την έκδοση OPL_1007_DB λόγω «διορθώσεων» στον κώδικα του OPL για καλύτερη συμβατότητα με τους αυθεντικούς αντάπτορες. Αυτό συνέβη γιατί πολλοί κλώνοι δε λειτουργούν όπως ο αυθεντικός αντάπτορας και έτσι «αποτυγχάνουν» (με λίγα λόγια) να ξεκινήσουν το δίσκο. Ο developer (sp193) που ανέλαβε το fix πληροφορήθηκε για το γεγονός και έκανε κάποια betas προς δοκιμή, με δείγματα που του δώσαμε κάποιοι testers (από τους αντάπτορες μας τρέχοντας ένα ELF που μας δόθηκε) κι έτσι διόρθωσε το λάθος χειρισμό/ενεργοποίηση του hdd flag από διάφορους κλώνους. Τα προβλήματα συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με κάποιους κλώνους αλλά μπορείς να δοκιμάσεις μια έκδοση OPL από την OPL_1005_DB και πριν (πριν τις αλλαγές στον κώδικα) ή από την OPL_1044_DB και μετά (μετά τα fixes για τους κλώνους). Εγώ προτείνω την τελευταία έκδοση (που δεν έχω δοκιμάσει ακόμη) στην οποία υποτίθεται ότι έχουν προστεθεί αρκετές βελτιώσεις στο χειρισμό του HDD.

• kxrist
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
16/09/2018 18:00 - 16/09/2018 18:05 #42884 από kxrist
Χμ, κατι τετοιο περιμενα, εβαλα και αυτη την τελευταια που εχουν αναρτησει θα επανερθω με ακριβη αριθμο, αλλα ειναι αυτη που στο boot γραφει 10 th year ann8versary. Πρεπει να ναι 10..κατι. εχω κανει κ δοκιμη με 0.93 αν δε κανω λαθος. Η προταση που μου εκαναν ειναι να βαλω καποια παλαιοτερη εκδοση, μη συγκεκριμενη.

To φορμαρισμα του δισκου βεβαια με παιδεψε για να το δει ακομα και το hdloader. Εγινε μεσω win φυσικα. Τωρα που ετοιμαζομαι να βαλω δισκο 1 TB θα το ξανατρεξω ολο το project απο την αρχη οποτε θα εχω πιο προσφατη εικονα.
Και παλι λεω οτι δουλευει κανονικα ο δισκος μονο μεσω hd loader, ουτε που τον βλεπει βεβαια στo browse αλλα δε με πειραζει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jimn

• kxrist
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
17/09/2018 13:00 #42897 από kxrist
είναι η έκδοση 12.XXX παρόλα αυτά τα ίδια κάνει.

• RivalK93
  • Το Άβαταρ του/της RivalK93
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
17/09/2018 13:46 - 17/09/2018 16:05 #42898 από RivalK93
Αν σου κάνει όντως τα ίδια λυπάμαι, μάλλον ατύχησες. Αυτοί οι κλώνοι έχουν πολλές εκδόσεις και διαφορές. Έτσι ο developer (sp193) μάλλον δεν «πολυ-ψήθηκε» να μπαίνει στην ίδια διαδικασία ξανά και ξανά (και λογικό το βρίσκω) και νομίζω πως έχει παρατήσει το συγκεκριμένο project με τις επιδιορθώσεις στον κώδικα για τους κλώνους (gamestar fixes) μιας και δεν θεωρεί το OPL δικό του project πια όπως αναφέρει εδώ . Μπορείς να ξεκινήσεις ένα thread στο ps2-home, να ρωτήσεις αν κάνουν ακόμα fixes σε ενδιαφέρει τόσο, αλλιώς η άλλη οδός είναι το HDLoader του οποίου τη συμβατότητα δε θα έλεγα άσχημη, απλά δεν έχει κάποια χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως το OPL (VMC, PadEmu, GSM).

Σε αυτό το σημείο να πω και συγχαρητήρια στον Dark_Knight! Χάρηκα πολύ που είδα έναν τέτοιο οδηγό στα ελληνικά. Πολύ αναλυτικός με καθαρά screenshots, μπράβο.

• kxrist
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
18/09/2018 13:17 #42903 από kxrist
Ναι το κατάλαβα και εγώ από όσα διάβασα. Όχι δε βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον και δεν τους κατηγορώ. Σίγουρα φταίει ο φτηνός κλώνος αλλά λειτουργικά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. το HD Loader δουλεύει κανονικότατα απλά χάνω τις VMC.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.408 δευτερόλεπτα