Τι λέτε να οργανώσουμε retro LAN Party;

• nikoscham
  • Το Άβαταρ του/της nikoscham Συντάκτης θέματος
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
12/06/2025 11:20 - 12/06/2025 11:25 #49387 από nikoscham
Τι λέτε να οργανώσουμε retro LAN Party; δημιουργήθηκε από nikoscham
Παιδιά, το ξέρω ότι δεν είμαι ούτε παλιό μέλος εδώ, ούτε ο πιο ενεργός. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να προτείνω μια ιδέα (που ίσως την έχετε σκεφτεί κι εσείς).

Τι θα λέγατε να οργανώσουμε ένα retro LAN party; Μία ή δύο μέρες ας πούμε. Να φέρει ο καθένας τον υπολογιστή του (θα τεθούν κάποιες προδιαγραφές, εννοείται, όσον αφορά το hardware και το software, αναλόγως με τα παιχνίδια που θα παίξουμε). Το μόνο που μένει μετά είναι switch, καλώδια (α και μπύρες και καλή μουσική)!

Σχετικά με τον χώρο, μπορούμε να νοικιάσουμε κάποια αίθουσα (Airbnb;) και φυσικά να μοιράσουμε τα έξοδα όσοι θα συμμετέχουν. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους βρίσκονται στην Αθήνα (με συγχωρείτε όσοι είστε μακριά).

Θα πρότεινα λοιπόν υπολογιστές εποχής Pentium 3, 4 (που δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρει κανείς) και παιχνίδια RTS όπως StarCraft και Red Alert 2 (είναι η δική μου εποχή αυτή, αλλά φυσικά μπορείτε να προτείνετε και άλλα). Θα μπορούσε να γίνει πρωτάθλημα και κάποιο συμβολικό έπαθλο επίσης. Επίσης βράβευση του καλύτερου retro υπολογιστή που θα συμμετέχει (θα υπάρχει ψηφοφορία:-))

Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται η ιδέα. Υπερβολικά ονειροπόλα; Τι λέτε να μας οργανώσει κάποιος από την retrocomputers ομάδα;

Βλέπω κόσμο στο εξωτερικό που το κάνει και σκέφτομαι πρέπει να το κάνουμε και εμείς αυτό γαμώτο..!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
12/06/2025 18:22 #49388 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Τι λέτε να οργανώσουμε retro LAN Party;
Καλησπέρα Νίκο,

η ιδέα σου είναι υπέροχη και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας σκέφτηκες, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο - και ειδικά τώρα που έχουν αρχίσει και καλοκαιρινές άδειες - να οργανωθεί κάτι τέτοιο.

Το έχω και εγώ στο μυαλό μου για χρόνια να κάναμε ένα LAN Party, αλλά δεν το έχουμε οργανώσει αφού κάνουμε και 2-3 εκθέσεις το χρόνο που και αυτές μας τρώνε κόπο, χρόνο, έξοδα κτλ οπότε το αφήνω όλο για "κάποτε θα το κάνουμε και αυτό".

Θα ήταν πολύ ωραίο και προσωπικά θα μου θύμιζε ιστορικά LAN Parties που έκανα κάποτε σπίτι μου ή σε σπίτια φίλων μου που κουβαλούσαμε τα PC (tower), τις CRT οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, switches κτλ και λιώναμε κυρίως στο Unreal Tournament 2004, αλλά λόγω πάρα πολλών προσωπικών υποχρεώσεων και κυρίως λόγω δουλειάς, για εμένα είναι αυτή την περίοδο τρομερά δύσκολο έστω να λάβω μέρος - πόσο μάλλον να οργανώσουμε κάτι τέτοιο.

Φαντάσου μερικές φορές η ομάδα προσπαθούμε να συντονιστούμε απλά για να βρεθούμε για ένα καφέ και δεν μας κάθεται εύκολα λόγω των υποχρεώσεων των μελών.

Πάντως μιας και το ανέφερες, το κρατάμε εδώ και θα το δούμε μελλοντικά μήπως το καταφέρουμε και γίνει η κίνηση! :)

(Φυσικά άσχετα αν δεν μπορώ εγώ - εννοείται αν υπάρχουν άτομα που μπορούν ή κάποιος θέλει και μπορεί να το αναλάβει - δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει και μπορεί να γράψει σε αυτό το thread εδώ).
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nikoscham

• nikoscham
  • Το Άβαταρ του/της nikoscham Συντάκτης θέματος
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
13/06/2025 13:39 #49389 από nikoscham
Απαντήθηκε από nikoscham στο θέμα Τι λέτε να οργανώσουμε retro LAN Party;

...Θα ήταν πολύ ωραίο και προσωπικά θα μου θύμιζε ιστορικά LAN Parties που έκανα κάποτε σπίτι μου ή σε σπίτια φίλων μου που κουβαλούσαμε τα PC (tower), τις CRT οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, switches κτλ και λιώναμε κυρίως στο Unreal Tournament 2004...

Παρόμοιες αναμνήσεις έχω και εγώ Φώτη, ευχαριστώ για το θερμό σου μήνυμα!
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, ας πούμε ότι στοχεύουμε να οργανώσουμε κάτι τέτοιο κοντά στα Χριστούγεννα (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2025).
Ας πούμε ότι τα παιχνίδια που θα παίξουμε θα είναι της εποχής 1998-2000 [ενδεικτικά: Starcraft (1998), Unreal Tournament (1999), Age of Empires 2 (1999), Quake III Arena (1999), Red Alert 2 (2000)].
To hardware ας πούμε ότι πρέπει να κυμαίνεται από Intel Pentium II (ή AMD K6) έως Pentium 4 (ή Athlon XP). OS: Windows 98.
Πόσοι θα ήθελαν, θεωρητικά, να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο; (αν είμαστε μόνο εμείς οι 2, τότε σκούρα τα πράγματα :lol:)

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.240 δευτερόλεπτα