Everdrive 64 - μία μικρή παρουσίαση
- Stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1152
H κονσόλα είχε αγοραστεί πριν περίπου 5 χρόνια, με την προοπτική να αποκτηθεί άμεσα το συγκεκριμένο cartridge – οικονομικοί λόγοι όμως καθυστέρησαν αρκετά την απόκτησή του… Τα προϊόντα του krikzz δεν θεωρούνται και φθηνά, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικά.
Είχε αγοραστεί κάποια στιγμή το F-Zero X για να μπορώ να ξέρω ότι η κονσόλα λειτουργεί( ), αλλά από τότε τίποτα, περίμενε υπομονετικά την σειρά της για δράση… Να μην ξεχάσω εδώ να πω ότι ο glaros μου είχε χαρίσει πριν μερικούς μήνες το Jet Force Gemini, αλλά και πάλι, εγώ τα ήθελα όλα!!!
Σήμερα λοιπόν, μετά από μία όχι και τόσο σύντομη επίσκεψη στο ταχυδρομείο (“αργά βαδίζω – ζωή κερδίζω”, τι να κάνουν και οι καημένοι οι υπάλληλοι…) πήρα το πακετάκι και ήρθα τρέχοντας (λέμε τώρα) στο σπίτι.
Θα κάνω λοιπόν μία μικρή παρουσίαση, όχι γιατί είναι κάτι που δεν το έχει κανένας ή γιατί είναι δύσκολο να “στηθεί”, μόνο και μόνο για να πάρετε μία ιδέα – σίγουρα χρειάζεται χρόνος για πλήρη έλεγχο του συνόλου των παιχνιδιών. Και μιλάμε ότι παίζει όλα τα regions, καθώς και του 64DD.
(θεωρώ σημαντικό να αναφέρω ότι διάφορες γενικές πληροφορίες & snapshots αντλήθηκαν από το επίσημο site everdrive.me/ )
Εγώ λοιπόν προτίμησα την φθηνότερη version 2.5 (Christmas Edition με διάφανο κόκκινο πλαστικό) στα 105$, περίπου 87€ τελική τιμή (έρχονται από Ουκρανία).
Την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, η συγκεκριμένη version δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο site, αντίθετα υπάρχει η v.X5 στα 99$ και η v.X7 στα 175$. Δεν ξέρω κατά πόσο οι διαφορές τους έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία για κάποιον που θέλει απλά να παίξει (ή να γνωρίσει) όλη την βιβλιοθήκη των τίτλων της κονσόλας (δείτε παρακάτω). Εννοείται ότι αν το “σήκωνε” το πορτοφόλι μου, θα προτιμούσα την ακριβότερη, άσχετα από το αν θα έκανα χρήση των επιπλέων δυνατοτήτων.
Το cartridge είναι από καλής ποιότητας πλαστικό, αν και λίγο ελαφρύ αν το συγκρίνει κάποιος με τα αντίστοιχα των original παιχνιδιών – σίγουρα έχουν περισσότερα πράγματα εσωτερικά!!!
Στην μία πλευρά υπάρχει ένας διακόπτης PAL/NTSC και στην άλλη η υποδοχή για την micro-sd κάρτα. Μία κάρτα16gb μπορεί να χωρέσει τα παιχνίδια όλων των regions, του 64DD και να περισσέψει κιόλας…
Στο root directory της sd κάρτας πρέπει να βρίσκεται το folder με το OS (το κατεβάζετε από εδώ: krikzz.com/pub/support/everdrive-64/v2x-v3x/os-bin/ ) και από εκεί και πέρα, ταξινομείτε τις roms όπως εσείς θέλετε.
Επέλεξα να συνδέσω την κονσόλα σε tv-monitor για να βγουν καλύτερα οι φωτογραφίες... Δυστυχώς όμως η ποιότητα της εικόνας είναι κάκιστη, χωρίς αυτό να οφείλεται στο cartridge, είναι θέμα ανάλυσης της κονσόλας – η crt είναι μονόδρομος, κάτι που όλοι το ξέρουν, όλοι θέλουν να χρησιμοποιούν crt στα retro-μηχανάκια τους, μόνο εγώ προτιμώ τις "νέες" (είπαμε γιατι!!! διότι βγαίνουν καλύτερα οι φωτογραφίες!!!)
Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν δοκίμασα Japan, USA ή DD64 roms τα γραφικά ήταν αλλοιωμένα και τα χρώματα “ότι νά’ναι”… Σε crt όλα ήταν καλά.
Μέσω του OS υπάρχει η δυνατότητα για χρήση cheat codes, κάτι που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει, είμαι στην αρχή ακόμα…!
Κάπου εδώ βάζω μία άνω τελεία, θα συνεχίσω τις δοκιμές και θα επανέλθω.
Συνημμένα:
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3

My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room

UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection

My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO

- Stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
Fotis_KFOR έγραψε: Επιτέλους το απέκτησες Σταύρο, καλορίζικο και καλό λιώσιμο
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Η ευκολία που προσφέρουν αυτά τα cartridges, δηλ. από την μία μεριά να έχεις το real hardware και από την άλλη ολόκληρη την βιβλιοθήκη των τίτλων του, είναι - για μένα - αξεπέραστη.
Ξέρω ότι κάποιοι φίλοι συλλέκτες προτιμούν να συλλέγουν ΚΑΙ τα cartridges/cds/dvds, αυτό όμως προϋποθέτει χώρο και (κυρίως) χρήμα.
Ενώ έτσι, χρειάζεται ένα απλό reset και αμέσως πήγες στο επόμενο... (εννοείται ότι έχω πέσει με τα μούτρα!!!)
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 105
- Stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
Ναι, αλλά γιατί στην crt όλα παίζουν κανονικά χωρίς την παραμικρή αλλοίωση και στο tv-monitor φαίνονται χάλια?JIANOS έγραψε: Japan - North American NTSC - Europe PAL
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- drpaneas
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2