Windows XP σύστημα δεν έχει ήχο μετά από εγκατάσταση drivers

• TehStig
  • Το Άβαταρ του/της TehStig Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
05/06/2022 12:37 #48280 από TehStig
Με έπιασε μία όρεξη να φτιάξω έτσι ένα παλιό PC. Καταπιάστηκα με ένα windows XP build. Ως βάση έχει την μητρική asus M2N4 SLI. Ο επεξεργαστής είναι ένας athlon 3200+. Έχει 1GB DDR2 σε dual channel, και μία κάρτα γραφικών MSI x1650 pro.

Τα συναρμολογώ όλα ωραία και όμορφα, και όχι ότι θέλω να το παινευτώ, παίρνει μπρος με τη μία. Εγκαθιστώ τους drivers μία χαρά, και ενώ όλα είναι φυσιολογικά, δεν μου βγάζει ήχο. Κοίταξα σε device manager και επιλογές ήχου, κι όλα φαίνονται φαινομενικά μία χαρά. Η ac97 realtek αναγνωρίζεται μία χαρά. Δοκίμασα κάνα δύο διαφορετικούς drivers και διαφορετικά ακουστικά αλλά τίποτα.

Μα τι συμβαίνει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
05/06/2022 21:42 #48284 από Fotis_KFOR
Ας κάνουμε μερικές δοκιμές μια μια μήπως κάτι από αυτά κάνει τη δουλειά.

Έχουν μπει οι σωστοί drivers? ( η σωστή έκδοση με τα windows που έχεις 32bit ή 64bit) από το site του κατασκευαστή?

www.asusdriversdownload.com/asus-drivers...i-server-motherboard

Δοκίμασε στον Device Manager να κάνεις την κάρτα disable και μετά πάλι enable μήπως "συνέλθει"

Επίσης πάλι στον Device Manager κάνε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου και πάτα Update Driver μήπως εγκαταστήσει κάποια ανανεωμένη έκδοση και δουλέψει.

Αν δεν δουλέψει μέχρι στιγμής τότε πάλι στον Device Manager κάνε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου και πάτα Uninstall και restart μήπως εγκατασταθεί από τα windows αλλιώς την ξανα-εγκαθιστας εσύ χειροκίνητα.

Αν δεν δουλέψει τίποτα από αυτά, δες και το παρακάτω (αν και δεν νομίζω να είναι αυτό αλλά δες το καλού - κακού) : Η κάρτα ήχου είναι ενεργοποιημένη στο BIOS κανονικά και  δείχνει ότι είναι εντάξει?

Καλή επιτυχία!

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TehStig

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
05/06/2022 21:52 #48285 από JIANOS
Δοκίμασε και στο site της εταιρείας της μητρηκής !!

• TehStig
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
06/06/2022 14:15 #48295 από TehStig
Okay τα δοκίμασα όλα. Πάλι τίποτα. Έτσι όπως πάει, μάλλον θα βάλω ξεχωριστή κάρτα ήχου.

• JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
06/06/2022 22:07 #48297 από JIANOS
Να πώ δυό χαζομάρες επειδή την έχω πατήσει και εγώ, πρώτον έλενξε τα ηχεία και δεύτερον ενα τα έχεις συνδέσει στην σωστή έξοδο επίσεις λογικά πρέπει κάτω δεξιά να έχει εικονίδιο ηχείο εαν δεν έχει δεν έχεις σωστούς drivers !!!

• TehStig
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
15/06/2022 16:59 #48345 από TehStig
Τελικά, δεν τα κατάφερα και έβαλα μια εξόριστη κάρτα(SB audigy SE), αν και η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να μην την βάλω, και να έχω την onboard.

• TehStig
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
11/10/2022 19:41 - 11/10/2022 19:45 #48465 από TehStig
Επιστρέφω στο thread, γιατί θα το χάσω, μου φαίνεται! Στήνω, λοιπών, ακόμα ένα XP σύστημα. Αυτή τη φορά η μητρική είναι μια K8N Neo4/SLI, Και το τσιπ ηχου ενα Soundblaster live! 24-bit onboard. Εγκατέστησα τους drivers, και πάλι μου κάνει τα ίδια με πριν! Όλα φαίνονται μια χαρά, αλλά δεν υπάρχει ήχος ούτε για δήγμα! Δοκίμασα ξανά όλα όσα έχουν προταθεί, αλλά πάλι τίποτα.

Σε αυτή την φάση, να αναφέρω ότι ένας κοινός παρονομαστής και στα δυο συστήματα είναι η εγκατάσταση των XP, την οποία δε θυμάμαι από που την κατέβασα, και την ξέγραψα σε δισκάκι. Είναι SP3 και υποτίθεται ότι είναι σπασμένα

• JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
11/10/2022 21:46 #48466 από JIANOS
Ξεκίνα μια live εκδοση linux εαν έχεις ήχο φταίνε οι drivers που έχεις για τα ΧΡ εαν δεν έχεις φταίει η Onboard επίσεις δεν θυμάμαι εαν στο έχουν αναφέρει αλλά κοίτα στο BIOS εαν είναι ενεργοποιημένη !!! Υποθέτω ότι δεν έχεις κάποια άλλη παραξενη κάρτα στο μηχάνημα SCSI-firewire - USB ή κάτι άλλο και κάνει κανένα conflict αν και αυτό το βλέπω απίθανο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

• TehStig
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
12/10/2022 17:42 #48469 από TehStig
Ναι δοκίμασα αυτό με το BIOS, αλλά είναι ενεργοποιημένο. Τώρα, για αυτό που μου λες με Linux, δεν ξέρω πως γίνεται. Το ότι μου έγινε το ίδιο σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές με διαφορετικά τσιπ ήχου, νομίζω κάτι πάει να πει. Αυτό με τους drivers, εννοείς, του ήχου? Γιατί κατέβασα τους επίσημους από την MSI για αυτή την μητρική, αλλά κατέβασα και άλλους για δοκιμή.

• JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
12/10/2022 21:28 #48470 από JIANOS
Υπάρχουν εκδοσεις linux η οποιές δεν χρειάζονται εγκατάσταση τρέχουν από το cd ή το USB stick κατευθείαν ειναι μεν αργούτσικα αλλά δεν μας ενοχλεί αυτό μιας που απλά θέλουμε να ελένξουμε το hardware. κατεβάζεις ένα αρχείο ISO μιας ελαφριάς έκδοσης του linux που τρέχει ικανοποιητικά σε pentium pc (υποθέτω κάτι τέτοιο έχεις) και το κάνεις boot απο το cd (εαν έγραψες το iso σε cd ή από στικάκι εάν δημιούργησες boot usb stick από το iso) μετα από λίγο θα βρεθείς σε περιβάλλον linux εκεί μπορείς να δείς εαν το μηχάνημά σου έχει ήχο παίζοντας ένα παιχνίδι ή βλέποντας κάτι στο you tube) εάν έχεις ήχο τότε είναο θέμα drivers αλλιώς είναι hardware. Μιλάω για Linux γιατί αυτό το λειτουργικό έχει drivers για το 99% των συσκευών. Σε αυτήν την διεύθυνση: www.linux.com/topic/desktop/4-best-linux...tros-older-hardware/ έχει εκδόσεις Linux για παλιούς υπολογιστές. Εδώ: rufus.ie/el/ σου έχει πρόγρταμμά και οδηγίες για να κάνεις ένα απλο usb stick bootable χρησιμοποιώντας ένα αρχείο iso λειτουργικού. Εάν θέλεις να γράψεις cd υποθέτω ξέρεις.

Οτιδήποτε άλλο εδώ είμαι !!!
Καλή επιτυχία !!!!

• TehStig
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
14/10/2022 19:54 - 14/10/2022 21:21 #48474 από TehStig
Λοιπόν, κατέβασα το rufus και το linux lite iso. Χρησιμοποιώντας το rufus έβαλα το linux lite στο usb. Τώρα, στο boot menu του υπολογιστή μου βγάζει τρεις επιλογές για USB. USB-FDD, USB-ZIP, και USB-CDROM. Καμία από τις επιλογές δεν κάνει boot στο Linux lite. Υπόψη πως προσπάθησα και με NTFS και FAT32.

EDIT: αποσύνδεσα τον σκληρό και έκανε! Μπήκα στα linux, αλλά δυστυχώς είναι τόσο αργά σε σημείο να είναι unusable. Τεσπα, το στικάκι είναι αρκετά παλιό. Θα δοκιμάσω με ένα πιο καινούριο που έχω. 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": JIANOS

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.279 δευτερόλεπτα