- Forum
- Διάφορα
- Περιοδικά - Έντυπα
- Περιοδικά ρετρό υπολογιστών - κονσολών
- Μήπως εσύ είχες στείλει αυτό το γράμμα?
Μήπως εσύ είχες στείλει αυτό το γράμμα?
- spyros.s
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 405
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1645
Ωστόσο, για true gaming (τουλάχιστον όπως ήταν τότε τα πράγματα κι όχι όπως έχουν "καταντήσει" σήμερα - δηλ. κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες μπορείς να συμμετάσχεις παίζοντας και λίγο) η Amiga πιστεύω καλά κρατούσε ακόμα... Δεν μπορούσε βέβαια να παίξει το Quake όπως ένα pc, αλλά arcade-style παιχνίδια, μια χαρά τα έπαιζε!
Πιστεύω ότι την πραγματική ώθηση στα pc την έδωσαν οι 3dfx κάρτες που έμπαιναν παράλληλα με την κάρτα γραφικών (αρχικά) και ναι, έριχναν σαγόνια κάτω...
- toples50
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Η Amiga κρατούσε καλά όπως λέει ο stabill και περισσότερο στις σοβαρές εφαρμογές όπου εκεί βοηθούσαν οι τρίτοι κατασκευαστές με τα add-on(κάρτες γενικώς).
Στο gaming κομμάτι αν δεν βούλιαζε η μαμά Commodore πιστεύω πως θα μπορούσε να συναγωνιστεί επάξια τις υπόλοιπες πλατφόρμες.
Once you go Mac you'll never go back!!!
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Δεν ξέρω πια είναι η εμπειρία σου με υπολογιστές Amiga και IBM + συμβατούς. Από την δική μου μικρή εμπειρία με Amiga είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα στο μυαλό μου.toples50 έγραψε: @nkary Δεν υπάρχει κανένας λόγος παρεξήγησης.Κουβέντα κάνουμε εξάλλου.
Η Amiga κρατούσε καλά όπως λέει ο stabill και περισσότερο στις σοβαρές εφαρμογές όπου εκεί βοηθούσαν οι τρίτοι κατασκευαστές με τα add-on(κάρτες γενικώς).
Στο gaming κομμάτι αν δεν βούλιαζε η μαμά Commodore πιστεύω πως θα μπορούσε να συναγωνιστεί επάξια τις υπόλοιπες πλατφόρμες.
Όταν μιλούσαμε για σοβαρή δουλειά, για εφαρμογές εμπορίου, βιομηχανία, γραφείου εννοούσαμε IBM. Τώρα αν την είχαν την Amiga σε μερικά ή και σε όλα τα "τσόντο" κάναλα τη δεκαετία του '90 για να προσθέτουν υπότιτλους και κάνα γραφικό, αυτό δεν σημαίνει ότι η Amiga χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα για σοβαρή δουλειά. Το ίδιο λέγαμε και για τις MIDI θύρες του ST.
Αντίθετα η έννοια της Amiga και πάλι στην Ελλάδα (δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό για να ξέρω τι γινόταν εκεί) ήταν ίδια μ αυτή του Atari. Δηλαδή παιχνίδι.
Και αυτό μέχρι τις αρχές του ΄90. Με την εμφάνιση στην αγορά πολλών και φθηνών 80386 με 1ΜΒ RAM, VGA και Soundblaster το παιχνίδι άρχισε να χάνεται.
Η μαμα Commodore πέθανε γιατί δεν έριχνε χρήμα στην έρευνα. Δε μπορεί μετά από 10 χρόνια να έχει δώσει ένα AGA. Και σαν κλειστή πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστή τους χιλιάδες Ταιβανέζους κατασκευαστές που παρήγαγαν κατά εκατομμύρια φθηνό υλικό για ΙΒΜ συμβατούς.
Η Commodore μπήκε στη δεκαετία του '90 και νόμιζε ότι ακόμα βρίσκεται στο 1987.
Δες τι έκανε η Apple και έσωσε το παιχνίδι.
Και για να μην νομίζεις ότι είμαι κάνας κολλημένος με τα PC ή αντιamigas θεωρώ ότι η Α500 ήταν ο καλύτερος υπολογιστής που κατασκευάστηκε. Όταν παρουσιάστηκε η Α1000 ήταν τόσο μπροστά από την εποχή της που ο κόσμος δεν μπορούσε να κατανοήσει τι είναι αυτό που βλέπει. Δε νομίζω από τότε να υπήρξε κάτι αντίστοιχο.
Δυστυχώς για όλους μας στη πορεία κάπου το έχασαν τα αφεντικά της Commodore. Αν συνέχιζαν με την ίδια δυναμική τώρα δεν θα χρησιμοποιούσα τόση ώρα το πληκτρολόγιο, το mouse, την οθόνη και τον βαρετό συνδυασμό alt+shift για να γράψω όλο αυτό το σεντόνι.
- toples50
-
- Junior Member
-
Όσον αφορά το gaming μεχρι τη εμφάνιση του Doom στα PC θεωρώ πως ήταν αξεπέραστη.Θα συμφωνήσω στο γεγονός πως έγιναν εγκλήματα από πλευράς Commodore που είχε στα χέρια της την τεχνολογία(AGA,AAA chipset) αλλά άργησε υπερβολικά να τα εμφανίσει με αποτέλεσμα την αυτοκτονία και το κλείσιμο.
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Ακόμα θυμάμαι τη σειρά Babylon 5 και τα εφέ της, δημιουργία Amiga (τουλάχιστον στην αρχή)
ψψψψψψ ψήθηκα να την ξαναδώ!!
- toples50
-
- Junior Member
-
Ρίξε μια ματιά και στο SeaQuest που επίσης έχει εκπληκτικά γραφικά και χρησιμοποιήθηκε Amiga.
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Πω πω τι μου θύμησεςΡίξε μια ματιά και στο SeaQuest που επίσης έχει εκπληκτικά γραφικά και χρησιμοποιήθηκε Amiga.
SeaQuest!!!!!!!!
Pure '90s
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
- RetroPriest
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
@Nkary ευχαριστώ πολύ πολύ για την προσπάθεια που έκανες με τα περιοδικά!
100% είναι και ένα δικό μου μέσα
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- riscknight
-
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Καλα λεει η γυναικα μου οτι θα μεινουμε παιδια οσο και να μεγαλωσουμε... παιδια 'εγκλωβισμενα' σε αντρικα σωματα.
Νικο ευχαριστω που μου ξανα-θυμισες τα 'παλια' με αυτα τα γραμματα!
"Who you choose to be around you... lets you know who you are.
Life is simple... you make choices and you don't look back...".
- Nemo
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 758
nkary έγραψε: Ακόμα θυμάμαι τη σειρά Babylon 5 και τα εφέ της, δημιουργία Amiga (τουλάχιστον στην αρχή)
Intro του "Alien Breed Tower Assault" στο Amiga (CD32)
Τι μου θυμίζει .....
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
- Forum
- Διάφορα
- Περιοδικά - Έντυπα
- Περιοδικά ρετρό υπολογιστών - κονσολών
- Μήπως εσύ είχες στείλει αυτό το γράμμα?