Νέα μηνύματα?

• konc
  • Το Άβαταρ του/της konc Συντάκτης θέματος
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
10/06/2013 17:12 #11363 από konc
Νέα μηνύματα? δημιουργήθηκε από konc
Καλησπέρα παιδιά,

υπάρχει στο forum κάποια λειτουργία για να σου δείχνει τα "νέα μηνύματα"? Στην κλασική λειτουργία που συναντάμε στα περισσότερα forums και που σου δείχνει όλα μηνύματα που έχουν δημοσιευτεί από την τελευταία επίσκεψη αναφέρομαι.

Τώρα γιατί το έγραψα σε αυτήν την κατηγορία θα μου πείτε... Γιατί μέχρι σήμερα απλά έβλεπα ποιες κατηγορίες ήταν "πράσινες" που σήμαινε ότι είχαν νέα μηνύματα και πατούσα σε αυτές, οπότε δεν μου πολυέλειπε η λειτουργία που περιγράφω παραπάνω. Σήμερα όμως κατάλαβα πως με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να δεις πραγματικά τα νέα μηνύματα αν δεν μπεις στις κατηγορίες μία-μία και εξηγούμαι με συγκεκριμένο παράδειγμα:
Έστω ότι υπάρχει 1 νέο μήνυμα στην κατηγορία "8 Bit Computers" -> "Amstrad" -> "6128". Στην κεντρική σελίδα του forum φαίνονται όλα "μπλε", χωρίς την ένδειξη "(1 ΝΕΟ)". Πρέπει να μπει κανείς στην κατηγορία "8 Bit Computers" ή "Amstrad" για να φανεί η υποκατηγορία που περιέχει το νέο μήνυμα.

Γι'αυτό το λόγο θεωρώ πως θα ήταν χρήσιμη η λειτουργία εμφάνισης των νέων μηνυμάτων ή ο χρωματισμός της βασικής κατηγορίας αν υπάρχει νέο μήνυμα σε κάποια υποκατηγορία της. Τώρα αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο, ε σιγά, θα κάνουμε μερικά κλικ παραπάνω. Περισσότερο σαν μια χρήσιμη προσθήκη για τη λειτουργικότητα του site το έγραψα, δεν αποτελεί και κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
10/06/2013 17:47 #11365 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Απ: Νέα μηνύματα?
Στην καρτέλα Πρόσφατα Θέματα εμφανίζει και τα νέα μηνύματα,είναι λίγο ανορθόδοξο :pinch: αλλα δουλειά κάνει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": konc

• konc
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
10/06/2013 18:40 #11371 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Απ: Νέα μηνύματα?
Σωστά, θα μου πεις ας πατάω στα πρόσφατα θέματα και ας βλέπω μόνο όσα έχουν νέα μηνύματα.
Ναι μια χαρά λειτουργεί και έτσι, η πληροφόριση που ήθελα βρίσκεται εκεί. Μερσί για την άμεση λύση :)

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/06/2013 19:05 #11377 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Απ: Νέα μηνύματα?
Στην ουσία το "Πρόσφατα Θέματα" κάνει το ίδιο πράγμα, αφού ταξινομεί πάνω - πάνω τα "πράσινα" θέματα (δηλαδή τα νέα) :cheer:

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
28/11/2015 00:05 #33291 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Απ: Νέα μηνύματα?
To " Forum-Διάφορα-Περιοδικά - Έντυπα-Περιοδικά ρετροκοινότητας " δείχνει "κολλημένο" πράσινο με νέο μήνυμα,αλλά δεν έχει κάποιο νέο.

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
28/11/2015 01:51 #33294 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Απ: Νέα μηνύματα?
Θα έχει"κολλήσει" κάποιο cookie, πάτα το "Ευρετήριο" (αριστερά από το Πρόσφατα Θέματα) και θα υπάρχει λίγο πιο κάτω μια επιλογή "Σήμανση όλων ως αναγνωσμένων". Πάτα τη και λογικά θα είσαι ΟΚ.

Ενημέρωσε με αν σου έφτιαξε. :)

• konc
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
28/11/2015 19:16 - 28/11/2015 19:16 #33300 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Νέα μηνύματα?
Βασικά μετά από κάποιο update στο forum έτσι είναι πάντα για μένα. Πλέον δεν δείχνει τα νέα μηνύματα από την τελευταία είσοδο, αλλά αν έχεις κάπου αδιάβαστα πχ σε ένα θέμα που δεν σε ενδιαφέρει, δείχνει μόνιμα τον πράσινο αριθμό. Θα δοκιμάσω και εγώ ένα "σήμανση όλων" αν και νομίζω πως το έχω ήδη κάνει μια φορά.

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
29/11/2015 11:44 - 29/11/2015 14:27 #33310 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Νέα μηνύματα?
Το κουμπί "Πρόσφατα Θέματα" λειτουργεί σαν "Νέα Μηνύματα" με το πλεονέκτημα όμως αν για κάποιο λόγο δεν τα ανοίξεις να τα διαβάσεις (π.χ. κάτι προκύπτει και κλείνουμε το site και δεν τα έχουμε ανοίξει), όταν ξαναμπούμε δεν μας βγάζει μόνο τα καινούργια μηνύματα από την ημερομηνία που μπήκαμε τελευταία φορά μόνο, αλλά δείχνει και τα αδιάβαστα που δεν προλάβαμε να ανοίξουμε πριν ως πράσινα, αλλά ακόμα και αν για κάποιο λόγο δεν θες να τα διαβάσεις ή να φαίνονται πράσινα - αδιάβαστα μηνύματα, τότε απλά πατάς το "Σήμανση όλων ως αναγνωσμένων" και εξαφανίζονται τα πράσινα - αδιάβαστα κτλ ακόμα και αν δεν τα έχουμε ανοίξει ποτέ.

Αυτό έχει ως πλεονέκτημα ειδικά σε φόρουμ με πολλά μηνύματα να μην χάνεις τα αδιάβαστα μηνύματα ποτέ, αφού σε αρκετά φόρουμ που δείχνουν μόνο τα μηνύματα από την τελευταία φορά που έκανα login, έχει τύχει αρκετές φορές να έχω να μπω π.χ. μία εβδομάδα, έτσι μπαίνω και πατάω στα Νέα Μηνύματα, μου δείχνει π.χ. 50 νέα ποστ από την προηγούμενη βδομάδα που είχα να κάνω login και ξαφνικά πριν τα ανοίξω ένα - ένα για να τα διαβάσω, προκύπτει κάτι π.χ. ένα τηλεφώνημα ή κάποια υποχρέωση να φύγω και δεν τα διαβάζω, αλλά έτσι όταν ξανακάνω login π.χ. ακόμα και την ίδια μέρα λίγες ώρες αργότερα, τότε μου δείχνει σαν νέα μηνύματα μόνο τα 2-3 των τελευταίων ωρών από τότε που έκανα login και έτσι χάνω τα άλλα 50 που δεν πρόλαβα να ανοίξω να διαβάσω, ενώ αν τύχαινε η ίδια περίπτωση σε αυτό το φόρουμ, τότε θα μου εμφάνιζε και τα 2-3 μηνύματα των τελευταίων ωρών από τότε που έκανα login πάνω - πάνω, ΑΛΛΑ ΚΑΙ τα άλλα 50 που δεν τα άνοιξα πριν να τα διαβάσω.

Και επίσης έχω και την επιλογή αν παρόλα αυτά ΔΕΝ θέλω για κάποιο λόγο να διαβάσω τα προηγούμενα 50 μηνύματα, τότε μπορώ απλά να πατήσω το "Σήμανση όλων ως αναγνωσμένων" και όλα είναι σαν να τα έχεις διαβάσει με μηδέν νέα μηνύματα εκείνη την στιγμή.

Ελπίζω να το καταλαβαίνετε όπως το εξηγώ παραπάνω :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, fanny, DUser1

• konc
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
29/11/2015 17:05 #33322 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Νέα μηνύματα?
Ναι, είναι σαφές και ακριβώς αυτό που περιέγραψα και εγώ.
Αν και προσωπικά δεν το προτιμώ, όντως έχει το σημαντικό πλεονεκτήματα που αναφέρεις.
Με αντάλλαγμα το μειονέκτημα ότι το επισημασμένο ως "νέο" μήνυμα σε κάποιο thread στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου νέο, απλά αδιάβαστο.
Θέματα επιλογής (από πλευράς site) και γούστου (από πλευράς χρήστη) φυσικά...

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.422 δευτερόλεπτα