×
Κοπή πίτας RetroComputers.gr 2020 ( 25/01/2020 ) (13 Ιαν 2020)

Σας προσκαλούμε για την κοπή της πίτας μας στις 25/01/2020, για λεπτομέρειες πατήστε στο παρακάτω link :
www.retrocomputers.gr/forum/meetings/190...s-gr-2020-25-01-2020

Aero Fighters για SNES

 • darkheart
 • Το Άβαταρ του/της darkheart Συντάκτης θέματος
 • Retro User
 • Retro User
Περισσότερα
12/01/2014 12:52 #16993 από darkheart
Aero Fighters για SNES δημιουργήθηκε από darkheart

Οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε συμπληρώσει και ξεπεράσει τα 30 χρόνια ζωής σε αυτό το μάταιο κόσμο είχαμε την τύχη να ζήσουμε μεγάλες arcade στιγμές σε καφετέριες και “ουφάδικα”.
Παίξαμε παιχνίδια που ακόμα και σήμερα μπορούν να είναι διασκεδαστικά και ευχάριστα. Παιχνίδια όπως το Street Fighter II, το Final Fight και πολλά άλλα γέμιζαν το μυαλό μας με ευχάριστες αναμνήσεις ενώ άδειαζαν τη γεμάτη με κατοστάρικα τσέπη μας.
Ένα από τα παιχνίδια όμως που δεν είχα παίξει ποτέ ήταν το Aero Fighters.

Το Aero Fighters ήταν ένα vertical-scrolling Shoot em up που κυκλοφόρησε στα arcades το 1992 από την Tecmo ενώ το developing έγινε από την Video Systems. Ένα χρόνο μετά έγινε port στο Super Nintendo για το οποίο και θα μιλήσουμε.

Το Story του παιχνιδιού είναι απλό. Οι άνθρωποι μελετώντας τις επιπτώσεις διαφόρων ουσιών στον εγκέφαλο πειραματίζονται και δημιουργούν δύο νοήμονες πιθήκους. Τους στέλνουν στο διάστημα και μετά από μερικά χρόνια οι πίθηκοι αναπτύσσουν μια τεχνολογία που μπορεί να εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Έτσι λοιπόν επιτίθενται στη Γη. Όμως τότε το ΙΧΩΡ ενεργοποιείται και οι εκλεκτοί της φυλής των Ελ από όλο τον κόσμο εξοπλίζονται για να αντιμετωπίσουν την νέα απειλή.

Φυσικά δεν είναι αυτή η ιστορία του παιχνιδιού αλλά θα μπορούσε και να είναι. Στην εισαγωγή του παιχνιδιού δεν λέει κάτι συγκεκριμένο όμως ειλικρινά...ποιος νοιάζεται για το backstory ενός τέτοιου παιχνιδιού. Το μόνο που θες να κάνεις είναι να πάρεις ένα αεροσκάφος και να ανατινάξεις τα πάντα.

Στο ξεκίνημα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ιαπωνία, την Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε χώρα έχει δύο πιλότους όμως δεν μπορείς να επιλέξεις με ποιόν από τους δύο θα παίξεις. Ο player one έχει πάντα τον πρώτο πιλότο και ο player two έχει πάντα τον δεύτερο πιλότο. Κάθε πιλότος έχει το δικό του αεροσκάφος και φυσικά και την δικιά του επίθεση. Αναλυτικότερα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον Blaster Keaton και τον Κeith Bishop, η Ιαπωνία έχει τον Hien και την Mao Mao, η Σουηδία τον Kohluf και το ρομποτάκι Tee-Bee και το Ηνωμένο Βασίλειο το Lord River White και τον Vilian Sid Pride.

Σε κάθε stage του παιχνιδιού υπάρχουν 2 power ups. Το P αναβαθμίζει το όπλο που χρησιμοποιείς. Παίρνοντας περισσότερα P το όπλο σου μπορεί να πιάσει μεγαλύτερο χώρο στην οθόνη και να σκοτώνει περισσότερους εχθρούς. Όταν φτάσει στο μέγιστο πρέπει να πάρεις κι άλλα P power ups γιατί διαφορετικά το όπλο αρχίζει να χάνει τις αναβαθμίσεις του και να γίνεται πάλι αδύναμο. Το δεύτερο power up είναι το B. To B είναι η βόμβα ή αλλιώς η special attack που έχει ο κάθε χαρακτήρας. Ξεκινάς έχοντας 2 B στο ενεργητικό σου. Κάθε φορά που το χρησιμοποιείς χάνεις ένα B.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλά και μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα της Arcade έκδοσης. Η οθόνη γεμίζει σφαίρες όπως θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε vertical shoot em up αλλά φυσικά δεν φτάνει στα επίπεδα του Ikaruga. Η Special Attacks είναι από απολαυστικές με αγαπημένη μου το Laser του Ιάπωνα μέχρι απογοητευτικές με ένα απλό Stop Time.

Τα μουσικά κομμάτια του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλά και δίνουν την κατάλληλη επικότητα που έχει το παιχνίδι. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο βρίσκονται και τα ηχιτικά εφέ του παιχνιδιού.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι η...τυχαιότητα των stages. Σε κάθε νέο playthrough το παιχνίδι δεν ξεκινά από το ίδιο Stage. Aυτό βέβαια είναι μόνο στη θεωρία αφού αν παίξεις το παιχνίδι κάμποσες φορές και έχεις αποθυμένο να γίνεις ο ήρωας της ταινίας “π” θα αρχίσεις να βλέπεις σημάδια τάξης στο χάος της επιλογής των Stages.

Ένα από τα μείον του παιχνιδιού είναι η πολύ μικρή του διάρκεια του. Μέσα σε 15 λεπτά μπορείς να φτάσεις στο τελικό Stage και με λίγη τύχη να το τερματίσεις. Έχω καταφέρει να τελειώσω το παιχνίδι μόνο μία φορά πριν περίπου 5 χρόνια παίζοντας το two player mode με έναν φίλο μου. Από τότε ενώ φτάνω εύκολα στο τελευταίο level του παιχνιδιού χάνω από το τελικό Boss. Το παιχνίδι έχει δύο τελικούς κακούς και το ποιόν θα αντιμετωπίσεις είναι πάλι τυχαίο.

Τη μεγαλύτερη απόλαυση από αυτό το τίτλο τη παίρνει κανείς παίζοντας με κάποιον φίλο του και όχι κάνοντας μπινιές στον emulator για να μπορέσει να δείξει στο review τα διαφορετικά αεροσκάφη και τις επιθέσεις τους.

Μετά από το Aero Fighters κυκλοφόρησαν και άλλη τίτλοι τις ίδιας σειράς όμως δεν έγιναν ποτέ port για το Super Nintendo. Όποιος θέλει να παίξει αυτό το παιχνίδι προτείνω να το κάνει σε έναν καλό emulator όπως το zsnes γιατί διαφορετικά μια κουτάτι με manual κοπια του παιχνιδιού μπορεί να κοστίσει μέχρι και 999 δολάρια...ή 730,69 ευρώ. Είναι από τα πιο σπάνια παιχνίδια για το SNES.

darkheart.pusku.com
retrovgame.blogspot.gr/
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chriskgnr, glaros, vovolas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
12/01/2014 15:46 #16994 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Aero Fighters για SNES
Πολύ ωραίο review, όπως και το παιχνίδι! :)

Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο σπάνιο!!! 1000 δολάρια??? :woohoo:

Βαράνε αλύπητα!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": darkheart

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • darkheart
 • Το Άβαταρ του/της darkheart Συντάκτης θέματος
 • Retro User
 • Retro User
Περισσότερα
12/01/2014 15:52 #16996 από darkheart
Απαντήθηκε από darkheart στο θέμα Aero Fighters για SNES
Η σπανιότητα κοστίζει :f16:

darkheart.pusku.com
retrovgame.blogspot.gr/
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • glaros
 • Το Άβαταρ του/της glaros
 • Team RC
 • Team RC
 • Play it Loud
Περισσότερα
12/01/2014 21:27 - 12/01/2014 21:38 #17015 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Aero Fighters για SNES
20-60 € για Super Famicom (ebay) ;)
Ναι γεγονός η εκμετάλλευση και απαράδεκτη τέτοια τιμολόγηση :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • vovolas
 • Το Άβαταρ του/της vovolas
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • tha vapsoume?
Περισσότερα
12/01/2014 23:09 #17019 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Aero Fighters για SNES
Ευχαριστούμε πολύ καλό το review σου φίλε darkheart :thanx: :thumb: Όντως με τις τιμές έχουνε ξεφύγει ότι νά ναι βάζουνε οι τύποι έλεος :angry:

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.480 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos