Street Fighter 2 Review για Arcades

  • darkheart
  • Το Άβαταρ του/της darkheart Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
23/02/2014 10:40 - 23/02/2014 10:52 #18319 από darkheart
Street Fighter 2 Review για Arcades δημιουργήθηκε από darkheart


13:24...1 λεπτό ακόμα για το σχόλασμα....Επιτέλους σχολάω...τρέχω γρήγορα να βγω απ' τη τάξη. Στις τσέπες μου κουδουνίζουν τα 10 κατοστάρικα που φύλαξα με πολύ κόπο από το πειρασμό της πείνας και της σχολικής τυρόπιτας. Φτάνω στο μαγαζί και ανοίγω την πόρτα. Οι ήχοι των arcades είναι μουσική στ' αυτιά μου. Πλησιάζω το σημείο που έχουν μαζευτεί όλοι...Σκουντάω μερικούς για να μπω μπροστά. Βλέπω τον νικητή του προηγούμενου παιχνιδιού και του λέω : “Σε παίζω ένα”. Ενώ βάζω το κέρμα στο μηχάνημα γυρνάω και κοιτάω την οθόνη του παιχνιδιού...(Intro)

To Street Fighter 2 ήταν μια επανάσταση στα Video Games στην κατηγορία των fighters ένας εναντίον ενός. Είναι η συνέχεια του όχι και πολύ πετυχημένου για προφανείς λόγους Street Fighter. Έφτασε στα arcades το 1991 και έκανε την capcom πλούσια. Από τότε η capcom δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μας έδωσε αναβαθμισενες εκδόσεις του Street Fighter 2 όπως Street Fighter 2 Turbo, Super Street Fighter 2, Super Street Fighter 2 Turbo, Super Street Fighter 2 Turbo Neo Geo HD Expansion 64 Reloaded Revolution Alpha Edition

Η ιστορία του παιχνιδιού έχει να κάνει με ένα τουρνουα στο οποίο 8 διαγωνιζόμενοι προσπαθούν να πάρουν τον τίτλο του World Warrior. Ο καθένας από τους 8 διαγωνιζόμενους παίρνει μέρος για τους δικούς του λόγους.

Από την Ιαπωνία έχουμε τον Ryu και τον Honda.
Ο Ryu είναι ένας μαχητής εκπαιδευμένος από τον Master Sheng Long. Έχει αφιερώσει την ζωή του στο να τελειοποιήσει τις μαχητικές του ικανότητες. Δεν έχει φίλους, οικογένεια ή σπίτι αφού τα έχει παρατήσει όλα για να αφοσιωθεί στην πολεμική του τέχνη.

Ο Honda είναι ένας πρωταθλητής Sumo. Σκοπός του είναι να μάθει στον κόσμο το άθλημα του Sumo και να πείσει τους πάντες ότι οι αθλητές Sumo είναι οι καλύτεροι μαχητές στον κόσμο.

Από την Βραζιλία έχουμε τον Blanca. Για τον Blanca ξέρουμε μόνο ότι είναι πράσινος, έχει πορτοκαλί μαλλιά και μεγάλα δόντια...

Από την Αμερική έχουμε τον Guile και τον Ken:
O Guile είναι πρώην πρασινοσκούφης του Αμερικανικού στρατού. Πριν έξι χρόνια σε μια αποστολή ο Guile μαζί με τον φίλο του και πιλότο Charlie πιάστηκαν αιχμάλωτοι από μια τρομοκρατική ομάδα στην Ταϊλάνδη. Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν ο Charlie πεθαίνει και ο Guile θέλει να εκδικηθεί.

Ο Ken είναι ο δεύτερος και τελευταίος μαθητής του Master Sheng Long. Έχει εκπαιδευτεί μαζί με τον Ryu και οι τεχνικές τους μοιάζουν πολύ. Όμως ο Ken έχει σκουριάσει και αποφασίζει να πάρει μέρος στο τουρνουά για να αποδείξει την δύναμή του.

Από την Κίνα έχουμε την Chun Li. Η Chun Li προσπαθώντας να βρει τους δολοφόνους του πατέρα της έχει οδηγηθεί σε αυτό το τουρνουά. Οι πληροφορίες της λένε πως κάποιος από τους 4 Grand Masters του τουρνουά είναι ο δολοφόνος του πατέρα της.

Από την Σοβιετική Ένωση έχουμε τον μεγάλο παλαιστή Zangief. Ο Zangief λαμβάνει μέρος στο τουρνουά από τη μία για να δοξάσει την Σοβιετική Ένωση και από την άλλη...για να περάσει καλά ο ίδιος...

Τέλος έχουμε τον Dalshim από την Ινδία. Ο Dhalsim έχει καταφέρει να ενοποιήσει μέσω της Yoga το σώμα και το πνεύμα του. Η επόμενη δοκιμασία του είναι αυτό το τουρνουά.

Στο τομέα τον γραφικών το Street Fighter 2 είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Ο κάθε χαρακτήρας έχει ξεχωριστή σχεδίαση και το CPS board της capcom βοηθησε πολύ σε αυτό αφού ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να καταλαμβάνει την ποσότητα μνήμης που χρειάζεται. Το animation είναι φανταστικό και οι μάχες θυμίζουν περισσότερο anime παρά video game.

Οι Ιάπωνες είναι μεγάλοι τεχνίτες του animation και αυτό το παιχνίδι είναι η απόδειξη. Τα background σε κάθε stage είναι διαφορετικά και το θέμα τους είναι επιλεγμένο από την χώρα του κάθε μαχητή. Έτσι για παράδειγμα η Chun Li μάχεται σε μια κινέζικη αγορά ενώ ο Guile πίσω από ένα μαχητικό αεροσκάφος. Όλα τα backgrounds έχουν animation κάτι που δίνει ζωντάνια στο παιχνίδι.

Κάθε πετυχημένο παιχνίδι όσο καλά και να είναι τα γραφικά του πρέπει να έχει και την κατάλληλη μουσική που να σε βάζει στο κλίμα. Οι αρτίστες της Capcom είναι μάστορες αυτής της τέχνης και τα καταφέρνουν περίφημα.

Το κάθε stage έχει διαφορετική μουσική. Αυτό που στα δικά μου αυτιά ξεχωρίζει είναι το μουσικό background του stage του Ken. Για τα ηχητικά εφέ θα πω μόνο πως τις ειδικές κινήσεις τις είχαμε βαφτίσει τότε από τον ήχο που έβγαζαν οι πολεμιστές όταν τις εκτελούσαν. Έτσι έχουμε το Χαντούκεν του Ryu και το...Αλεπού του Guile...έστω και αν αυτός ήθελε να πει Sonic Boom.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι εύκολος αν και τα πλήκτρα δράσης είναι έξι. Τα τρία είναι οι γροθιές, χαμηλή, μεσαία και ισχυρή και τα άλλα τρία είναι οι κλοτσιές και πάλι χαμηλή, μεσαία και ισχυρή. Όταν δεχόμαστε επίθεση και κινούμε τον μοχλό σε αντίθετη κατεύθυνση από τον αντίπαλο τότε μπλοκάρουμε την επίθεση του αντιπάλου. Αυτά είναι τα βασικά. Ο κάθε χαρακτήρας όμως έχει τις δικές του ειδικές κινήσεις με πιο γνωστές το ελικοπτεράκι και το “πέταγμα νερών” όπως λέγαμε το fireball του Ryu και του Ken.

Αφού καταφέρουμε να νικήσουμε τους οκτώ βασικούς μαχητές ανοίγουν στον χάρτη τέσσερις ακόμα. Ο Balrog ένας μποξέρ, ο Vega ένας αμφιλεγόμενος νάρκισσος, ο Sagat η νέμεσις του Ryu και ο μεγάλος κακός, το αφεντικό της τρομοκρατικής οργάνωσης Shadaloo ο M. Bison.

Το Street Fighter 2 άλλαξε τα πάντα στα fighting games. Την επιτυχία του παιχνιδιού ακολούθησαν anime, manga, comic books, ταινίες και αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ήταν για τους gamers και τον βαθμό του immersion που κατάφερε να πετύχει. Αν κάποιος θέλει να γίνει ένας πραγματικός μαχητής τότε το να τιθασεύσει το Street Fighter 2 είναι το μονοπάτι που θα τον κάνει πρωταθλητη.

darkheart.pusku.com
retrovgame.blogspot.gr/
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chriskgnr, Nemo, glaros, konc, vovolas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
23/02/2014 13:44 - 23/02/2014 13:44 #18328 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Street Fighter 2 Review για Arcades
Μιλάμε για ιερό τέρας στο χώρο των παιχνιδιών, στιγμάτησε την εποχή που κυκλοφόρησε! :cheer:

Αυτό αλλά και το champion edition ήταν αφορμή για πολλές κοπάνες από το σχολείο και για ατελείωτες ουρές στα ουφάδικα για να παίξουμε.

Το βλέπαμε ως State of the Art τίτλο με τα παιδικά μας μάτια - και ήταν όντως, αφού ειδικά το gameplay του τότε ήταν αξεπέραστο και μοναδικό, αλλά και όλα τα υπόλοιπα - γραφικά , ήχος κτλ ήταν στα ίδια υψηλά επίπεδα!

Για τέτοιους τίτλους ότι και να γράψουμε είναι λίγο - κορυφή απλά! :thumb:

:ryu:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": darkheart

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • konc
  • Το Άβαταρ του/της konc
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
23/02/2014 15:28 #18333 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Street Fighter 2 Review για Arcades
Εδώ μπορείτε να δείτε και το επίσημο documentary από την capcom για τα 25 χρόνια του θρύλου:

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vovolas, darkheart

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
23/02/2014 16:30 #18343 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Street Fighter 2 Review για Arcades

darkheart έγραψε: 13:24...1 λεπτό ακόμα για το σχόλασμα....Επιτέλους σχολάω...τρέχω γρήγορα να βγω απ' τη τάξη. Στις τσέπες μου κουδουνίζουν τα 10 κατοστάρικα που φύλαξα με πολύ κόπο από το πειρασμό της πείνας και της σχολικής τυρόπιτας. Φτάνω στο μαγαζί και ανοίγω την πόρτα. Οι ήχοι των arcades είναι μουσική στ' αυτιά μου. Πλησιάζω το σημείο που έχουν μαζευτεί όλοι...Σκουντάω μερικούς για να μπω μπροστά. Βλέπω τον νικητή του προηγούμενου παιχνιδιού και του λέω : “Σε παίζω ένα”. Ενώ βάζω το κέρμα στο μηχάνημα γυρνάω και κοιτάω την οθόνη του παιχνιδιού...


Λοιπόν επειδή λίγο ώς πολύ όλοι μας αισθανόμασταν κάπως έτσι στα χρόνια του σχολείου,η παραπάνω λεπτομερέστατη περιγραφή που έκανες με την τυρόπιτα και αυτά θα πρέπει να την κάνουμε σκετσάκι να λιώσουμε στο γέλιο :thumb:

Πάντως πολύ όμορφο το review σου ευχαριστούμε :thumb:

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": darkheart

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • darkheart
  • Το Άβαταρ του/της darkheart Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
23/02/2014 16:45 #18348 από darkheart
Απαντήθηκε από darkheart στο θέμα Street Fighter 2 Review για Arcades
Good old times :beers:

darkheart.pusku.com
retrovgame.blogspot.gr/
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vovolas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
24/02/2014 06:40 #18381 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Street Fighter 2 Review για Arcades
Θα σταθώ κι εγώ στην πρώτη παράγραφο για να εκφράσω τον θαυμασμό μου !!!
Πολύ Champion περιγραφή :thanx:

:bow:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": darkheart

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.295 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos