Topic-icon F-14 Fleet Defender

 • Darth_Cotsos
 • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos Συντάκτης θέματος
 • Retro Expert
 • Retro Expert
Περισσότερα
28/07/2013 21:23 - 28/07/2013 21:25 #12237 από Darth_Cotsos
F-14 Fleet Defender δημιουργήθηκε από Darth_Cotsos
Συνεχίζω με ένα εξομοιωτή για μοντέρνα jet αυτή τη φορά και για μαχητικό που βασίλεψε πάνω από όλες τις θάλασσες του κόσμου την δεκαετία του 80!!!
Ο τίτλος έρχεται απο την πολύ γνωστή στο χώρο των εξομοιωτών Microprose. Αν και 17 χρόνων ωστόσο είναι αρκετά πολύπλοκος και στέκεται άνετα και σήμερα (αρκεί να ανέχεσαι τα γραφικά) για τους "καμένους" flight simmers...
To F-14 Fleet Defender εξομοιώνει το πολύ γνωστό και από την ταινία TOP GUN μαχητικό Grumman F-14 Tomcat του ναυτικού των ΗΠΑ. Αν και σήμερα το συγκεκριμένο μαχητικό κοσμεί μόνο μουσεία και πύλες στρατοπέδων εκπαίδευσης στη δεκαετία του 80' ήταν η ραχοκοκαλιά της αεροπορίας του ναυτικού των ΗΠΑ προστατεύοντας τον στόλο από εχθρικά αεροσκάφη αλλά και βλήματα.
Κύριο όπλο του σε αυτές της αποστολές ήταν ο BVR ΑΑΜ Phoenix!!! Ήταν ένας πύραυλος που μπορούσε να χτυπήσει στόχο στα 50 μίλια καθοδηγούμενος από το πολύ δυνατό ραντάρ του F-14. Έτσι το F-14 είχε την πολυτέλεια να εξολοθρεύσει οποιοδήποτε εχθρικό σκάφος χωρίς να διακινδυνέψει να μπει στην εμβέλεια του, καθώς και να καταστρέψει εχθρικά βλήματα πριν αυτά προλάβουν να αποτελέσουν απειλή για τον στόλο και κυρίως για τα αεροπλανοφόρα.

Το αεροσκάφος ωστόσο παραμένει σε ενεργεία με την αεροπορία του Ιραν. Αν και μπορεί να ξενίσει λίγο αυτό και να μοιάζει σήμερα απίθανο ωστόσο οι ΗΠΑ είχαν πουλήσει ένα αριθμό F-14 στο Ιράν όσο βασίλευε ο Σάχης... Με την πτώση του και την μετάβαση της εξουσίας στον Χοιμενή η Ιρανική αεροπορία βρέθηκε να κατέχει ένα αριθμό F-14 για τα οποία όμως δεν θα μπορούσε να παραγγείλει πλέον ανταλλακτικά και οπλισμό.
Ωστόσο κατά καιρούς οι Ιρανοι έχουν δώσει βίντεο στη δημοσιότητα με τα F-14 να είναι ενεργά και να πετούν σε αποστολές, λέγοντας ότι έχουν βρει δικές τους λύσεις σε ότι αφορά την συντήρηση και τον οπλισμό...
Από το λίγο που έψαξα στο διαδίκτυο για το παιχνίδι έμαθα ότι προσομοιώνει το F-14B δηλαδή την δεύτερη έκδοση του σκάφους και όχι τι Α αφού είχε αδύνατους για τον όγκο του κινητήρες που έκαναν το χειρισμό του αρκετά δύσκολο πράγμα που δεν θα μπορούσε να περάσει σε ένα βιντεοπαιχνίδι και προτίμησαν φυσικά την αναβαθμισμένη και χωρίς "bug" B έκδοση!!!
Το manual του ήταν πολύ αναλυτικό για την εποχή του αφιερώνοντας ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο ραντάρ του σκάφους.
Πραγματικά αυτός ο εξομοιωτής έδινε στον παίχτη το F-14 στα χέρια του με όλες τις λειτουργίες του, ενώ μπορούσε να έχει και την θέση του RIO και όχι μόνο αυτή του πιλότου.
Τα campaigns περιλαμβάνουν σχεδόν όλο τον κόσμο και κυρίως τα σημεία όπου και σήμερα υπάρχει ενδιαφέρον ή έχει ξεσπάσει ήδη πόλεμος.
Το μενού περιλαμβάνει την Οκεανία όπου εκεί υπάρχουν εκπαιδευτικές αποστολές, την βόρειο θάλασσα και κυρίως τη Σκανδιναβία και φυσικά τη Μεσόγειο με αποστολές όπως είναι
φυσικό στα Βαλκάνια και τη βόρειο Αφρική.
Ωστόσο αν και πολύ ρεαλιστικός και σοβαρός εξομοιωτής οι προγραμματιστές έχουν προσθέσει μία πινελιά "ποιητικής αδείας"... Έτσι σε μία αποστολή θα καταδιώξεις έναν ιπτάμενο δίσκο, ενώ στη Σκανδιναβία θα συναντήσεις έναν δράκο. Επίσης σε κάποια άλλη αποστολή θα βρείς και θα πετάξεις μαζί με την μοίρα των χαμένων στο τρίγωνο των βερμούδων TBF Avengers!!!

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1994 και επανακυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά σε έκδοσή gold με διορθωμένα κάποια bug και φυσικά πρόσθετα νέα campaign!!!

Don't underestimate the power of the 8bit side!
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, zx_jim, chdlee, chriskgnr, Maddog, glaros, vovolas, nek_food

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
29/07/2013 09:30 #12241 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα F-14 Fleet Defender
Πολύ καλό παιχνίδι! Αν δούμε τα screenshots / video και θυμηθούμε πώς ήταν τα πράγματα τότε που βγήκε, ήταν εξελιγμένο για την εποχή του και διαφορετικό από τα κλασικά του είδους.

Εξομοίωση σε πολεμικό αεροσκάφος, πολεμικές αποστολές κτλ... αυτή η Microprose γενικά είχε έμπνευση... :f16:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • nek_food
 • Το Άβαταρ του/της nek_food
 • Retro Starter
 • Retro Starter
Περισσότερα
30/07/2013 11:23 #12258 από nek_food
Απαντήθηκε από nek_food στο θέμα F-14 Fleet Defender
Αγαπημένη εταιρεία η Microprose και είχα γράψει πολλές ώρες πτήσεων (και πτώσεων) στον sim της. Μου άρεσε κυρίως μετά απο μία πετυχημένη αποστολή η προσέγγιση και η προνήωση στο αεροπλανοφόρο. Τα F14 Tomcat είναι από τα αγαπημένα μου ακόμη και σήμερα αεροσκάφη και θυμάμαι είχα κάνει και ένα μεγάλο μοντέλο πλαστικομοντελισμού το οποίο πρέπει να βρίσκεται ακόμη στο πατρικό μου ανάμεσα σε κάποια διαθωσέντα ακόμη (B-1B/Saab Draggen - Viggen/F18/F16/F1/A7/F4 και άλλα) μοντέλα που πετούσαν παρέα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • vovolas
 • Το Άβαταρ του/της vovolas
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • tha vapsoume?
Περισσότερα
01/08/2013 23:38 #12288 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα F-14 Fleet Defender
Πάρα πολύ καλό όμορφο παιχνίδι, πραγματικά γενικά πιστεύω όλα τα τότε flight games ήτανε πολύ μπροστά για την εποχή τους και ιδού άλλη μία απόδειξη ευχαριστούμε κώστα για την παρουσίαση :)

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
04/08/2013 22:58 #12316 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα F-14 Fleet Defender
Έτσι για να θυμηθούμε λίγο το παιχνίδι βάζω 2 βιντεάκια :Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.174 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos