The White Chamber: Review

 • darkheart
 • Το Άβαταρ του/της darkheart Συντάκτης θέματος
 • Retro User
 • Retro User
Περισσότερα
23/03/2014 07:59 #19004 από darkheart
The White Chamber: Review δημιουργήθηκε από darkheart


Τα adventure games ήταν και είναι ένα είδος που οι κονσολάδες δεν είχαν ποτέ την τύχη να απολαύσουν στο μέγιστο. Τα περισσότερα παιχνίδια στις κονσόλες απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά αφήνοντας το σενάριο και την φαντασία σε δεύτερη μοίρα. Αντίθετα οι χρήστες PC για πολλά χρόνια απολάμβαναν ένα είδος παιχνιδιού που βασίζεται περισσότερο σε σενάριο και γρίφους που απαιτούν την φαντασία σου να οργιάσει ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις.
Σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε ένα πολύ ιδιαίτερο horror adventure game το White chamber.

Το White Chamber ξεκίνησε ως μια πανεπιστημιακή εργασία. Η αγάπη των δημιουργών του για το παιχνίδι καθώς και τα θετικά σχόλια που απέσπασαν τους έκαναν να συνεχίσουν να το βελτιώνουν προσθέτοντας voice over, καλύτερη γραφική απεικόνιση και πολλά άλλα. Αυτή τη στιγμή όποιος κατεβάσει την τελευταία έκδοση του παιχνιδιού, η οποία είναι δωρεάν μέσα από το site της εταιρίας ,μπορεί να απολαύσει Αγγλικό και Γερμανικό voice over, 24-bit χρώματα, hand made γραφικά και cut scenes, μετάφραση των κειμένων σε Αγγλικά, Τσέχικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρώσικα και τέλος Ελληνικά. Ναι, το White Chamber έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά κάτι που δείχνει πως στην Ελλάδα τα adventure games δεν έχουν πεθάνει ακόμα και αν ο Έλληνας μετρ του είδους Τσουρινάκης έχει αποχωρήσει από το PC master εδώ και μερικά χρόνια.

Χειρίζεστε μια κοπέλα η οποία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ξυπνάει μέσα από ένα φέρετρο. Δεν θυμάται το όνομα της και δεν ξέρει που βρίσκεται. Γρήγορα όμως ανακαλύπτει πως είναι παγιδευμένη σε έναν στοιχειωμένο διαστημικό σταθμό και προσπαθεί να πάρει απαντήσεις για το πως βρέθηκε εκεί αλλά και πως μπορεί να αποδράσει.

Το horror στοιχείο υπάρχει παντού μέσα στο παιχνίδι. Σε κάθε σημείο θα βρίσκετε κάτι ανατριχιαστικό όπως αίμα στο πάτωμα, ανθρώπινα μέλη και μηχανές που μοιάζουν να έχουν εφευρεθεί ώστε να βασανίζουν ζωντανούς οργανισμούς. Οι απαντήσεις έρχονται σιγά σιγά αφού βρίσκεται διάφορα αντικείμενα όπως data discs που σας βοηθούν να ανασυνθέσεται το puzzle τόσο της παρουσίας σας σε αυτόν τον διαστημικό σταθμό αλλά και για το τι έχει συμβεί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπαίνετε σε ένα δωμάτιο και μόλις βγείτε θα αντικρίζεται γκροτέσκ εικόνες που ανάλογα με τον βαθμό ανοχής του κάθε παίχτη είτε θα σας προκαλούν αηδία είτε θα τις υπομένεται ώστε να λύσετε τους γρίφους.

Στα γραφικά έχουμε ένα πολύ περίεργο χαρακτηριστικό για δυτικό video game. Οι δύο και μοναδικοί χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένη με Ιαπωνική τεχνοτροπία, κοινός anime. Δεν θυμάμαι άλλο δυτικό adventure game που να έχει κάνει χρήση αυτού του σχεδιασμού. Είναι προφανές πως οι δημιουργεί του White Chamber είναι fan των Ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων. Ο σχεδιασμός του διαστημικού σταθμού είναι σκοτεινός και με τέτοιο τρόπο ώστε να σε βάζει σε ένα κλίμα τρομοκρατίας. Το μόνο αρνητικό στα γραφικά του παιχνιδιού είναι τα λίγα καρέ κίνησης της ηρωίδας. Θα ήθελα να δω μια περισσότερο ομαλή κίνηση.

Τα ηχητικά εφέ είναι τα κατάλληλα για να σε βάλουν στο κλίμα ενός horror adventure game. Ambient ήχοι ακούγονται σε όλο το διαστημικό σταθμό δίνοντας το συναίσθημα της απομόνωσης του διαστήματος. Το αγγλικό voice over είναι σε γενικές γραμμές αποδεκτό αφού τις περισσότερες φορές η ηθοποιός νομίζεις πως απλά διαβάζει το κείμενο χωρίς να χρωματίζει ανάλογα την φωνή. Είναι λίγο out of sync όταν η ηρωίδα βλέπει μπροστά της ένα δωμάτιο να ξεχειλίζει από αίμα και σχεδόν παγερά να λέει “What is that?”.

Στο τομέα του gameplay το White Chamber δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Είναι κλασικό point n click adventure game με το inventory σου να βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Επιλέγεις το αντικείμενο από εκεί και μετά κάνεις κλικ στο hot spot που επιθυμείς να το χρησιμοποιήσεις. Κάθε hot spot σου δίνει δύο επιλογές. Η μία είναι η περιγραφή από την ηρωίδα που ίσως σου δώσει κάποιο hint για το τι μπορείς να κάνεις και η άλλη είναι η χρήση που ενεργοποιεί κάποια δράση.
Τα puzzles είναι εύκολα και αν κάποιος ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει μπορεί να χρειαστεί 30 με 40 λεπτά για να το τερματίσει. Κάτι που πρέπει να αναφερθεί είναι πως υπάρχουν διαφορετικοί τερματισμοί ανάλογα με πράξεις μας. Πολύ ενδιαφέρον για ένα παιχνίδι που διανέμεται δωρεάν.

Το White Chamber είναι ένα πολύ καλό adventure game τηρουμένων τον αναλογιών που μπορεί να χαρίσει στο παίχτη μια ωρίτσα δωρεάν διασκέδασης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στο site studiotrophis.com και να το κατεβάσετε.


Link: download

darkheart.pusku.com
retrovgame.blogspot.gr/
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chdlee, chriskgnr, glaros, vovolas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
23/03/2014 10:37 #19014 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα The White Chamber: Review
πολύ καλή παρουσίαση και το adventure δειχνει να ειναι εξαιρετικα ενδιαφέρον! :thumbup::thumbup:

21st century breakdown...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • glaros
 • Το Άβαταρ του/της glaros
 • Team RC
 • Team RC
 • Play it Loud
Περισσότερα
23/03/2014 13:54 #19024 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα The White Chamber: Review
Θα το παίξω σίγουρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
23/03/2014 15:21 #19026 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα The White Chamber: Review
Το είχα παίξει πρόσφατα και μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, απλά το έχω αφήσει μισοτελειωμένο λόγω χρόνου..(και άλλων games) :P

Ωραίο το review darkheart :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • vovolas
 • Το Άβαταρ του/της vovolas
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • tha vapsoume?
Περισσότερα
25/03/2014 16:37 #19072 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα The White Chamber: Review
Άψογος!!!! darkheart :nicethread::thanx:

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • P.Dial
 • Το Άβαταρ του/της P.Dial
 • Retro Gamer
 • Retro Gamer
 • QUI AUDET...ATARI ST!
Περισσότερα
15/04/2014 12:37 #19544 από P.Dial
Απαντήθηκε από P.Dial στο θέμα The White Chamber: Review
Το ξεκίνησα εδώ και μια βδομάδα. Ήδη από την αρχή, σε βάζει "γερά" στο "θέμα". Φαίνεται καλό so far!
Ωραίο review Dark.

:cheers1:

www.retroshowcase.gr

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim

gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.334 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos