Dreamcast-Η αδικοχαμένη κονσόλα...
- Brandon
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Dreamcast...Ρίψη ονείρου ή Ονειρο-ρίπτης...Τι όμορφη φράση...Πόσο πιο μακρυά μπορεί να σε πάει η ονομασία μιας κονσόλας???Με πιο άλλο τρόπο να σου πει μια εταιρία οτι αυτή η συμπαγές άσπρη κονσόλα,κρύβει μέσα της τόση δύναμη???Ακόμα κ σήμερα,πολλές φορές,ανοίγω το Dreamcast κ βάζω το Sega GT κ μένω βλάκας με τα γραφικά του!!!Ή το Le Mans,ή το Shenmue...
Μιλάμε για 128 bit την στιγμή που η Sony είχε το psx με 32 bit κ η Νintendo το Ν64 με 64 bit..
Αλλά αυτό ήταν κ το λάθος της Sega...Έτρεξε μπροστά απο την εποχή της θέλοντας να πάρει μεγαλύτερη μερίδα,απο την επόμενη γενιά,προσπαθόντας να καλύψει το έδαφος που είχε χάσει με το Saturn..Και εκεί ακριβώς την πάτησε στην παγίδα που έστηνε για τις άλλες εταιρίες..Η αγορά κ γενικότερα το καταναλωτικό κοινό,μπορούν να ακολουθήσουν μια εταιρία,σε μια εξέλιξή της,μέχρι ένα βήμα μπροστά απο αυτό που βρίσκονται οι υπόλοιπες εταιρίες.Απο εκεί κ πέρα έρχεται ο φόβος για το άγνωστο κ αυτό λειτουργεί αρνητικά για την εταιρία κ το προϊών.Η Sega στην συγκεκριμένη περίπτωση,όταν άρχισαν να εδραιώνονται τα 32-64 bit,αποφάσισε να μην χάσει άλλο χρόνο με το Saturn (μιας κ είχε χάσει την μάχη των 32 bit) κ να πλασάρει το Dreamcast σε μια εποχή που ο κόσμος ήταν αναποφάσιστος για το αν ήθελε να πάρει 32 bit (την φυσιολογική συνέχεια των 16 bit) ή αν ήθελε να πάει στο επόμενο βήμα με το Nintendo 64 στα 64 bit...Αυτή την απορία άκουσε κ η Sega κ ήθελε να απαντήσει στον κόσμο με το ακόμα πολύ δυνατό κ όμορφο Draemcast.Αλλά όπως είπα κ πριν,μετά το πρώτο βήμα εξέλιξης,όλα τα άλλα είναι τρομακτικά για τον κόσμο,επικίνδυνα για το προϊών κ ζημιογόνα για την εταιρία.Κ αυτό πιστεύω οτι το κατάλαβε καλά η Sega αποφασίζοντας μετά απο λίγα χρόνια αποτυχημένης πορείας του Dreamcast,να διακόψει την παραγωγή του κ μαζί με αυτό να σταματήσει κ την εξέλιξη-παραγωγή κονσολών.Πλέον η Sega βγάζει μόνο παιχνίδια για τις υπόλοιπες κονσόλες,αν κ ακούγεται κάπου κάπου οτι κάτι μαγειρεύει...Μακάρι να επιστρέψει στο χώρο,αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.Πολλές φορές αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι,μπορείς να μείνεις κ λίγο πίσω,βλέπε wii... (E άμα δεν το έλεγα,θα έσκαγα!!!)
Πολλές φορές αναλογίζομαι τι θα είχε συμβεί άμα είχαν δώσει οι developers λίγη περισσότερη σημασία σε αυτή την κονσόλα...Τι θα συνέβαινε αν ο Sonic έμενε στην έδρα του???Τι θα άλλαζε αν η Sega εξέλισσε τις αποκλειστικότητες μόνο για τα μηχανήματά της όπως τα Soul Calibur,Shenmue,Sega GT,Panzer Dragoon κ πολλά πολλά άλλα διαμάντια του σήμερα???Ααααααααχχχ..Σας αφήνω κ πάω να ονειρευτό ένα μέλλον όπου Sega κ Nintendo,Sonic κ Μario χτυπιούνται ξανά...Καλό σας βράδυ...
Why...???Why Harry McDowel???
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Darth_Cotsos
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
Don't underestimate the power of the 8bit side!
Το θέμα είναι πως η "αποτυχία" και των δύο οφείλεται σε λανθασμένες κινήσεις τις Sega.
Το Dreamcast πληρούσε φαινομενικά όλες τις προυποθέσεις για να γίνει η απόλυτη επιτυχία. Όλες εκτός απο μία, υποστήριξη. Οι οικονομικές δυσκολίες της Sega μετά το αποτυχημένο 32X και το "λιγότερα κέρδη του αναμενόμενου" Saturn ε'ιχαν σαν αποτέλεσμα μικρό αριθμό παιχνιδιών για το Dreamcast. Λίγοι 3rd party τίτλοι μέτριας ποιότητας. Δυστυχώς τα άψογα arcade conversions της Sega δεν ήταν αρκετά... Φυσικά το όνομα της Sony και το hype γύρω απο το PS2 έπαιξε και αυτό τον ρόλο του!
Εικάζω πως το Dreamcast θα είχε μια επιτυχημένη πορεία αν είχε τα παρακάτω:
-Υποστήριξη απο την ΕΑ
-DVD
-Online gaming απο την ημέρα κυκλοφορίας σε όσες περισσότερες χώρες γίνεται και στην Ευρώπη!
Άραγε αν η Sega είχε τα χρήματα της Microsoft τι τύχη θα είχε το Dreamcast...?!
- geo1977
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 129
τα παιχνιδια της μου αρέσουν ποιό πολυ απο το saturn....
μάλον θα συμφωνήσω μαζί σου για τα αίτια της αποτυχίας
- pooky
-
- Elite Member
-
- What is it? Dragons?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
Βγήκε πολύ γρήγορα και την έφαγε το Playstation 2. Το PS2 είναι μακράν η πιο πετυχημένη κονσόλα στα χρονικά του gaming, ever. Ακόμα και σήμερα πωλείται καινούργια και πολύς κόσμος τη λειτουργεί καθημερινά.
Better lie a Free Man in my grave, than live like a puppet or a slave.
- vaggos664
- Επισκέπτης
-
Αν και οι κονσόλες δεν είναι το φετίχ μου,το dreamcast μου άρεσε πάρα πολύ.
Όσον αφορά γιατί χάθηκε,νομίζω ότι η λέξη που ταιριάζει είναι "σκεπάστηκε" από το ps2 και συμφωνώ με το Γιώργο.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Προσφατα την δοκιμασα και αυτη και δουλευει, οχι ομως και τα περισσοτερα cd, δυστυχως...
Δειτε την τελευταια ημερα που εκανα save... 10 χρονια πισω!!!
Μου εκανε εντυπωση, η πιο εντονη παλετα χρωμάτων και καθαρότερα textures σε σχεση με το ps2. Βαλτε και το VGA και καταλαβάτε!
Βεβαια το markeing της Sony (που αργότερα εβαλαν μυαλο και στην Sony, και βελτιωσαν με τεχνικες software τα χρωματα, Textures κτλ) αλλα και η χρηση DVD αντι CD, εκαναν το DC να παίρνει την κάτω βόλτα.
Μην ξεχναμε βεβαια οτι το DC ηταν προγενεστερο του PS2!
Μια απο τις αγαπημενες μου κονσολες την οποια και τιμω δεόντως ακομα και σημερα (Ikaruga!)
I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
nikosd έγραψε: Αποτυχημενη εμπορικά (ελέω κακου μαρκετινγ της Nintendo πιστευω), πετυχημένη ομως σαν κατασκευη (τεχνικά)!
Μου εκανε εντυπωση, η πιο εντονη παλετα χρωμάτων και καθαρότερα textures σε σχεση με το ps2. Βαλτε και το VGA και καταλαβάτε!
Βεβαια το markeing της Sony (που αργότερα εβαλαν μυαλο και στην Sony, και βελτιωσαν με τεχνικες software τα χρωματα, Textures κτλ) αλλα και η χρηση DVD αντι CD, εκαναν το DC να παίρνει την κάτω βόλτα.
Μην ξεχναμε βεβαια οτι το DC ηταν προγενεστερο του PS2!
Μια απο τις αγαπημενες μου κονσολες την οποια και τιμω δεόντως ακομα και σημερα (Ikaruga!)
Ελεω κακου μαρκετινγκ της Sega εννοεις!!!
I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
- P.Dial
-
- Premium Member
-
- QUI AUDET...ATARI ST!
Τόσο το Dreamcast όσο και το 3DO, αν είχαν το "γερό" marketing μιας Sony, θα σημείωναν τρομερή επιτυχία.
Πράγματι τα γραφικά που κατάφερνε η κονσόλα αυτή, ήταν το κάτι άλλο. Και εξακολουθεί να υποστηρίζεται απο ορισμένους homebrew developers (δείτε το Gunlord που έχω "ανεβάσει" εδώ στο section).
Πραγματικά κάθε φορά που ανάβω την κονσόλα, την ευχαριστιέμαι:
Και φυσικά το HKT-7800 με το οποίο "καθαρίζω" ζόμπι, μπάτσους κλπ!
Το full system μου:
www.retroshowcase.gr
My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim
gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif
- Brandon
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Why...???Why Harry McDowel???
Παρόλα αυτα όμως, για εμάς που ξέρουμε την πραγματική αξία και τις δυνατότητες των μηχανημάτων, μπορούμε άνετα και σήμερα να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια της και τις κονσόλες της.
No Rest For The Wicked!
www.iamretro.gr
- chriskgnr
-
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
dR_wH0 έγραψε: Μπορεί να είμαι nintendo-fan-boy all the way, αλλά πραγματικά βγάζω το καπέλο στην μεγάλη κυρία, στην SEGA. Κονσόλες όπως το Saturn/Dreamcast πραγματικά έφυγαν αδίκως απο το χώρο, λόγω κακού timing, κακού marketing και δύσκολου ανταγωνισμού στην αγορά.
Κι εγώ fan της Nintendo είμαι, αλλά παρ'όλα αυτά, λίαν προσφάτως, είχα για ένα φεγγάρι Dreamcast(τα παιδικά απωθημένα που εχω εξηγησει σε μερικους...). Σαν κονσόλα μου άρεσε όπως και τα games της, αλλά αυτον τον ανεμιστήρα που έκανε σαν αεριωθούμενο, δε μπόρεσα να τον συνηθίσω...
21st century breakdown...