Όταν τα 2 microdrives δεν είναι αρκετά...
- chriskgnr
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
Από την εποχή που διάβαζα το Pixel, θυμόμουνα το περίφημο "cable twist" που επρεπε καποιος να κανει, για να συνδεθούν σωστά τα ZX Microdrives μεσω της καλωδιοταινιας στο QL microdrive port. Και αφού τα συνδέσεις(τα δύο), τα βάζεις να καθονται μεγαλοπρεπώς πάνω στα microdrives του QL. Το QL μπορει να υποστηρίξει μεχρι και 6 επιπλέον microdrives.
Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.
Αφού τα σύνδεσα, ξεκίνησα και τις δοκιμές με τα cartridges.
Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.
Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, αλλα μπορω να υποθέσω, δεν μπόρεσα να φορμάρω ολα τα cartridges που δοκίμασα στα mdv3_ και mdv4_. Oπως επίσης, δεν διαβάστηκαν σωστά τα cartridges δίνοντας την εντολή dir mdv3_ και dir mdv4_.
Who knows...
21st century breakdown...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Λογικά θα φταίει κάτι από αυτά που υποθέτεις (Qdos ή η εκδοση του QL motherboard) αφού τα δοκίμασες σε ΖΧ Spectrum και δούλευαν κανονικά. Εκτός και αν το περίφημο "cable twist" δεν είναι πάντα σταθερό υπό κάποιες προυποθέσεις (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ για να ξέρω).
Στο άρθρο του Pixel του είχε δουλέψει σωστά με την πρώτη?
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- chriskgnr
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Fotis_KFOR έγραψε: Ωραίος Χρήστο! Πάλι κάνεις τα δικά σου!
Λογικά θα φταίει κάτι από αυτά που υποθέτεις (Qdos ή η εκδοση του QL motherboard) αφού τα δοκίμασες σε ΖΧ Spectrum και δούλευαν κανονικά. Εκτός και αν το περίφημο "cable twist" δεν είναι πάντα σταθερό υπό κάποιες προυποθέσεις (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ για να ξέρω).
Στο άρθρο του Pixel του είχε δουλέψει σωστά με την πρώτη?
Στο Pixel όπως και στα αλλα περιοδικα ξενα και εγχωρια, ειχαν γινει απλες αναφορές για την χρηση των ΖΧ Microdrives στο QL και για το στρίψιμο(twist) που χρειαζεται να γινει στο καλώδιο. Άρθρο με ολοκληρωμένο test των ΖΧ Mdvs στο QL, δε νομίζω ότι υπήρξε ποτέ ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω διαβάσει(ουτε βρηκα και τιποτα στο διαδικτυο). Οποιος εχει QL και ZX Mdvs ας κανει μαι δοκιμη να δούμε τις πταιει(αν φταιει κατι) για τα προβληματα που είχα.
- Darth_Cotsos
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
Don't underestimate the power of the 8bit side!
- chriskgnr
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Darth_Cotsos έγραψε: Θα προσπαθήσω εγώ να κάνω κάτι... Αλώστε ξέρεις ότι πρέπει να δικτυώσω τον QL με τον ZX Spectrum!!!
όπως θά'χεις στρωμένα στο τραπέζι το QL και το Spectrum, δεν συνδεεις τα mdvs στο QL μπας και βγει ακρη?
- Darth_Cotsos
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
Don't underestimate the power of the 8bit side!