The Spectrum .... it's ALIVE !!!!
- orfeas
- Συντάκτης θέματος
- Team RC
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 337
22/11/2024 19:32 #49124
από orfeas
The Spectrum .... it's ALIVE !!!! δημιουργήθηκε από orfeas
Καλησπέρα σε όλους,
Χρειάστηκαν να περάσουν 40 έτη για να ξαναπιάσω στα χέρια μου τον έναν και μοναδικό Spectrum.
Βέβαια τότε φαινόταν ένα μακρινό και φυσικά ακριβό όνειρο αλλά με πολλές προσπάθειες πραγματοποιήθηκε (δύς).
Ήταν 1984, δύο χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του όταν ένας φοιτητής του πανεπιστημίου ήθελε να αλλάξει τον υπολογιστή που είχε φέρει απο την Αγγλία και ήθελε να πάρει το νεότερο μοντέλο. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον ZX Spectrum 48K με τα λαστιχένια πλήκτρα (γομολάστηχα).
Έτσι έν ολίγης τον αγόρασα. Αλλά που να τον συνδέσω όταν δεν υπήρχαν monitor; Πήγα λοιπόν μία αμερικάνικη (110v) ασπρόμαυρη τηλεόραση σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά να μου κάνει μετατροπή και να δέχεται σύνδεση με τον Spectrum.
Εκεί λοιπόν ο φίλος μου ο Ανδρόνικος (TECNICA) κατάφερε και έκανε την πρώτη μόντα σε Spectrum και απομόνωσε το RF Tuner και έβγαλε Video Out. Μια μετατροπή ακόμα σε ένα κασσετοφωνάκι να βγάζει μονοφωνικό ήχο αντί για σττερεοωνικό και όλα ήταν έτοιμα.
Επιτέλους μπορούσα να παίξω τις πρώτες κασσέτες που είχα αγοράσει για τον ZX. Αυτές ήταν το Atic-Atak, το Friday the 13th και το 3 Three Weeks in Paradise. Φυσικά ακολούθησαν και άλλες.
Φανταστείτε την χαρά μου και λέω φανταστείτε γιατί είμαι σίγουρος 100% ότι και εσείς είχατε ακριβώς αυτήν την χαρά, ενθουσιασμό, πάθος να εξερευνήσετε αυτό το νέο πραγματάκι απου άνοιγε νέους ορίζοντες στον κόσμο των υπολογιστών. Είτε ήταν Spectrum, είτε Amstrad, Amiga, Atari, Commodore και η λίστα συνεχίζεται.
Δείτε τις φωτογραφίες απο το unboxing του καινούργιου Spectrum τον οποίο είχα προπαραγγείλει απο το Console Club και μου το είχαν κρατήσει.
Έπαθα ΣΟΚ.
Μίλαγα στο τηλέφωνο με τον Μιχάλη (Zafirix) και του έλεγα ότι θα βάλω τα κλάματα.
Η ομοιότητα είναι εκπληκτική. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Πρέπει να το πιάσετε στα χέρια σας να καταλάβετε την ποιότητα του πλαστικού.
Καμμία σχέση με όλα τα Replica, Reborn κτλ που βγήκαν κατά περιόδους. Προς Θεού δεν τα κατηγορώ απλά έπρεπε να ρίξουν την ποιότητα για να μειωθεί το κόστος.
Εδώ έχει γίνει επαγγελματική δουλειά. Ακόμα και τα λαστιχένια πλήκτρα είναι καταπληκτικά.
Τρομερή αίσθηση και φυσικά η ανταπόκριση είναι άμεση.
Το Spectrum μπαίνει σε σύστημα καρουσέλ με τα προεγκατεστημένα παιχνίδια. 'Ολα τα χειρίζεσαι με τα πλήκτρα. Ακριβώς όπως και 1982.
Έχει δύο διακόπτες έναν για να ξεκινήσει το μηχάνημα και έναν για να γυρνάει κανείς στο κεντρικό καρουσέλ με τα παιχνίδια.
Έχει ακόμα 4 USB εκ των οποίων τα 3 είναι για χειριστήρια και έναν για USB στικάκι, μάλλον για να φορτώνουμε δικά μας παιχνίδια.
Μία θύρα HDMI και μία θύρα τύπου Type-C για σύνδεση με φορτιστή USB.
Παρέχονται στο κουτί ένα καλώδιο HDMI male to male και ένα USB male σε Type-C male.
Δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται φορτιστής.
Ακόμα ένα ενχειρίδιο με το εξώφυλλο του τότε manual και ένα πλαστικό dust cover για τα πλήκτρα.
Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 99€.
Θα μπορούσα να γράφω ολόκληρα κατεβατά αλλά πρέπει να τερματίσω για μια φορά ακόμα το Pheenix.
Άντε και καλά παιχνίδια.
Ευχαριστώ όλους σας.
Υγεία.
Χρειάστηκαν να περάσουν 40 έτη για να ξαναπιάσω στα χέρια μου τον έναν και μοναδικό Spectrum.
Βέβαια τότε φαινόταν ένα μακρινό και φυσικά ακριβό όνειρο αλλά με πολλές προσπάθειες πραγματοποιήθηκε (δύς).
Ήταν 1984, δύο χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του όταν ένας φοιτητής του πανεπιστημίου ήθελε να αλλάξει τον υπολογιστή που είχε φέρει απο την Αγγλία και ήθελε να πάρει το νεότερο μοντέλο. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον ZX Spectrum 48K με τα λαστιχένια πλήκτρα (γομολάστηχα).
Έτσι έν ολίγης τον αγόρασα. Αλλά που να τον συνδέσω όταν δεν υπήρχαν monitor; Πήγα λοιπόν μία αμερικάνικη (110v) ασπρόμαυρη τηλεόραση σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά να μου κάνει μετατροπή και να δέχεται σύνδεση με τον Spectrum.
Εκεί λοιπόν ο φίλος μου ο Ανδρόνικος (TECNICA) κατάφερε και έκανε την πρώτη μόντα σε Spectrum και απομόνωσε το RF Tuner και έβγαλε Video Out. Μια μετατροπή ακόμα σε ένα κασσετοφωνάκι να βγάζει μονοφωνικό ήχο αντί για σττερεοωνικό και όλα ήταν έτοιμα.
Επιτέλους μπορούσα να παίξω τις πρώτες κασσέτες που είχα αγοράσει για τον ZX. Αυτές ήταν το Atic-Atak, το Friday the 13th και το 3 Three Weeks in Paradise. Φυσικά ακολούθησαν και άλλες.
Φανταστείτε την χαρά μου και λέω φανταστείτε γιατί είμαι σίγουρος 100% ότι και εσείς είχατε ακριβώς αυτήν την χαρά, ενθουσιασμό, πάθος να εξερευνήσετε αυτό το νέο πραγματάκι απου άνοιγε νέους ορίζοντες στον κόσμο των υπολογιστών. Είτε ήταν Spectrum, είτε Amstrad, Amiga, Atari, Commodore και η λίστα συνεχίζεται.
Δείτε τις φωτογραφίες απο το unboxing του καινούργιου Spectrum τον οποίο είχα προπαραγγείλει απο το Console Club και μου το είχαν κρατήσει.
Έπαθα ΣΟΚ.
Μίλαγα στο τηλέφωνο με τον Μιχάλη (Zafirix) και του έλεγα ότι θα βάλω τα κλάματα.
Η ομοιότητα είναι εκπληκτική. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Πρέπει να το πιάσετε στα χέρια σας να καταλάβετε την ποιότητα του πλαστικού.
Καμμία σχέση με όλα τα Replica, Reborn κτλ που βγήκαν κατά περιόδους. Προς Θεού δεν τα κατηγορώ απλά έπρεπε να ρίξουν την ποιότητα για να μειωθεί το κόστος.
Εδώ έχει γίνει επαγγελματική δουλειά. Ακόμα και τα λαστιχένια πλήκτρα είναι καταπληκτικά.
Τρομερή αίσθηση και φυσικά η ανταπόκριση είναι άμεση.
Το Spectrum μπαίνει σε σύστημα καρουσέλ με τα προεγκατεστημένα παιχνίδια. 'Ολα τα χειρίζεσαι με τα πλήκτρα. Ακριβώς όπως και 1982.
Έχει δύο διακόπτες έναν για να ξεκινήσει το μηχάνημα και έναν για να γυρνάει κανείς στο κεντρικό καρουσέλ με τα παιχνίδια.
Έχει ακόμα 4 USB εκ των οποίων τα 3 είναι για χειριστήρια και έναν για USB στικάκι, μάλλον για να φορτώνουμε δικά μας παιχνίδια.
Μία θύρα HDMI και μία θύρα τύπου Type-C για σύνδεση με φορτιστή USB.
Παρέχονται στο κουτί ένα καλώδιο HDMI male to male και ένα USB male σε Type-C male.
Δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται φορτιστής.
Ακόμα ένα ενχειρίδιο με το εξώφυλλο του τότε manual και ένα πλαστικό dust cover για τα πλήκτρα.
Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 99€.
Θα μπορούσα να γράφω ολόκληρα κατεβατά αλλά πρέπει να τερματίσω για μια φορά ακόμα το Pheenix.
Άντε και καλά παιχνίδια.
Ευχαριστώ όλους σας.
Υγεία.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, stabill, XLV, JIANOS, Rick_Dangerous
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stabill
- Team RC
- kEEp rETRo!
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1479
22/11/2024 20:10 #49125
από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα The Spectrum .... it's ALIVE !!!!
Με ‘γεια ο Spectrumάκος, καλοπαίχνιδος!!!!
- Fotis_KFOR
- Site Owner / Admin
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
23/11/2024 09:12 #49126
από Fotis_KFOR
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα The Spectrum .... it's ALIVE !!!!
Καλόπαιχτος ο νέος Spectrum Ορφέα! Σίγουρα θα περάσεις ωραίες στιγμές και πάλι αναβιώνοντας τον παλιό καλό καιρό
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- Rick_Dangerous
- Junior Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 24
23/11/2024 22:28 #49127
από Rick_Dangerous
Απαντήθηκε από Rick_Dangerous στο θέμα The Spectrum .... it's ALIVE !!!!
Σκέτη γλύκα είναι!! Καλό retrogaming!!
- jimn
- Platinum Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 582
24/11/2024 21:48 #49129
από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα The Spectrum .... it's ALIVE !!!!
back to basics λοιπόν
- JIANOS
- Elite Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 161
25/11/2024 21:33 #49133
από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα The Spectrum .... it's ALIVE !!!!
Back to Spectrum Basic Καλυτερσ δεν λές :!!!!
- RainStormRkr
- Senior Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 111
29/11/2024 16:44 #49142
από RainStormRkr
Απαντήθηκε από RainStormRkr στο θέμα The Spectrum .... it's ALIVE !!!!
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, stabill, XLV, Rick_Dangerous
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.764 δευτερόλεπτα