Απορια για pentium 4
- dukepapas
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277
Η ερώτηση τωρα στα pentium 4 πόσο ηταν ο μεγαλύτερος επεξεργαστής που βγηκε ;
Εγω εχω αυτη την motherbord www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1954#ov μαλον θα πρεπει να ειναι pci expres η καρτα μου γιατι υποστηρίζει και τις δυο agp-psi express εμενα μπαίνει στο καφε σλοτ.
Αν εχει κανείς καμια καλη motherbord με socet 775 και μνημη 2gb που τα έχει και κάθονται απο αθηνα ας στείλει ενα πμ.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- konc
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
dukepapas έγραψε: Παίδες μια απορία πρεπει να βαλω στην καμπινα καινούρια motherbord μαζι με μνημη......
Η ερώτηση τωρα στα pentium 4 πόσο ηταν ο μεγαλύτερος επεξεργαστής που βγηκε ;
Εγω εχω αυτη την motherbord www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1954#ov μαλον θα πρεπει να ειναι pci expres η καρτα μου γιατι υποστηρίζει και τις δυο agp-psi express εμενα μπαίνει στο καφε σλοτ.
Αν εχει κανείς καμια καλη motherbord με socet 775 και μνημη 2gb που τα έχει και κάθονται απο αθηνα ας στείλει ενα πμ.
Το καφέ slot είναι όντως pci-express. Θα πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου το άλλο slot για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων η αξιοπιστία και η απόδοση. Δεν είναι καθαρό AGP, είναι μια πατέντα της gigabyte πάνω στο PCI bus (G.E.A.R slot το έλεγε για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει παραπάνω).
Όσον αφορά τη CPU, είναι socket 775 αυτό το m/b, γιατί ψάχνεις άλλο? Τη λίστα με τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές θα τη βρεις εδώ www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-s...-popup.aspx?pid=1954
Δεν έχει να κάνει με το ποιος ήταν ο πιο δυνατός 775 που βγήκε, αλλά τι μπορεί να "δει" το m/b. Απ' ότι βλέπω έχεις μπόλικες επιλογές, υπεραρκετές για χρήση σε καμπίνα.
Αν πάλι κατάλαβα λάθος και αυτό είναι το παλιό και πρέπει να το αλλάξεις λόγο προβλήματος, η διαδικασία είναι η ίδια: κοιτάς τις υποστηριζόμενες cpus. Συνήθως πάντως με το τελευταίο διαθέσιμο BIOS υποστηρίζονται σχεδόν όλες, οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις κάτι να σε καλύψει.
- dukepapas
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Τωρα δεν θυμαμε ποσα mgz ειναι 3κατι αλλα αν βρω κατι απο ακανα παλιο σε μέγιστο 3.8 γιατι οχι ; ειναι επειδη θελω να τρεξω και φλιπερακι επειδη κανει κατι κουλα που δεν ξερω που οφείλεται .
Ας βρω κατι να τρέχει στα σίγουρα να μπορέσω να κάνω δουλειά και μετα βλέπουμε.
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Επέλεξε απο το Bios, τις default ρυθμίσεις και σίγα σιγά κάνε αλλαγές.
Μην πουσάρεις και πολύ τον επεξεργαστή γιατι καμιά φορά δεν είναι και το καλύτερο.
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Reset BIOS
Default BIOS
Update BIOS
Reseat cards/ram/cpu
Thermal paste στη CPU,σκόνη-χνούδια,Ψήκτρα
Βραχυκύκλωμα/γείωση
Τροφοδοτικό
Μνήμες-memtest
Καλώδια EIDE/Sata
HDD/partition
OS και προγράμματα/drivers
Πυκνωτές
Σίγουρα θέλει ξεψάχνισμα και χρόνο αλλά και υπομονή
P4 775 List
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pent...processors#Pentium_4
Bios update
www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1954&dl=#bios
Manual
www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1954&dl=#manual
LGA 775
en.wikipedia.org/wiki/LGA_775
Intel Pentium 4 processor comparison chart
www.cpu-world.com/info/Intel/Intel_Pentium_4.html
- dukepapas
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Αν εχεις γνώσεις για ολα τα παραπανω μια βοήθεια στο σπιτι με καφεδακι θα ηταν ευπρόσδεκτη εστω για ενα πέρασμα του τελευταίου bios... αλλιώς ανακύκλωση δεν ειμαι για πολλα πολλα τα νευρα μου ζαρτιερες