Διευκρινηση για SL6WK Pentium 4
- Dark_Knight
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 524
29/03/2016 05:30 - 29/03/2016 05:41 #35682
από Dark_Knight
Διευκρινηση για SL6WK Pentium 4 δημιουργήθηκε από Dark_Knight
Καλησπερα σε ολους μετα απο πολυ καιρο
Επεσε στα χερια μου ενα μηχανημα pentium 4 socket 478 το οποιο θελω να αναστησω, εφοσον διαθετω ηδη 2GB DDR RAM και μια Radeon 9600SE. Για να μην τα πολυλογω, εκανα το ψαξιμο μου σε θεμα cpu και θεωρησα οτι η καλυτερη επιλογη για το συγκεκριμενο socket ηταν northwood τσιπακι, και συγκεκριμενα το SL6WK (3GHZ,FSB 800,Hyper Threading, 30 Capper).
Παρ ολα αυτα, εχω μπερδευτει λιγο με τις release dates της CPU. Πανω στην CPU λεει Intel '01, Pentium 4, SL6WK Malay, ενω τα release dates της intel λενε οτι η σειρα αυτη εκανε release στις April 14, 2003. Τελικα τι απο τα δυο ισχυει? Εκανα καλα που απεφυγα Prescott τσιπακι?
Επεσε στα χερια μου ενα μηχανημα pentium 4 socket 478 το οποιο θελω να αναστησω, εφοσον διαθετω ηδη 2GB DDR RAM και μια Radeon 9600SE. Για να μην τα πολυλογω, εκανα το ψαξιμο μου σε θεμα cpu και θεωρησα οτι η καλυτερη επιλογη για το συγκεκριμενο socket ηταν northwood τσιπακι, και συγκεκριμενα το SL6WK (3GHZ,FSB 800,Hyper Threading, 30 Capper).
Παρ ολα αυτα, εχω μπερδευτει λιγο με τις release dates της CPU. Πανω στην CPU λεει Intel '01, Pentium 4, SL6WK Malay, ενω τα release dates της intel λενε οτι η σειρα αυτη εκανε release στις April 14, 2003. Τελικα τι απο τα δυο ισχυει? Εκανα καλα που απεφυγα Prescott τσιπακι?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
29/03/2016 10:37 - 29/03/2016 10:37 #35683
από alex76gr
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "
Απαντήθηκε από alex76gr στο θέμα Διευκρινηση για SL6WK Pentium 4
Καλημέρα.
Σε γενικές γραμμές ξέρω ότι οι Prescott ανεβάζουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες.
Επίσης όσο περισσότερη L2 cache τόσο το καλύτερο.
Αν τώρα η CPU που διάλεξες είναι αυτή εδώ ( ark.intel.com/products/30768/Intel-Penti...3_00-GHz-800-MHz-FSB ) τότε βλέπω ότι το TDP δεν είναι και το χαμηλότερο.
Όπως και να έχει, αν μπορείς να βάλεις κάποια καλύτερη ψύκτρα από την εργοστασιακή.
Δούλευα για πάρα πολλά χρόνια έναν Northwood @3.06GHz ο οποίος έβραζε κυριολεκτικά με την εργοστασιακή ψύκτρα.
Σε γενικές γραμμές ξέρω ότι οι Prescott ανεβάζουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες.
Επίσης όσο περισσότερη L2 cache τόσο το καλύτερο.
Αν τώρα η CPU που διάλεξες είναι αυτή εδώ ( ark.intel.com/products/30768/Intel-Penti...3_00-GHz-800-MHz-FSB ) τότε βλέπω ότι το TDP δεν είναι και το χαμηλότερο.
Όπως και να έχει, αν μπορείς να βάλεις κάποια καλύτερη ψύκτρα από την εργοστασιακή.
Δούλευα για πάρα πολλά χρόνια έναν Northwood @3.06GHz ο οποίος έβραζε κυριολεκτικά με την εργοστασιακή ψύκτρα.
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee
- manos426f
-
- Premium Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 110
29/03/2016 15:51 - 29/03/2016 16:00 #35684
από manos426f
Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Darts, Billiards και Ping Pong!
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο adventure game από την ίδια μας τη ζωή.
Απαντήθηκε από manos426f στο θέμα Διευκρινηση για SL6WK Pentium 4
Μια χαρά έκανες και απέφυγες τον Prescott, όντως θερμαίνονται πολύ περισσότερο.
O Northwood που διάλεξες είναι μία πολύ καλή επιλογή, έχοντας -διόλου άσχημο- TDP στα 82W και FSB στα 800MHz. Αν δε μπορούσες να βρεις τον 3.2 (SL792, SL6WG, SL6WE) ή τον, μάλλον αρκετά σπάνιο, 3.4 (SL793), έτσι, για να διαθέτεις τον γρηγορότερο μονοπύρηνο Northwood, διάλεξες το καλύτερο που μπορούσες.
Οι ημερομηνίες μη σε μπερδεύουν, έχουν να κάνουν με την κατασκευή και την κυκλοφορία. O SL6WK φτιάχτηκε και στη Μαλαισία και στις Φιλιππίνες το '01, αλλά στην αγορά διοχετεύτηκε το '03, αν θυμάμαι καλά.
O Northwood που διάλεξες είναι μία πολύ καλή επιλογή, έχοντας -διόλου άσχημο- TDP στα 82W και FSB στα 800MHz. Αν δε μπορούσες να βρεις τον 3.2 (SL792, SL6WG, SL6WE) ή τον, μάλλον αρκετά σπάνιο, 3.4 (SL793), έτσι, για να διαθέτεις τον γρηγορότερο μονοπύρηνο Northwood, διάλεξες το καλύτερο που μπορούσες.
Οι ημερομηνίες μη σε μπερδεύουν, έχουν να κάνουν με την κατασκευή και την κυκλοφορία. O SL6WK φτιάχτηκε και στη Μαλαισία και στις Φιλιππίνες το '01, αλλά στην αγορά διοχετεύτηκε το '03, αν θυμάμαι καλά.
Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Darts, Billiards και Ping Pong!
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο adventure game από την ίδια μας τη ζωή.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee
- George80s
-
- Junior Member
-
- May the Force B with U
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
29/03/2016 16:00 #35685
από George80s
Απαντήθηκε από George80s στο θέμα Διευκρινηση για SL6WK Pentium 4
Κέρδισες 3-5 βαθμούς σε θερμοκρασία, και έχασες 5% σε επιδόσεις σε σχέση με τους αντίστοιχης συχνότητας Prescott. Η κατανάλωση είναι ίδια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.289 δευτερόλεπτα