Το καινούργιο μου PC (2021)
- orfeas
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 341
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- george
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 244
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Αντικαταστάθηκε ο ένας εσωτερικός δίσκος των 3TB (5.400 RPM) με έναν σκληρό δίσκο των 10ΤΒ (7.200 RPM) της Toshiba και ο 3αρης κρατήθηκε για backup με την εξωτερική θήκη.
Επίσης αντικαταστάθηκε η μονή εξωτερική θήκη με μια δύο θέσεων για να μπουν και οι 2 εξωτερικοί πλέον δίσκοι.
Ο νέος σκληρός :
Και η νέα βάση (docking station) για τον ένα επιπλεόν σκληρό για backup :
Άντε να δούμε πότε (και αν) θα επανέλθουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών να γίνει κάτι και εκεί!!!!!
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room

UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection

My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO

Συνημμένα:
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1567
- navarxos
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 103
Συνημμένα:
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Οπότε έχουμε και λέμε :
Η μάχιμη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 1660 Ti αντικαταστάθηκε με την Nvidia RTX 3060 Ti (υλοποίηση Asus). Η 1660ti χαρίστηκε σε δικό μου άτομο που είχε onboard κάρτα γραφικών και έτσι αναβάθμισε και αυτός το σύστημά του, οπότε η παλιά κάρτα γραφικών πήγε σε καλά χέρια.

Επίσης στο σύστημα μπήκε και ένας ακόμα σκληρός δίσκος 20ΤΒ αντικαθιστώντας τον τελευταίο "μικρό" δίσκο της παρέας (3ΤΒ) ο οποίος βγήκε από το case και κρατήθηκε ως εξωτερικός δίσκος για το "τριπλό" backup.
Η αντικατάσταση της παλιάς κάρτας γραφικών με την 3060 Ti :
Και ο καινούργιος σκληρός δίσκος :
Ενημερώθηκε και η σύνθεση στο αρχικό ποστ στο παρών thread.
Οπότε αφού μπήκε επιτέλους και το RTX στο παιχνίδι, έχει πέσει λίγο λιώσιμο στο PC Gaming, παίζοντας και καινούργια παιχνίδια αλλά ξαναπαίζω και κάποια παιχνίδια που είχα τερματίσει παλιότερα αφού μου αρέσουν και ανά περιόδους τα ξαναπιάνω.
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,

KEEP RETRO

Συνημμένα:
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Μάλιστα είχα φωνάξει τον Ορφέα που πιάνουν τα χέρια του να μου την συναρμολογήσει αφού εγώ αν το επιχειρούσα μπορεί να μου έβγαινε....τραπέζι αντί για καρέκλα

Οπότε παραθέτω τις φωτογραφίες που είχα βγάλει τότε που την συναρμολογήσαμε με τον Ορφέα στο σπίτι μου και πήρε τη θέση της στο γραφείο με το φοβερό DOOM artwork!
Κάτι τέτοιες φωτογραφίες θα βλέπουν οι γυναίκες μας και θα μας λένε παρτάκηδες

KEEP RETRO

Συνημμένα:
- djbeast
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 374
Με την gaming καρέκλα, έχω ακούσει ότι παίρνεις έξτρα frames στα παιχνίδια
Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo X Gold - Nec Turbo Duo RX
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Καλορίζικα όλα Φώτη!
Με την gaming καρέκλα, έχω ακούσει ότι παίρνεις έξτρα frames στα παιχνίδια
χαχαχα, ναι, έχει bluetooth και όταν εντοπίσει ότι παίζεις κάποιο από τα DOOM τότε στέλνει μερικά frames για ενίσχυση

KEEP RETRO

- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Έτσι αποφάσισα να πάρω κάτι πιο απλό να κάνω τη δουλειά μου και όχι μια "ναυαρχίδα" όπως ήταν το προηγούμενο, οπότε μετά από μια μικρή έρευνα κατέληξα στο HyperX Alloy Core RGB.
Εδώ ακριβώς πριν την αντικατάσταση, η "τελευταία στιγμή" του Logitech G510 (thanks for the memories

και η αντικατάσταση :
Παρόλο που το νέο πληκτρολόγιο είναι full size, το Logitech G510 λόγω και των macro keys που είχε, ήταν μεγαλύτερο σε μέγεθος, οπότε χρειάζεται να το συνηθίσω λίγο αφού πατάω λόγω συνήθειας σε διπλανά πλήκτρα κάποιες φορές λόγω του μικρότερου μεγέθους.

KEEP RETRO

Συνημμένα:
- Aristos !!!
-
- Senior Member
-
- # Cabinet Designer #
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 142
- Fotis_KFOR
-
Συντάκτης θέματος
- Site Owner / Admin
-
Κατόπιν μιας συζήτησης που είχαμε με το γιο μου που ήθελε να αποκτήσει το πρώτο του PC λίγο πριν γίνει 14 ετών (από πού να πήρε άραγε?

Οπότε μετά την παραμετροποίηση και την ετοιμασία του PC για να περάσει στον υιό, το στήσαμε στο δωμάτιo του και πλέον άλλο ένα μέλος μπήκε στην PC Master Race παίρνοντας τον σωστό δρόμο και αυτός!!! (PROUD MODE ON)

Όσο για εμένα είναι κάπως περίεργη η φάση που στο γραφείο μου από εκεί που είχα το PC με την 27" οθόνη και το κλασικό RGB πληκτρολόγιο κτλ, ξαφνικά όλα έχουν εξαφανιστεί και στη θέση τους υπάρχει ένα Laptop το οποίο δείχνει υπερβολικά μικρό σε σχέση με πριν, όπως και τα εξωτερικά floppy / Dvd-R κτλ που είναι απομεινάρια και αναμένουν αποσυνδεμένα να μπουν στο νέο PC όταν θα έρθει αυτό με το καλό.
Επίσης είναι πολύ αισθητό που περισσεύει μπολικος χώρος σε σχέση με πριν που ήταν γεμάτο το γραφείο. Μάλιστα η DOOMοκαρέκλα το "καταβροχθίζει" που είναι μπροστά του και δεν φαίνεται καν αν είσαι πίσω από την καρέκλα.
Το Laptop που είχα πάρει βέβαια είναι αρκετά "δυνατό" οπότε σώζεται λιγάκι η κατάσταση εν αναμονή νέου PC.
Πρόκειται για το MSI Sword 15 A12UD το οποίο έχει για επεξεργαστή τον Intel Core i7-12700H με 16GB RAM και μάλιστα είχα προσθέσει επιπλέον 16GB οπότε έχει 32GB RAM, κάρτα γραφικών της Nvidia και συγκεκριμένα την Geforce RTX 3050Ti, δίσκο 1TB SSD, οθόνη FullHD στα 144Hz κτλ.
Παρακάτω παραθέτω και φωτογραφίες που είχα βγάλει με ένα άτυπο "unboxing" του Laptop όταν το είχα πάρει - OFFTOPIC : έχω πάρα πολλές άλλες φωτογραφίες με διάφορα άλλα πράγματα που κάνω - άσχετα που δεν δημοσιεύω σχεδόν τίποτα στα social - και για αυτό το λόγο κάπου εδώ θα έρθει ο Σταύρος (Stabill aka Social Master) να με κυνηγάει με μαστίγιο και να με κράξει που ανεβάζω ελάχιστα πράγματα στα social

Οπότε βολευόμαστε με αυτό σε συνδυασμό με την εξωτερική βάση USB για τους 3 HDDs από το - "παλιό" PC πλέον - και κάποια στιγμή σε λίγο καιρό λογικά θα έρθει και το νέο PC "2025 edition" .

KEEP RETRO

Συνημμένα:
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1567
Μην ξεχασεις να ανεβασεις φωτογραφιες απο το unboxing της!!!!

Συνημμένα:
- spyros.s
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 402
Πρακτικά το βλέπεις και ο ίδιος ότι τόσο ο χρόνος για gaming όσο και η διάθεση φθίνει με τον καιρό και δεν φταιμε εμεις ακριβώς για αυτο! Μάλλον μια χαρά θα σε καλύψει το λαπτοπ που πήρες αφού και θα μπορείς να πάρεις μια τζούρα gaming όταν θα λείπει ο μικρός από το μεγάλο και θα εχεις ότι χρειάζεσαι κατα 99% στο μικρό! Ίσως ειναι και μια ευκαιρία να δουλέψουν λίγο και τα πολλα αποθηκευμενα ρετρο μηχανηματα στο μουσείο σου....