Το καινούργιο μου PC (2013)

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
21/01/2013 00:05 - 21/01/2013 00:08 #6260 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!

@ pooky : για την κάρτα γραφικών - η αλήθεια είναι πως η 660Ti είναι πολύ καλή κάρτα αφού έχει ολόιδιο πυρήνα με την 670GTX (ενώ η απλή 660GTX έχει άλλο πυρήνα με κατώτερες επιδόσεις), απλά έχει 192bit μνήμη αντί για 256bit που έχει η 670GTX. Εϊδα και κάποια συγκριτικά που τα πήγαινε πολύ καλά και αποφάσισα να την αποκτήσω. Όταν τη λιώσω θα σου πω και εντυπώσεις :cheer:

@ glaros : Για το Overclocking είμαι κατά και δεν ασχολούμαι καθόλου, λίγο στο παρελθόν είχα κάνει 2-3 φορές για πειραματισμό και για την εμπειρία, αλλά προτιμώ να τα έχω εργοστασιακά να λειτουργούν όπως είναι προγραμματισμένα.

@Maddog : Για την κάρτα ήχου (είμαι και creative fanboy πέρα από την intel / nvidia / western digital / asus :P ) μπορεί να είναι σε ένα καλό επίπεδο οι onboard, αλλά πίστεψέ με - γενικά δεν συγκρίνονται σε επιδόσεις οι κανονικές κάρτες ήχου με τις onboard π.χ. μια X-fi με μια realtek, ειδικά η ολοκαίνουργια Soundblaster Z που έβαλα. Εκτός του ότι οι onboard κάρτες ήχου έχουν κατώτερη ποιότητα ήχου, επιβαρύνουν και λίγο τον επεξεργαστή μιας και καταναλώνουν λίγους πόρους σε αντίθεση με την κανονική κάρτα ήχου που δεν το κάνει αυτό αλλά έχει και καλύτερες επιδόσεις.

@FarCry : Για τα ηχεία θα σου πω το σκεπτικό μου. Μπορεί να προτιμώ 5.1 ηχεία (παλιότερα είχα τα τέρατα Logitech Z5500 και τα Creative Gigaworks G500). Δυστυχώς όμως σήμερα λόγω έλλειψης χώρου αναγκαστικά ήθελα να βάλω μόνο 2 ηχεία με ενσωματωμένο subwoofer (για να μην στερούμαι το μπάσο) και για την απόλαυση του gaming ή γενικά για μεγαλύτερη "ένταση" ακόμα και τη νύχτα να πάρω αυτά τα ακουστικά που κάνουν μάλιστα και χρήση του SBX Pro Studio που έχει η κάρτα ήχου που έχω : www.plaisio.gr/games/pc/pc-periferiaka/C...ctic-3D-Rage-USB.htm που όπως θα δεις μόνο απλά ακουστικά δεν είναι και έχουν πάρει πάρα πολλές καλές κριτικές.

Έτσι ένας φίλος μου πρότεινε να πάρω ένα απλό ζευγαράκι 2 ηχείων των 5-10 ευρώ αφού θα είχα τα ακουστικά για την gaming χρήση, αλλά μετά από σκέψη και επειδή δεν θα είμαι όλη την ώρα με τα ακουστικά είπα να πάρω μεν 2 μόνο ηχεία αλλά να έχουν και κάποια ποιότητα. Έτσι μετά από ψάξιμο κατέληξα σε αυτά τα ηχεία που αν δεις και τις κριτικές για αυτά - και ποιοτικά είναι, και πλούσιο μπάσο έχουν, και κουμπιά για ρύθμιση Bass / volume / treble έχουν επάνω τους αλλά και αρκετά δυνατά είναι (δεν τα ανοίγω πάνω από τη μέση), πέρα και από την πολύ ωραία εμφάνισή τους και το μεγάλο μέγεθος για ηχεία pc. Ακόμα και τα ακουστικά να μην έπαιρνα, άνετα μόνα τους αυτά τα ηχεία κρατάνε τις επιδόσεις του pc για gaming / ταινίες / μουσική σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• pooky
  • Το Άβαταρ του/της pooky
  • Elite Member
  • Elite Member
  • What is it? Dragons?
Περισσότερα
21/01/2013 00:12 #6261 από pooky
Απαντήθηκε από pooky στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
Thanks Φώταρε, περιμένω εντυπώσεις.

Σχετικά με το overclocking κι εγώ ακολουθώ τη δική σου γραμμή, δεν μπορώ να πειραματίζομαι με το hardware μια και θέλω να το κρατάω όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή έχω τον 2500Κ (i5) και είναι stock σε ταχύτητες αλλά με τερατώδη ψύκτρα (σου γράφω από το gaming pc και έχω 25 βαθμούς τώρα) και σκέφτομαι να τον κρατήσω, πια, τουλάχιστον για άλλα 4 χρόνια (ήδη τον έχω ένα).

Ο επεξεργαστής ουσιαστικά χαντακώνεται με την 7750 και σκέφτομαι μια λύση σαν τη δικιά σου, ούτε πολύ κάτω, αλλά ούτε και extreme.

Φώτη βγάλε μια φωτό αν το δούμε στημένο! :cheer: :)

Better lie a Free Man in my grave, than live like a puppet or a slave.

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
21/01/2013 18:22 #6283 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
Θα είχε ενδιαφέρον να κάναμε μερικά "test" σε GPU/PSU/CPU,εκτος από "κονσολακιας" είμαι και "ψήστης" (δεν αναφέρομαι σε μπριτζολάκια)

Και πάλι μεγία.

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
21/01/2013 22:18 #6296 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
η κάρτα σκοτώνει πουκυ...έχω την αντιστοιχη σε υλοποίηση της msi o/c!
Δεν καταλαβαίνει τίποτα σε 1080p σε ότι την δοκίμασα και μάλιστα δεν ζεσταίνεται με τίποτα!
Καλή επιλογή το σύστημα σου

• pooky
  • Elite Member
  • Elite Member
  • What is it? Dragons?
Περισσότερα
21/01/2013 22:32 #6299 από pooky
Ωραία Σπύρε, αύριο λαμβάνω τα χρήματα από το Macbook που πούλησα (μια και στα δύο χρόνια είχε κάνει 16 "κύκλους" φόρτισης και ήταν ουσιαστικά καινούργιο, καθότανε) και ξαμολιέμαι για κάρτα και τροφοδοτικό!

• haris_216
  • Το Άβαταρ του/της haris_216
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
22/01/2013 16:56 - 22/01/2013 16:57 #6323 από haris_216
Απαντήθηκε από haris_216 στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
καλορίζικο το "θεριό" Φώτη.
εύχομαι να το απολαύσεις όπως το θέλεις.
αναφορικά με τα ακουστικά (γενικά, όχι για τα συγκεκριμένα αφού δεν τα ξέρω) να πω ότι αποτελούν κατά τη γνώμη μου το υπέρτατο diy home theatre για κάθε δουλειά. αν και δεν μου αρέσει το γεγονός ότι σε αποκόπτουν από το περιβάλον εντούτοις χωρίς πολλά πολλά έξοδα και εγκαταστάσεις απολαμβάνεις διαφορετικά από παιχνίδι σε υπολογιστή μέχρι ακόμα και διαφήμιση στην τηλεόραση!!!
καλό gaming

• Darth_Cotsos
  • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
22/01/2013 19:30 #6329 από Darth_Cotsos
Απαντήθηκε από Darth_Cotsos στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
Καλορίζικο και καλόπαιχτο!!! :cheer:

Don't underestimate the power of the 8bit side!

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
22/01/2013 20:41 #6330 από Fotis_KFOR
Ευχαριστώ παιδιά! Η αλήθεια είναι πως πάντως πως ότι πάρω εγώ πρέπει να τρέχω πριν το χαρώ, έτσι σήμερα το πήγα πίσω για κάποια πράγματα. Έχει πρόβλημα η motherboard με το USB3 + κάποιες συνδέσεις που είχαν ξεχάσει να μου κάνουν με το tower στα USB που έχει και σε ένα ρυθμιστή για τις στροφές του ανεμιστήρα, και μάλλον θα μου αλλάξουν μητρική!

Άντε πάλι στο 14" λαπτοπάκι!!! :unsure:

• Darth_Cotsos
  • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
22/01/2013 21:22 #6331 από Darth_Cotsos
Απαντήθηκε από Darth_Cotsos στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
Αχ δεν έκανες μόνος σου το μαστορεμα???
Είναι κλασική περίπτωση, ποτέ δεν έχω δει να συνδέουν τα έξτρα "εξωτερικά" USB!!! :angry:

Don't underestimate the power of the 8bit side!

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
22/01/2013 21:29 #6332 από Fotis_KFOR
Να ήταν ότι απλά τα ξέχασαν θα τα έβαζα και εγώ. Όταν πήγαν να τα συνδέσουν όμως είδαν ότι... ΔΕΝ...

• vaggos664
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
23/01/2013 08:39 #6348 από vaggos664
Απαντήθηκε από vaggos664 στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)
Καλορίζικο και από μένα!

• FarCry
  • Το Άβαταρ του/της FarCry
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
24/01/2013 02:34 #6364 από FarCry
Απαντήθηκε από FarCry στο θέμα Το καινούργιο μου PC (2013)

pooky έγραψε: Farcry με τη καμία δεν κάνω τέτοιες αλχημείες.

δεν εχεις τιποτα να χασεις. εκτος αν προκειται να την πουλησεις με τα artifacts. γιαυτο το ειπα

• FarCry
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
24/01/2013 02:43 - 24/01/2013 02:50 #6366 από FarCry

Fotis_KFOR έγραψε: @FarCry : Για τα ηχεία θα σου πω το σκεπτικό μου. Μπορεί να προτιμώ 5.1 ηχεία (παλιότερα είχα τα τέρατα Logitech Z5500 και τα Creative Gigaworks G500). Δυστυχώς όμως σήμερα λόγω έλλειψης χώρου αναγκαστικά ήθελα να βάλω μόνο 2 ηχεία με ενσωματωμένο subwoofer (για να μην στερούμαι το μπάσο) και για την απόλαυση του gaming ή γενικά για μεγαλύτερη "ένταση" ακόμα και τη νύχτα να πάρω αυτά τα ακουστικά που κάνουν μάλιστα και χρήση του SBX Pro Studio που έχει η κάρτα ήχου που έχω : www.plaisio.gr/games/pc/pc-periferiaka/C...ctic-3D-Rage-USB.htm που όπως θα δεις μόνο απλά ακουστικά δεν είναι και έχουν πάρει πάρα πολλές καλές κριτικές.

Έτσι ένας φίλος μου πρότεινε να πάρω ένα απλό ζευγαράκι 2 ηχείων των 5-10 ευρώ αφού θα είχα τα ακουστικά για την gaming χρήση, αλλά μετά από σκέψη και επειδή δεν θα είμαι όλη την ώρα με τα ακουστικά είπα να πάρω μεν 2 μόνο ηχεία αλλά να έχουν και κάποια ποιότητα. Έτσι μετά από ψάξιμο κατέληξα σε αυτά τα ηχεία που αν δεις και τις κριτικές για αυτά - και ποιοτικά είναι, και πλούσιο μπάσο έχουν, και κουμπιά για ρύθμιση Bass / volume / treble έχουν επάνω τους αλλά και αρκετά δυνατά είναι (δεν τα ανοίγω πάνω από τη μέση), πέρα και από την πολύ ωραία εμφάνισή τους και το μεγάλο μέγεθος για ηχεία pc. Ακόμα και τα ακουστικά να μην έπαιρνα, άνετα μόνα τους αυτά τα ηχεία κρατάνε τις επιδόσεις του pc για gaming / ταινίες / μουσική σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

κοιτα η καρτα ηχου δινει καλυτερη ποιοτητα οταν τα ηχεια δεν εχουν τα δικα τους dacs και ετσι γινεται στο pc. αμα επαιρνες ηχεια με digital/optical in τοτε δε θα ειχε διαφορα η onboard με την discrete γιατι το decoding γινεται εξω απο το pc

αφου ειχες τα z5500 που εχουν και ψηφιακη εισοδο τοτε δεν ηθελες την καρτα ηχου. αλλα τωρα που ανεφερες για τα ακουστικα αλλαζει το πραγμα. παντως οταν λεμε για μπασο λεμε για z2300/z5500 μπασο οχι μουφο ενσωματωμενα σε 2.0 ηχεια. αμα δεν ειναι ξεχωριστο κομματι δεν ειναι σοβαρο πραγμα :P

αυτο για τις επιδοσεις που σου κοβει ισχυει αλλα μου το αναφερεις εχοντας μια 660 Ti νταξει νομιζω το τραβας απο τα μαλλια τωρα :silly:

α και πες εντυπωσεις απο τα ακουστικα!

• FarCry
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
24/01/2013 02:51 - 24/01/2013 02:52 #6367 από FarCry

pooky έγραψε: Αυτή τη στιγμή έχω τον 2500Κ (i5) και είναι stock σε ταχύτητες αλλά με τερατώδη ψύκτρα

τωρα αυτο τι νοημα εχει? ανεβασε το βρε ανθρωπε. πηγαινει 4.5 στον αερα ανετα

• pooky
  • Elite Member
  • Elite Member
  • What is it? Dragons?
Περισσότερα
24/01/2013 06:32 #6370 από pooky
E, το είχα ανεβάσει για τη πλάκα. Διαφορές δεν είδα στα παιχνίδια και με το pc δεν κάνω τίποτε άλλο εκτός από παιχνίδια, όλα τα υπόλοιπα τα έχω στον Mac. Ειδικά με την 7750 ακόμα και να τον κατεβάσω στα 2.0 δεν θα πει τίποτε.

Αν είχα SLI 2 Χ 680 και 3 οθόνες πάνω, φυσικά και θα τον ανέβαζα! Και για τέτοιο setup αυτή τη στιγμή δεν το συζητώ καν, εδώ πούλησα το Macbook και το macmini μπας και κλείσω καμιά τρύπα, (άσε που δεν έχω πάρει τίποτε από games) το SLI θα με έκαιγε τώρα; :(

Τον επεξεργαστή θα τον πουσάρω όταν δεν θα τραβάει πια, αν και με βλέπω να τον αλλάζω τουλάχιστον μετά από 5 - 6 χρόνια και βάλε.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.515 δευτερόλεπτα