- Forum
- Συλλογές
- Συλλογές ρετρό υπολογιστών
- Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
- laios
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 25
16/01/2014 10:21 - 16/01/2014 10:21 #17070
από laios
Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου δημιουργήθηκε από laios
Γεια σας
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μερικές εικόνες απο μερικά ασυνήθιστα κομμάτια της συλλογής μου.
Γενικά μου αρέσει να ψάχνω "σκοτεινά" μοντέλα 8μπιτων , πολλές φορές και σε "σκοτεινές" γωνιές του διαδικτύου
όπως τοπικές αγγελίες από διάφορες χώρες , αντίστοιχα των ebay ,ουσιαστικά χωρίς καμία προστασία του αγοραστή και άλλα τέτοια , ποτέ όμως δέν διακινδυνεύω μεγάλα ποσά. Τα μηχανηματάκια μου μου αρέσει να τα σκαλίζω , να τα αναβαθμίζω , και να τα παίζω , και όχι να τα αποθηκεύω (εκτός και αν αυτό είναι απαραίτητο λόγω χώρου).
Ειμαι συλλέκτης αλλά είμαι και ...παιχνιδιάρης.Πρόσφατα κομμάτια της συλλογής είναι και αυτοί οι 2 COMX
Ο COMX35 καί Ο COMX PC1 από την Ολλανδία.Λίγα πράγματα είναι γνωστά για αυτούς "φοράνε" τον μυστηριώδη CPU
RCA 1802 τον ίδιο φοράει και o .... Voyager.Ναί το διαστημόπλοιο , μάλιστα ο εν λόγω επεξεργαστής έχει και ιδιαίτερη αντοχή στην ραδιενέργεια και την κοσμική ακτινοβολία.
ο COMX35 στα δεξιά έχει μικρό joystick και μάλιστα αναλογικό
o COMX PC1
καί το εσωτερικό του
ουσιαστικές διαφορές δεν έχουν μόνο στο κουτί και το πληκτρολόγιο
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μερικές εικόνες απο μερικά ασυνήθιστα κομμάτια της συλλογής μου.
Γενικά μου αρέσει να ψάχνω "σκοτεινά" μοντέλα 8μπιτων , πολλές φορές και σε "σκοτεινές" γωνιές του διαδικτύου
όπως τοπικές αγγελίες από διάφορες χώρες , αντίστοιχα των ebay ,ουσιαστικά χωρίς καμία προστασία του αγοραστή και άλλα τέτοια , ποτέ όμως δέν διακινδυνεύω μεγάλα ποσά. Τα μηχανηματάκια μου μου αρέσει να τα σκαλίζω , να τα αναβαθμίζω , και να τα παίζω , και όχι να τα αποθηκεύω (εκτός και αν αυτό είναι απαραίτητο λόγω χώρου).
Ειμαι συλλέκτης αλλά είμαι και ...παιχνιδιάρης.Πρόσφατα κομμάτια της συλλογής είναι και αυτοί οι 2 COMX
Ο COMX35 καί Ο COMX PC1 από την Ολλανδία.Λίγα πράγματα είναι γνωστά για αυτούς "φοράνε" τον μυστηριώδη CPU
RCA 1802 τον ίδιο φοράει και o .... Voyager.Ναί το διαστημόπλοιο , μάλιστα ο εν λόγω επεξεργαστής έχει και ιδιαίτερη αντοχή στην ραδιενέργεια και την κοσμική ακτινοβολία.
ο COMX35 στα δεξιά έχει μικρό joystick και μάλιστα αναλογικό
o COMX PC1
καί το εσωτερικό του
ουσιαστικές διαφορές δεν έχουν μόνο στο κουτί και το πληκτρολόγιο
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, nkary, geo1977, GeoAnas, chdlee, chriskgnr, vovolas
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
16/01/2014 10:37 #17072
από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
Πολύ ωραία φίλε. Είναι Ολλανδικής κατασκευής ή έτυχε και τους πωλούσε κάποιος στην Ολλανδία?
Έχουν κάποια basic? Είναι συμβατοί με κάποιον άλλο micro?
Έχουν κάποια basic? Είναι συμβατοί με κάποιον άλλο micro?
- chriskgnr
-
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
16/01/2014 12:37 #17075
από chriskgnr
21st century breakdown...
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
πρώτη φορά διαβάζω(και τους βλεπω) γι αυτούς τους υπολογιστές!
φαίνονται αρκετα σπάνιοι. Εχεις περισσοτερα στοιχεια να μας πεις για αυτούς?
21st century breakdown...
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
16/01/2014 13:23 - 16/01/2014 18:41 #17077
από Fotis_KFOR
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
Ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας φίλε! 
Όντως πολύ "περίεργα" μηχανάκια, δεν γνώριζα κάτι για αυτά!
Αν έχεις επιπλέον πληροφορίες (τεχνικά χαρακτηριστικά και οτιδήποτε άλλο) γράψε μας
Όντως πολύ "περίεργα" μηχανάκια, δεν γνώριζα κάτι για αυτά!
Αν έχεις επιπλέον πληροφορίες (τεχνικά χαρακτηριστικά και οτιδήποτε άλλο) γράψε μας
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- laios
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 25
16/01/2014 15:30 #17078
από laios
Απαντήθηκε από laios στο θέμα Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
Ο υπολογιστής αυτός σχεδιάστηκε απο μία Ολλανδική εταιρία ονόματι NOXON AB και κατασκευάστηκε από μία εταιρία του Χονγκ Κονγκ ονόματι COMX WORLD OPERATIONS LIMITED.
Στήν Ελλάδα μάλλον δεν πάτησε πόδι ποτέ του, ήταν σχετικά δημοφιλής στην Ολλανδία καί κάπως στην Φιλανδία και Αυστραλία.Για να το βρώ παρακολουθούσα απο καιρό σε καιρό τις Ολλανδικές αγγελίες μέχρι που το ξετρύπωσα μαζι με μερικά ακόμη (βλ ΒΙΤ90 κλπ).Το μόνο που θυμάμαι απο τα παλιά ήταν μία παρουσίαση του YOUR COMPUTER που κυριολεκτικά τον έθαβε κυρίως ως αργό.Πάντως ήταν ένα όμορφο και πρωτότυπο κομπιουτεράκι.Είχε καμιά ντουζίνα παιχνιδάκια που θυμίζουν πρώιμη εποχη ZX SPECTRUM.
Φορούσε μία BASIC που δέν ήταν συμβατή με καμία άλλη , mode γραφικών δεν είχε, αλλα είχε τεράστιο σετ χαρακτήρων predefined για παιχνίδια αεροπλανάκια , ανθρωπάκια κλπ καθώς και δυνατότητα user defined graphics.
35kb μνήμη 30 ελεύθερα, καθόλου άσχημα γιά την εποχή του (1982).
Τόν ιδιο επεξεργαστή CDP 1802 μοιράζονταν μερικά ακόμη κομπιουτεράκια , μερικά πολύ πρωτόγονα, οπως COSMAC ELF (1976) ,COSMAC VIP, Netronics ELF II,Quest SuperELF,Telmac 1800, Η πανάρχαια παιχνιδοκονσόλα RCA Studio II video game console,καθώς και ο Γιουγκοσλάβικος "σχεδόν" κλώνος (!!!) PECOM 32 και 64 .
Επήσης ένας απο τους πρώτους επεξεργαστές που χρησιμοποίησαν γλώσσα FORTH το 1976
Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει καί ένας πολύ καλός emulator o EMMA O2 πού εξομοιώνει όλα τα παραπάνω συστήματα
www.comxclub.hobby-site.com/COMX-Club_Emulator.htm
Στήν Ελλάδα μάλλον δεν πάτησε πόδι ποτέ του, ήταν σχετικά δημοφιλής στην Ολλανδία καί κάπως στην Φιλανδία και Αυστραλία.Για να το βρώ παρακολουθούσα απο καιρό σε καιρό τις Ολλανδικές αγγελίες μέχρι που το ξετρύπωσα μαζι με μερικά ακόμη (βλ ΒΙΤ90 κλπ).Το μόνο που θυμάμαι απο τα παλιά ήταν μία παρουσίαση του YOUR COMPUTER που κυριολεκτικά τον έθαβε κυρίως ως αργό.Πάντως ήταν ένα όμορφο και πρωτότυπο κομπιουτεράκι.Είχε καμιά ντουζίνα παιχνιδάκια που θυμίζουν πρώιμη εποχη ZX SPECTRUM.
Φορούσε μία BASIC που δέν ήταν συμβατή με καμία άλλη , mode γραφικών δεν είχε, αλλα είχε τεράστιο σετ χαρακτήρων predefined για παιχνίδια αεροπλανάκια , ανθρωπάκια κλπ καθώς και δυνατότητα user defined graphics.
35kb μνήμη 30 ελεύθερα, καθόλου άσχημα γιά την εποχή του (1982).
Τόν ιδιο επεξεργαστή CDP 1802 μοιράζονταν μερικά ακόμη κομπιουτεράκια , μερικά πολύ πρωτόγονα, οπως COSMAC ELF (1976) ,COSMAC VIP, Netronics ELF II,Quest SuperELF,Telmac 1800, Η πανάρχαια παιχνιδοκονσόλα RCA Studio II video game console,καθώς και ο Γιουγκοσλάβικος "σχεδόν" κλώνος (!!!) PECOM 32 και 64 .
Επήσης ένας απο τους πρώτους επεξεργαστές που χρησιμοποίησαν γλώσσα FORTH το 1976
Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει καί ένας πολύ καλός emulator o EMMA O2 πού εξομοιώνει όλα τα παραπάνω συστήματα
www.comxclub.hobby-site.com/COMX-Club_Emulator.htm
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, nkary, geo1977, GeoAnas, chdlee, chriskgnr
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
16/01/2014 17:02 - 16/01/2014 17:03 #17082
από glaros

Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!
...CPU με αντοχές κατσαρίδας...
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
26/01/2014 00:06 #17384
από vovolas
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
Πάρα πολύ ωραία τα μηχανάκια σου φίλε laios, δέν τα έχω δεί ποτέ μου μπράβο ωραία συλλογή.
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
26/01/2014 11:15 #17396
από darkheart
darkheart.pusku.com
retrovgame.blogspot.gr/
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων
Απαντήθηκε από darkheart στο θέμα Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
Πολύ ωραία τα 8bi-α σου!!! Και μάλλον σπάνια!
Πραγματικά τι σκεφτόντουσαν τότε όταν έφτιαχναν τον επεξεργαστή με αντοχή στη ραδιενέργεια? Ότι θα κάτσει ο άλλος σε θάλαμο για ακτινογραφίες μαζί με τον υπολογιστή του! 80's marketing ftw
Πραγματικά τι σκεφτόντουσαν τότε όταν έφτιαχναν τον επεξεργαστή με αντοχή στη ραδιενέργεια? Ότι θα κάτσει ο άλλος σε θάλαμο για ακτινογραφίες μαζί με τον υπολογιστή του! 80's marketing ftw
darkheart.pusku.com
retrovgame.blogspot.gr/
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vovolas
- Forum
- Συλλογές
- Συλλογές ρετρό υπολογιστών
- Μερικές εικόνες από "περίεργους" 8μπιτους της συλλογής μου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.340 δευτερόλεπτα