Project Salvage.
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 52
Μέσα στην ατελείωτη σαβούρα ήταν ένα μικρό παλιό PC.
Παιδεύτηκα πολύ να το κάνω να δουλέψει, άλλα τελικά ήταν για πέταμα μιας και η μητρική ήταν γεμάτη σκασμένους πυκνωτές. Βέβαια δεν πήγε εντελώς άπατο. Κατάφερα να διασώσω μερικά εξαρτήματα.
Στην φώτο βλέπετε τα εξής εξαρτήματα.
Κάρτα γραφικών Cirrus logic CL-GD5440-J-QC-B: Δεν ξέρω πολλά για αυτή την κάρτα. Μπαίνει σε PCI και μάλλον ήταν budget. Μνήμη 1mb, επεκτάσιμη στα 2.
Κάρτα ήχου Creative tech vibra 16c. Ούτε αυτή η κάρτα ξέρω τι είδους δυνατότητες έχει. Είναι για δίαυλο ISA. Είναι της creative οπότε υποθέτω ότι θα είναι καλή.
Επεξεργαστής Pentium 166. Δεν θέλει να πούμε και πολλά.
Πέραν αυτών ήταν οι μνήμες και ένας σκληρός δίσκος Και έχω και άλλα να δείξω. Όλα, μα ΌΛΑ διασωσμένα, από υπολογιστές που μάζεψα ή που μου έδωσαν.
Συνημμένα:
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
1) Αυτό μου το έδωσε ένας που είχε υπολογιστές εδώ καβάλα. Είχε μέσα μόνο έναν ενσωματωμένο 386 sx. Δεν είχε ούτε κάρτα γραφικών, ούτε ήχου.
2) Με είχαν φωνάξει να μαζέψω κάτι αρχαία crt. Tο μάτι μου πήρε κάτι παλιά PC. Ήταν και αυτό ανάμεσα τους. Τα άλλα δυο ήταν λίγο πιο σύγχρονα. Πρέπει να ήταν από λογιστικό ή επενδυτικό γραφείο. Έπεισα τον μπάρμπα που με φώναξε να τα πάρω μαζί με τις οθόνες, βάση του ότι ήταν παλιά.
3) Ίσως το πιο ενδιαφέρον σύστημα. Καθώς ήταν workstation ενός αρχιτέκτονα. Δηλαδή το δούλευε με AUTOcad τις εποχής. Μου έδωσε και άλλα 3 συστήματα τα οποία δεν τα άνοιξα ακόμη.CPUs: Στο πρώτο όπως είπα είχε έναν 386. Στο 2 είχε έναν Pentium. Tου αρχιτέκτονα είχε έναν 486, δεν πρόσεξα όμως την ταχύτητα. Δεν τους έβγαλα από τα socket τους, μιας και δεν έχω που να τους βάλω.
VGAs
1) Στο PC 2 είχε αυτή την PCI κάρτα. Μια CL-GD5436-I-QC-C2(Xρηστέ μου! Ποιος έξυπνος σκέφτηκε τις ονομασίες), της Cirrus Logic. Μάλλον budget κάρτα.
2) Στου αρχιτέκτονα είχε αυτό το μακρινάρι. Εδώ χρειάζομαι τα φώτα κάποιου που να ξέρει. Η κάρτα είναι πάλι της Cirrus Logic. Μοντέλο CL-GD5428-80QC-A. Ήταν high end στην εποχή της? Φαντάζομαι, για να ήταν κάρτα σε workstation θα πρέπει να ήταν κάτι εξεζητημένο.
Κάρτες ήχου
1) Στο το PC 2 βρήκα αυτήν. ESS Audio Drive ES1869F. Δεν δυσκολεύτηκα να βρω πληροφορίες. Από ότι φαίνεται είναι κάρτα με πολύ καλή συμβατότητα για παιχνίδια DOS.
2) Στο τρίτο είχε αυτήν. Sound blaster pro 2. Νομίζω τα λόγια περιττεύουν.
Συνημμένα:
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
- manos426f
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 110
Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Darts, Billiards και Ping Pong!
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο adventure game από την ίδια μας τη ζωή.
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- XLV
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
- konc
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Συνημμένα:
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Συνημμένα:
- manos426f
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 110
Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Darts, Billiards και Ping Pong!
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο adventure game από την ίδια μας τη ζωή.
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Συνημμένα:
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Να σου πω την αλήθεια, θα ήθελα μια βιτρινούλα, αλλά δεν έχω χώρο.Fotis_KFOR έγραψε: Πολύ ωραία όλα τα ευρήματα και πολύ καλά έκανες να τα διασώσεις, ακόμα και αν δεν δουλέψουν κάποια ,μπορείς να τα έχεις για συλλογή σαν εκθέματα.
Τεσπα. Έχω μερικά ακόμα καλούδια παρακάτω.
Αυτό το χρέπι το παρέλαβα προχθές. Μπαίνει στην άκρη και κάποια στιγμή θα το ανοίξω.
Και εδώ έχουμε δυο καρτούλες από συστήματα που άνοιξα πρόσφατα. Η μια είναι 6200TC για PCI express. Περιττό να πω πως δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα, αυτές ήταν κάρτες του κιλού που τις πουλούσαν με την σέσουλα, που λέει ο λόγος. Η δεύτερη είναι μια Ati Rage IΙc. Πολύ καλύτερα, μπορώ να πω. Έχει Μεγαλύτερο βαθμό retro ενδιαφέροντος.
Συνημμένα:
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Εδώ έχουμε τρείς καρτούλες.
Στα αριστερά εχουμε ουσιαστικά μια creative labs AWE64 και στα δεξιά μια Sound blaster 16. Τις βρήκα στο τοπικό κέντρο ανακύκλωσης, μεσα σε εναν κάδο που είχαν για ηλεκτρονικά. Τα λόγια για αυτές τις κάρτες περιτεύουν.
Η μεσαία κάρτα ειναι μια Terratec EWS 88 MΤ. Δεν είναι μόνο η κάρτα όμως. Έχει και ένα κουτί με βύσματα, το οποίο μπαίνει σε θεση για cd drive και συνδέεται στην κάρτα με καλωδιοταινία. Την βρήκα μέσα σε ενα case που το είχαν βγάλει σε κάδο ανακύκλωσης. Δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτή την κάρτα.
Συνημμένα: