Χαρίζεται 6128
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Αλλά από τη στιγμή που μπήκε εδώ ως "Χαρίζεται" φυσικά και θα θέλαμε να γίνει το τυπικό, δηλαδή να τηρηθεί σωστά η σειρά προτεραιότητας.
Αν θέλει ας μας ενημερώσει ο φίλος Ace Gear τι έγινε.
Ευχαριστώ.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- Ace Gear
- Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι μία δωρεά,ένα χάρισμα προκαλεί τόση φασαρία. Δηλαδή άλλη φορά για να μην έχω μπλεξίματα να το πετάξω στο κάδο με τα σκουπίδια;
- jimn
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 588
Λογικό είναι να προκληθεί πανικός
Αυτός που το παίρνει εδώ σαν Χ μπορεί να το πουλήσει σε διπλανό φόρουμ σαν Ψ και να μην
τον καταλάβει και κανείς,οπότε μην παραξενεύεσαι.
Απλά να ξεκαθαρίσω ότι είναι η γνώμη μου και δεν θέλω να προσβάλω κανένα από τους εμπλεκόμενους
στην αγγελία,αφού είμαι και εγώ ένας από αυτούς
- kazas
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
Απλά να επιβεβαιώσω ότι έστειλα το μήνυμα στην ώρα που αναφέρει Ace Gear. Παρακαλώ κάποιον από τους διαχειριστές να το επιβεβαιώσει προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Ευχαριστώ,
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Ace Gear έγραψε: Όπως προανάφερα το κριτίριο θα ήταν η ταχύτητα προθυμίας. Το μέλος Kazas ανταποκρίθηκε πρώτος με pm στις 12/6/2014 23:25 ενώ ο αγαπητός φίλος Retromaniax στις 13/6/2014 02:27. Αν θέλουν οι Admin μπορούν να ελέγξουν τα μηνύματά μου και αν ψεύδομαι μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν. Δεν υπάρχει λόγος για να αποκλείσω κάποιον αφού όπως προείπα ΔΕΝ γνωρίζω κανέναν από εσάς προσωπικά. Πιστεύω να το κάνω στην επόμενη έκθεση.
Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι μία δωρεά,ένα χάρισμα προκαλεί τόση φασαρία. Δηλαδή άλλη φορά για να μην έχω μπλεξίματα να το πετάξω στο κάδο με τα σκουπίδια;
Φίλε Ace Gear, φυσικά και σε πιστεύω, δεν υπάρχει κάποιος λόγος για το αντίθετο. Μάλιστα από την αρχή που διάβασα το ποστ σου πάτησα "ευχαριστώ" στο φορουμ αφού με χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπω άτομα να σκέφτονται αγνά και όχι με σκοπό οικονομικό και σου δίνω και πάλι μπράβο για την κίνησή σου.
Απλά για αποφυγή παρεξηγήσεων, καλό είναι αυτός που στέλνει ένα ΡΜ, να κάνει και ένα δημόσιο ποστ ότι ενδιαφέρεται για να μην νομίζει κάποιο άλλο μέλος ότι δεν τηρείται η σειρά προτεραιότητας (όπως στην προκειμένη περίπτωση που ο retromaniax δεν είχε δει δημόσιο ενδιαφέρον από τον kazas και λογικό είναι να νόμιζε ότι κάτι δεν πάει καλά.
Για τα ΡΜs που λες δεν μπορούμε να τα δούμε και δεν κάνουμε τέτοια εδώ (αλλού ίσως γίνονται) αλλά όπως είπα και πριν σε πιστεύω
EDIT
kazas έγραψε: Καλημέρα και από μένα,
Απλά να επιβεβαιώσω ότι έστειλα το μήνυμα στην ώρα που αναφέρει Ace Gear. Παρακαλώ κάποιον από τους διαχειριστές να το επιβεβαιώσει προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Ευχαριστώ,
Ισχύουν τα ίδια που έγραψα στον φίλο Ace Gear, δεν υπάρχει λόγος να μην σας πιστέψουμε (στην τελική στέλνετε και ένα screenshot με το ΡΜ αν κάποιος δεν σας πιστεύει), απλά τυπικά ας μπαίνει και ένα δημόσιο ποστ για να είναι πιο ξεκάθαρο για όλους
Καλορίζικο και πάλι να ευχαριστήσουμε τον Ace Gear για την κίνησή του
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- konc
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
- Ace Gear
- Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Φίλε μου αν είσαι τακτικός επισκέπτης στα διάφορα ρετρό φόρουμ θα διαπιστώσεις γρήγορα ότι υπάρχουν παράξενες καταστάσεις. Πάντως προς τιμή των μελών του εδώ φόρουμ πολλοί απλά απάντησαν χωρίς να στο ζητήσουν αφήνοντας την ευκαιρία σε κάποιο άλλο μέλος που δεν θα είχε έναν 6128. Τους jimn και konc τους γνωρίζω και είναι αρκετό καιρό στον χώρο.Ace Gear έγραψε: Φίλε μου έχεις δίκιο σε ότι λες αλλά πιστεύω ότι έγινα μέλος σε μία ομάδα η οποία δημιουργήθηκε από την αγάπη-νοσταλγία-αναμνήσεις για τους παλιούς υπολογιστές. Βέβαια δεν ζω σε γυάλα και ξέρω ότι κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλευτούν την αγάπη μας για να βγάλουν κέρδος. Γι'αυτό όπως πρωτοέγραψα στο θέμα θέλω να τον δώσω σε κάποιον που θα τον σεβαστεί.
Πάντως καλό είναι κάποιος να εκδηλώνει το ενδιαφέρον και φανερά μέσα στο θέμα για αποφυγή παρεξηγήσεων.
Μάλιστα το συζητήσαμε και με τον Φώτη πρόσφατα.
- jimn
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 588
Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει πρώτα ένα πόστ στο δημόσιο φόρουμ από τον ενδιαφερόμενο
και μετά το προσωπικό μήνυμα για ανταλλαγή τηλεφώνων κλπ.
Βέβαια όταν κάποιος χαρίζει κάτι δεν θα του βάλει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό για το που θα το
δώσει και γιατί,εννοείται οτι δικό του είναι και το κάνει ότι θέλει και το δίνει όπου εκείνος επιλέξει.
Απλά με το δημόσιο πόστ καταλαβαίνουμε όλοι λίγο πολύ τι ρόλο παίζει ο καθένας μας και κατά πόσο
retro lover είναι (τι είπα ο άτιμος χα χα χα)
- chriskgnr
-
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
"...Ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να αγοράσει κάτι ή να πάρει κάτι που χαρίζεται ή ανταλλάσεται από μια αγγελία, δηλώνει δημόσια το ενδιαφέρον του προς αποφυγή παρεξηγήσεων για την σειρά προτεραιότητας και μετά αν θέλει μπορεί να επικοινωνεί με τον πωλητή μέσω ΡΜ. Προτεραιότητα έχει αυτός που δήλωσε πρώτος δημόσια ενδιαφέρον και αν κάτι προκύψει και τελικά δεν το πάρει, τότε ακολουθεί ο επόμενος με σειρά προτεραιότητας...".
Πιστευω οτι οι οροι χρησης, ειδικα στο θεμα των αγγελιών, δεν αποτελούν απαραβατο κανονα με την έννοια ότι θα εφαρμόζονται "δια ροπάλου". Προσωπικά, στις αγγελίες μου, προτιμω να δινω "προτεραιότητα"(το αναφερω στις αγγελιες και αν δεν το γραφω ισχυει) στα ενεργά μέλη του φορουμ, "παρακάμπτοντας" τους κανονες. Και γιατί αυτό? Γιατί αγαπητοί, κατα τη δικη μου αποψη παντα, εαν θελεις να "απολαμβανεις" τα θετικα της ρετροκοινότητας, πρεπει να αποδειξεις εμπρακτα και τη δικη σου προσφορα στη ρετροκοινοτητα. Μονο ετσι θα κερδισεις την εκτιμηση και τον σεβασμο(αν σε ενδιαφερουν αυτα) των αλλων μελων. Μέλη, που εχουν ανοιξει λογαριασμους σε ολο το συμπαν και ακολουθουν την ιδια τακτικη παντου, δηλαδη μηδαμινη συμμετοχη, ανουσια ποσταρισματα και σκαναρουν απο το πρωι ως το βραδυ τα forums για τυχόν αγγελίες "Χαριζεται το ταδε", απο εμενα θα "φανε πόρτα" και μάλιστα μεγαλοπρεπή.
EDIT: Σχετικα με τον συγκεκριμενο 6128. Όχι, δεν εχω 6128 και μαλιστα εγχρωμο. Εχω ομως εναν 464 που μου τον χαρισε ο Γιώργος(geo1977) και το έγχρωμο μονιτορ θα μου ερχοταν κουτί και ο νοών νοείτω.
21st century breakdown...
chriskgnr έγραψε: Προσωπικά, στις αγγελίες μου, προτιμω να δινω "προτεραιότητα"(το αναφερω στις αγγελιες και αν δεν το γραφω ισχυει) στα ενεργά μέλη του φορουμ, "παρακάμπτοντας" τους κανονες. Και γιατί αυτό? Γιατί αγαπητοί, κατα τη δικη μου αποψη παντα, εαν θελεις να "απολαμβανεις" τα θετικα της ρετροκοινότητας, πρεπει να αποδειξεις εμπρακτα και τη δικη σου προσφορα στη ρετροκοινοτητα. Μονο ετσι θα κερδισεις την εκτιμηση και τον σεβασμο(αν σε ενδιαφερουν αυτα) των αλλων μελων. Μέλη, που εχουν ανοιξει λογαριασμους σε ολο το συμπαν και ακολουθουν την ιδια τακτικη παντου, δηλαδη μηδαμινη συμμετοχη, ανουσια ποσταρισματα και σκαναρουν απο το πρωι ως το βραδυ τα forums για τυχόν αγγελίες "Χαριζεται το ταδε", απο εμενα θα "φανε πόρτα" και μάλιστα μεγαλοπρεπή.
Συμφωνώ ΚΑΙ επαυξάνω !!
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- nikosdoykas
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 83
παντος οποιοσ τελικα τον παρει καλο ειναι να τον φιλαξει μεχρι να εχει παλι χωρο ο φιλος
μας καινα του τον επιστρεψει (αποψη μου)
- kazas
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
Ειλικρινά με έχει στενοχωρήσει όλη αυτή η ιστορία. Δεν είχα πρόθεση ούτε να παραβώ τους κανόνες του site ούτε να προκαλέσω αντιδράσεις.
Τον υπολογιστή τον θέλω για να τον προσθέσω στην συλλογή μου. Είμαι νέος σχετικά συλλέκτης και μέχρι στιγμής έχω έναν amstrad CPC6128 με πράσινη οθόνη (γι αυτό έδειξα και ενδιαφέρον γι αυτόν με την έγχρωμη) μία Amiga 500, έναν sinclair ZX81 (αγορασμένο από μέλος αυτού του forum), έναν commodore 64C (επίσης αγορασμένο από μέλος αυτού του forum) , έναν μη λειτουργικό schneider euro pc που μου τον παραχώρησε επίσης μέλος αυτού του forum και διάφορα άλλα pc.
Με τους υπολογιστές άρχισα να ασχολούμαι γύρω στο 89 οπότε λίγο αυτό λίγο η αγάπη μου για τα ηλεκτρονικά άρχισα σιγά σιγά να χτίζω την συλλογή μου.
Πάντως από ότι καταλαβαίνω το ατόπημα μου ήταν ότι δεν έστειλα δημόσιο post ώστε να ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη. Αυτό όντως το δέχομαι και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα προσέξει αυτήν την λεπτομέρεια στους κανόνες του forum. Στην περίπτωση μας όμως ακόμα και εάν έστελνα ένα δημόσιο post την στιγμή που έστειλα και το PM δεν θα άλλαζε κάτι ως προς το αποτέλεσμα αφού το δημόσιο αυτό post πάλι θα προηγούνταν χρονικά του post του μέλους retromaniax. Αποδέχομαι 100% ότι δημιούργησα σύγχυση, σε καμιά περίπτωση όμως δεν είχα πρόθεση για κάτι τέτοιο.
Να επισημάνω επίσης ότι ούτε να τον πουλήσω σε άλλο forum θέλω ούτε ακολουθώ κάποια πρακτική. Θέλω επίσης να πιστεύω ότι ο φίλος chriskgnr λέγοντας
"Μέλη, που εχουν ανοιξει λογαριασμους σε ολο το συμπαν και ακολουθουν την ιδια τακτικη παντου, δηλαδη μηδαμινη συμμετοχη, ανουσια ποσταρισματα και σκαναρουν απο το πρωι ως το βραδυ τα forums για τυχόν αγγελίες "Χαριζεται το ταδε", απο εμενα θα "φανε πόρτα" και μάλιστα μεγαλοπρεπή."
δεν αφήνει κάποιο υπονοούμενο για μένα αλλά μιλάει γενικά για περιπτώσεις που όντως μπορεί να τύχουν (θα συμφωνήσω και εγώ μαζί του).
Δεν ξέρω αν σας κούρασα αλλά αυτό που θέλω να σας μείνει είναι ότι και εγώ δικός σας είμαι ρε παιδιά...