Abit AB-BH6 slot-1 motherboard για P-III
- manos426f
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 110
manos426f έγραψε: Στην πορεία, έχοντας κάνει επιπλέον έρευνα και γνωρίζοντας τι έπρεπε να έχω αγοράσει εξ' αρχής, έκανα αίτημα ακύρωσης της παραγγελίας. Δε ξέρω βέβαια αν θα τη δεχτούν, αλλά και να μη τη δεχτούν, σιγά, μικρή η (οικονομική) ζημιά. Στη χειρότερη θα καταλήξω να έχω και κάποιους μέτριους πυκνωτές στην άκρη.
Τελικά, προς τιμήν του, το πρώτο κατάστημα δέχθηκε την ακύρωση της παραγγελίας...
Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Darts, Billiards και Ping Pong!
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο adventure game από την ίδια μας τη ζωή.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Getta Robo
-
- Retro Starter
-
- Ειμαι ο Γκεττα. Το σουπερ Ρομποτ.
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι φθηνοι οι chemicon/nichicon αλλα ειναι με διαφορα οι καλυτεροι. Τριτη επιλογη απο αποσταση οι panasonic, δεν εχω ψαξει ποιοι θεωρουνται καλοι επειτα.manos426f έγραψε: Λοιπόν φιλαράκι, πάνω σε αυτό που λες, ομολογώ ότι στην αρχή μου έκανε εντύπωση η τεράστια διαφορά τιμής που είδα, για παράδειγμα στους 470μF/16V, στο μαγαζί από όπου παρήγγειλα, ανάμεσα σε Samwha και Nichicon, πάντα μιλώντας για την ίδια διάμετρο. 0.08€ o Samwha (Κορέα), 0.24€ ο Nichicon (Ιαπωνία). Εννοείται ότι πήρα το japan stuff. Οι δε 1000μF/10V και 1000μF/6.3V Low ESR που έχει είναι Nippon Chemicon (Ιαπωνία) και Panasonic (Μαλαισία) αντίστοιχα. Μου κάνουν και οι δύο.
Θα παραδεχθώ πάντως εδώ ότι χθες αρχικά δεν έδωσα τη δέουσα προσοχή σε αυτόν τον τομέα (καθώς δεν είχα ασχοληθεί ξανά κατά το παρελθόν) και παρήγγειλα από ένα άλλο μαγαζί τους, Ταϊβανέζικης προελεύσεως, πυκνωτές της Lelon (αναφέρονται ως LEL). Στην πορεία, έχοντας κάνει επιπλέον έρευνα και γνωρίζοντας τι έπρεπε να έχω αγοράσει εξ' αρχής, έκανα αίτημα ακύρωσης της παραγγελίας. Δε ξέρω βέβαια αν θα τη δεχτούν, αλλά και να μη τη δεχτούν, σιγά, μικρή η (οικονομική) ζημιά. Στη χειρότερη θα καταλήξω να έχω και κάποιους μέτριους πυκνωτές στην άκρη.
Αν δεν εχεις βρεις καποιον να στους αλλαξει, εχει οδηγιες στο youtube με πολλα βιντεακια. Μονο οι SMD πυκνωτες θελουν μεγαλυτερη προσοχη αλλα ειναι και αυτοι εφικτοι για αλλαγη. Αν εχεις χαλασμενη μητρκη μπορεις να κανεις πειραματα σε αυτην μεχρι να εξοικιωθεις για την δικη σου.
Καλη τυχη και ενημερωσε μας!
So much for the laws of physics!
- george
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 244
- manos426f
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 110
Η μητρική λοιπόν είχε, από καιρό, σταλεί στον nkary για recapping. O Νίκος άλλαξε, για αρχή, τους μεγάλους πυκνωτές (1000uF, 470uF) αυτής, αλλά η Abit ΑΒ-ΒΗ6 εξακολουθούσε να μη δίνει σημάδια ζωής, οπότε και του είπα -λόγω και της δυσκολίας του όλου εγχειρήματος, ελέω του πάχους των layers της μητρικής- να μην ασχοληθεί άλλο και να μου τη στείλει πίσω, καθαρά για.... μουσειακούς λόγους.
Στο μεταξύ είχα προμηθευτεί μία Asus P3B-F από Πολωνία, για να μπει στο Pentium 3 σύστημα, με την οποία και καταπιάστηκα τώρα με το δεύτερο lockdown. Έλα όμως που κι εκείνη στην αρχή αρνούταν να "δει" τον Pentium 3 1000 SL4KL, αλλά δούλευε κανονικά με έναν Pentium 3 600E SL43E!
Μοιραία λοιπόν σκέφτηκα μήπως είχε πρόβλημα ο επεξεργαστής, ενθυμούμενος μάλιστα ότι ξεκινούσε να λειτουργεί στην Abit αν δεν υπήρχε GPU στην AGP θύρα, ενώ μόλις έμπαινε εκείνη, δεν έπαιρνε καν μπρος. Σε μία απέλπιδα απόπειρα να τσεκάρω, μέσω της Abit, αν όντως η συγκεκριμένη CPU λειτουργούσε -και έχοντας τοποθετήσει και τη Voodoo3 πάνω- προς μεγάλη μου έκπληξη, το σύστημα ξεκίνησε κα-νο-νι-κό-τα-τα!!!
Μη πιστεύοντας στα μάτια μου, άρχισα να κουμπώνω πάνω RAM, AWE32, HDD και ξεκίνησα Win98SE εγκατάσταση, η οποία και ολοκληρώθηκε ταχύτατα, δίχως το παραμικρό πρόβλημα! Η δε Asus P3B-F -που στο μεταξύ επίσης "είδε" κανονικά τον 1000άρη Pentium 3- έχει κρατηθεί ως backup, έχοντας πάνω της ορισμένα spare parts που είχα, δηλαδή τον Pentium 3 600Ε, 64ΜΒ RAM, μία S3 Trio3D/2X 4MB και μία SΒ Vibra 16VX, έχοντας πάντως επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία Win98SE εγκατάσταση.
Τέλος καλό όλα καλά δηλαδή, με το μόνο που απομένει βέβαια να είναι η διαπίστωση της σταθερότητας έκαστου συστήματος, μέσω τρεξίματος ορισμένων games.
Tώρα, γιατί η Abit δε λειτουργούσε αρχικά μετά το recapping κι εν συνεχεία λειτούργησε, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μέγα και άλυτο μυστήριο....
Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Darts, Billiards και Ping Pong!
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο adventure game από την ίδια μας τη ζωή.
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
Ελπίζω να κρατήσει αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Εγώ κάποτε ειχα ενα 486 board και καλά NOS και τελικά η μπαταρία βαρελάκι που είχε από τη μάνα του και είχε τρέξει έτρωγε σιγα σιγα τα τρακς. Μια έπαιζε μια όχι, μέχρι που ειπε το ποίημα.
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Black Flag
-
- Junior Member
-
- PC Power! DOS για πάντα!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 34
Τις έχω και τις δύο, η Aopen είναι του κουτιού. Τις μάζεψα τα τελευταία 3.5 χρόνια που μαζεύω ότι μπορώ από vintage hardware σε εξευτελιστικές τιμές.
Αλλά προτιμώ γι' αυτήν την περίοδο τους Athlon σε Slot A που γονατίζουν τους Intel σε Slot 1, γι' αυτό και για το απόλυτο Windows 9x / DOS μηχάνημα αντικατέστησα τον Κ6-3+ με έναν Athlon 750 ΜΗz, την Asus K7V με Voodoo 3 3000, SB Live! και μια ISA Yamaha Opl3-SA3 για πλήρη συμβατότητα.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα προπαιδικά, παιδικά, εφηβικά, νεανικά χρόνια και τις αμέτρητες ώρες που πέρασα και περνάω με τα εκάστοτε PC μου...
ΣωωωωωπαJIANOS έγραψε: To πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να βγάλεις το βαρελάκι από οποιαδήποτε πλακέτα και να υπάρχει
Λες να μη το ξέρω?
Τη συγκεκριμένη την αγόρασα σαν ολοκληρωμένο υπολογιστη, ο πωλητης έλεγε ότι το mb ήταν NOS, τελικά είχε κάνει μια μαγκιά. Εβγαλε το βαρελάκι, εβαλε coin και έτσι έκρυψε και τα τρακς που ειχαν ήδη φαγωθεί. Εγώ όταν το αγόρασα και πιστεύοντας τον πωλητη δεν τσέκαρα, αλλά μετά 6 μήνες άρχισαν τα προβλήματα. Σε 1-1,5 χρόνο επαψε να δουλευει. Τότε τη πήγα σε εναν γνωστό γκουρού στο χώρο του ρετρό μιας και εγώ ακόμη ήμουν άσχετος με τις επισκευες και αυτός μου είπε τα μαντάτα.
Κατάλαβες?
- JIANOS
-
- Elite Member
-
άντε να σε χαρώJIANOS έγραψε: ΩΩΩΩΩΩ Ναι !!!!