[ΖΗΤΗΣΗ] Περιοδικά Pixel
- Macfan
- Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Από το πρώτο έως το τελευταίο τεύχος.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- duser4
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Ο κύριος από το iamretro.gr αναζητεί 49 τεύχη και όχι όλα, όπως εσύ. Εγώ μπορώ να του δώσω τα 46. Δείχνει ότι θέλει να “κλείσει” συλλογή. Επειδή πριν καιρό, το ίδιο ήθελα να κάνω κι εγώ (μέχρι που μου έφυγε το μεράκι), θέλω να τον βοηθήσω. Αυτό όμως συνεπάγεται ότι, αν του τα δώσω, θα μείνει στην κατοχή μου, το υπόλοιπο 2/3 των τευχών που. Έτσι, υπάρχει και το ανάλογο “πέναλτι”.
Εσύ τα θέλεις (θεωρητικά) όλα τα τεύχη που έχω. Εδώ δεν υπάρχει “πέναλτι”. Αν μπήκες στον κόπο να το υπολογίσεις, η τιμή των 700 ευρώ που ζητάω από σένα για τα 127 τεύχη των PIXEL, ισοδυναμεί με 5,5 ευρώ/τεύχος. Η τιμή που -θεωρητικά- είναι δίκαιη, σύμφωνα με βετεράνους που συλλέγουν περιοδικά, είναι περί τα 3 ευρώ. Αυτό ισχύει υπό ιδανικές συνθήκες, διότι στα 3 ευρώ, δεν υπολογίζονται τα χρήματα για τα άπειρα ταχυδρομικά που έδωσα στα ΕΛΤΑ και στην ACS, τα χρήματα για τα υπέρογκα ποσά που ζητούσαν κάποιοι κι εγώ τα έδωσα (λ.χ.15 ευρώ/τεύχος για 10 περιοδικά ,αλλά μικρά νούμερα και ομολογουμένως, σε κατάσταση “περιπτέρου”), τα χρήματα για τα “διπλά” τεύχη που αναγκάστηκα να πάρω και τέλος, τα τεύχη που πέταξα επειδή κάποιοι, αν και με διαβεβαίωσαν πως δεν έλλειπαν σελίδες, αποδείχτηκε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν αλήθεια….
Δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα τα πουλήσω-το πιο πιθανό είναι να μείνουν στην ντουλάπα για πάντα. Ας είναι. Και ίσως στο μέλλον (αύριο, σε μερικούς μήνες, σε μερικά χρόνια) να τα δωρίσω στον Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής. Το προτιμώ.
Επίσης, η κατά τη γνώμη σου υψηλή τιμή που τα δίνω, αποτελεί και μια δικλείδα ασφαλείας που αποτρέπει κάποια λαμόγια του ρετροχώρου, να βγάλουν κέρδος και επιπλέον, αυτός που θα τα αγοράσει, θα αποδείξει ότι όντως είναι “σοβαρός” συλλέκτης.
Αν τύχει και στο μέλλον τα μαζέψεις όλα με τον τρόπο που έκανα εγώ και συμβεί, όπως και σε μένα (κάτι που το αντεύχομαι) να μην βρίσκεις νόημα που τα μάζεψες, θα με θυμηθείς και θα καταλάβεις πραγματικά τον λόγο που τα δίνω σε αυτή την τιμή
Φιλικά
Μυρίζομαι underground καταστάσεις?
Χρήστο τι παίχθηκε και ξενερωσες έτσι?
Καλά πριν τα δωρίσεις σκέψου αν θες να μου ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ αυτα που μου λειπουννα τα δωρίσω στον Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής. Το προτιμώ.
υγ1 μπηκα ειδα στο ιαμρετρο, εννοείς τον bilardi?
υγ2
Για μεμονωμενο τευχός 3€? Last yearΗ τιμή που -θεωρητικά- είναι δίκαιη, σύμφωνα με βετεράνους που συλλέγουν περιοδικά, είναι περί τα 3 ευρώ.
Ποιος πουλάει μονο 3€ το Pixel? Εκτος αν μιλάμε για σκισμένο κτλ περιοδικο
Εγώ πιστευώ ότι ειμαι απο τους παλαιότερους που συλλέγω περιοδικά
Αμα αποφάσιζα να δώσω τα pixel μου (σε πολύ καλη- αριστη κατάσταση) θα τα έδινα μινιμουν 10€, παντα για μεμονωμένο τευχός και νομιζω ότι ειναι και πολύ χαμηλη η τιμη μιας και πλεον βλέπω οτι καποιοι ζητανε 10-20€ για pcmagazine και pcworlrd που εγω τα θεωρώ σκουπίδια
Τώρα για πακέτο μεγάλο σίγουρα κάνεις καλύτερη τιμη πάντα αναλόγως για τι ποσο μιλάμε
α και αν μιλάμε για νουμερα μεταξύ 1-10 η και παραπάνω η τιμη ανεβαίνει έτσι, πχ 20€
- Macfan
- Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
βασικά ποτέ δεν ζήτησα όλη την συλλογή σου. Τα περισσότερα τεύχη τα έχω από την εποχή τους που τα αγόραζα.
Ζήτησα μια τιμή ανα τεύχος και εσύ μου είπες 700 ευρώ για ολόκληρη την συλλογή σου,ειδάλλως θα τα χαρίσεις κάποια στιγμή στο μέλλον.
Άσε που δεν κάνεις αποστολές οπότε τζάμπα συζητάμε δυστυχώς και να συμφωνούσαμε δεν υπάρχει πρόσβαση στον Βόλο.
Όσον αφορά την τιμή δεν την χαρακτήρισα ακριβή ή φθηνή.Αυτά για αποφυγήν παρεξηγήσεως.
- duser4
-
- Junior Member
-
- duser4
-
- Junior Member
-
- toples50
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα τα έχω και θέλω όσο το δυνατόν να συμπληρώσω την συλλογή μου.
Αυτο είναι όλο.
Once you go Mac you'll never go back!!!
Ναι θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει, δεν θυμόμουν το πότε, συνέβησαν πολλά και διάφορα από τότεΝίκο, δεν ξενέρωσα. Αν θυμάσαι τον Σεπτέμβριο που είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία, σου είχα πει ότι δεν βρίσκω πια νόημα στη συλλογή των περιοδικών, διότι δεν έχω την παραμικρή διάθεση να τα διαβάζω. Επίσης, ανέκαθεν δεν μου άρεσαν οι συλλογές (τηλεκάρτες, γραμματόσημα, κλπ.) και δεν μπορούσα να αντιληφθώ, την ευχαρίστηση που λαμβάνει κάποιος, με το αναζητά αντικείμενα. Από PC Master αναζητώ 5 τεύχη (μεγάλα νούμερα), από USER μόνο ένα και από PIXEL έξι (τρία μικρά και τρία μεγάλα νούμερα). Έχω μαζέψει αρκετά όπως αντιλαμβάνεσαι και να σκεφτείς ότι τον Δεκέμβριο του 2016 που ξεκίνησα ν' αγοράζω, δεν είχα κανένα τεύχος στην κατοχή μου. Στην αρχή μάζευα κάθε είδους ρετρό αντικείμενο που είχα έρθει σ' επαφή όταν ήμουν παιδί και έφηβος (μέχρι αφίσες, σιδερότυπα/χαλκομανίες κι ένα κομπιουτεράκι της CASIO, με πράσινα ψηφία), για να νιώσω ξανά όπως ένιωθα όταν ήμουν παιδί (προφανώς πέρναγα περίοδο κατάθλιψης). Στην πορεία όμως διαπίστωσα ότι για το όλο εγχείρημα α) δεν είχα χώρο, β) δεν είχα υπομονή και γ) δεν είχα τα χρήματα. Οπότε αποφάσισα να επικεντρωθώ στα περιοδικά. Όμως μετά από τόσο καιρό που μαζεύω, διαπίστωσα πως το 85% (ίσως και παραπάνω), των τευχών που απόκτησα, δεν τα είχα πιάσει στα χέρια μου, όταν κυκλοφορούσαν στα περίπτερα (άσε που τα τεύχη που έχω αποκτήσει, δεν είναι κανένα "δικό μου") και αυτό -άργησα φυσικά- αντιλήφθηκα πως δεν με ικανοποιούσε. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι ποτέ δεν είχα σ' εκτίμηση τις συλλογές, έφτασε ο καιρός που είπα "φτάνει, ως εδώ". Τώρα πια, είτε τα διαβάσω σε pdf μορφή, είτε τα ξεφυλλίζω, ένα και το αυτό μου κάνει.
![]()
Κοίτα θα πρέπει να σου είχα πει και σε σένα ότι λέω σε όσους ξεκινάνε συλλογή υπολογιστων, περιοδικων κτλ
Θελει ρέγουλα το πράμα
Εγώ μαζέυω πάνω απο 12 χρονια περιοδικά και ακόμα μονο το User έχω ολοκληρωμένο. Δε με χαλά όμως.
Κάποια στιγμή θα βρεθούν και μάλιστα σε καλή τιμή.
Εσύ έπεσες "με τα μούτρα" και προφανώς τα μαζεψες σχετικά γρηγορα αλλά σου έφυγε το μικρόβιο και απο τι καταλαβαίνω έδωσες και ένα κάρο λεφτα, τα οποία προφανώς δεν θα τα πάρεις πίσω σύντομα.
Εγω σου προτείνω να βάλεις αγγελίες σε διάφορα sites ως συλλογή με μια τιμή που θες και καποια στιγμη θα βρεθεί κάποιος και θα τα βρείτε κοντα στα χρηματα που θες
- duser4
-
- Junior Member
-
Δεν έχω το κουράγιο να μπλέκω με αγγελίες (και ό,τι αυτό συνεπάγεται....)
Τουλάχιστον, όχι στο άμεσο μέλλον.
Υ.Γ. Αυτός ο Φώτης, μόνο κάθε Σάββατο μπαίνει εδώ μέσα;
Βλέπω και εγω κάποιον duser4 να μου απαντάει και λέω πιο ειναι το παιδί χαχαχαχαχαχααχαχ
Ο Φώτης έχει πολλες δουλειες καθότι φαίνεται και δεν προλαβαίνει
Συνημμένα:
- Macfan
- Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-