Τρέξτε να προλάβετε. Το αφεντικό τρελάθηκε (κράξιμο)

• dukepapas
  • Το Άβαταρ του/της dukepapas
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
Περισσότερα
24/10/2014 15:48 #23890 από dukepapas
Μην τρελαθούμε τι και αν δεν κυκλοφόρησε ευρωπη εχει συριακό αριθμο 19819 που σημαίνει οτι φτιαχτήκαν 19819 τουλάχιστον κοματια !!!!!
Που την βλέπετε την σπανιότητα που να δικαιολογεί αυτήν την τιμη ............. έλεος δεν ξανατποσταρω σε τέτοιο θέμα γιατί θα χάσω το μυαλό μου :tease2:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• amiga500fan
  • Το Άβαταρ του/της amiga500fan
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
04/11/2014 14:56 - 03/03/2015 22:28 #24165 από amiga500fan
:pinch: :pinch: :pinch:

Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
04/11/2014 18:43 #24176 από glaros
...έχει τιμολογήσει και την συναισθηματική αξία...

• amiga500fan
  • Το Άβαταρ του/της amiga500fan
  • Retro Freak
  • Retro Freak
Περισσότερα
04/11/2014 20:01 - 03/03/2015 22:29 #24183 από amiga500fan
:pinch: :pinch: :pinch:

Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS

• ikonsgr
  • Το Άβαταρ του/της ikonsgr
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
05/11/2014 21:24 - 05/11/2014 21:33 #24255 από ikonsgr
Πολύ καλά κάνετε και "κράζετε"!
Σε παλαιότερες συζητήσεις σε φόρουμε περι αυτού του θέματος, υπήρχε μία τάση, οι περισσοτεροι να θεωρούν "δικαίωμα" του πωλητή να πουλάει retro hardware ΟΣΟ γουστάρει, και.... "μαγκιά" του αγοραστή να το αγοράζει σε οποιαδήποτε εξωφρενική τιμή!!!
Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι το πρόβλημα ξεκινάει όχι από τους πωλητές (που κοιτάνε να εκμεταλευτουν την άγνοια που έχει κάποιος για αυτό που πουλάνε) αλλά κυρίως από τους "αγοραστές", κοινώς, ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ!
Συγκεκριμένα το πρόβλημα το δημιουργούν οι... "ευκατάστατοι" αγοραστές, που.... "εχουν και ξοδευουν" ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΑ, "ότι να'ναι όσο να'ναι", καταλήγοντας μ'αυτό τον τρόπο, ΕΡΜΑΙΟ του κάθε λαμόγιου που αισχροκερδεί εις βάρος τους, εκμεταλλευόμενος την παρόρμηση που προφανώς ΔΕΝ είναι σε θέση να ελέγξουν!
ΑΥΤΟ, όμως δεν είναι ούτε "μαγκιά" ούτε τίποτα!Το: "κάνω ότι γουστάρω ξοδευοντας ότι να'ναι αφού τα έχω" μπορεί να το κάνει ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ!
Το να μπορείς να ελεγξεις στοιχειωδώς τις "ορέξεις" σου και να ΜΗΝ επιτρέπεις στον κάθε "ξύπνιο πωλητή" με τα "πολλά διακαιώματα" να σε πιάσει κοροϊδο, ΑΥΤΟ είναι η "μαγκιά" , ΕΙΔΙΚΑ όταν έχεις λεφτά! ;)
Επιπλεόν, στην περίπτωση της amiga όλοι αυτοί οι λεφτάδες δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα και στην amigo Κοινότητα, δημιουργώντας μία πλασματική και τερατώδη υπεραξία στο εν λόγω Ηardware, εμποδίζοντας ετσι την συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων ατόμων της amigo κοινότητας να μπορεσουν να το αποκτησουν!

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/11/2014 12:30 #24376 από Fotis_KFOR

dukepapas έγραψε: ΚΡΑ - ΚΡΑ -ΚΡΑ !!!!

www.retroworld.gr/main/ads/commodore-max-machine

:wtf:

Χάζευα εδώ το thread και είπα να ρίξω μια ματιά στο παραπάνω link για τον Commodore Max αλλά δεν υπάρχει η σελίδα.

Αν είχε πουληθεί από όσο γνωρίζω για όλες τις άλλες αγγελίες εκεί, απλά θα το έβγαζε με την ετικέτα "SOLD" , αλλά αυτό χάθηκε εντελώς.

Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος?

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
10/11/2014 21:20 #24388 από Pluto63
Απλα απενεργοποιεις την αγγελία οταν πουλιέται σε αλλο sait, έτσι χάθηκε και το -atari Stacey που χαλβαδιαζα, αλλα πολυ ψηλή για τα δεδομένα μου τιμή, αν και σιγουρα μισή απο του eBay.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
21/11/2014 23:53 #24649 από vovolas
Ο τύπος θέλει στα 2 μέτρα :metalslug: :f16: με αυτά που ζητάει.

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

• nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary Συντάκτης θέματος
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
22/11/2014 09:29 - 22/11/2014 09:33 #24662 από nkary

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
20/01/2015 23:26 - 21/01/2015 00:29 #25840 από Fotis_KFOR
Απλά προς ενημέρωση στην ρετροκοινότητα :

Μετά από όλα αυτά που είδα στο thread που παραπέμπω στο τέλος του ποστ στο iamretro.gr, αλλά και είχα ακούσει και δει και εγώ ο ίδιος, έστειλα ένα pm στον χρήστη retromaniax ότι δεν θέλω να ξαναβάλει αγγελία σε εμάς.

Το σκεπτικό μου ήταν γενικά από όταν δημιούργησα το retrocomputers.gr ότι δεν ήθελα ένα site που να κάνω banned άτομα , αλλά να είμαστε μια ωραία και αγαπημένη παρέα, μάλιστα σχεδόν έχω παρεξηγηθεί από κάποιους επειδή δεν έκανα ban κάποιους (λες και έχω κάποιο όφελος).

Επειδή λοιπόν ο retromaniax είναι και εδώ γραμμένος και επειδή εδώ έχουμε ένα σοβαρό θέμα που αναφέρουν αρκετοί μάλιστα χρήστες - και μάλιστα είχε βρίσει και ένα μέλος μας σε ΡΜ σε μια αγγελία (μου έστειλε τα PM ο χρήστης αργότερα) , εγώ από τη μεριά μου δεν θα τον κάνω ban προς το παρόν, αλλά μετά από όλα αυτά εδώ και από τα περιστατικά που έχω ακούσει και δει, δεν θέλω να ποστάρει αγγελίες στο site μου και αν δεν το τηρήσει και βάλει κάποια αγγελία πώλησης θα την διαγράφω αμέσως και αν το συνεχίσει τότε αναγκαστικά θα γίνει ban.

Λυπάμαι, αλλά όταν έχουν τόσοι χρήστες παράπονα με χαλασμένα πράγματα για κάποιον χρήστη, είναι λογικό να μην θέλουμε αγγελίες από τον συγκεκριμένο χρήστη.

Το συγκεκριμένο ποστ το έβαλα και στα φιλαράκια μου εδώ :

www.iamretro.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=987&start=670
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nkary, GeoAnas, chdlee, Nemo, glaros

• dimfil
  • Το Άβαταρ του/της dimfil
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
21/01/2015 12:33 - 21/01/2015 12:36 #25843 από dimfil
EDIT: Ζητώ συγνώμη... Από λάθος μου νόμιζα ότι η πρώτη δημοσίευση του θέματος ήταν η πιο πρόσφατη... Το παρακάτω σχόλιο αφορούσε αυτή τη δημοσίευση...

Προφανώς απευθύνεται σε ηλίθιους...

32 ευρώ στο amibay με τα μεταφορικά να συμπεριλαμβάνονται, συν καλώδιο rs232, συν κολλημένα pins, συν βίδες...

Αλλά, να σου πω, καλά κάνει...
Όταν αγοράζει κανείς πρέπει να κάνει και μια έρευνα αγοράς. Για να πουλάει κάτι αυτός σε αυτές τις τιμές, προφανώς έχει βρει κατά καιρούς και τους ανάλογους αγοραστές...

• nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
21/01/2015 12:50 #25844 από nkary
@Φώτη
Μπράβο, καλά έπραξες. Ή θα μάθουν να σέβονται 5 πράματα ή να πάνε να πουλήσουν αλλού την σαβούρα τους
@dimfil
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δίκιο, αλλά πρόκειται για κάτι που χρειάζεται και 2-3 πράματα να ξέρει αυτός που θα το αγοράσει. Άρα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι "ψαγμένος'.
Σε άλλες όμως περιπτώσεις πχ Amiga 500 με ελαφρό ράγισμα αριστερά, 140€ με gotek, βασίζονται στην χαρά και τη φούρια κάποιου ο οποίος θέλει να αποκτήσει το αντικείμενο που του έδωσε αμέτρητες ώρες χαράς στην παιδική του ηλικία.
Μη γελιόμαστε, τέτοιες αγγελίες δεν απευθύνονται σε εμάς, αλλά σε ανθρώπους που δεν είναι του "σιναφιού".
Αυτούς τους "'άσχετους" οφείλουμε ή όχι να τους προστατεύσουμε?

• dimfil
  • Το Άβαταρ του/της dimfil
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
21/01/2015 13:00 #25845 από dimfil

nkary έγραψε: Μη γελιόμαστε, τέτοιες αγγελίες δεν απευθύνονται σε εμάς, αλλά σε ανθρώπους που δεν είναι του "σιναφιού".

Φυσικά, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Απλά, δεν είναι πάντα εφικτό να προλάβεις κάποια κατάσταση πριν την "πατήσει" κάποιος άλλος.
Πρέπει να γίνει συνήθεια σε όποιον μπαίνει στον κόσμο του Retro Computing ότι ο ενθουσιασμός μπορεί εύκολα να του βγει σε κακό... Πρέπει σε όλους να μάθουμε ότι σε αυτό το χώρο πρέπει να έχεις υπομονή, αλλιώς μπορείς εύκολα να πέσεις θύμα κάποιου σαν αυτούς που αναφέρθηκαν σε αυτό το thread (που δεν είναι και οι μόνοι δυστυχώς)...

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
21/01/2015 13:42 #25846 από spyros.s

nkary έγραψε: @Φώτη
Μπράβο, καλά έπραξες. Ή θα μάθουν να σέβονται 5 πράματα ή να πάνε να πουλήσουν αλλού την σαβούρα τους
@dimfil
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δίκιο, αλλά πρόκειται για κάτι που χρειάζεται και 2-3 πράματα να ξέρει αυτός που θα το αγοράσει. Άρα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι "ψαγμένος'.
Σε άλλες όμως περιπτώσεις πχ Amiga 500 με ελαφρό ράγισμα αριστερά, 140€ με gotek, βασίζονται στην χαρά και τη φούρια κάποιου ο οποίος θέλει να αποκτήσει το αντικείμενο που του έδωσε αμέτρητες ώρες χαράς στην παιδική του ηλικία.
Μη γελιόμαστε, τέτοιες αγγελίες δεν απευθύνονται σε εμάς, αλλά σε ανθρώπους που δεν είναι του "σιναφιού".

Σε συνολικό επίπεδο Νίκο ούτε εδώ ούτε πουθενά οφείλουμε να προστατεύσουμε κανέναν. Ηθικό είναι το ζήτημα και βαραίνει μόνο τους φιλότιμους και τους έχοντες σύστημα ηθικών αξιών!
Αυτό που γίνεται είναι ότι στα φόρουμ που δραστηριοποιούμαστε και που πάνω κάτω είμαστε γνωστοί, ο ένας προστατεύει τον άλλο με την γνώση και τις συμβουλές του και μαζί με αυτό προστατεύονται και τα νεώτερα μέλη.
Αυτό που φαντάζομαι επιθυμούν τόσο στο συγκεκριμένο φόρουμ όσο και στο iamretro είναι να μην γίνει απάτη μέσα στο φόρουμ διότι λόγω συνείδησης και ευθιξίας θα νοιώθουμε τύψεις που το αφήσαμε να συμβεί!

• nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
21/01/2015 15:08 #25847 από nkary
Σπύρο μου εγώ αναφέρομαι στα sites πωλήσεων και όχι τόσο στα γνωστά μας φόρουμ, όπου εκεί η κατάσταση είναι αρκετά καλή εδώ και καιρό ;)
Εξάλλου πολλοί από αυτούς τους πωληταράδες δεν έχουν τα κότσια να βάλουν στα φόρουμ μας αγγελίες.
Οπότε το ερώτημα για μένα είναι:
Μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει μόνο εδώ και στα άλλα φόρουμ που είμαστε μέλη?
Αν ναι τότε είμαστε μια χαρά ;)

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.371 δευτερόλεπτα