- Forum
- Διάφορα
- Αγγελίες - Ανταλλαγές - Δωρεές κτλ
- Τρέξτε να προλάβετε. Το αφεντικό τρελάθηκε (κράξιμο)
Τρέξτε να προλάβετε. Το αφεντικό τρελάθηκε (κράξιμο)
- dukepapas
-
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277
Που την βλέπετε την σπανιότητα που να δικαιολογεί αυτήν την τιμη ............. έλεος δεν ξανατποσταρω σε τέτοιο θέμα γιατί θα χάσω το μυαλό μου
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3800
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- ikonsgr
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Σε παλαιότερες συζητήσεις σε φόρουμε περι αυτού του θέματος, υπήρχε μία τάση, οι περισσοτεροι να θεωρούν "δικαίωμα" του πωλητή να πουλάει retro hardware ΟΣΟ γουστάρει, και.... "μαγκιά" του αγοραστή να το αγοράζει σε οποιαδήποτε εξωφρενική τιμή!!!
Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι το πρόβλημα ξεκινάει όχι από τους πωλητές (που κοιτάνε να εκμεταλευτουν την άγνοια που έχει κάποιος για αυτό που πουλάνε) αλλά κυρίως από τους "αγοραστές", κοινώς, ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ!
Συγκεκριμένα το πρόβλημα το δημιουργούν οι... "ευκατάστατοι" αγοραστές, που.... "εχουν και ξοδευουν" ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΑ, "ότι να'ναι όσο να'ναι", καταλήγοντας μ'αυτό τον τρόπο, ΕΡΜΑΙΟ του κάθε λαμόγιου που αισχροκερδεί εις βάρος τους, εκμεταλλευόμενος την παρόρμηση που προφανώς ΔΕΝ είναι σε θέση να ελέγξουν!
ΑΥΤΟ, όμως δεν είναι ούτε "μαγκιά" ούτε τίποτα!Το: "κάνω ότι γουστάρω ξοδευοντας ότι να'ναι αφού τα έχω" μπορεί να το κάνει ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ!
Το να μπορείς να ελεγξεις στοιχειωδώς τις "ορέξεις" σου και να ΜΗΝ επιτρέπεις στον κάθε "ξύπνιο πωλητή" με τα "πολλά διακαιώματα" να σε πιάσει κοροϊδο, ΑΥΤΟ είναι η "μαγκιά" , ΕΙΔΙΚΑ όταν έχεις λεφτά!
Επιπλεόν, στην περίπτωση της amiga όλοι αυτοί οι λεφτάδες δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα και στην amigo Κοινότητα, δημιουργώντας μία πλασματική και τερατώδη υπεραξία στο εν λόγω Ηardware, εμποδίζοντας ετσι την συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων ατόμων της amigo κοινότητας να μπορεσουν να το αποκτησουν!
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
dukepapas έγραψε: ΚΡΑ - ΚΡΑ -ΚΡΑ !!!!
www.retroworld.gr/main/ads/commodore-max-machine
Χάζευα εδώ το thread και είπα να ρίξω μια ματιά στο παραπάνω link για τον Commodore Max αλλά δεν υπάρχει η σελίδα.
Αν είχε πουληθεί από όσο γνωρίζω για όλες τις άλλες αγγελίες εκεί, απλά θα το έβγαζε με την ετικέτα "SOLD" , αλλά αυτό χάθηκε εντελώς.
Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος?
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Μετά από όλα αυτά που είδα στο thread που παραπέμπω στο τέλος του ποστ στο iamretro.gr, αλλά και είχα ακούσει και δει και εγώ ο ίδιος, έστειλα ένα pm στον χρήστη retromaniax ότι δεν θέλω να ξαναβάλει αγγελία σε εμάς.
Το σκεπτικό μου ήταν γενικά από όταν δημιούργησα το retrocomputers.gr ότι δεν ήθελα ένα site που να κάνω banned άτομα , αλλά να είμαστε μια ωραία και αγαπημένη παρέα, μάλιστα σχεδόν έχω παρεξηγηθεί από κάποιους επειδή δεν έκανα ban κάποιους (λες και έχω κάποιο όφελος).
Επειδή λοιπόν ο retromaniax είναι και εδώ γραμμένος και επειδή εδώ έχουμε ένα σοβαρό θέμα που αναφέρουν αρκετοί μάλιστα χρήστες - και μάλιστα είχε βρίσει και ένα μέλος μας σε ΡΜ σε μια αγγελία (μου έστειλε τα PM ο χρήστης αργότερα) , εγώ από τη μεριά μου δεν θα τον κάνω ban προς το παρόν, αλλά μετά από όλα αυτά εδώ και από τα περιστατικά που έχω ακούσει και δει, δεν θέλω να ποστάρει αγγελίες στο site μου και αν δεν το τηρήσει και βάλει κάποια αγγελία πώλησης θα την διαγράφω αμέσως και αν το συνεχίσει τότε αναγκαστικά θα γίνει ban.
Λυπάμαι, αλλά όταν έχουν τόσοι χρήστες παράπονα με χαλασμένα πράγματα για κάποιον χρήστη, είναι λογικό να μην θέλουμε αγγελίες από τον συγκεκριμένο χρήστη.
Το συγκεκριμένο ποστ το έβαλα και στα φιλαράκια μου εδώ :
www.iamretro.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=987&start=670
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- dimfil
-
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Προφανώς απευθύνεται σε ηλίθιους...
32 ευρώ στο amibay με τα μεταφορικά να συμπεριλαμβάνονται, συν καλώδιο rs232, συν κολλημένα pins, συν βίδες...
Αλλά, να σου πω, καλά κάνει...
Όταν αγοράζει κανείς πρέπει να κάνει και μια έρευνα αγοράς. Για να πουλάει κάτι αυτός σε αυτές τις τιμές, προφανώς έχει βρει κατά καιρούς και τους ανάλογους αγοραστές...
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Μπράβο, καλά έπραξες. Ή θα μάθουν να σέβονται 5 πράματα ή να πάνε να πουλήσουν αλλού την σαβούρα τους
@dimfil
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δίκιο, αλλά πρόκειται για κάτι που χρειάζεται και 2-3 πράματα να ξέρει αυτός που θα το αγοράσει. Άρα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι "ψαγμένος'.
Σε άλλες όμως περιπτώσεις πχ Amiga 500 με ελαφρό ράγισμα αριστερά, 140€ με gotek, βασίζονται στην χαρά και τη φούρια κάποιου ο οποίος θέλει να αποκτήσει το αντικείμενο που του έδωσε αμέτρητες ώρες χαράς στην παιδική του ηλικία.
Μη γελιόμαστε, τέτοιες αγγελίες δεν απευθύνονται σε εμάς, αλλά σε ανθρώπους που δεν είναι του "σιναφιού".
Αυτούς τους "'άσχετους" οφείλουμε ή όχι να τους προστατεύσουμε?
- dimfil
-
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
nkary έγραψε: Μη γελιόμαστε, τέτοιες αγγελίες δεν απευθύνονται σε εμάς, αλλά σε ανθρώπους που δεν είναι του "σιναφιού".
Φυσικά, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Απλά, δεν είναι πάντα εφικτό να προλάβεις κάποια κατάσταση πριν την "πατήσει" κάποιος άλλος.
Πρέπει να γίνει συνήθεια σε όποιον μπαίνει στον κόσμο του Retro Computing ότι ο ενθουσιασμός μπορεί εύκολα να του βγει σε κακό... Πρέπει σε όλους να μάθουμε ότι σε αυτό το χώρο πρέπει να έχεις υπομονή, αλλιώς μπορείς εύκολα να πέσεις θύμα κάποιου σαν αυτούς που αναφέρθηκαν σε αυτό το thread (που δεν είναι και οι μόνοι δυστυχώς)...
- spyros.s
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 406
Σε συνολικό επίπεδο Νίκο ούτε εδώ ούτε πουθενά οφείλουμε να προστατεύσουμε κανέναν. Ηθικό είναι το ζήτημα και βαραίνει μόνο τους φιλότιμους και τους έχοντες σύστημα ηθικών αξιών!nkary έγραψε: @Φώτη
Μπράβο, καλά έπραξες. Ή θα μάθουν να σέβονται 5 πράματα ή να πάνε να πουλήσουν αλλού την σαβούρα τους
@dimfil
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δίκιο, αλλά πρόκειται για κάτι που χρειάζεται και 2-3 πράματα να ξέρει αυτός που θα το αγοράσει. Άρα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι "ψαγμένος'.
Σε άλλες όμως περιπτώσεις πχ Amiga 500 με ελαφρό ράγισμα αριστερά, 140€ με gotek, βασίζονται στην χαρά και τη φούρια κάποιου ο οποίος θέλει να αποκτήσει το αντικείμενο που του έδωσε αμέτρητες ώρες χαράς στην παιδική του ηλικία.
Μη γελιόμαστε, τέτοιες αγγελίες δεν απευθύνονται σε εμάς, αλλά σε ανθρώπους που δεν είναι του "σιναφιού".
Αυτό που γίνεται είναι ότι στα φόρουμ που δραστηριοποιούμαστε και που πάνω κάτω είμαστε γνωστοί, ο ένας προστατεύει τον άλλο με την γνώση και τις συμβουλές του και μαζί με αυτό προστατεύονται και τα νεώτερα μέλη.
Αυτό που φαντάζομαι επιθυμούν τόσο στο συγκεκριμένο φόρουμ όσο και στο iamretro είναι να μην γίνει απάτη μέσα στο φόρουμ διότι λόγω συνείδησης και ευθιξίας θα νοιώθουμε τύψεις που το αφήσαμε να συμβεί!
- nkary
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Elite
-
Εξάλλου πολλοί από αυτούς τους πωληταράδες δεν έχουν τα κότσια να βάλουν στα φόρουμ μας αγγελίες.
Οπότε το ερώτημα για μένα είναι:
Μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει μόνο εδώ και στα άλλα φόρουμ που είμαστε μέλη?
Αν ναι τότε είμαστε μια χαρά
- Forum
- Διάφορα
- Αγγελίες - Ανταλλαγές - Δωρεές κτλ
- Τρέξτε να προλάβετε. Το αφεντικό τρελάθηκε (κράξιμο)