Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
- Stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Freak
-
- kEEp rETRo!
Λιγότερα Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1037
23/09/2014 17:58 - 23/09/2014 18:38 #22912 από Stabill
Συμβουλές για αγορά Amiga 1200 δημιουργήθηκε από Stabill
Καλησπερα παιδια!
Θα ηθελα την βοηθεια σας / συμβουλη σας στο εξης:
Σκεφτομαι (και ηδη εχω αρχισει να ψαχνω) την αγορα μιας Amiga 1200 με σκοπο το παιξιμο παιχνιδιων μεσω whdload, ωστε να αποφυγω το συνεχες βαλε-βγαλε των δισκετων... (εχω ηδη δοκιμασει κατι αντιστοιχο με την 500αρα μου και το ACA500 - οχι δικο μου, μου το εφεραν - αλλα λογω της μικρης chip ram δεν δουλευε...)
Τετοιου ειδους αγορες δεν εχω κανει ποτε και μπορω να πω οτι δεν ξερω ποιους να "εμπιστευτω", καθως επισης και ποση μπορει να ειναι η "αντικειμενικη" αξια ενος τοσο παλιου προϊοντος...
Π.χ. στο ebay βρηκα μια καινουργια (ετσι ελεγε τουλαχιστον...) με κατι λιγοτερα απο 300 euros... Πρωτον μου φαινονται πολλα, δευτερον που ακριβως μπορει να βρηκε αυτος ολοκαινουργια Amiga 1200??? Απο μαγαζι που του ξεμειναν εδω και 20 χρονια? Δεν ξερω πως λειτουργει ολη αυτη η ιστορια...
Θα ηθελα λοιπον, οποιος φιλος ξερει και μπορει, να μου δωσει καποιες "κατευθυνσεις" ή ακομα καλυτερα, αν καποιος πουλαει να με ενημερωσει...
Ευχαριστω πολυ!!!
Θα ηθελα την βοηθεια σας / συμβουλη σας στο εξης:
Σκεφτομαι (και ηδη εχω αρχισει να ψαχνω) την αγορα μιας Amiga 1200 με σκοπο το παιξιμο παιχνιδιων μεσω whdload, ωστε να αποφυγω το συνεχες βαλε-βγαλε των δισκετων... (εχω ηδη δοκιμασει κατι αντιστοιχο με την 500αρα μου και το ACA500 - οχι δικο μου, μου το εφεραν - αλλα λογω της μικρης chip ram δεν δουλευε...)
Τετοιου ειδους αγορες δεν εχω κανει ποτε και μπορω να πω οτι δεν ξερω ποιους να "εμπιστευτω", καθως επισης και ποση μπορει να ειναι η "αντικειμενικη" αξια ενος τοσο παλιου προϊοντος...
Π.χ. στο ebay βρηκα μια καινουργια (ετσι ελεγε τουλαχιστον...) με κατι λιγοτερα απο 300 euros... Πρωτον μου φαινονται πολλα, δευτερον που ακριβως μπορει να βρηκε αυτος ολοκαινουργια Amiga 1200??? Απο μαγαζι που του ξεμειναν εδω και 20 χρονια? Δεν ξερω πως λειτουργει ολη αυτη η ιστορια...
Θα ηθελα λοιπον, οποιος φιλος ξερει και μπορει, να μου δωσει καποιες "κατευθυνσεις" ή ακομα καλυτερα, αν καποιος πουλαει να με ενημερωσει...
Ευχαριστω πολυ!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vardaxis
-
- Retro Fan
-
Λιγότερα Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
23/09/2014 20:22 - 23/09/2014 20:28 #22914 από vardaxis
Nintendo NES, Nintendo SNES, Nintendo N64, Nintendo Gamecube, Nintendo Wii, Nintendo GameBoy, Nintendo GameBoy Advance, Nintendo DS Lite, Sega Megadrive II, Sega MegaCD II, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Atari Jaguar, Sony PlayStation, Sony PlayStation 2, MS XBOX, MS X360, OUYA
Amstrad 6128, Amiga 500, Amiga 1200
(+κάτι συμβατοί)
Απαντήθηκε από vardaxis στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Η δική μου στοίχησε - αν θυμάμαι καλά - γύρω στα 250 €, ένα μεγάλο κομμάτι των οποίων ήταν τα μεταφορικά από Αγγλία. Ήταν ΣΑΝ καινούρια με αρκετό software, ενσωματωμένο HDD και δισκέτες, οπότε λογικά η τιμή μιας καλής θα παίξει κάπου εκεί.
EDIT:
Τώρα κοίταξα την τιμή (γιατί πάει 1 χρόνος από τότε) και είδα ότι είχα πληρώσει 140 λίρες + άλλες 35 μεταφορικά, δηλαδή 214 € σύνολο, οπότε και τα 250 πολλά είναι.
Στο ebay υπάρχουν κάποιοι που ασχολούνται αποκλειστικά με Amiga, στη θέση σου θα έψαχνα κάποιον από αυτούς για περισσότερη αξιοπιστία.
Αν θες να παίζεις παιχνίδια μεσω WHDLOAD, υπολόγισε ότι μπορεί να χρειαστεί να βάλεις στο μέλλον μια expansion card, οι οποίες είναι γενικά ακριβές (σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, ακριβότερες από την A1200).
EDIT:
Τώρα κοίταξα την τιμή (γιατί πάει 1 χρόνος από τότε) και είδα ότι είχα πληρώσει 140 λίρες + άλλες 35 μεταφορικά, δηλαδή 214 € σύνολο, οπότε και τα 250 πολλά είναι.
Στο ebay υπάρχουν κάποιοι που ασχολούνται αποκλειστικά με Amiga, στη θέση σου θα έψαχνα κάποιον από αυτούς για περισσότερη αξιοπιστία.
Αν θες να παίζεις παιχνίδια μεσω WHDLOAD, υπολόγισε ότι μπορεί να χρειαστεί να βάλεις στο μέλλον μια expansion card, οι οποίες είναι γενικά ακριβές (σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, ακριβότερες από την A1200).
Nintendo NES, Nintendo SNES, Nintendo N64, Nintendo Gamecube, Nintendo Wii, Nintendo GameBoy, Nintendo GameBoy Advance, Nintendo DS Lite, Sega Megadrive II, Sega MegaCD II, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Atari Jaguar, Sony PlayStation, Sony PlayStation 2, MS XBOX, MS X360, OUYA
Amstrad 6128, Amiga 500, Amiga 1200
(+κάτι συμβατοί)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, Stabill
- Stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Freak
-
- kEEp rETRo!
Λιγότερα Περισσότερα
23/09/2014 20:35 #22915 από Stabill
Απαντήθηκε από Stabill στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Οταν λες expansion cards, εννοεις κατι σαν το ACA500?
Και αυτη η ιστορια με τις καινουργιες, τι ειναι? Υπαρχουν καινουργιες, ή "και καλα" καινουργιες?
Και αυτη η ιστορια με τις καινουργιες, τι ειναι? Υπαρχουν καινουργιες, ή "και καλα" καινουργιες?
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
23/09/2014 20:53 - 23/09/2014 20:56 #22917 από Fotis_KFOR Ολοκληρώθηκε
Από όσο γράφει έχει δίσκο 4GB και το whdload αλλά έχει 2GB RAM και δεν ξέρω αν σε καλύπτει αυτό ή θέλεις περισσότερη μνήμη ανάλογα με τα παιχνίδια που θέλεις να βάλεις.
Βέβαια αν ψάξεις αρκετά θα βρεις και καλύτερες ευκαιρίες, ειδικά αν δεν βιάζεσαι, αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα που δίνω.
Πάντα βέβαια θα κοιτάς το feedback του πωλητή για να καταλάβεις αν είναι αξιόπιστος ή όχι, αν δεις περίεργα αρνητικά όπως ότι ήρθε κάτι χαλασμένο κτλ το αφήνεις και ψάχνεις αλλού.
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα κάτι που ίσως σε ενδιαφέρει και έχει Buy Now στις 160 λίρες.
Τουλάχιστον ο πωλητής φαίνεται ΟΚ αφού έχει 100% θετικό feedback σε 1055 αγοροπωλησίες (557 πωλήσεις και 594 αγορές).
1993 Commodore Amiga Computer with 4GB Solid State HDD Τουλάχιστον ο πωλητής φαίνεται ΟΚ αφού έχει 100% θετικό feedback σε 1055 αγοροπωλησίες (557 πωλήσεις και 594 αγορές).

Από όσο γράφει έχει δίσκο 4GB και το whdload αλλά έχει 2GB RAM και δεν ξέρω αν σε καλύπτει αυτό ή θέλεις περισσότερη μνήμη ανάλογα με τα παιχνίδια που θέλεις να βάλεις.
Βέβαια αν ψάξεις αρκετά θα βρεις και καλύτερες ευκαιρίες, ειδικά αν δεν βιάζεσαι, αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα που δίνω.

Πάντα βέβαια θα κοιτάς το feedback του πωλητή για να καταλάβεις αν είναι αξιόπιστος ή όχι, αν δεις περίεργα αρνητικά όπως ότι ήρθε κάτι χαλασμένο κτλ το αφήνεις και ψάχνεις αλλού.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room

UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection

My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list

KEEP RETRO

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stabill
- Stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Freak
-
- kEEp rETRo!
Λιγότερα Περισσότερα
23/09/2014 21:05 #22920 από Stabill
Απαντήθηκε από Stabill στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Καταλαβα... Αυτη που μου λες ειναι καλη περιπτωση γιατι εχει βαλει ο τυπος μεσα και CF reader μαζι με μια καρτουλα 4gb, ακριβως αυτο που θελω δηλαδη! (η μνημη της ειναι μια χαρα...)
Θα παρακολουθω γενικα και θα δω... Thanks!
Θα παρακολουθω γενικα και θα δω... Thanks!
- vardaxis
-
- Retro Fan
-
Λιγότερα Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
23/09/2014 21:09 - 23/09/2014 22:34 #22921 από vardaxis Ολοκληρώθηκε
Amiga 1200 Blizzard 68060 card Απαντήθηκε από vardaxis στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Expansion cards είναι κάρτες που μπαίνουν στην expansion slot της A1200. Έχουν πάνω μνήμες και κάποιες φορές επιπλέον επεξεργαστές, αλλά από το λίγο που το είχα ψάξει, μου φαίνεται ότι όσο πιο γρήγορες ήταν, τόσο έχαναν σε συμβατότητα. Οπότε εκεί θέλει λίγο να βρεις τη "σωστή αναλογία", σε περίπτωση πάντα που η Amiga που θα πάρεις δεν σε ικανοποιεί σε ταχύτητα.
Μερικές που βρήκα από ένα γρήγορο ψάξιμο τώρα, απλά για να πάρεις μια ιδέα (ΟΧΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ):
Commodore Amiga 1200 9mb RAM expansion ideal for whdload Μερικές που βρήκα από ένα γρήγορο ψάξιμο τώρα, απλά για να πάρεις μια ιδέα (ΟΧΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ):