Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Θα ηθελα την βοηθεια σας / συμβουλη σας στο εξης:
Σκεφτομαι (και ηδη εχω αρχισει να ψαχνω) την αγορα μιας Amiga 1200 με σκοπο το παιξιμο παιχνιδιων μεσω whdload, ωστε να αποφυγω το συνεχες βαλε-βγαλε των δισκετων... (εχω ηδη δοκιμασει κατι αντιστοιχο με την 500αρα μου και το ACA500 - οχι δικο μου, μου το εφεραν - αλλα λογω της μικρης chip ram δεν δουλευε...)
Τετοιου ειδους αγορες δεν εχω κανει ποτε και μπορω να πω οτι δεν ξερω ποιους να "εμπιστευτω", καθως επισης και ποση μπορει να ειναι η "αντικειμενικη" αξια ενος τοσο παλιου προϊοντος...
Π.χ. στο ebay βρηκα μια καινουργια (ετσι ελεγε τουλαχιστον...) με κατι λιγοτερα απο 300 euros... Πρωτον μου φαινονται πολλα, δευτερον που ακριβως μπορει να βρηκε αυτος ολοκαινουργια Amiga 1200??? Απο μαγαζι που του ξεμειναν εδω και 20 χρονια? Δεν ξερω πως λειτουργει ολη αυτη η ιστορια...
Θα ηθελα λοιπον, οποιος φιλος ξερει και μπορει, να μου δωσει καποιες "κατευθυνσεις" ή ακομα καλυτερα, αν καποιος πουλαει να με ενημερωσει...
Ευχαριστω πολυ!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vardaxis
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
EDIT:
Τώρα κοίταξα την τιμή (γιατί πάει 1 χρόνος από τότε) και είδα ότι είχα πληρώσει 140 λίρες + άλλες 35 μεταφορικά, δηλαδή 214 € σύνολο, οπότε και τα 250 πολλά είναι.
Στο ebay υπάρχουν κάποιοι που ασχολούνται αποκλειστικά με Amiga, στη θέση σου θα έψαχνα κάποιον από αυτούς για περισσότερη αξιοπιστία.
Αν θες να παίζεις παιχνίδια μεσω WHDLOAD, υπολόγισε ότι μπορεί να χρειαστεί να βάλεις στο μέλλον μια expansion card, οι οποίες είναι γενικά ακριβές (σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, ακριβότερες από την A1200).
Nintendo NES, Nintendo SNES, Nintendo N64, Nintendo Gamecube, Nintendo Wii, Nintendo GameBoy, Nintendo GameBoy Advance, Nintendo DS Lite, Sega Megadrive II, Sega MegaCD II, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Atari Jaguar, Sony PlayStation, Sony PlayStation 2, MS XBOX, MS X360, OUYA
Amstrad 6128, Amiga 500, Amiga 1200
(+κάτι συμβατοί)
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
Και αυτη η ιστορια με τις καινουργιες, τι ειναι? Υπαρχουν καινουργιες, ή "και καλα" καινουργιες?
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Τουλάχιστον ο πωλητής φαίνεται ΟΚ αφού έχει 100% θετικό feedback σε 1055 αγοροπωλησίες (557 πωλήσεις και 594 αγορές).
www.ebay.co.uk/itm/1993-Commodore-Amiga-...m418707f690#shpCntId
Από όσο γράφει έχει δίσκο 4GB και το whdload αλλά έχει 2GB RAM και δεν ξέρω αν σε καλύπτει αυτό ή θέλεις περισσότερη μνήμη ανάλογα με τα παιχνίδια που θέλεις να βάλεις.
Βέβαια αν ψάξεις αρκετά θα βρεις και καλύτερες ευκαιρίες, ειδικά αν δεν βιάζεσαι, αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα που δίνω.
Πάντα βέβαια θα κοιτάς το feedback του πωλητή για να καταλάβεις αν είναι αξιόπιστος ή όχι, αν δεις περίεργα αρνητικά όπως ότι ήρθε κάτι χαλασμένο κτλ το αφήνεις και ψάχνεις αλλού.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
Θα παρακολουθω γενικα και θα δω... Thanks!
- vardaxis
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
Μερικές που βρήκα από ένα γρήγορο ψάξιμο τώρα, απλά για να πάρεις μια ιδέα (ΟΧΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ):
www.ebay.co.uk/itm/Commodore-Amiga-1200-...&hash=item4d23f0df94
www.ebay.co.uk/itm/Amiga-1200-Blizzard-6...&hash=item2ed6fbd4bd
www.ebay.co.uk/itm/Amiga-1200-Phase-5-Bl...&hash=item19f3de9dd6
(Η τελευταία πωλείται ακριβότερα από την Amiga και δεν δουλεύει κιόλας)
Το "καινούριες" ή "σαν καινούριες" το γράφει ο πωλητής όπως νομίζει. Όταν τη βλέπω γυαλισμένη όπως όταν βγήκε από το κουτί της, δεν έχει πουθενά σημάδια φθοράς και ακόμα και ο δίσκος δουλεύει μια χαρά μετά από 20 χρόνια ή την είχε δουλέψει μερικούς μήνες τότε και μετά την έβαλε στο πατάρι, μπορεί να την περιγράψει σαν καινούρια. Λογικά δεν θα βρεις καμία στο κουτί της να μην έχει ανοιχτεί.
Παρεπιπτόντως, τότε που έψαχνα, υπήρχαν 1-2 κομμάτια που ήταν χαρακτηρισμένα ως καινούρια, αλλά στην περιγραφή έλεγε ότι είχαν αλλαχτεί κομμάτια της με καινούρια (refurbished). Κοίτα καλά όλο το listing!
Nintendo NES, Nintendo SNES, Nintendo N64, Nintendo Gamecube, Nintendo Wii, Nintendo GameBoy, Nintendo GameBoy Advance, Nintendo DS Lite, Sega Megadrive II, Sega MegaCD II, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Atari Jaguar, Sony PlayStation, Sony PlayStation 2, MS XBOX, MS X360, OUYA
Amstrad 6128, Amiga 500, Amiga 1200
(+κάτι συμβατοί)
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
Οσο για το αλλο, επισης καταλαβα... Προφανως το "καινουργιο" λειτουργει ως κραχτης...
Stavros Papadopoulos έγραψε: Οταν λες expansion cards, εννοεις κατι σαν το ACA500?
Και αυτη η ιστορια με τις καινουργιες, τι ειναι? Υπαρχουν καινουργιες, ή "και καλα" καινουργιες?
Μέχρι πριν 1-1,5 χρόνο στο amigakit υπήρχαν Amiga 1200 New Old Stock. Αυτές ήταν όχι καινούργιες αλλά αχρησιμοποίητες, ότι καλύτερο δηλαδή εκτός του καινούργιου. Πλέον δεν υπάρχουν, όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Εκτός και αν βρούνε πάλι τίποτα ξεχασμένες. Μπορείς όμως να παραγγείλεις από το amigakit Refurbished Amiga 1200
amigakit.leamancomputing.com/catalog/pro....php?products_id=305
Πάντως Έλληνας δεν πουλάει εύκολα 1200. Δεν θυμάμαι από πότε έχω να δω αγγελία για 1200.
- retromaniax
-
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
Για να δουμε...
ψψψ έτσι να ανέβουν και οι τιμές
- salaminios
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 49
Αυτη ειχε αγοραστει new old stock απο Γερμανια, και τελικα εφυγε και απο εμενα προς Ισπανια. Η κατασταση της ηταν τετοια, που ο Ισπανος μου ειπε επι λεξει "Σε ευχαριστω που με εκανες να ξαναζησω σημερα την ιδια ημερα που την πρωτοαγορασα πριν απο 25 χρονια".
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Atarinos έγραψε: ...ο ορος ¨"καινουριο" μην σου ξενιζει καθολου στα συλλεκτικα ρετρο ηλεκτρονικα...
Σε ίδια φάση και εγώ ήμουν όταν άνοιξα το Apple Pippin,ήμουν επιφυλακτικός,αλλά όλες οι συσκευασίες ήταν απείραχτες,μέχρι και το χαρτόνι από τα εσωτερικά χωρίσματα "έκοβε".
Άλλη αίσθηση...αλλα πάμε σε άλλο θέμα.
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
www.amibay.com/forumdisplay.php?24-Amiga&prefixid=For_Sale
Το Amibay είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στις αγοραπωλησίες ρετρό μηχανημάτων και ιδιαιτέρως για Amiga.
Επιπλέον έχει αυστηρό moderation και δεν αφήνει απατεωνίσκους και τυχοδιώκτες να παραμονεύουν όπως στο Ebay.
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "