Συμβουλές για αγορά Amiga 1200

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
24/09/2014 13:13 #22940 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200

alex76gr έγραψε: Αφού δεν βιάζεσαι να αγοράσεις τότε να μπαίνεις που και που στο Amibay και να κοιτάς.
www.amibay.com/forumdisplay.php?24-Amiga&prefixid=For_Sale

Το Amibay είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στις αγοραπωλησίες ρετρό μηχανημάτων και ιδιαιτέρως για Amiga.
Επιπλέον έχει αυστηρό moderation και δεν αφήνει απατεωνίσκους και τυχοδιώκτες να παραμονεύουν όπως στο Ebay.

Μπηκε κι αυτο στα "προς παρακολουθηση"...! Σ'ευχαριστω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• dukepapas
  • Το Άβαταρ του/της dukepapas
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
Περισσότερα
24/09/2014 23:33 #22947 από dukepapas
Απαντήθηκε από dukepapas στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Παιδιά καλησπέρα η αλήθεια ειναι οτι απο οσα παλιά ρετρο spectrum με κασέτα και ιστορίες για αγρίους oπως και απο κονσόλες nes super nes και δεν ξερω γω τι.... μονο η amiga η 500ρα μου άρεσε στα παιχνίδια που παίζαμε τοτε και τα νοικιάζαμε με την ωρα...... θα ηθελα στο μελον να ειχα μια σαν του κοτσου που να εχει σκληρό δίσκο μεσα να μπορω να τα περναω και να τα παίζω εκει τι χρειάζεται για να γινει ετσι πωλείται ετοιμη η την παίρνεις και την μοντάρεις εσυ με διαφορετικά κοματια ;;

Επίσης ποια η διαφορά της 500ρας απο την 1200ρα ;

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
25/09/2014 10:14 #22951 από stabill

dukepapas έγραψε: Παιδιά καλησπέρα η αλήθεια ειναι οτι απο οσα παλιά ρετρο spectrum με κασέτα και ιστορίες για αγρίους oπως και απο κονσόλες nes super nes και δεν ξερω γω τι.... μονο η amiga η 500ρα μου άρεσε στα παιχνίδια που παίζαμε τοτε και τα νοικιάζαμε με την ωρα...... θα ηθελα στο μελον να ειχα μια σαν του κοτσου που να εχει σκληρό δίσκο μεσα να μπορω να τα περναω και να τα παίζω εκει τι χρειάζεται για να γινει ετσι πωλείται ετοιμη η την παίρνεις και την μοντάρεις εσυ με διαφορετικά κοματια ;;

Αν και το συγκεριμενο thread εχει αλλο σκοπο, οι διαφορες των δυο υπολογιστων ειναι μπολικες και σημαντικες... Μνημη, επεξεργαστης, λειτουργικο κλπ.κλπ. Δες εδω:

en.wikipedia.org/wiki/Amiga_500

en.wikipedia.org/wiki/Amiga_1200

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
25/09/2014 16:10 #22954 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200

dukepapas έγραψε: Παιδιά καλησπέρα η αλήθεια ειναι οτι απο οσα παλιά ρετρο spectrum με κασέτα και ιστορίες για αγρίους oπως και απο κονσόλες nes super nes και δεν ξερω γω τι.... μονο η amiga η 500ρα μου άρεσε στα παιχνίδια που παίζαμε τοτε και τα νοικιάζαμε με την ωρα...... θα ηθελα στο μελον να ειχα μια σαν του κοτσου που να εχει σκληρό δίσκο μεσα να μπορω να τα περναω και να τα παίζω εκει τι χρειάζεται για να γινει ετσι πωλείται ετοιμη η την παίρνεις και την μοντάρεις εσυ με διαφορετικά κοματια ;;

αν και δηλωμένος αμιγκάς θεωρώ πολύ πρόχειρη την γενίκευση σου για τα παλαιότερα μηχανήματα...σου λέω απλά ότι δεν έχεις ιδέα τι χάνεις! Μάλλον είσαι νεώτερος από τους πολλούς εδώ μέσα οπότε δεν τα πρόλαβες στα ντουζένια του! Αυτό μπορώ να το καταλάβω!

• salaminios
  • Το Άβαταρ του/της salaminios
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
25/09/2014 22:25 - 25/09/2014 22:27 #22963 από salaminios
Απαντήθηκε από salaminios στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200

spyros.s έγραψε:

αν και δηλωμένος αμιγκάς θεωρώ πολύ πρόχειρη την γενίκευση σου για τα παλαιότερα μηχανήματα...σου λέω απλά ότι δεν έχεις ιδέα τι χάνεις! Μάλλον είσαι νεώτερος από τους πολλούς εδώ μέσα οπότε δεν τα πρόλαβες στα ντουζένια του! Αυτό μπορώ να το καταλάβω!

Σπυρο διαβαζοντας την δημοσιευση του, εγω καταλαβαινω οτι δεν γενικευει αλλα μιλα μονο για τον εαυτο του. Εκφραζει καθαρα προσωπικη αποψη για το τι του αρεσει και τι οχι!

Ποιο απλα αλλο η Αμιγκα ειναι "μαπα", και αλλο την ειδα ή την δοκιμασα και δεν μου αρεσε.

• dukepapas
  • Το Άβαταρ του/της dukepapas
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
Περισσότερα
25/09/2014 22:58 - 26/09/2014 09:07 #22964 από dukepapas
Απαντήθηκε από dukepapas στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200

spyros.s έγραψε:

Ειναι προσωπική μου αποψη εχω προλάβει τα παντα ειχα και αταρι με κασετα εχω προλάβει και σπεκτρουμ που εκανε 1 ωρα να φορτώσει απλα η amiga με μάγεψε γιατι εβγαλε τα πρώτα παιχνίδια με 16μπιτα γράφηκα που ηταν καλα δουλεμένα και οχι με απλότητα τι να κανουμε ολα ειναι θεμα γούστου και τεχνολογίας της εκάστοτε εποχής.

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
26/09/2014 00:22 #22965 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Σίγουρα η κάθε εκτίμηση είναι υποκειμενική! Όμως...
Αν πέτυχες το καθένα στην εποχή του τότε τα γραφικά δεν θα σε χαλούσαν! Σίγουρα η αμίγκα μας τρέλανε όλους όταν βγήκε και μας έτρεχαν τα σάλια όμως για φαντάσου με λόγου χάρη το 1984 να παίζω manic miner στο σπέκτρουμ...τότε μου φαινόταν και ήταν ΤΡΟΜΕΡΟ! Ενδεικτικά εγώ είχα αυτό και οι φίλοι μου είτε τίποτα είτε game and watch! Καταλαβαίνεις πόσο μπροστά ένιωθα και ήμουν σε hardware; Ναι ένα χρόνο μετά βγήκε η αμίγκα όμως οι πολλοί την απέκτησαν από τα μέσα του 89 και μετά! Μέχρι τότε μεσουρανούσαν τα 8μπιτα και κέρδισαν την θέση τους στις δικές μας καρδιες!
Κάθε τι λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να το κρίνεις με βάση την εποχή του! Αν για παράδειγμα σε κάποιο παιδί του σήμερα δείξω την αμίγκα θα του φανεί χάλια...αυτό φυσικά δεν θα την κάνει χάλια στα μάτια μου αλλά μόνο στα δικά του που κρίνει με τα σύγχρονα του βιώματα!

• VincentGR
  • Το Άβαταρ του/της VincentGR
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
26/09/2014 02:43 - 26/09/2014 02:45 #22971 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200
Εάν η A500 είναι plus και έχεις ήδη 1ΜΒ Chip RAM απλά αγόρασε +1ΜΒ chip ακόμα. Έχω τέτοιο setup και παίζει ΟΚ (με τον κατάλληλο blitter).

Με μια 1200 κάνεις φυσικά περισσότερα πράγματα (και φυσικά το AGA) αλλά θες σίγουρα RAM expansion 4-8ΜΒ για WHDLoad.

Άλλη λύση είναι κάποιο virtual floppy τύπου gotek που θα παίζει φοβερά στην 500αρα σου.

ΥΓ : Φώτη πια Amiga έχει 2GB RAM? την θέλω τώρα :laugh4:

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
26/09/2014 07:35 - 26/09/2014 07:37 #22972 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200

VincentGR έγραψε: Εάν η A500 είναι plus και έχεις ήδη 1ΜΒ Chip RAM απλά αγόρασε +1ΜΒ chip ακόμα. Έχω τέτοιο setup και παίζει ΟΚ (με τον κατάλληλο blitter).

Με μια 1200 κάνεις φυσικά περισσότερα πράγματα (και φυσικά το AGA) αλλά θες σίγουρα RAM expansion 4-8ΜΒ για WHDLoad.

Άλλη λύση είναι κάποιο virtual floppy τύπου gotek που θα παίζει φοβερά στην 500αρα σου.

LOL!!! Πρέπει να το έπαθα πρόσφατα κάπου και στο mame.gr που από συνήθεια είχα βάλει gb αντί για kb!!
Σταύρο όπως βλέπεις στο ιδιο ποστ στο λινκ που παραθετω εννοούσα Mb όχι gb για τη μνήμη αλλά ας όψεται η συνήθεια από το pc βλέπεις ;)

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
26/09/2014 11:43 #22973 από stabill

Fotis_KFOR έγραψε:

VincentGR έγραψε: Εάν η A500 είναι plus και έχεις ήδη 1ΜΒ Chip RAM απλά αγόρασε +1ΜΒ chip ακόμα. Έχω τέτοιο setup και παίζει ΟΚ (με τον κατάλληλο blitter).

LOL!!! Πρέπει να το έπαθα πρόσφατα κάπου και στο mame.gr που από συνήθεια είχα βάλει gb αντί για kb!!
Σταύρο όπως βλέπεις στο ιδιο ποστ στο λινκ που παραθετω εννοούσα Mb όχι gb για τη μνήμη αλλά ας όψεται η συνήθεια από το pc βλέπεις ;)

Μην ανησυχεις, κι εγω οταν μιλαω για Amiga σε gbytes αναφερομαι, οχι σε mbytes...! Οι εμπειροι καταλαβαινουν... :lol: :lol: :lol:

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
26/09/2014 11:52 #22974 από stabill

Η 500αρα μου ειναι "σκετη" και δεν βλεπει πανω απο 512 chip ram... Λυση υπαρχει, αλλα αυτη τη στιγμη προεκυψε σοβαροτερο προβλημα, μαλλον απο ηλεκτρολογικο θεμα η Amiga επεσε σε "κωμα" και ειμαι σε επαφη με Amiga-doctor ( :P ) για να με βοηθησει...

Σε πρωτη φαση, χρησιμοποιωντας μια spare motherboard, αλλαξα ολα τα chips (εκτος του Fat Agnus που δεν ηταν διαθεσιμος) αλλα τιποτα... Μολις βρω διαθεσιμο Fat Agnus θα τον δοκιμασω κι ελπιζω να αναστηθει, γιατι αλλιως παω πολυ μακρυα...

Εννοειται οτι η σκεψη για την 1200αρα δεν εχει φυγει, παρακολουθω καθημερινα, αλλα τωρα αλλο με "καιει" οπως καταλαβαινεις...

Θα δουμε... (το Gotek δεν το ξερω, θα το Gogglαρω να δω...)

• VincentGR
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
26/09/2014 14:01 #22975 από VincentGR
Έχεις άλλο PSU η δουλεύεις με το ίδιο?

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
26/09/2014 14:17 #22976 από stabill

VincentGR έγραψε: Έχεις άλλο PSU η δουλεύεις με το ίδιο?

Το ιδιο. Ειχε προβλημα το φις, το οποιο και αλλαχτηκε. Σημερα περιμενω το παιδι που με βοηθαει να την φτιαξω, εκτος απο τον Fat Agnus θα μου φερει και ενα psu να δουμε τι θα γινει...

• VincentGR
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
26/09/2014 14:18 #22977 από VincentGR

Stavros Papadopoulos έγραψε:

VincentGR έγραψε: Έχεις άλλο PSU η δουλεύεις με το ίδιο?

Το ιδιο. Ειχε προβλημα το φις, το οποιο και αλλαχτηκε. Σημερα περιμενω το παιδι που με βοηθαει να την φτιαξω, εκτος απο τον Fat Agnus θα μου φερει και ενα psu να δουμε τι θα γινει...

Πρώτα να τσεκάρεις με άλλο PSU πριν το χειρουργείο :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill

• chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
26/09/2014 15:37 #22978 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Συμβουλές για αγορά Amiga 1200

VincentGR έγραψε: ΥΓ : Φώτη πια Amiga έχει 2GB RAM? την θέλω τώρα :laugh4:

:lol2: :lol2:

21st century breakdown...

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.445 δευτερόλεπτα