Πότε θεωρείται μία κονσόλα ή ένας υπολογιστής retro;
- fanny
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 724
Ανυπομονώ!! (το gamecube θεωρειται ρετρο ??
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- aidivn
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 183
- fanny
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Freak
-
aidivn έγραψε: Μετά απο τα 10 χρόνια της κονσόλας θεωρείτε retro.
Αχααα οκ ευχαριστώ...!!!
(και το Nintendo DS δηλαδή το FAT ρετρό είναι?? χαχα!! )
Το όριο των 10 ετών (το έχω διαβάσει και αλλού αυτό) νομίζω ότι είναι αυθαίρετη επινόηση.
Επινοήθηκε με σκοπό να προσδώσει αίγλη σε hardware που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να πουλήθεί αυτούσιο μετά από 10 χρόνια.
Από τα παραπάνω εξαιρώ τις κοσνόλες και τους υπολογιστές που εμφανίστηκαν στην λεγόμενη "επανάσταση των οικιακών υπολογιστών".
Όχι, το CD32 της Commodore δεν είναι κατά την άποψή μου ρετρό.
Τα παραπάνω είναι προσωπική μου γνώμη.
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "
- dukepapas
-
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277
Γιαυτο ειπα και εγω να φερω το ps3 που ειχε μεσα ενα σωρο ρετρο παιχνιδια αλλα οι διοργανωτές δεν θεώρησαν ρετρο την κονσόλα και οχι τα παιχνδια που εχει μεσα...........
οπότε ο καθένας οπως το βλέπει...........
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1951
alex76gr έγραψε: Προσωπικά, δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω κάτι ως "ρετρό" όταν ενσωματώνει τεχνολογίες όπως CD/DVD ROM, chips για επιτάχυνση 3D γραφικών και δυνατότητα σύνδεσης σε σύγχρονα δίκτυα.
Το όριο των 10 ετών (το έχω διαβάσει και αλλού αυτό) νομίζω ότι είναι αυθαίρετη επινόηση.
Επινοήθηκε με σκοπό να προσδώσει αίγλη σε hardware που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να πουλήθεί αυτούσιο μετά από 10 χρόνια.
Από τα παραπάνω εξαιρώ τις κοσνόλες και τους υπολογιστές που εμφανίστηκαν στην λεγόμενη "επανάσταση των οικιακών υπολογιστών".
Όχι, το CD32 της Commodore δεν είναι κατά την άποψή μου ρετρό.
Τα παραπάνω είναι προσωπική μου γνώμη.
Πιστεύω ότι το ρετρό είναι υποκειμενικό. Για παράδειγμα, εμένα μου προκαλεί νοσταλγία και βλέπω ως ρετρό έναν Spectrum ή έναν C64 ή έναν Amstrad 464 να "τρέχουν" ένα παιχνίδι. Για κάποιο άλλο άτομο που είναι στην ηλικία 25-30 χρονών, ρετρό θεωρεί το Playstation και το Crash Badicoot. Το έχω ζήσει στις εκθέσεις, γι αυτό το λέω αυτό.
dukepapas έγραψε: Ρετρο κατ εμε ειναι τα παιχνίδια γενικότερα και οχι οι κονσόλες.......αλλο εμεις οι gameres και αλλο οι συλλέκτες κονσολον και λοιπόν μηχανημάτων.......... το rayden πχ ειναι και στο android τι παει να πει δεν ειναι ρετρο.........?
Γιαυτο ειπα και εγω να φερω το ps3 που ειχε μεσα ενα σωρο ρετρο παιχνιδια αλλα οι διοργανωτές δεν θεώρησαν ρετρο την κονσόλα και οχι τα παιχνδια που εχει μεσα...........
οπότε ο καθένας οπως το βλέπει...........
Χρήστο, αυτό που λες το κάνει και κάποιος που έχει στο σπίτι του έναν υπολογιστή φορτωμένο με όλους τους emulators. Άλλωστε που είναι πιο όμορφα να παίζεις ένα παλιό παιχνίδι; Στην αυθεντική κονσόλα ή σε μια σύγχρονη; Γι αυτό και κάποιοι δίνουν ένα σωρό χρήματα για να φτιάξουν μια καμπίνα arcade, ώστε να έχουν αυτή την αίσθηση του παρελθόντος. Αυτό προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε κι εμείς με τις εκθέσεις που διοργανώνουμε. Να αισθανθεί ο επισκέπτης αυτήν την ατμόσφαιρα από το παρελθόν.
80s resurrection
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3795
Θεωρητικά,για να βαφτίσουμε κάτι retro θα πρέπει να έχει περάσει ο "κύκλος ζωής" του 2 φορές,τόσο είναι τα 10-12 χρόνια.
Σχετικά με emulators,virtual console και παρόμοια...να θυμίσω την σκηνή της Σάντρα Μπουλοκ με τον Σταλόνε στο Demolition Man (εκεί που θέλουν να κάνουν sex)
Και πάλι εκφράζω προσωπική άποψη.Alex...αν παίρνουν expan. κάποιο επιταχυντή ή CD/HDD...παύουν να είναι retro ?
Κατά την γνώμη μου, αν αρχικά κυκλοφόρησαν χωρίς τις επιπλέον δυνατότητες του expansion ή του CD/DVD, τότε παραμένουν ρετρό.
Για παράδειγμα το Sega CD δεν αφαιρεί την ιδιότητα του ρετρό από το MegaDrive.
- fanny
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Freak
-
glaros έγραψε: Alex...αν παίρνουν expan. κάποιο επιταχυντή ή CD/HDD...παύουν να είναι retro ?
Θεωρητικά,για να βαφτίσουμε κάτι retro θα πρέπει να έχει περάσει ο "κύκλος ζωής" του 2 φορές,τόσο είναι τα 10-12 χρόνια.
Σχετικά με emulators,virtual console και παρόμοια...να θυμίσω την σκηνή της Σάντρα Μπουλοκ με τον Σταλόνε στο Demolition Man (εκεί που θέλουν να κάνουν sex)
Και ξαναρωτάω, με αυτή τη λογική το Nintendo DS FAT θεωρείται ρετρό ??
Για μένα δεν είναι.Και ξαναρωτάω, με αυτή τη λογική το Nintendo DS FAT θεωρείται ρετρό ??
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
- To blit, or not to blit?
Και για μένα ρετρό είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο αντικείμενο και οι εξέλιξή του έως ότου γίνει std.
Από εκεί και πέρα δεν είναι. Πχ το ps2 για μένα δεν είναι ρετρό απλά παλιό.
Νοσταλγία θα έχει για τις επόμενες γενιές σίγουρα αλλά αυτή είναι η άποψή μου.
loaderror.eu/
partsfromthepast.blogspot.gr/ (A1200 Black Project)
- aidivn
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 183
glaros έγραψε: AlexΣχετικά με emulators,virtual console και παρόμοια...να θυμίσω την σκηνή της Σάντρα Μπουλοκ με τον Σταλόνε στο Demolition Man (εκεί που θέλουν να κάνουν sex)
Ωραίο παράδειγμα!
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3795
Το Atari Lynx ?
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
- To blit, or not to blit?
Πλέον τα σημερινά είναι καθημερινότητα, intel/amd/arm.
Η γέννησή τους και οι πρώτες προσπάθειες είναι.
*Γνώμη μου πάλι.
loaderror.eu/
partsfromthepast.blogspot.gr/ (A1200 Black Project)
Είναι.To SNES είναι retro με τόσα chip επιταχυντές ?
Το Atari Lynx ?
Τα chips γραφικών είναι σχεδιασμένα για να κινούν bitmap γραφικά.
Το Mode 7 του Snes απεικονίζει bitmap γραφικά με δυνατότητα για γρήγορο scaling και περιστροφή.
Για το StarFox το Snes χρειάστηκε την προσθήκη του Super FX chip.
Και πάλι όμως κατάφερε να κινήσει γρήγορα 3D filled polygon γραφικά και όχι texture mapped όπως τα γραφικά του Doom.
Για το Lynx δεν το έχω ψάξει πολύ.