Πότε θεωρείται μία κονσόλα ή ένας υπολογιστής retro;
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
24/08/2016 16:26 #36915
από Fotis_KFOR
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Πότε θεωρείται μία κονσόλα ή ένας υπολογιστής retro;
Συγκεκριμένη απάντηση ή ορισμός για το πότε θεωρείται μία κονσόλα ή ένας υπολογιστής retro δεν υπάρχει αφού υπάρχουν αρκετές απόψεις περί του θέματος και μόνο γενικά μπορούμε να υποθέτουμε ποιο μηχάνημα θεωρείται ρετρό ή όχι βάση κοινής λογικής.
Κάποιοι θεωρούν ρετρό υπολογιστές η κονσόλες μόνο την 8bit εποχή των Kilobytes και των δισκετών ενώ όταν κάποιο μηχάνημα έχει ένα πιο "σύγχρονο" μέσο π.χ. ένα cd-rom, τότε αυτόματα δεν το θεωρούν ρετρό π.χ. το PS1.
Κάποιοι άλλοι βάζουν ένα χρονικό όριο τα μηχανήματα να είναι 10-15 χρόνια και παλαιότερα για να θεωρήσουν ένα μηχάνημα ρετρό οπότε αυτή η μερίδα χρηστών μηχανήματα τύπου Sega Saturn, Playstation 1 κτλ τα θεωρούν ρετρό.
Εγώ προσωπικά που συλλέγω, το κάνω επειδή θέλω να φτιάξω ένα συγκεκριμένο timeline με την ιστορία των υπολογιστών / κονσολών κτλ και έτσι θεωρώ στο περίπου (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και κανόνας) ότι ρετρό υπολογιστής / κονσόλα είναι 15 τουλάχιστον χρόνια και πίσω, άσχετα με τι τεχνολογίες κουβαλάει το κάθε μηχάνημα π.χ. cd-rom κτλ και πάνω κάτω το ίδιο σκεπτικό έχουμε και με την ομάδα που κάνουμε τις ρετρό-εκθέσεις στο τι μηχανήματα θα φέρνουμε εκεί.
Κάποιοι θεωρούν ρετρό υπολογιστές η κονσόλες μόνο την 8bit εποχή των Kilobytes και των δισκετών ενώ όταν κάποιο μηχάνημα έχει ένα πιο "σύγχρονο" μέσο π.χ. ένα cd-rom, τότε αυτόματα δεν το θεωρούν ρετρό π.χ. το PS1.
Κάποιοι άλλοι βάζουν ένα χρονικό όριο τα μηχανήματα να είναι 10-15 χρόνια και παλαιότερα για να θεωρήσουν ένα μηχάνημα ρετρό οπότε αυτή η μερίδα χρηστών μηχανήματα τύπου Sega Saturn, Playstation 1 κτλ τα θεωρούν ρετρό.
Εγώ προσωπικά που συλλέγω, το κάνω επειδή θέλω να φτιάξω ένα συγκεκριμένο timeline με την ιστορία των υπολογιστών / κονσολών κτλ και έτσι θεωρώ στο περίπου (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και κανόνας) ότι ρετρό υπολογιστής / κονσόλα είναι 15 τουλάχιστον χρόνια και πίσω, άσχετα με τι τεχνολογίες κουβαλάει το κάθε μηχάνημα π.χ. cd-rom κτλ και πάνω κάτω το ίδιο σκεπτικό έχουμε και με την ομάδα που κάνουμε τις ρετρό-εκθέσεις στο τι μηχανήματα θα φέρνουμε εκεί.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fanny
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- fanny
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Freak
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 724
26/08/2016 00:54 #36942
από fanny
Απαντήθηκε από fanny στο θέμα Πότε θεωρείται μία κονσόλα ή ένας υπολογιστής retro;
Οκέι
!! Ναι το γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές απόψεις περί της έννοιας "ρετρό", απλά εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει γενικά ένας έστω "προαιρετικός" κανόνας ώστε κατά κάποιον τρόπο αν κάποιος το επιθυμεί, να μπορεί να ορίσει κάτι ως ρετρό ή μη ρετρό, χωρίς να βάζει το φίλτρο της γνώμης του εννοώ μέσα, γιατί έτσι ναι προφανώς και είναι και σχετικά εύκολο, ο καθένας ότι θέλει λέει κρίνοντας με τη δική του λογική και σκέψη φυσικά.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.184 δευτερόλεπτα