Gamer ή συλλέκτης??
- Brandon
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Το μόνο σίγουρο,είναι οτι όταν πρωτο-αντίκρισα γραφικά κ χειριστήριο,δεν είχα αυτό στο μυαλό μου..Ήθελα απλά να παίξω..
Έκρυβα λοιπόν τόσο καλά έναν τέτοιο συλλέκτη μέσα μου???
Η αλήθεια είναι πως όχι...Η συγκέντρωση των αναμνήσεών μου με έκανε μια μέρα να αντιληφθώ πως είμαι συλλέκτης...Αλλά κ πάλι δεν θα έδινα τέτοιο κοσμητικό επίθετο στον εαυτό μου..Σίγουρα έχω το μικρόβιο μέσα μου αλλά είμαι απλά ένας gamer που δεν λέει να αποχωριστεί τα "παιδικά του παιχνίδια"...
Η πραγματική διαφορά όμως μεταξύ του πραγματικού συλλέκτη κ του gamer που μαζεύει οτι παίζει,είναι η γνώση...
Αν κ θεωρούμε συλλέκτης,στην ουσία είμαι ένας gamer που έχει λιώσει σε δεκάδες κονσόλες κ ατελείωτα παιχνίδια κ απλά τα κρατάει.Ο πραγματικός συλλέκτης έχει κάτι παραπάνω απο αυτό που έχω εγώ...Έχει γνώση για αυτό το κάτι που έχει στην κατοχή του.
Άρα καταλήγω σε 3 κλίμακες:
-Απλοί gamers. (δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν αυτά που παίζουν,τους ενδιαφέρει να παίζουν οτι τελευταίο βγαίνει.)
-Gamers συλλέκτες. (Συλλέγουν μόνο οτι παίζουν κ δεν τα αποχωρίζονται λόγω συναισθηματικής αξίας.)
-Συλλέκτες. (Άνθρωποι με ιδιαίτερες γνώσεις σε αυτά που έχουν στην κατοχή τους.Ασχολούνται περισσότερο με το να τα συλλέγουν παρά με το να ασχολούνται με αυτά.)
Σίγουρα υπάρχουν κ υπο-κατηγορίες ανάμεσα σε αυτές τις 3...Πιστεύω οτι είμαι κάτι ανάμεσα στην 2η κ 3η κατηγορία με περισσότερη κλίση στην 2η...Έχω λίγες γνώσεις για τα μηχανήματα που έχω στην κατοχή μου κ οι περισσότερες συλλογές μου προέκυψαν μέσω της τριβής..Είναι λίγα τα μηχανήματα που πήρα καθαρά για συλλογή αλλά κ πάλι οι γνώσεις μου για μόντες,ανοίγματα,τεχνικά χαρακτηριστικά κ τέτοια είναι περιορισμένες,οπότε μάλλον κλίνω προς την 2η...Απο την άλλη όμως, υπάρχουν φορές που νιώθω οτι τα θέλω όλα!!!Με κυριεύει η αλαζονεία για κονσόλες που ήθελα κάποτε να πάρω κ δεν μπόρεσα!!!Είναι το μικρόβιο του συλλέκτη που με πιάνει μερικές φορές..
Αυτό όμως που ενώνει όλες τις κατηγορίες είναι κάτι κοινό κ το ίδιο δυνατό...Οι αναμνήσεις κ τα συναισθήματα που έχουμε νιώσει κατα καιρούς για αυτά τα μικρά διαόλια!!!!
Εσείς σε ποιά κατηγορία ανήκετε??
Why...???Why Harry McDowel???
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
μπραβο.
λοιπον, εγω μαλλον ειμαι ο συνδιασμος gamer-συλλεκτη, χωρις ομως ακροτητες.
και εξηγουμαι....
ουτε π.χ. θα λιωσω παιζοντας bubble-bobble στο snes, ουτε θα εμπλουτισω την συλλογη μου π.χ. με ενα σπανιο Olivetti PC-1.
Οπως ειχε πει καποτε (στην εκθεση του '11 περισυ) ο καλος μας φιλος Γιωργος (geo1977), θελω να εχω/παιζω κτλ αποθημενα που δεν μπορουσα ΕΝΩ ΗΘΕΛΑ να εχω/παιζω εκεινη την εποχη.
οποτε ..... μαλοον γιαλατζι συλλεκτης ειμαι εεεε?
I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
- pooky
-
- Elite Member
-
- What is it? Dragons?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
Ο λόγος που δεν ασχολιόμουν με κονσόλες παρά μόνο με αυτές που "σπάνε" ήταν και αυτός. Κατέβαζα σαν μανιασμένο θηρίο.
Fast forward από το Σεπτέμβριο του 2011 και έχω κοντά στα 500 original παιχνίδια πια για ένα σωρό κονσόλες. Φυσικά και έχω παίξει πολλά από αυτά κατεβασμένα, ενώ ότι αγοράζω πια μπαίνει σε σειρά να το δω και αν μου αρέσει παίζω μέχρι τέλους.
Φταίει και το γεγονός ότι κάπου μειώθηκε η δουλειά και έχω ελεύθερο χρόνο. Βέβαια τα περισσότερα παιχνίδια τα έχω πάρει στο 5ευρο και ποτέ (εκτός ελαχίστων) τη πρώτη περίοδο κυκλοφορίας.
Better lie a Free Man in my grave, than live like a puppet or a slave.
- vaggos664
- Επισκέπτης
-
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Pluto63
Ps. Current project: αναβίωση ενός zx spectrum 16k issue 1 με serial nr 000118 αγορασμενο 4€ απο evilbay.
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Απλά δεν είμαι και τόσο γνώστης των μηχανημάτων που κατέχω, αφού πρώτα τα μαζεύω για να τα έχω στη συλλογή, και αν και όποτε μπορέσω, τότε να ασχοληθώ με αυτά, απλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω...
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- Darth_Cotsos
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
Τελικά κάπου στη μέση είναι η αλήθεια για μένα... Ποτέ δεν ήμουν αυτό που λέμε "καμένος" gamer!!!
Συλλογή από Η/Υ που πολύ θα ήθελα να έχω τότε αλλά δεν... Αλλά ποιο πολύ τους πριζώνω όταν θέλω να δοκιμάσω κάτι εντελώς δικό μου που έχω κάνει για αυτούς.
Καλοί οι emulators και οι cross compilers αλλά διαφέρει πολύ να το βλέπω να δουλεύει στο πραγματικό μηχάνημα!!!
Πιστεύω πλέον ότι έχω σχεδόν τα πάντα απο ότι ήθελα στη συλλογή μου... λίγα είναι αυτά που θα επιθυμούσα πλέον...
Αυτά τα λίγα!!!
Οσο για τους gaymers μπορούν να δουν και εδώ: www.gaymer.org :lol: :lol: :lol:
Don't underestimate the power of the 8bit side!
- P.Dial
-
- Premium Member
-
- QUI AUDET...ATARI ST!
Μαζεύω μόνο ότι γουστάρω να παίξω και μόλις το τερματίσω δεν το πετάω ούτε το ανταλλάσσω! Το κρατάω εκεί να υπάρχει στο collection!
www.retroshowcase.gr
My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim
gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif
αληθεια τι να εγινε αυτο το παληκαρι (ή μαλλον γατί)?
I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
- FarCry
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 72
- vaggos664
- Επισκέπτης
-
ndial έγραψε: ξεραμε εναν καποτε που δηλωνε Gaymer, αυτος που θα ανηκε? ουαχαχαχαχαχαχαχαα
αληθεια τι να εγινε αυτο το παληκαρι (ή μαλλον γατί)?
Δεν έφυγε λόγω gaymer................
Μη χαλάμε και το θέμα εδώ,θα σου πω δια τηλεφώνου.
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3793
Λατρεύω τις πληροφορίες.
- djbeast
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 381
Συλλέκτης δεν μπορούσα να είμαι διότι αναγκαζόμουνα να πουλήσω το παλιό μηχάνημα για να πάρω το καινούργιο.Έτσι η κατάσταση ήταν μέχρι το 2012.Αυτή την χρονιά το παράκανα λίγο.Ότι μηχάνημα (για κονσόλες μιλάω) είχε περάσει (και όχι απαραίτητα) από τα χέρια μου όλα αυτά τα χρόνια , αγοράστηκε με την μία.Αυτό δεν με κάνει συλλέκτη βέβαια απλά αυξάνει λίγο τον αριθμό κονσολών και παιχνιδιών που έχω γι'αυτές.Το καλό είναι ότι όλες είναι άμεσα διαθέσιμες για παιχνίδι , οπότε αυτό μαρτυρά και τον gamer που κρύβω μέσα μου. lol
Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Nintendo Switch 2 - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo MVS - Nec Turbo Duo RX
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3793
djbeast έγραψε: ...όλες είναι άμεσα διαθέσιμες για παιχνίδι...
Αυτό είναι το καλύτερο,ετοιμοπόλεμα όλα.
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1947
80s resurrection