12η έκθεση ρετρό υπολογιστών και κονσολών από το RetroComputers.gr

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
26/04/2015 18:50 - 26/04/2015 18:51 #28941 από spyros.s
Η δική μου παρουσία ήταν αδύνατη λόγω που μόλις χθες έκλεισε μήνα ο γιος μου!Μακάρι να μας αξιώσει ο θεός να ερχόμαστε παρέα στο μέλλον!
Μπράβο σας και πάλι για όσα κάνετε με τις εκθέσεις...χάρηκα πολύ και για την παρουσία του mr Micropolis που σε όλους σας θα ξύπνησε νοσταλγικές στιγμές όπως έκανε και σε μένα όταν διάβασα την παρουσία του.
Έτσι και αρχίσει να μας λέει ιστορίες εκείνος για τότε θα σταματήσει την...άλλη μέρα αφού είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνική πάλαι ποτέ silicon valley. Μακάρι να καταγραφούν κάποτε αυτές και γιατί όχι να ανεβούν στο site σαν ιστορικό υλικό!
Επίσης μου προκάλεσαν μεγάλη χαρά οι εικόνες των νεαρών παιδιών που περιεργάζονται τα μηχανήματα της δικής μας εποχής! Αξία ανεκτίμητη και υποθέτω ότι κάτι τέτοιο σας δίνει δύναμη να συνεχίζετε...
Χαμογέλασα επίσης με την φωτογραφία που βάλατε στα θρανία αν και δεν σας κρύβω ότι ασυνείδητα έψαξα να βρω ένα πρόσωπο που πλέον δεν μπορεί να είναι μαζί μας. ίσως διότι το πρωί πέρασα έξω από το σπίτι του πηγαίνοντας σε βάφτιση στους Θρακομακεδόνες οπότε τον είχα στο μυαλό μου...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee, arislab, Mike Drosos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• kerkyra2007
  • Το Άβαταρ του/της kerkyra2007
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Άπορος AmigaFun
Περισσότερα
26/04/2015 19:04 #28942 από kerkyra2007
Μπράβο και πάλι παιδιά που μας χαρίσατε ένα ωραίο απόγευμα να απολάυσουμε το χόμπυ μας.
Ένα σχόλιο μόνο (μην το πάρετε στραβά (@darth-kotos,arilslab) αλλά μου έλειψε η παρουσία του συγχωρεμένου Δημήτρη στην παρουσίαση.

AMIGA 1200 3.1 /BLIZZARD 1230/50/32 MB IDE/CF/HD/CD/LS120/ZIP100 / INDIVISION AGA MK2CR / COMMODORE MONITOR 1084 S / AMIGA MULTISCAN MONITOR / ATARI 520 STE 4MB TOS 1.06 /ICD ASCI2SCSI HD 6GBX2 /COSMOSEX-MICROCOSMOS/ COMMODORE 128D JIFFYDOS /COMMODORE 64C / 1541 ULTIMATE / ZX SPECTRUM 48+ DIVIDE+KEMPSTON/ ATARI 800XL / SIO2SD/ ORIC ATMOS Soon with Floppy interface ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, spyros.s, arislab, Mike Drosos

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
26/04/2015 19:54 #28943 από Pluto63

kerkyra2007 έγραψε: Μπράβο και πάλι παιδιά που μας χαρίσατε ένα ωραίο απόγευμα να απολάυσουμε το χόμπυ μας.
Ένα σχόλιο μόνο (μην το πάρετε στραβά (@darth-kotos,arilslab) αλλά μου έλειψε η παρουσία του συγχωρεμένου Δημήτρη στην παρουσίαση.

Πολλά μπράβο σε όλους για την υπέροχη δουλεια, μακάρι την αλλη φορα να ειμαι και εγω της παρέας, απλα μπορεί να έλειψε η φυσική παρουσία του Δημήτρη αλλα εγω τον είδα σε πολλα πραγματα διάσπαρτα στην αίθουσα και αυτό το κομάτι θα ήθελα να κρατηθεί οσο γίνετε.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, angel_grig, chdlee, spyros.s, miltos70, Mike Drosos

• orfeas
  • Το Άβαταρ του/της orfeas
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
26/04/2015 20:54 #28944 από orfeas
Καλησπέρα σε όλους,
Οντως υπέροχη η έκθεση !! Πολύ γέλιο υπέροχο το μέρος με όλα τα μηχανήματα (μεγάλο ευχαριστώ στον Μίλτο και απο εμένα).
Συγχαρσητήρια σε όλους τους εκθέτες (Μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ για ότι κουβάλησαν - ιδιαίτερα σε αυτόν που κουβάλησε μία EiZo).
Ευχαριστώ τον Mike_Drosos για το μπασκετάκι και για τους αγώνες Kick-Off (και τον VincentGR).
Δυστυχώς έπρεπε να φύγω νωρίς γιατί έπρεπε να προλάβω να αγοράσω ένα μηχάνημα που δεν ήθελα επουδενίς να χάσω (Δείτε στο τι αποκτήσατε τελευταία).

Και πάλι ΜΠΡΆΒΟ σε όλους σας !!! :clap1: :clap1: :clap1: :clap1: :clap1:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, VincentGR, miltos70, Mike Drosos

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
27/04/2015 01:23 - 27/04/2015 01:27 #28951 από glaros
Super Mario World - Nintendo - SNES

Εγώ δεν σας φοβάμαι φαντάσματα...

Sega Scope 3D - Master System

...μα καλά...ο Zilog 80 "άντεχε" και 3D ?

Super Mario Bros - Nintendo - NES

Επιτέλους...20 χρόνια μου πήρε να το τερματίσω...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, geo1977, GeoAnas, chdlee, arislab, VincentGR, miltos70, amiga500fan, Mike Drosos, mastersly

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
27/04/2015 02:25 #28956 από Fotis_KFOR
Για τον αδικοχαμένο Δημήτρη (zx_jim) που ειπώθηκε σε κάποια ποστ παραπάνω, σας καταλαβαίνουμε απόλυτα παιδιά, δεν θα αναφερθώ περαιτέρω, αλλά αξίζει να πω ότι το καρτελάκι του και το μπλουζάκι του βρίσκονται πάντα σε κάθε έκθεση μας, απλά δεν τα βγάζουμε σε κοινή θέα αλλά τα έχουμε στον ίδιο χώρο.

Επίσης κάποια μηχανήματά του και κάποιες μόντες, προγράμματα του κτλ συνεχίζουμε να τα φέρνουμε στις εκθέσεις.

Έτσι πιστεύουμε πως κατά κάποιο τρόπο θα είναι μαζί μας....

Να είστε καλά...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, angel_grig, chdlee, stabill, spyros.s, arislab, miltos70, Mike Drosos

• Dark_Knight
  • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
27/04/2015 03:25 #28957 από Dark_Knight
Η εκθεση ηταν υπεροχη οπως παντα. Ειδαμε απο κοντα κονσολες για τις οποιες ειχαμε διαβασει ΤΟΣΑ πολλα, περασαμε καλα και οι γνωσεις που ειχαν τα παιδια ηταν πολλες και ενδιαφερουσες. Επισης αυτο που με χαροποιει ειναι οτι υπηρχαν και ατομα μικροτερων ηλικιων που ειχαν την ευκαιρια να γνωρισουν τα συστηματα με τα οποια μεγαλωσαν γενιες και γενιες gamer και να παιξουν παιχνιδια απλα αλλα ποιοτικα.

Τελος με αφορμη την φωτογραφια του mario, θυμηθηκα ΠΟΟΟΟΟΟΣΕΣ ωρες απο τη ζωη μου ειχα φαει μικρος και τελικα καταφερα και γω να το τερματισω εκεινη τη μερα. (Ευχαριστω teleports :P ) Να στε καλα παιδια και παντα τετοια!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, miltos70

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
27/04/2015 03:49 #28960 από Fotis_KFOR
Καλώς όρισες φίλε Dark_Knight στην παρέα μας :beers:

Χαίρομαι που πέρασες καλά!!! :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

• DAT-Alex
  • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
27/04/2015 07:34 #28962 από DAT-Alex
Πολλά Συγχαρητήρια για την έκθεση! . Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν και τα καταεφέρατε για άλλη μια φορά και με το παραπάνω. Η φώτο είναο ολα τα λεφτά : www.retrocomputers.gr/media/kunena/attachments/47/DSC02631.jpg
Μάλιστα στο τέλος διακρίνω και έναν C-64!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.retroclub.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.gr ,Θεσαλονίκης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, VincentGR

• Mike Drosos
  • Το Άβαταρ του/της Mike Drosos
  • Premium Member
  • Premium Member
  • ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ...
Περισσότερα
27/04/2015 11:49 - 28/04/2015 01:18 #28963 από Mike Drosos
Εμπνεύστηκα ως coach Ποδοσφαίρου την 11άδα του .retrocomputers.gr....από το πρόσφατο event μας..!!!!!
keeper: pluto63,
rightBack: ChdLee, center back: chriskgnr, libero: Darth Kotsos, left back: ArisLab

defence midfielder: Glaros
right wingman: ta6Ape, center organizer: FotisKFor, left wingman: Vovolas

right offender: Geo1977, left offender: VincentGR _
Οπως καταλαβαίνετε ομας που κερδίζει δύσκολα αλλάζει... :hurrah: Το υπέροχο ειναι να'χεις κ' άλλη 11αδα!!! ετοιμοπόλεμα αστερια (miltos70, aidivn, GTSS, Ντίνος Μυλωνάς, alex76gr, kerkyra2007, circleag, orfeas, mastersly, George80s, spyros.s, jimn) ολων των θεσεων για Rotation.. Ευχαριστω μωρε ομαδάρα... :ryu: :veryhappy:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, chriskgnr, spyros.s, arislab, VincentGR, Pluto63, miltos70, jimn

• jimn
  • Το Άβαταρ του/της jimn
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
27/04/2015 12:25 #28964 από jimn
Για μια ακόμα φορά όλα άψογα και άρτια οργανωμένα.
Πολύ μου αρέσει αυτή η φάση ρε παιδιά :hurrah:
Άντε με το καλό και για κανένα καφέ τώρα που καλοκαιριάζει :wave:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, miltos70, Mike Drosos

• mastersly
  • Το Άβαταρ του/της mastersly
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Commodore computers fanatic
Περισσότερα
27/04/2015 12:46 #28965 από mastersly
Και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την εξαιρετική έκθεση . Η ομάδα εξαιρετική και πρόθυμη όπως πάντα για οτιδήποτε πληροφορίες χρειαστεί κανείς. :award:
Χώθηκα κατευθείαν στις Αμίγκες ( ο έρωτας αυτός κρατάει 27 χρόνια !!) .
αλλά είχα και καινούργιες εμπειρίες όπως ότι στα 42 μου χρόνια αν και ορκισμένος Αμιγκας για πρώτη φορά έπαιξα σε Atari ST :P :lol2: :thumbdown:
Να είμαστε πάντα καλά και να χαιρόμαστε τους ανθρώπους μας και τα hobby μας γιατί όπως έχουμε καταλάβει όλοι , όλα είναι ρευστά και απρόβλεπτα . Οπότε keep retrogaming και μακάρι η έκθεση να μεγαλώνει και να προοδεύει περισσότερο .

ΥΓ1 : Αδελφέ vovola περαστικά στην Amiga σου . Πιστέυω πάντως πως προοδεύεις . Μόνο 3-2 στο kick offακι στην υπέροχη amiga του vincent :thumb: (3-1 στο Ψυχικό πέρυσι , 3-2 στο Μοσχάτο φέτος , άντε του χρόνου μπορείς να πάρεις και καμιά ισοπαλία !!!!! :tease: )

ΥΓ2 : Φίλε Alex76gr σε ευχαριστώ για την αναλυτικότατη παρουσίαση του HxC στην 500άρα σου . Εξαιρετικό εξάρτημα και σίγουρα θα το προσθέσω στην Α2000 μου . Τώρα αν βγεί και για τον C64 μου θα είναι ιδανικό πιστεύω .

Commodore 64C , Amiga 2000 , Commodore 128 , Atari 2600 , Nintendo 64 , Sega Megadrive II , Playstation 1 , Playstation 2 , Xbox 360+Kinect , Spectrum 128 +2
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, chriskgnr, VincentGR, Mike Drosos

• George80s
  • Το Άβαταρ του/της George80s
  • Junior Member
  • Junior Member
  • May the Force B with U
Περισσότερα
27/04/2015 15:21 #28966 από George80s
Πάλι διασκεδάσαμε, γελάσαμε, λιώσαμε και θυμηθήκαμε αγαπημένες παλιές συνήθειες, γεμίζοντας τη μέρα μας με μαγικές ψηφιακές εικόνες. Πολλά, πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια στη αχτύπητη ομάδα του Retrocomputers που οργάνωσε ακόμα μια όμορφη έκθεση, γεμάτη με συναίσθημα και αγάπη για ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής μας. Μπράβο στον Άρη και τον Κώστα για την ενδιαφέρουσα και διδακτική παρουσίαση! :headbang:

Εύχομαι η ομάδα να προσκληθεί και να μετάσχει στο GameAthlon του Ιουλίου, το αξίζει! :award:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, arislab, miltos70, Mike Drosos

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
27/04/2015 17:00 - 27/04/2015 17:01 #28970 από Fotis_KFOR
Ευχαριστούμε όλους σας παιδιά για τα καλά σας λόγια! :)

george έγραψε: Παιχτηκε κανα sensible ? Μηπως εχετε κανονισει την επομενη εκθεση ?

Έπαιξαν λίγο kick off στην amiga κάποιοι, δεν έχουμε κανονίσει κάποιο event με sensible αλλά θα το έχουμε στα υπ'όψιν αφού είχαμε κάνει ένα event με το kick off 2 με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Άλκη Πολυράκη σε παλαιότερη :) έκθεση, οπότε ίσως είναι και σειρά του sensible αν το καταφέρουμε.

spyros.s έγραψε: χάρηκα πολύ και για την παρουσία του mr Micropolis που σε όλους σας θα ξύπνησε νοσταλγικές στιγμές όπως έκανε και σε μένα όταν διάβασα την παρουσία του.
Έτσι και αρχίσει να μας λέει ιστορίες εκείνος για τότε θα σταματήσει την...άλλη μέρα αφού είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνική πάλαι ποτέ silicon valley. Μακάρι να καταγραφούν κάποτε αυτές και γιατί όχι να ανεβούν στο site σαν ιστορικό υλικό!

Θα πάρουμε σύντομα μια συνέντευξη του κύριου Καραϊωσιφίδη με αρκετές ερωτήσεις που ετοιμάζουμε και θα την δημοσιεύσουμε εδώ, σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλους εμάς τους ρετρόφιλους :cheer:

DAT-Alex έγραψε: άσχετο... ρε παιδιά όσο αφορά το... guru meditation στον 464 τι έγινε ακριβώς....?

Κάποια "μαγικά" που έκανε ο Δημήτρης (VincentGR) στον Amstrad 464 και έβγαζε την κλασική κόκκινη οθόνη γράφοντας guru meditation :P Θα μας τα πουν αναλυτικότερα ο Δημήτρης ή ο Άρης που τα έκαναν! :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spyros.s, VincentGR, Mike Drosos

• arislab
  • Το Άβαταρ του/της arislab
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
27/04/2015 22:01 - 27/04/2015 23:20 #28974 από arislab

spyros.s έγραψε: χάρηκα πολύ και για την παρουσία του mr Micropolis που σε όλους σας θα ξύπνησε νοσταλγικές στιγμές όπως έκανε και σε μένα όταν διάβασα την παρουσία του.

STAY TUNED AND COMING SOON! ;) :cheer:

Fotis_KFOR έγραψε:

DAT-Alex έγραψε: άσχετο... ρε παιδιά όσο αφορά το... guru meditation στον 464 τι έγινε ακριβώς....?

Κάποια "μαγικά" που έκανε ο Δημήτρης (VincentGR) στον Amstrad 464 και έβγαζε την κλασική κόκκινη οθόνη γράφοντας guru meditation :P Θα μας τα πουν αναλυτικότερα ο Δημήτρης ή ο Άρης που τα έκαναν! :cheer:

χαχα!! μια πλάκα που μου έκανε ο Δημήτρης!...παραθέτω ένα σύντομο βιντεάκι,... αλλα περισσότερα (φώτο, υλοποίηση) στον δημιουργό του! :lol2: :lol2: :lol2:

Δώσε πόνο VincentGR!!! ;) :thumbup:

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee, chriskgnr, VincentGR, DUser1

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.477 δευτερόλεπτα