Αγορές On Line με ασφάλεια

• vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas Συντάκτης θέματος
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
25/06/2013 21:20 - 25/06/2013 21:20 #11687 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια

nkary έγραψε:

vovolas έγραψε:

nkary έγραψε: vovola έγιναν 2 αγορές στο ebay με χρέωση της πιστωτικής σου? Εννοείς τον paypal λογαριασμό σου?
Το paypal πως κρίνει πότε μια αγορά είναι ύποπτη? Φαντάζομαι ότι οι 2 αγορές θα αφορούν άσχετα πράγματα από ότι αγόραζες μέχρι στιγμής?

Ακριβώς... επειδή εγώ χρησιμοποιούσα την πιστωτική μου κάρτα για δικές μου αγορές on line,χρεώθηκε η κάρτα μου με 100ευρώ και αυτό το τσεκάρισα και στον paypal λογαριασμό μου αλλά και στο ebay στο My ebay purchase history.
Τώρα εκεί στο paypal πώς τα ταγάρια κρίνουνε πότε μια αγορά θεωρείται ύποπτη θα σε γελάσω φίλε, και ναι οι 2 αγορές ήτανε παντελώς άσχετα πράγματα

Σόρυ και πάλι παιδιά αλλά εγώ κατάλαβα ότι έκανες απευθείας αγορά με πιστωτική. Ότι δεν έβαλες τον email που έχεις συνδέσει την κάρτα στο paypal. Όλα καλά τώρα

Ά γεια σου :)

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• aidivn
  • Το Άβαταρ του/της aidivn
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
26/06/2013 12:29 #11691 από aidivn
Απαντήθηκε από aidivn στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια
Vovola δεν μπορείς να μάθεις από που έγινε η αγορά, από ποιόν υπολογιστή ή πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασία;

• konc
  • Το Άβαταρ του/της konc
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
26/06/2013 15:51 #11693 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια

vovolas έγραψε: Το ευτύχημα είναι οτι έχω ήδη ακυρώσει την κάρτα μου εγκαίρως,αλλά έχω αλλάξει κωδικούς και new accounts στα πάντα!!!

Sorry αν γίνομαι κουραστικός, αλλά επειδή είναι σημαντικό θα επιμείνω για καλο, για να μην έχεις ποτέ ξανά τα ίδια:

Καταρχήν είναι ανεξήγητο που κάποιος ενώ είχε τον λογαριασμό του paypal μπήκε και στο ebay με το δικό σου όνομα και έκανε αγορά με τα δικά σου στοιχεία. Θα μπορούσε απλά να αγοράσει ότι θέλει πληρώνοντας με το paypal σου, δεν υπήρχε λόγος να περάσει πρώτα και από το ebay σου. Εξάλλου έτσι τα προιόντα θα έρθουν σε εσένα, σωστά? (Αλήθεια τι αγόρασαν? :) )

Πάντως από τη στιγμή που είχαν τα στοιχεία για περισσότερους από 1 λογαριασμούς (δηλαδή έκαναν login με τα στοιχεία σου και στο ebay αλλά και στο paypal) αν έχεις αποκλείσει να πρόκειται για πλάκα ή για λάθος από το περιβάλλον σου και το user name και ο κωδικός δεν ήταν κοινά, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να υπάρχει λογισμικό υποκλοπής στον υπολογιστή σου.

Τα λέω όλα αυτά γιατί σε περίπτωση που δεν ισχύουν οι "ειδικές" περιπτώσεις που αναφέρω παραπάνω, φρόνιμο θα ήταν να εξεταστεί και ο υπολογιστής για κακόβουλο λογισμικό αν δεν το έχεις ήδη κάνει, εκτός από τις αλλαγές σε accounts & passwords.

• djbeast
  • Το Άβαταρ του/της djbeast
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
26/06/2013 17:33 #11698 από djbeast
Απαντήθηκε από djbeast στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια
Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο του konc.Νομίζω επιβάλλεται να ψάξεις το pc σου για ύποπτο λογισμικό.Γνώμη μου είμαι βέβαια για να μην χάνεις χρόνο , να του κάνεις ένα φορμάτ και βάλτα πάλι όλα από την αρχή.Έτσι θα είσαι 100% σίγουρος ότι δεν ευθύνεται κάτι που υπάρχει μέσα στο pc σου.

Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Nintendo Switch 2 - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo MVS - Nec Turbo Duo RX

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
26/06/2013 17:37 - 27/06/2013 06:26 #11699 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια
Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει και σκέφτομαι παρόμοια με τον Konc και ήθελα να σε ρωτήσω αν κάποιο πιτσιρίκι ψώνισε από το pc σου στο σπίτι, επειδή αν κάποιος σου έκλεβε το account του paypal θα ψώνιζε για λογαριασμό του και όχι κάτι που θα πάει στη διεύθυνσή σου.

Τι ακριβώς ψώνισαν είδες?

Αλλά από την άλλη βάση του παραπάνω σκεπτικού, πάλι τα πράγματα μπερδεύονται αφού μας λες ότι το paypal είδε "ύποπτες" συναλλαγές, άρα αν ψώνισε κάποιος από το σπίτι σου θα ήταν σαν να το έκανες εσύ και δεν θα έπρεπε να θεωρείται ύποπτο.

Πρέπει να βρεις όλες τις λεπτομέρειες της συνναλαγής : Πότε ψώνισαν, από ποια ΙΡ (γεωγραφικό μέρος), τι ψώνισαν και ποιος παραλαμβάνει κτλ για να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο.

Πάντως αν έχει φωλιάσει στο σύστημά σου κάποιος keylogger, τότε και να αλλάξεις τους κωδικούς σου από το ίδιο pc δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού πάλι θα τους δούνε λόγω του keylogger.
Οπότε άλλαξε τους κωδικούς σου σε κάποιο 100% ΚΑΘΑΡΟ pc είτε κάνοντας format για να είσαι σίγουρος, είτε από άλλο υπολογιστή που είναι 100% τσεκαρισμένος ότι είναι καθαρός, είτε να σκανάρεις το σύστημά σου με το anti-virus ενημερωμένο + με προγράμματα anti-spyware π.χ. Spybot, Malwarebytes Anti-Malware, αλλά και για έξτρα ασφάλεια επιπλέον σκανάρισμα και με έναν online virus scanner ή tools που ψάχνουν για keyloggers και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

• vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
26/06/2013 22:55 - 26/06/2013 23:50 #11707 από vovolas

djbeast έγραψε: Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο του konc.Νομίζω επιβάλλεται να ψάξεις το pc σου για ύποπτο λογισμικό.Γνώμη μου είμαι βέβαια για να μην χάνεις χρόνο , να του κάνεις ένα φορμάτ και βάλτα πάλι όλα από την αρχή.Έτσι θα είσαι 100% σίγουρος ότι δεν ευθύνεται κάτι που υπάρχει μέσα στο pc σου.

Το επόμενο βήμα μου αυτό είναι να βρώ λίγο χρόνο και θα κάνω και format.

aidivn έγραψε: Vovola δεν μπορείς να μάθεις από που έγινε η αγορά, από ποιόν υπολογιστή ή πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασία;

Δέν το ψάχνω άλλο φίλε aidvin ότι κόπηκε μεγειά πλέον ;)

Fotis_KFOR έγραψε: Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει και σκέφτομαι παρόμοια με τον Konc και ήθελα να σε ρωτήσω αν κάποιο πιτσιρίκι ψώνισε από το pc σου στο σπίτι, επειδή αν κάποιος σου έκλεβε το account του paypal θα ψώνιζε για λογαριασμό του και όχι κάτι που θα πάει στη διεύθυνσή σου.

Τι ακριβώς ψώνισαν είδες?

Αλλά από την άλλη βάση του παραπάνω σκεπτικού, πάλι τα πράγματα μπερδεύονται αφού μας λες ότι το paypal είδε "ύποπτες" συναλλαγές, άρα αν ψώνισε κάποιος από το σπίτι σου θα ήταν σαν να το έκανες εσύ και δεν θα έπρεπε να θεωρείται ύποπτο.

Πρέπει να βρεις όλες τις λεπτομέρειες της συνναλαγής : Πότε ψώνισαν, από ποια ΙΡ (γεωγραφικό μέρος), τι ψώνισαν και ποιος παραλαμβάνει κτλ για να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο.

Πάντως αν έχει φωλιάσει στο σύστημά σου κάποιος keylogger, τότε και να αλλάξεις τους κωδικούς σου από το ίδιο pc δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού πάλι θα τους δούνε λόγω του keylogger.
Οπότε άλλαξε τους κωδικούς σου σε κάποιο 100% ΚΑΘΑΡΟ pc είτε κάνοντας format για να είσαι σίγουρος, είτε από άλλο υπολογιστή που είναι 100% τσεκαρισμένος ότι είναι καθαρός, είτε να σκανάρεις το σύστημά σου με το anti-virus ενημερωμένο + με προγράμματα anti-spyware π.χ. Spybot, Malwaerbytes anti-malware, αλλά και για έξτρα ασφάλεια επιπλέον σκανάρισμα και με έναν online virus scanner ή tools που ψάχνουν για keyloggers και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Άν κρίνω απο την αγορά που όπως είπα ήτανε κάτι ταπετσαρίες pokemon πιστεύω οτι ήτανε κάποια πιτσιρίκια τρόπος του λέγειν πιτσιρίκια που μπορεί να πειραματιζόντουσαν με αυτά τα πράγματα και ίσως δοκιμάσανε να κάνουνε αυτές τις αγορές για να δούνε και την αντιδρασή μου σαν κάτοχος της κάρτας,δηλαδή μπορεί αυτοί να επαναπαυόντουσαν στο να υπήρχε περίπτωση να μην έπαιρνα χαμπάρι εγώ τι έγινε και την κατάληλη στιγμή να με μαδούσανε κανονικά.Όσο για πιτσιρίκια στο σπίτι μου δέν υπάρχει τέτοια περίπτωση είναι πολύ μικρά και δεν γνωρίζουνε ούτε απο που ανοίγει το pc.Τέλος πάντων το θέμα δεν θα συνεχίζω να το ψάχνω άλλο μετά απο το φτύσιμο που έφαγα απο το paypal οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι,όλα για το χρήμα και το εμπόριο,μετά το format πλέον οι κινήσεις μου θα είναι πολύ πιο προσεκτικές.Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας :)

konc έγραψε:

vovolas έγραψε: Το ευτύχημα είναι οτι έχω ήδη ακυρώσει την κάρτα μου εγκαίρως,αλλά έχω αλλάξει κωδικούς και new accounts στα πάντα!!!

Sorry αν γίνομαι κουραστικός, αλλά επειδή είναι σημαντικό θα επιμείνω για καλο, για να μην έχεις ποτέ ξανά τα ίδια:

Καταρχήν είναι ανεξήγητο που κάποιος ενώ είχε τον λογαριασμό του paypal μπήκε και στο ebay με το δικό σου όνομα και έκανε αγορά με τα δικά σου στοιχεία. Θα μπορούσε απλά να αγοράσει ότι θέλει πληρώνοντας με το paypal σου, δεν υπήρχε λόγος να περάσει πρώτα και από το ebay σου. Εξάλλου έτσι τα προιόντα θα έρθουν σε εσένα, σωστά? (Αλήθεια τι αγόρασαν? :) )

Πάντως από τη στιγμή που είχαν τα στοιχεία για περισσότερους από 1 λογαριασμούς (δηλαδή έκαναν login με τα στοιχεία σου και στο ebay αλλά και στο paypal) αν έχεις αποκλείσει να πρόκειται για πλάκα ή για λάθος από το περιβάλλον σου και το user name και ο κωδικός δεν ήταν κοινά, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να υπάρχει λογισμικό υποκλοπής στον υπολογιστή σου.

Τα λέω όλα αυτά γιατί σε περίπτωση που δεν ισχύουν οι "ειδικές" περιπτώσεις που αναφέρω παραπάνω, φρόνιμο θα ήταν να εξεταστεί και ο υπολογιστής για κακόβουλο λογισμικό αν δεν το έχεις ήδη κάνει, εκτός από τις αλλαγές σε accounts & passwords.

Δέν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ το σκεπτικό τους να μπούνε και στον λογαριασμό μου στο ebay τι να πώ? πρέπει να έπεσα σε ηλίθιους απατεώνες ή να κάνανε δοκιμές στο πώς ξαφρίζουνε on line και εγώ έχω απορήσει και στην ουσία αγοράσανε κάτι ταπετσαρίες pokemon άσχετο τελειως,παρόλα αυτά σίγουρα θα κάνω ένα format για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.Προσωπικά πιστεύω οι παραγγελίες πρέπει να ακυρωθήκανε μετά απο την επικοινωνία μου με το paypal.

• zx_jim
  • Το Άβαταρ του/της zx_jim
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • R Tape loading error, 0:1
Περισσότερα
27/06/2013 17:47 #11716 από zx_jim
Απαντήθηκε από zx_jim στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια
Αν κρίνουμε από τα Pokemon, μιλάμε για πείραμα που κάνουν 16-18 ετών παιδιά!
Να έχεις κατα νου το wifi, υπάρχουν δωρεάν προγράμματα σε android που παίρνουν πρόσβαση!

Δηλαδή, κάνε έρευνα στα tablet της γειτονιάς!!!! :woohoo:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vovolas

• DAT-Alex
  • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
28/06/2013 10:36 #11726 από DAT-Alex
Απαντήθηκε από DAT-Alex στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια
Πάντως μου φαινεται και εμενα περίεργο όσο αφορα την συμπεριφορα του paypal!
Απο προσωπικη εμπειρία (ακύρωση παραγγελίας) οι ανθρωποι ηταν αψογοι και κινηθηκαν γρηγορα.
Πιστευω και εγω οτι οντως πρέπει η παραγγελια να ακυρώθηκε και στειλε τους ενα email και ρωτησέ τους αν και ποτε θα επιστραφούν τα χρήματα πίσω στην πιστωτική γιατι καποιες φορες αυτο παίρνει αρκετές μέρες.

Αν οντως ενηργησες αμεσα πιστευω δεν θα εχεις θεμα.

- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.retroclub.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.gr ,Θεσαλονίκης

• vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
29/06/2013 14:19 - 29/06/2013 14:20 #11737 από vovolas
:woohoo: Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη εβρέθηκε ο κλεφτοαπατεώνας,και εντοπίστηκε στην καστοριά!!!!!! :woohoo:
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

• nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
29/06/2013 17:18 #11739 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια
Και μετά τι?

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
29/06/2013 20:58 #11741 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια

vovolas έγραψε: :woohoo: Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη εβρέθηκε ο κλεφτοαπατεώνας,και εντοπίστηκε στην καστοριά!!!!!! :woohoo:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δηλαδη?Εντοπιστηκε απο το paypal?Για πες περισσοτερα..

• vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
30/06/2013 10:05 - 30/06/2013 12:07 #11747 από vovolas

angel_grig έγραψε:

vovolas έγραψε: :woohoo: Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη εβρέθηκε ο κλεφτοαπατεώνας,και εντοπίστηκε στην καστοριά!!!!!! :woohoo:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δηλαδη?Εντοπιστηκε απο το paypal?Για πες περισσοτερα..

Όχι τον εντόπισε όλως τυχαίως η γυναίκα μου απο ένα τηλεφώνημα που είχε απο την αδερφή της είναι λίγο περίπλοκο το story και εγώ όταν το ξετύλιξα το κουβάρι έμεινα λίγο μ@λ@κ@ς!!Στον επόμενο καφέ θα σας εξηγήσω το πώς έγινε thats it for now!! ;)

nkary έγραψε: Και μετά τι?

Tης hornis το κάγκελο έγινε για να μην το πώ χύμα και τσουβαλάτα.

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
01/07/2013 00:09 - 01/07/2013 00:10 #11752 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Απ: Αγορές On Line με ασφάλεια
Παναγιώτη, δουλειά από μέσα, ε;

Φαντάζομαι την αντίδρασή σου!!!

Θα μας τα πεις από κοντά!!!

80s resurrection
Συνημμένα:

• vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
01/07/2013 21:32 #11786 από vovolas
Άστα να πάνε χρηστάκο είναι να μην σου τύχει :dry:

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.532 δευτερόλεπτα