Υπόθεση μητέρας που αρνήθηκε για το παιδί της την υποχρεωτική εκπαίδευση

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
13/10/2015 21:17 - 13/10/2015 21:18 #32472 από spyros.s

glaros έγραψε: ...από το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα περάσαμε οι περισσότεροι...τα ξεχάσαμε ?

Όλοι περάσαμε από αυτό, όχι οι περισσότεροι!
Όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό Νεκτάριε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
13/10/2015 21:33 #32473 από glaros

spyros.s έγραψε:

glaros έγραψε: ...από το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα περάσαμε οι περισσότεροι...τα ξεχάσαμε ?

Όλοι περάσαμε από αυτό, όχι οι περισσότεροι!
Όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό Νεκτάριε!

Καταλάβαμε τα θετικά και τα αρνητικά του συστήματος
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spyros.s, Mike Drosos

• DUser1
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
13/10/2015 22:18 #32477 από DUser1

Welcome to the jungle! Δείτε όλο το βίντεο και ακούστε τα λογία....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

• Amstrad1981
  • Το Άβαταρ του/της Amstrad1981 Συντάκτης θέματος
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
14/10/2015 00:00 - 14/10/2015 00:03 #32481 από Amstrad1981
Υπογράφουμε στο παρακάτω link για την υποστήριξη της μάνας, που κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια του παιδιού της! Για την υπογραφή αρκεί να δώσετε το e-mail σας.

secure.avaaz.org/en/petition/Prosecutors...ther_1/?fjWozfb&pv=2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Οι CPC δεν θα πεθάνουν ποτέ!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Getta Robo, Mike Drosos

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
14/10/2015 20:10 - 14/10/2015 21:41 #32498 από angel_grig
Δεν θα αντεξω και θα σχολιασω ενα κομματι απο το κειμενο που θελουν υπογραφες....

Σε μια χώρα όπου η σχολειοποίηση είναι υποχρεωτική(τοσο κακο ειναι αυτο?), το εκπαιδευτικό σύστημα επισήμως καταταγμένο ως ένα από τα χειρότερα στον κόσμο(Οκ δεν ειναι και απο τα καλυτερα αλλα ας γινουμε και διεθνως ρεζιλι), με καμία διαθέσιμη εναλλακτική παιδεία(υπαρχει αλλα ειναι ιδιωτικη), απουσία διαλόγου και υποτίμηση του ρόλου του γονέα, σε μια χώρα όπου ο νόμος ορίζει ότι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βοηθά ειδικότερα τους μαθητές «να διακατέχονται από πίστη εις την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία τις ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης» (δηλαδη τι θα ηταν καλυτερο να τους βοηθα να μισουν την πατριδα????ή μηπως το να αγαπα καποιος την χωρα του θεωρειται κατι μεμπτο???)και όπου είναι αδύνατο να αποκλίνει κανείς χωρίς να «δηλώσει υπεύθυνα» τις πεποιθήσεις του ή να στοχοποιηθεί, η πολιτική ανυπακοή(?????) παραμένει το μοναδικό εργαλείο της μητέρας που συνειδητά αρνείται τη συμμόρφωση της , για το καλό του παιδιού της (χμμμ...σιγουρα???), επικαλούμενη σειρά διατάξεων συμβάσεων που εγγυώνται την εκπαίδευση του παιδιού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των γονέων και την ανεκτικότητα.

Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι αλλος κανει τον επαναστατη και αλλος τελικα την πληρωνει (και δυστυχως αυτο ειναι το παιδι...)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nkary, GeoAnas, chdlee, spyros.s, VincentGR, alex76gr

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
14/10/2015 20:43 #32501 από spyros.s
μαλλον εκει συγκλινω και εγω...

• Amstrad1981
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
15/10/2015 23:46 - 15/10/2015 23:49 #32534 από Amstrad1981
Απειλούν να της πάρουν το παιδί γιατί αρνείται να το γράψει στο σχολείο!
www.newsbomb.gr/ellada/news/story/633326...xoleio#ixzz3ofcNz3qk

«Η ίδια πολιτεία που αμφιβάλλει για την “υγιή κοινωνικοποίηση” και “ορθή μόρφωση” του παιδιού μου, η ίδια το αποκλείει με διακρίσεις οικονομικές, εκπαιδευτικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής, πολιτικές σκοπιμότητες, συνειδησιακό εγκλεισμό, ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο στην εκπαίδευση. Στο όνομα του συλλογικά “φυσιολογικού” και του υποτιθέμενου “σωστού”, που αποδεδειγμένα δεν έχει προσφέρει την πολυπόθητη ευτυχία και ευημερία που αρκετά κυνικά διακηρύσσει, δεν αποδέχομαι να υποβάλω το παιδί μου στην υποχρεωτική συμμόρφωση της συνείδησής του σε πλαίσια πιο περιορισμένα των πραγματικών του δυνατοτήτων και την καταστροφική δέσμευση της δημιουργικότητάς του, που μέχρι στιγμής εξελίσσεται αδέσμευτα και παράγει ήδη σημαντικούς καρπούς. Η άρνησή μου να προσφέρω στην κόρη μου πολύ λιγότερα από αυτά που μπορώ να της προσφέρω, και να υποταχθώ σε συνθήκες που εν τοις πράγμασι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο μας, είναι ένα ultimum refugium, μια συνειδητή πράξη πολιτικής ανυπακοής».

• Mike Drosos
  • Το Άβαταρ του/της Mike Drosos
  • Premium Member
  • Premium Member
  • ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ...
Περισσότερα
16/10/2015 09:36 - 16/10/2015 11:36 #32535 από Mike Drosos

angel_grig έγραψε: Δεν θα αντεξω και θα σχολιασω ενα κομματι απο το κειμενο που θελουν υπογραφες....

Σε μια χώρα όπου η σχολειοποίηση είναι υποχρεωτική(τοσο κακο ειναι αυτο?), το εκπαιδευτικό σύστημα επισήμως καταταγμένο ως ένα από τα χειρότερα στον κόσμο(Οκ δεν ειναι και απο τα καλυτερα αλλα ας γινουμε και διεθνως ρεζιλι), με καμία διαθέσιμη εναλλακτική παιδεία(υπαρχει αλλα ειναι ιδιωτικη), απουσία διαλόγου και υποτίμηση του ρόλου του γονέα, σε μια χώρα όπου ο νόμος ορίζει ότι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βοηθά ειδικότερα τους μαθητές «να διακατέχονται από πίστη εις την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία τις ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης» (δηλαδη τι θα ηταν καλυτερο να τους βοηθα να μισουν την πατριδα????ή μηπως το να αγαπα καποιος την χωρα του θεωρειται κατι μεμπτο???)και όπου είναι αδύνατο να αποκλίνει κανείς χωρίς να «δηλώσει υπεύθυνα» τις πεποιθήσεις του ή να στοχοποιηθεί, η πολιτική ανυπακοή(?????) παραμένει το μοναδικό εργαλείο της μητέρας που συνειδητά αρνείται τη συμμόρφωση της , για το καλό του παιδιού της (χμμμ...σιγουρα???), επικαλούμενη σειρά διατάξεων συμβάσεων που εγγυώνται την εκπαίδευση του παιδιού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των γονέων και την ανεκτικότητα.

Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι αλλος κανει τον επαναστατη και αλλος τελικα την πληρωνει (και δυστυχως αυτο ειναι το παιδι...)

Αν ειναι τοσο αξιο με ηγετες «να διακατέχονται από πίστη εις την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία τις ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης» θα υπηρετούσε τη μητροτητα Κ' ΤΗ ΚΟΡΗ της εν λόγω κ' θα'στελνε εστω με Προεδρικη εντολή κ' κατ'εξαίρεση δασκαλο στο σπιτι συμβουλευτικού χαρακτηρα επιδιώκοντας παραλληλα αξιολόγηση της μανας... Τι λυση όμως δινουν τα στο'ι'κά πιόνια μοχθηρων δυναμεων;;;;;;;;;;;;;;;; Κανετε πως δε τα ξερετε φιλοι μου;;;;;;;;;;;;;;;;;; Βγειτε κ' κοιταχτε ψηλα τα σχηματα στον ουρανο... Τα σωματα ασφαλείας κ' οι εργατες της δημοσιας εκπαίδευσης ειναι για μενα ο'τι εχει απομείνει στο κατεχόμενο μας κράτος αλλα ειν' ξεκαθαρο πλέον πως το Θηριο μισει τον όρο οικογενεια κ' λυπαμαι πολυ που δε βλεπετε τον αφανισμό μας... Κ' ΜΕΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ Ο commod.64, Amiga, η Sony, Nintendo Αλλα μην εχουμε μόνο αυτά στο τελος.... :angry: :wtf:
Υ.Γ. Ενημερωνω πως η κυρια αυτη δεν μ'εχει ενημερωσει για το ρολο του πατερα στο θεμα (σημαντικοτατο για με) απ'τη Τριτη που της εστειλα σχετικα κ' ενω ειναι δραστηρια διαδυκτιακά... (???????) :wait: :wait:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": VincentGR, Amstrad1981

• Amstrad1981
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
16/10/2015 21:20 #32538 από Amstrad1981
Ενημέρωση από την νομικό, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

"Δεν ξέρουμε αν και πότε θα προχωρήσει η κ.Εισαγγελέας σε κάποια ενέργεια. Οταν και αν αυτό γίνει, θα ενημερωθείτε". Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, τώρα.
Σαφής η αναδίπλωση σε σχέση με το άτεγκτον της Δευτέρας, όσο σαφής και η ομηρία της μαμάς στην αβεβαιότητα.

• Amstrad1981
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
16/10/2015 21:24 #32539 από Amstrad1981
Γράφει ο Ευάγγελος Βλαχάκης στο FB:

Μολις ελαβα απαντητικη επιστολη απο την ιδια την κόρη του Neil και διευθύντρια του Σαμερχιλλ σχετικα με το ερωτημα μου για τη δυνατοτητα να επισκεφθω το σχολειο για τις αναγκες του ντοκιμαντερ που ετοιμαζω με θεμα τις εναλλακτικες μορφες εκπαιδευσης (Δημοκρατικα σχολεια, κλπ) και ειναι απόλυτα θετική να μου παρέχει οτι χρειάζομαι για να πραγματοποιησω ενα γυρισμα μεσα στο σχολειο. Εξαιρετικα παμε!

Η ιστοσελίδα του σχολείου!
www.summerhillschool.co.uk

• alex76gr
  • Το Άβαταρ του/της alex76gr
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
16/10/2015 23:19 #32540 από alex76gr

Γράφει ο Ευάγγελος Βλαχάκης στο FB:

Μολις ελαβα απαντητικη επιστολη απο την ιδια την κόρη του Neil και διευθύντρια του Σαμερχιλλ σχετικα με το ερωτημα μου για τη δυνατοτητα να επισκεφθω το σχολειο για τις αναγκες του ντοκιμαντερ που ετοιμαζω με θεμα τις εναλλακτικες μορφες εκπαιδευσης (Δημοκρατικα σχολεια, κλπ) και ειναι απόλυτα θετική να μου παρέχει οτι χρειάζομαι για να πραγματοποιησω ενα γυρισμα μεσα στο σχολειο. Εξαιρετικα παμε!

Η ιστοσελίδα του σχολείου!
www.summerhillschool.co.uk

Αυτό τι σχέση έχει? :dry:

" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! " :D

• Amstrad1981
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
17/10/2015 18:32 - 17/10/2015 20:36 #32561 από Amstrad1981
Φίλε alex την σχέση που έχει με το συγκεκριμένο θέμα, η προηγούμενη απάντηση μου, μπορείς να το καταλάβεις από τα λόγια, ενός σπουδαίου φιλόσοφου.

Jiddu Krishnamurti

Νομίζω ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πνευματικής φθοράς, είναι η αποκαλούμενη Εκπαίδευση. Τι εννοούμε λέγοντας, «Εκπαίδευση»; Γιατί στέλνετε τα παιδιά σας να Εκπαιδευτούν; Είναι απλώς για την απόκτηση κάποιας τεχνικής γνώσης που μ’ αυτήν προχωράς τη ζωή σου και ασκώντας αυτή τη γνώση θα έχεις ένα κερδοφόρο επάγγελμα; Αυτό εννοούμε όταν λέμε, «Εκπαίδευση»; Να περνάμε κάποιες εξετάσεις για να αποκτήσουμε ένα δίπλωμα για να γίνουμε υπάλληλοι να σκαρφαλώσουμε στη σκάλα της ιεραρχίας και να γίνουμε διευθυντικό στέλεχος;
Δημιουργούμε, λοιπόν, μια γενιά ανθρώπων ίδιους με μας: άχρωμους, αναίσθητους, με προκαταλήψεις και δοσμένους στο να κάνουν λεφτά. Ως γονείς ενδιαφέρεστε πώς θα πάρουν τα παιδιά σας ένα δίπλωμα και θα βρουν μια καλή δουλειά και μετά «νίπτετε τας χείρας σας» για ‘κείνα. Αυτό είναι που ενδιαφέρει τον κάθε γονιό στον κόσμο για το παιδί του: να βρει μια καλή δουλειά, να παντρευτεί και να βολευτεί. Να βολευτεί πού; Στη μιζέρια, έτσι δεν είναι;
Το κοινωνικό σύστημα δεν θέλει καινούργια πρόσωπα, διαφορετικά πλάσματα· θέλει ανθρώπους ενός υποταγμένου καθωσπρεπισμού, γι’ αυτό τους πλάθει από παιδιά, τους διαμορφώνει κι έτσι καταστρέφει τη φρεσκάδα, την αθωότητα των νέων. Αυτό είναι εκείνο που κάνουμε σε όλα τα παιδιά παντού στον κόσμο. Και το παιδί όταν γίνεται ενήλικας, είναι ήδη γέρος· δεν θα ωριμάσει ποτέ.

• Amstrad1981
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
18/10/2015 17:22 #32574 από Amstrad1981
Γράφει η Χριστιάνα Σοφία:

Μου κάνει όμως εντύπωση (δεν θα πρεπε...) πως οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν μόνο μια λέξη - homeschooling - και απλά την ερμηνεύουν όπως θέλουν (όπως βολεύει) αλλά χωρίς να θέλουν να ψάξουν, να κάνουν τη δική τους έρευνα (όπου η πληροφόρηση υπάρχει πολλές δεκαετίες τώρα) και κυρίως, χωρίς να έχουν ψάξει τις δικές τους επιλογές/αποφάσεις.
Για το unschooling, ούτε λόγος....το αφαιρούν τελείως...
Απόδειξη της μη ανεκτικότητας της διαφορετικότητας, τις άμεσης κριτικής και απόρριψης της οποιασδήποτε άποψης/στάσης ζωής δεν ταιριάζει με τα δικά τους δεδομένα....το κύριο χαρακτηριστικό της κοινωνίας που φανερά χρειάζεται αναδιαμόρφωση...καθολική!

• Mike Drosos
  • Το Άβαταρ του/της Mike Drosos
  • Premium Member
  • Premium Member
  • ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ...
Περισσότερα
20/10/2015 05:55 - 21/10/2015 12:30 #32607 από Mike Drosos
Ωπα φιλε... ανεκτικότητα της διαφορετικότητας μεχρις 1 σημείου.. Ενημερωνω πως η εν λόγω κυρία χαθηκε στο fb ... Κ' να μοιραστω κουβεντα με νεα μου φιλη 80φευγα ετων απ΄το θέατρο που συχνάζουμε... "πυρ, γυνη, θαλασσα.. απ'το 1ο κ' το 3ο γλυτωνεις λεβεντη μου..." Ευχομαι καλη δυναμη στη κορη, κ' τον εχθρο ας μην τον/την εχει εντος των τοιχών, ειδεμη ας πεταξει Λεύτερη....
Παρακατω η πολλαπλη νομικου+κοσμου (fb) συνομιλια κ' το ερωτημα μου στο τελος που μαλλον ηταν κεραυνος αναπαντητος.. δε πειραζει...
www.facebook.com/electra.koutra/posts/10...?fref=nf&pnref=story

• Amstrad1981
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
20/10/2015 14:51 - 20/10/2015 15:08 #32610 από Amstrad1981
Φίλε Mike, αυτό που γνωρίζω είναι πως της Χριστιάνας της έκλεισαν τον λογαριασμό στο FB, και δημιούργησε καινούριο! Μάλλον γι'αυτό φαίνεται πως σε μπλόκαρε. Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε την νομικό, αλλά ούτε και την Χριστιάνα, από τα όσα έχουν πει όμως, μου φαίνεται δίκαιος ο αγώνας τους. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω από όσα έχω δημοσιεύσει για εκείνες, αλλά δεν αποκλείω τίποτα! Πολλά έχουν δει τα μάτια μου σε αυτόν τον κόσμο, που ακόμη και η όποια φαινομενικά δίκαιη υποστήριξη, οποιουδήποτε, μπορεί να είναι όντως παγίδα. Θα ήθελα κι εγώ να γνωρίζω περισσότερα για την υπόθεση όπως κι εσύ. Θέλω όμως να εναντιώνομαι στην απειλή του κοινωνικού εξοστρακισμού, κάθε ανθρώπου που απλώς έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης από το σύνολο της κοινωνίας.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.499 δευτερόλεπτα