- Forum
- Διάφορα
- Εκτός θέματος
- Υπόθεση μητέρας που αρνήθηκε για το παιδί της την υποχρεωτική εκπαίδευση
Υπόθεση μητέρας που αρνήθηκε για το παιδί της την υποχρεωτική εκπαίδευση
- spyros.s
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 406
Όλοι περάσαμε από αυτό, όχι οι περισσότεροι!glaros έγραψε: ...από το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα περάσαμε οι περισσότεροι...τα ξεχάσαμε ?
Όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό Νεκτάριε!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
spyros.s έγραψε:
Όλοι περάσαμε από αυτό, όχι οι περισσότεροι!glaros έγραψε: ...από το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα περάσαμε οι περισσότεροι...τα ξεχάσαμε ?
Όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό Νεκτάριε!
Καταλάβαμε τα θετικά και τα αρνητικά του συστήματος
- DUser1
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 905
Welcome to the jungle! Δείτε όλο το βίντεο και ακούστε τα λογία....
- Amstrad1981
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
secure.avaaz.org/en/petition/Prosecutors...ther_1/?fjWozfb&pv=2
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!
Οι CPC δεν θα πεθάνουν ποτέ!
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
Σε μια χώρα όπου η σχολειοποίηση είναι υποχρεωτική(τοσο κακο ειναι αυτο?), το εκπαιδευτικό σύστημα επισήμως καταταγμένο ως ένα από τα χειρότερα στον κόσμο(Οκ δεν ειναι και απο τα καλυτερα αλλα ας γινουμε και διεθνως ρεζιλι), με καμία διαθέσιμη εναλλακτική παιδεία(υπαρχει αλλα ειναι ιδιωτικη), απουσία διαλόγου και υποτίμηση του ρόλου του γονέα, σε μια χώρα όπου ο νόμος ορίζει ότι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βοηθά ειδικότερα τους μαθητές «να διακατέχονται από πίστη εις την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία τις ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης» (δηλαδη τι θα ηταν καλυτερο να τους βοηθα να μισουν την πατριδα????ή μηπως το να αγαπα καποιος την χωρα του θεωρειται κατι μεμπτο???)και όπου είναι αδύνατο να αποκλίνει κανείς χωρίς να «δηλώσει υπεύθυνα» τις πεποιθήσεις του ή να στοχοποιηθεί, η πολιτική ανυπακοή(?????) παραμένει το μοναδικό εργαλείο της μητέρας που συνειδητά αρνείται τη συμμόρφωση της , για το καλό του παιδιού της (χμμμ...σιγουρα???), επικαλούμενη σειρά διατάξεων συμβάσεων που εγγυώνται την εκπαίδευση του παιδιού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των γονέων και την ανεκτικότητα.
Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι αλλος κανει τον επαναστατη και αλλος τελικα την πληρωνει (και δυστυχως αυτο ειναι το παιδι...)
- spyros.s
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 406
- Amstrad1981
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
www.newsbomb.gr/ellada/news/story/633326...xoleio#ixzz3ofcNz3qk
«Η ίδια πολιτεία που αμφιβάλλει για την “υγιή κοινωνικοποίηση” και “ορθή μόρφωση” του παιδιού μου, η ίδια το αποκλείει με διακρίσεις οικονομικές, εκπαιδευτικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής, πολιτικές σκοπιμότητες, συνειδησιακό εγκλεισμό, ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο στην εκπαίδευση. Στο όνομα του συλλογικά “φυσιολογικού” και του υποτιθέμενου “σωστού”, που αποδεδειγμένα δεν έχει προσφέρει την πολυπόθητη ευτυχία και ευημερία που αρκετά κυνικά διακηρύσσει, δεν αποδέχομαι να υποβάλω το παιδί μου στην υποχρεωτική συμμόρφωση της συνείδησής του σε πλαίσια πιο περιορισμένα των πραγματικών του δυνατοτήτων και την καταστροφική δέσμευση της δημιουργικότητάς του, που μέχρι στιγμής εξελίσσεται αδέσμευτα και παράγει ήδη σημαντικούς καρπούς. Η άρνησή μου να προσφέρω στην κόρη μου πολύ λιγότερα από αυτά που μπορώ να της προσφέρω, και να υποταχθώ σε συνθήκες που εν τοις πράγμασι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο μας, είναι ένα ultimum refugium, μια συνειδητή πράξη πολιτικής ανυπακοής».
- Mike Drosos
-
- Premium Member
-
- ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ...
Αν ειναι τοσο αξιο με ηγετες «να διακατέχονται από πίστη εις την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία τις ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης» θα υπηρετούσε τη μητροτητα Κ' ΤΗ ΚΟΡΗ της εν λόγω κ' θα'στελνε εστω με Προεδρικη εντολή κ' κατ'εξαίρεση δασκαλο στο σπιτι συμβουλευτικού χαρακτηρα επιδιώκοντας παραλληλα αξιολόγηση της μανας... Τι λυση όμως δινουν τα στο'ι'κά πιόνια μοχθηρων δυναμεων;;;;;;;;;;;;;;;; Κανετε πως δε τα ξερετε φιλοι μου;;;;;;;;;;;;;;;;;; Βγειτε κ' κοιταχτε ψηλα τα σχηματα στον ουρανο... Τα σωματα ασφαλείας κ' οι εργατες της δημοσιας εκπαίδευσης ειναι για μενα ο'τι εχει απομείνει στο κατεχόμενο μας κράτος αλλα ειν' ξεκαθαρο πλέον πως το Θηριο μισει τον όρο οικογενεια κ' λυπαμαι πολυ που δε βλεπετε τον αφανισμό μας... Κ' ΜΕΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ Ο commod.64, Amiga, η Sony, Nintendo Αλλα μην εχουμε μόνο αυτά στο τελος....angel_grig έγραψε: Δεν θα αντεξω και θα σχολιασω ενα κομματι απο το κειμενο που θελουν υπογραφες....
Σε μια χώρα όπου η σχολειοποίηση είναι υποχρεωτική(τοσο κακο ειναι αυτο?), το εκπαιδευτικό σύστημα επισήμως καταταγμένο ως ένα από τα χειρότερα στον κόσμο(Οκ δεν ειναι και απο τα καλυτερα αλλα ας γινουμε και διεθνως ρεζιλι), με καμία διαθέσιμη εναλλακτική παιδεία(υπαρχει αλλα ειναι ιδιωτικη), απουσία διαλόγου και υποτίμηση του ρόλου του γονέα, σε μια χώρα όπου ο νόμος ορίζει ότι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βοηθά ειδικότερα τους μαθητές «να διακατέχονται από πίστη εις την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία τις ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης» (δηλαδη τι θα ηταν καλυτερο να τους βοηθα να μισουν την πατριδα????ή μηπως το να αγαπα καποιος την χωρα του θεωρειται κατι μεμπτο???)και όπου είναι αδύνατο να αποκλίνει κανείς χωρίς να «δηλώσει υπεύθυνα» τις πεποιθήσεις του ή να στοχοποιηθεί, η πολιτική ανυπακοή(?????) παραμένει το μοναδικό εργαλείο της μητέρας που συνειδητά αρνείται τη συμμόρφωση της , για το καλό του παιδιού της (χμμμ...σιγουρα???), επικαλούμενη σειρά διατάξεων συμβάσεων που εγγυώνται την εκπαίδευση του παιδιού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των γονέων και την ανεκτικότητα.
Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι αλλος κανει τον επαναστατη και αλλος τελικα την πληρωνει (και δυστυχως αυτο ειναι το παιδι...)
Υ.Γ. Ενημερωνω πως η κυρια αυτη δεν μ'εχει ενημερωσει για το ρολο του πατερα στο θεμα (σημαντικοτατο για με) απ'τη Τριτη που της εστειλα σχετικα κ' ενω ειναι δραστηρια διαδυκτιακά... (???????)
- Amstrad1981
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
"Δεν ξέρουμε αν και πότε θα προχωρήσει η κ.Εισαγγελέας σε κάποια ενέργεια. Οταν και αν αυτό γίνει, θα ενημερωθείτε". Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, τώρα.
Σαφής η αναδίπλωση σε σχέση με το άτεγκτον της Δευτέρας, όσο σαφής και η ομηρία της μαμάς στην αβεβαιότητα.
- Amstrad1981
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
Μολις ελαβα απαντητικη επιστολη απο την ιδια την κόρη του Neil και διευθύντρια του Σαμερχιλλ σχετικα με το ερωτημα μου για τη δυνατοτητα να επισκεφθω το σχολειο για τις αναγκες του ντοκιμαντερ που ετοιμαζω με θεμα τις εναλλακτικες μορφες εκπαιδευσης (Δημοκρατικα σχολεια, κλπ) και ειναι απόλυτα θετική να μου παρέχει οτι χρειάζομαι για να πραγματοποιησω ενα γυρισμα μεσα στο σχολειο. Εξαιρετικα παμε!
Η ιστοσελίδα του σχολείου!
www.summerhillschool.co.uk
Αυτό τι σχέση έχει?Γράφει ο Ευάγγελος Βλαχάκης στο FB:
Μολις ελαβα απαντητικη επιστολη απο την ιδια την κόρη του Neil και διευθύντρια του Σαμερχιλλ σχετικα με το ερωτημα μου για τη δυνατοτητα να επισκεφθω το σχολειο για τις αναγκες του ντοκιμαντερ που ετοιμαζω με θεμα τις εναλλακτικες μορφες εκπαιδευσης (Δημοκρατικα σχολεια, κλπ) και ειναι απόλυτα θετική να μου παρέχει οτι χρειάζομαι για να πραγματοποιησω ενα γυρισμα μεσα στο σχολειο. Εξαιρετικα παμε!
Η ιστοσελίδα του σχολείου!
www.summerhillschool.co.uk
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "
- Amstrad1981
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
Jiddu Krishnamurti
Νομίζω ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πνευματικής φθοράς, είναι η αποκαλούμενη Εκπαίδευση. Τι εννοούμε λέγοντας, «Εκπαίδευση»; Γιατί στέλνετε τα παιδιά σας να Εκπαιδευτούν; Είναι απλώς για την απόκτηση κάποιας τεχνικής γνώσης που μ’ αυτήν προχωράς τη ζωή σου και ασκώντας αυτή τη γνώση θα έχεις ένα κερδοφόρο επάγγελμα; Αυτό εννοούμε όταν λέμε, «Εκπαίδευση»; Να περνάμε κάποιες εξετάσεις για να αποκτήσουμε ένα δίπλωμα για να γίνουμε υπάλληλοι να σκαρφαλώσουμε στη σκάλα της ιεραρχίας και να γίνουμε διευθυντικό στέλεχος;
Δημιουργούμε, λοιπόν, μια γενιά ανθρώπων ίδιους με μας: άχρωμους, αναίσθητους, με προκαταλήψεις και δοσμένους στο να κάνουν λεφτά. Ως γονείς ενδιαφέρεστε πώς θα πάρουν τα παιδιά σας ένα δίπλωμα και θα βρουν μια καλή δουλειά και μετά «νίπτετε τας χείρας σας» για ‘κείνα. Αυτό είναι που ενδιαφέρει τον κάθε γονιό στον κόσμο για το παιδί του: να βρει μια καλή δουλειά, να παντρευτεί και να βολευτεί. Να βολευτεί πού; Στη μιζέρια, έτσι δεν είναι;
Το κοινωνικό σύστημα δεν θέλει καινούργια πρόσωπα, διαφορετικά πλάσματα· θέλει ανθρώπους ενός υποταγμένου καθωσπρεπισμού, γι’ αυτό τους πλάθει από παιδιά, τους διαμορφώνει κι έτσι καταστρέφει τη φρεσκάδα, την αθωότητα των νέων. Αυτό είναι εκείνο που κάνουμε σε όλα τα παιδιά παντού στον κόσμο. Και το παιδί όταν γίνεται ενήλικας, είναι ήδη γέρος· δεν θα ωριμάσει ποτέ.
- Amstrad1981
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
Μου κάνει όμως εντύπωση (δεν θα πρεπε...) πως οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν μόνο μια λέξη - homeschooling - και απλά την ερμηνεύουν όπως θέλουν (όπως βολεύει) αλλά χωρίς να θέλουν να ψάξουν, να κάνουν τη δική τους έρευνα (όπου η πληροφόρηση υπάρχει πολλές δεκαετίες τώρα) και κυρίως, χωρίς να έχουν ψάξει τις δικές τους επιλογές/αποφάσεις.
Για το unschooling, ούτε λόγος....το αφαιρούν τελείως...
Απόδειξη της μη ανεκτικότητας της διαφορετικότητας, τις άμεσης κριτικής και απόρριψης της οποιασδήποτε άποψης/στάσης ζωής δεν ταιριάζει με τα δικά τους δεδομένα....το κύριο χαρακτηριστικό της κοινωνίας που φανερά χρειάζεται αναδιαμόρφωση...καθολική!
- Mike Drosos
-
- Premium Member
-
- ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ...
Παρακατω η πολλαπλη νομικου+κοσμου (fb) συνομιλια κ' το ερωτημα μου στο τελος που μαλλον ηταν κεραυνος αναπαντητος.. δε πειραζει...
www.facebook.com/electra.koutra/posts/10...?fref=nf&pnref=story
- Amstrad1981
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- Forum
- Διάφορα
- Εκτός θέματος
- Υπόθεση μητέρας που αρνήθηκε για το παιδί της την υποχρεωτική εκπαίδευση