Retroworld.gr - συμμάζεμα

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
20/03/2017 17:18 #38783 από kokkiklhs
Retroworld.gr - συμμάζεμα δημιουργήθηκε από kokkiklhs
To Retroworld.gr λίγο-πολύ το γνωρίζουμε αρκετοί από εμάς, είναι μια ελληνική ιστοσελίδα που προορίζεται κυρίως για αγοραπωλησίες ρετρό υπολογιστών (και ως προς αυτόν τον πολύ συγκεκριμένο προσανατολισμό της είναι η μόνη που γνωρίζω μέχρι τώρα στην Ελλάδα), παιχνιδομηχανών αλλά και δευτερευόντως λοιπού σχετικού υλικού, με απολύτως δωρεάν εγγραφή και χρήση για όλους.

Είναι κοινό μυστικό ότι τον τελευταίο καιρό (αρκετούς μήνες) η πάλαι ποτέ συχνή επισκεψιμότητα της σελίδας έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εξ αιτίας πολλών και διαφόρων λόγων. Ο κυριότερος είναι η αδυναμία του Χάρη, του ιδιοκτήτη της, να ασχοληθεί με το απαραίτητο administration/moderation, κάτι που ο ίδιος είχε εξηγήσει δημοσίως παλιότερα.

Αυτό προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και είχε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή εγκατάλειψη της σελίδας από πολλούς τακτικούς και εν γένει σοβαρούς θαμώνες, ενώ σε παράλληλο χρόνο έγιναν παρεξηγήσεις μεταξύ μελών (κλασικό ελληνικό χόμπι αυτό), εμφανίστηκαν χαβαλέδες που δημοσίευαν ό,τι τους κατέβαινε, φτιάχτηκαν πλασματικοί λογαριασμοί από IPs της Άπω Ανατολής, δημιουργήθηκαν επίσης πολλαπλοί λογαριασμοί (εκ του πονηρού, συνήθως) από μεμονωμένους έλληνες χρήστες, το forum γέμισε σκουπίδια από τα bots, και γενικά επικράτησε ένα πραγματικά ανεξέλεγκτο μπάχαλο, που κηλίδωσε την καλή φήμη της ιστοσελίδας. Ταυτόχρονα παρέμεναν ανεπίλυτα αρκετά τεχνικά προβλήματα, που δυσχέραιναν τη χρήση των υπηρεσιών που παρέχει, καθιστώντας τη σε αρκετές περιπτώσεις σχεδόν άχρηστη...

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με το Χάρη, μου πρότεινε με καθαρά δική του πρωτοβουλία να αναλάβω τη διαχείριση της σελίδας και θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως γι'αυτό. Προσωπικά αρκετά χρόνια (και πριν το κλείσιμο του παλιού site) τη χρησιμοποιώ και έχω κάνει ένα σωρό πωλήσεις ως χρήστης ametakis, αλλά και κάμποσες αγορές και έχω γνωρίσει αρκετούς ενδιαφέροντες και αξιόλογους ανθρώπους μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ανέλαβα με χαρά τη διαχείριση μια κι έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ασχολούμαι καθημερινά και διατηρώ την ελπίδα ότι η σελίδα θα αρχίσει σιγά σιγά να αποκτά και πάλι επισκεψιμότητα και θα δημιουργηθεί κι εκεί ξανά μια καλή ρετροπαρέα, απαλλαγμένη όμως από τις "αμαρτίες" του παρελθόντος...
Να διευκρινίσω εδώ ότι η σελίδα παραμένει αποκλειστική ιδιοκτησία του Χάρη, εγώ απλώς δέχτηκα να εκτελώ χρέη διαχειριστή και συντονιστή για λογαριασμό του, όσο εκείνος μου παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Τι ενέργειες/βελτιώσεις/αλλαγές έχω κάνει ως τώρα:
- Πλήρης εκκαθάριση από σκουπίδια των bots στο forum και στη member list. Πλέον έχουμε μείνει 551 (από 680 που ήταν) users μέχρι τη στιγμή που γράφω και το κάθε profile έχει τσεκαριστεί για να εξακριβωθεί ότι ανήκει σε αληθινό πρόσωπο και έχει IP ή/και email ελληνικά και εν πάση περιπτώσει, αποκλείεται να δημιουργήθηκε από bot. Πλέον το forum με τις ανακοινώσεις, κανονισμούς και δημοσιεύσεις είναι και θα παραμείνει καθαρό, αλλά και η λίστα χρηστών είναι κατά το δυνατόν αξιόπιστη και θα ελέγχεται κάθε μέρα.
- Σβήσιμο διπλών/τριπλών κλπ. λογαριασμών, αλλά σε κάθε τέτοια περίπτωση ΔΙΑΤΗΡΗΣΑ εκείνον με τον οποίο είδα ότι είχε κάνει ο χρήστης πιο πρόσφατα login.
- Ανανέωση κανονισμών με προσθήκη απαίτησης για αναγραφή τιμής, serial numbers κλπ, απόκρυψη τηλεφώνων και άλλων στοιχείων επικοινωνίας από την κοινή θέα, καθώς και διευκρίνιση σχετικά με τον απαιτούμενο retro χαρακτήρα των δημοσιευόμενων αγγελιών.
- Δυνατότητα εγγραφής κεφαλαίων γραμμάτων στους τίτλους των αγγελιών. Πλέον ο,τι ακριβως γράφεται σε έναν τίτλο, θα παραμένει ως έχει και μετά τη δημοσίευση της αγγελίας.
- Απαίτηση επισύναψης του συνδέσμου της συγκεκριμένης αγγελίας στην οποία εμπλέκονται δύο χρήστες που ανταλλάζουν αξιολογήσεις (feedback). Έτσι το feddback θα είναι πλέον πολύ πιο αξιόπιστο, εφόσον ο κάθε χρήστης θα μπορεί να βλέπει για ποια ακριβώς δοσοληψία πρόκειται (όσο η αγγελία παραμένει ενεργή), με ένα απλό κλικ πάνω στο κείμενο της αξιολόγησης.
- Παράταση της διάρκειας ζωής των ενεργών αγγελιών σε 180 μέρες (6 μήνες) από 60 (2 μήνες) που ήταν.
- Επικοινωνία με ενεργούς χρήστες και παροχή διευκρινίσεων σε περιπτώσεις που έπεσε στην αντίληψή μου κατάχρηση των υπηρεσιών του site.

Δυστυχώς, τα δύο βασικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν από την αρχή την ιστοσελίδα παραμένουν επί του παρόντος ανεπίλυτα, αλλά εξακολουθώ να το ψάχνω κι έχω κάνει διάφορες δοκιμές, όλες ανεπιτυχείς μέχρι στιγμής.
Πρόκειται για την αδυναμία ανανέωσης των αγγελιών μετά τη λήξη τους (παραμένουν ωστόσο ορατές στον κάθε δικαιούχο χρήστη) και για την απόδοση ενός μοναδικού αποτελέσματος αναζήτησης από τη search engine των αγγελιών όταν κάποιο μέλος είναι συνδεδεμένο. Το τελευταίο δεν αποτελεί πολύ σπουδαίο πρόβλημα, διότι αν ο χρήστης αποσυνδεθεί η αναζήτηση αγγελιών λειτουργεί σωστά. Το πρώτο πρόβλημα όμως είναι πολύ ενοχλητικό και γι'αυτό ακριβώς έδωσα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις ενεργές αγγελίες.
Πρόκειται πιθανότατα είτε για bugs της πλατφόρμας πάνω στην οποία πατάνε οι αγγελίες της σελίδας, είτε για αμέλεια του σχεδιαστή που ανέλαβε να τη στήσει, διότι στην control panel του διαχειριστή όλες οι σχετικές ρυθμίσεις περί αναζητήσεων και αναδημοσίευσης φαίνονται ολόσωστες, ωστόσο δίνουν λανθασμένα αποτελέσματα.

Με τον καιρό ελπίζω να βρεθεί λύση και γι'αυτά.
Να πω εδώ κλείνοντας ότι δεν έχω πειράξει (και ούτε πρόκειται) τίποτα από τις προϋπάρχουσες ενεργές αγγελίες, ο έλεγχος, οι προειδοποιήσεις και το moderation θα γίνονται από εδώ και στο εξής, σε ο,τιδήποτε καινούργιο αναρτάται.

Διάλεξα το Retrocomputers.gr για να κάνω αυτή τη δημοσίευση (κι ευχαριστώ πολύ το Φώτη που μου παρέσχε το δικαίωμα), διότι βλέπω να συχνάζουν εδώ αρκετοί από τους παλιούς χρήστες του Retroworld και επίσης είδα (με λύπη μου, αλλά ως επί το πλείστον δικαίως του λόγου) να γίνεται διακωμώδηση κάποιων (συχνά ομολογουμένως γελοίων) αγγελιών από το Retroworld.
Ευχή μου είναι στο μέλλον να μη χρειαστεί να συνεχιστούν αυτά τα σχόλια (εννοείται πως δεν έχω σκοπό να "την πω" σε όσους τα έγραψαν, απεναντίας στις πιο πολλές περιπτώσεις που διάβασα συμφωνώ απολύτως) και να αποκατασταθεί η φήμη και η καλή λειτουργία του Retroworld.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες, όποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά εδώ κι εδώ .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nkary, chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • nkary
 • Το Άβαταρ του/της nkary
 • Retro Elite
 • Retro Elite
Περισσότερα
20/03/2017 18:30 #38785 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Χαρά στην υπομονή σου, γιατί θα την χρειαστείς.
Γνωρίζω προσωπικά τον Χάρη, πραγματικά κάποιος που κάνει ένα site και μετά δεν ασχολείται, για πoιο λόγο το έφτιαξε εξαρχής?
Τέσπα, του τα έχω πει και του ίδιου.
Τα 2 προβλήματα που αναφέρεις, τα έχω αναφέρει και εγώ εκεί μέσα. Είναι πολύ βασικά πράματα για ένα site αγοραπωλησιών. Μου είχε πει κάτι πράματα ο Χάρης για τον λόγο που δεν φτιάχνονται τόσο καιρό.
Μακάρι το site να γίνει αξιόπιστο, γιατί κακά τα ψέματα ποτέ δεν ήταν. Μεγαλύτερη σιγουριά έχει κάποιος αν αγοράσει από αγγελία που είδε πχ εδώ μέσα στο retrocomputers και σε άλλα αντίστοιχα φόρουμ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kokkiklhs

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
20/03/2017 19:21 #38786 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Νίκο αν και δεν ξέρω λεπτομέρειες, μπορώ να φανταστώ τις αιτίες για τις οποίες δε λύθηκαν από την αρχή τα προβλήματα και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο φοβάμαι ότι δε θα μπορέσω κι εγώ να τα λύσω από μόνος μου...
Ωστόσο δε μου πέφτει λόγος σχετικά, εφόσον πρόκειται για μια ιστοσελίδα που παρέχει τις υπηρεσίες της εντελώς δωρεάν. Θυμάμαι καλά τις πρώτες σου παρατηρήσεις σχετικά με αυτά τα προβλήματα, καθώς και την επικοινωνία που είχαμε μεταξύ μας...
Στο μέλλον θα ξαναέρθω σε επαφή με το Χάρη και ενδεχομένως και με το σχεδιαστή της σελίδας, αν δεν καταφέρω να βγάλω άκρη.
Εδώ και πολύ καιρό κι εγώ ο ίδιος έχω ανεβάσει αγγελίες σε πολλά και διάφορα forums (και στο Retrocomputers.gr) και sites, κι έχω "αραιώσει" από το Retroworld, σε σχέση με παλιά. Υπάρχουν ένα σωρό καλές και πρακτικές λύσεις για να ανεβάσει κάποιος αγγελίες, πέρα από το Retroworld. Όμως στόχος μου είναι να βοηθήσω στο ξαναζωντάνεμά του, θεωρώ ότι αφού υπάρχει ολόκληρη ιστοσελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη σε αγοραπωλησίες όλων αυτών των πραγμάτων που αγαπάμε, είναι κρίμα να ερημώσει από χρήστες... και στην παρούσα φάση το σημαντικότερο που μπορώ να προσφέρω είναι να έχω το νου μου τακτικά, ώστε ακόμη και με τα τεχνικά της προβλήματα να λειτουργεί σωστά, σε θέματα περιεχομένου και αξιοπιστίας χρηστών και διακινούμενου υλικού!
:beers:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
24/03/2017 23:11 #38841 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Μετά από πολύυυυυ ψάξιμο και σπαζοκεφάλιασμα, διεπίστωσα τελικά ότι το πρόβλημα με τα λάθος αποτελέσματα αναζήτησης στις αγγελίες του Retroworld.gr και με την αδυναμία σωστής ανανέωσης των αγγελιών οφείλεται σε bugs του συγκεκριμένου plugin (Classifieds) της πλατφόρμας (IPS v3) πάνω στην οποία πατάνε οι αγγελίες της σελίδας και ο δημιουργός του οποίου (Andy Millner) έχει παραδεχτεί το πρόβλημα (βρήκα και στο σχετικό επίσημο forum υποστήριξης παλιότερα παράπονα κι από άλλους users) και μάλιστα πλέον έχει πάψει η υποστήριξή του, χάριν της κυκλοφορίας της νέας έκδοσης 4 της πλατφόρμας της Invision Power.

Έτσι καταλήγουμε σε 2 συμπεράσματα:
α) Αυτά τα 2 προβλήματα ΔΕΝ πρόκειται να διορθωθούν, εκτός αν προσφερθεί κάποιος super developer, ζητήσει και πάρει από το Χάρη τα σχετικά files (από τον server) και με reverse engineering κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στις τσαπατσουλιές του άγγλου προγραμματιστή-δημιουργού!
β) Πρέπει κάποιος να το σκεφτεί ΠΟΛΥ καλά πριν επιλέξει την πλατφόρμα της Invision Power (η οποία δεν είναι καθόλου, μα καθόλου free, όπως ίσως θα νομίζουν κάποιοι) για να ανοίξει ένα forum. Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου η πολιτική "διακόπτω την υποστήριξη στους χρήστες της παλαιάς έκδοσης, ακόμη κι αν μου τα έχουν σκάσει χοντρά στο παρελθόν"... :wait:

Στο πλαίσιο αυτό είχα μια ιδέα, που την υλοποίησα και ξεκινάω δοκιμαστικά την εφαρμογή της, και να δούμε με τον καιρό πώς θα πάει... πρακτικά λύνει αυτά τα δύο προβλήματα του Retroworld.gr μια για πάντα, έστω και με πλάγιο τρόπο...


Για λεπτομέρειες διαβάστε ΕΔΩ , ειδικά οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες ΠΡΕΠΕΙ να το δουν, για να ξέρουν πώς θα μπορούν να κινούνται στο εξής, εάν φυσικά το επιθυμούν...

:drinks:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • nkary
 • Το Άβαταρ του/της nkary
 • Retro Elite
 • Retro Elite
Περισσότερα
25/03/2017 09:39 #38843 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Στο ξαναλέω, χαρά στο κουράγιο σου, θα μπλέξεις σε άσχημες καταστάσεις που ούτε σου περνάν από το μυαλό τώρα.
Οπότε από αυτά που αναφέρεις
α. εξ αρχής έγινε λάθος στη επιλογή της πλατφόρμας και
β. για να παίξει σωστά θέλει χρήμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • RetroPriest
 • Το Άβαταρ του/της RetroPriest
 • Retro Fan
 • Retro Fan
Περισσότερα
26/03/2017 00:00 #38847 από RetroPriest
Απαντήθηκε από RetroPriest στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Παιδιά και εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να αφομοιώσω (με δυσκολία ομολογώ) το πλήθος πληροφοριών στο site. Το γράφω αυτό το post για να μην νομίζετε ότι είμαι dummy account λόγω τον λίγων post μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
27/03/2017 14:39 #38854 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
@nkary:
Με την παρούσα κατάσταση, όπως τη διαμόρφωσα, το πρόβλημα λύνεται άπαξ διά παντός, απλώς θα είναι λίγο πιο πολύπλοκη (αλλά αποτελεσματική) η χρήση. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να λειτουργούσε το section των αγγελιών από μόνο του σωστά και να μη χρειαζόντουσαν όλες αυτές οι πατέντες, όμως κάτι καλύτερο επί του παρόντος δε μπορεί να γίνει.
Στο θέμα των χρημάτων, το μόνο έξοδο που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι το hosting, το οποίο το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ανέκαθεν (και εξακολουθεί) ο Χάρης. Εγώ απλώς αφιερώνω προσωπικό χρόνο για το moderation και έφτιαξα διάφορα πραγματάκια όσο καλύτερα μπορούσα.
Δε συζητάμε καθόλου για απόπειρα προσέγγισης του σχεδιαστή και αίτηση να ασχοληθεί με την επίλυση των δύο προβλημάτων, διότι εκεί όντως θα μπλέξουμε και επί πλέον δεν υπάρχει πια υποστήριξη από τον ίδιο τον κατασκευαστή της πλατφόρμας,
Έχει 2-3 αντίστοιχες πλατφόρμες για δημιουργία sites αγγελιών που είναι free και opensource, αλλά δε νομίζω ότι θα είχε νόημα να ξαναξεκινήσει για τρίτη φορά η σελίδα από το μηδέν, έχοντας ήδη 550 εγγεγραμμένους χρήστες.

@RetroPriest:
Οι οδηγίες και οι κανονισμοί είναι όντως πολλοί σε όγκο, αλλά δε γινόταν αλλιώς. Πρέπει ο κάθε παλιός user να καταλάβει τι αλλαγές έγιναν και ο κάθε νέος να γνωρίζει ακριβώς από πού ξεκινάει. Το moderation εκ μέρους μου θα είναι στο εξής τσεκουράτο, όχι διότι τη βρίσκω να τσεκουρώνω, αλλά διότι αν αφεθεί πάλι το πράγμα στο "φλου" κινδυνεύει να καταντήσει καραγκιόζ μπερντέ η σελίδα, και είναι κρίμα.
Στόχοι μας (εδώ μιλάω και εκ μέρους του Χάρη) είναι η αξιοπιστία, η παραμονή στον "ρετρό" χαρακτήρα και η εμπιστοσύνη όσων επιλέξουν να τη χρησιμοποιούν.
Έχω την ελπίδα ότι αν ο καθένας εφαρμόσει συστηματικά και τηρώντας τους κανόνες το νέο "κόλπο" με τις παράλληλες αναρτήσεις στο φόρουμ, με τον καιρό θα γίνει συνήθεια σε όλους και η σελίδα θα λειτουργήσει όπως δεν είχε ξαναλειτουργήσει ποτέ, χωρίς να χρειαστούν στο μέλλον περαιτέρω μετατροπές...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
08/11/2017 12:26 #40583 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται, το site άνοιξε και πάλι, μετά από "διάλειμμα" περίπου μιας εβδομάδας και λειτουργεί από εκεί ακριβώς που είχε μείνει, μάλιστα ήδη έγιναν και 2-3 νέες καταχωρήσεις αγγελιών.
Μη με ρωτήσετε τι ακριβώς έγινε, ούτε κι εγώ ακριβώς δεν ξέρω, σήμερα το πρωί το είδα κατά τύχη. Εγώ πάντως δεν έκανα κάτι...
Αργότερα θα επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη, να μου πει τι και πως...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • konc
 • Το Άβαταρ του/της konc
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
08/11/2017 20:05 #40587 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Ε τι να έγινε, το μήνυμα ήταν self explanatory. Φαντάζομαι έληξε το hosting πακέτο και απλώς τώρα ανανεώθηκε ξανά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
08/11/2017 21:59 #40590 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα

konc έγραψε: Ε τι να έγινε, το μήνυμα ήταν self explanatory. Φαντάζομαι έληξε το hosting πακέτο και απλώς τώρα ανανεώθηκε ξανά.


Σαφώς και ήταν self explanatory, το θέμα όμως είναι ΓΙΑΤΙ έγινε αυτό, τελικά μίλησα με το Χάρη (ιδιοκτήτης ιστοσελίδας) και μου λύθηκαν οι απορίες...
:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Dark_Knight
 • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
 • Team RC
 • Team RC
Περισσότερα
05/01/2018 17:48 #41049 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Το σαιτ δεν λειτουργει σε μενα, απο την παραμονη της Πρωτοχρονιας που μας περασε. Υπαρχει καποιο θεμα με τον server η μας τελειωσε οριστικα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs Συντάκτης θέματος
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
06/01/2018 01:35 #41056 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα

Dark_Knight έγραψε: Το σαιτ δεν λειτουργει σε μενα, απο την παραμονη της Πρωτοχρονιας που μας περασε. Υπαρχει καποιο θεμα με τον server η μας τελειωσε οριστικα?


Η σελίδα λειτουργεί και πάλι, έγινε ανανέωση του hosting για όλο το 2018.
Αν μπαίνεις από tablet ή κινητό, ανάλογα το λειτουργικό και τον borowser μπορεί να μη σου ανοίγει σωστά η σελίδα. Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό, ούτε πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω...
Σε μένα από tablet με android και τον Chrome ανοίγει κανονικότατα, φυσικά και από WinXP με τον τελευταίο Firefox.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • nkary
 • Το Άβαταρ του/της nkary
 • Retro Elite
 • Retro Elite
Περισσότερα
08/11/2018 17:52 #43317 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Πάει μας άφησε χρόνια?
Τι άλλο υπάρχει στην πιάτσα παιδιά?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stabill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • toples50
 • Το Άβαταρ του/της toples50
 • Retro Fan
 • Retro Fan
Περισσότερα
08/11/2018 18:04 #43318 από toples50
Απαντήθηκε από toples50 στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα
Το vintagetoys.gr κάτι πάει να κάνει.Βέβαια προτιμούσα περισσότερο το retroworld.Κρίμα...

Once you go Mac you'll never go back!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • konc
 • Το Άβαταρ του/της konc
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
08/11/2018 19:28 #43319 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Retroworld.gr - συμμάζεμα

nkary έγραψε: Πάει μας άφησε χρόνια?
Τι άλλο υπάρχει στην πιάτσα παιδιά?


Όσον αφορά τα db errors πιστεύω πως το site θα επανέλθει.
Για τα υπόλοιπα λυπάμαι που το λέω αλλά μας έχει αφήσει καιρό τώρα, για να μην το πω πολύ χειρότερα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να γράψω, δεν ήθελα να το κάνω τώρα χωρίς αφορμή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.377 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos