×
Το RetroComputers.gr στο συνέδριο AthensCon 2019 (14 Νοε 2019)

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα του RetroComputers.gr θα λάβει μέρος στο συνέδριο AthensCon 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου 2019 στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do (Παλαιού Φαλήρου) και το ωράριο λειτουργίας του συνεδρίου θα είναι από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Topic-icon Fairchild Channel F

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
19/08/2013 18:02 - 22/06/2014 14:43 #12439 από Fotis_KFOR
Fairchild Channel F δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR


Η κονσόλα Fairchild Channel F είναι δημιούργημα της εταιρείας Fairchild και κυκλοφόρησε το 1976 ως Fairchild Video Entertainment System και αργότερα μετονομάστηκε ως Fairchild Channel F.

Είναι η πρώτη κονσόλα στην ιστορία που χρησιμοποιούσε προγραμματιζόμενα cartridges. Ήταν μια κονσόλα που λόγω της πρωτοτυπίας της, έδωσε το κίνητρο για πολλές εταιρείες αργότερα να αντιγράψουν πολλά χαρακτηριστικά της φτιάχνοντας δικές τους κονσόλες.

Ένα επίσης μοναδικό χαρακτηριστικό που είχε η κονσόλα ήταν ότι είχε ένα κουμπί "Hold" που επέτρεπε να παγώσει το παιχνίδι στο σημείο που βρισκόταν (pause), αλλά είχε και τη δυνατότητα να αλλάζει και το χρόνο αλλά και την ταχύτητα του παιχνιδιού κατα τη διάρκεια του παιξίματος!

Είχε 2 χειριστήρια που ήταν προσκολλημένα στην κεντρική μονάδα με καλώδια, δεν είχαν fire button αλλά επέτρεπαν κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις!

Η Fairchild κυκλοφόρησε 26 cartridges με 4 παιχνίδια στο κάθε ένα, κυρίως αθλητικά παιχνίδια, αλλά και εκπαιδευτικά και shooting games.

Η Fairchild Channel F άρχισε να χάνει έδαφος λόγω του σκληρού ανταγωνισμού, κυρίως από το Atari VCS που είχε καλύτερα γραφικά και ήχο αλλά και περισσότερα παιχνίδια.

Τότε ήταν που η κονσόλα άλλαξε το όνομα της από Fairchild Video Entertainment System σε Fairchild Channel F, αλλά αυτό δεν έφερε κάποια επιτυχία στο να αλλάξει τα δεδομένα του ανταγωνισμού.

Το 1978 η εταιρεία Zircon International Inc. αγόρασε τα δικαιώματα της κονσόλας και έβγαλε στην κυκλοφορία την Channel F System 2. Πρόκειται για μια κονσόλα με μικρές εμφανισιακές αλλαγές, αλλά ο ήχος πλέον έβγαινε από την τηλεόραση και όχι από το ενσωματωμένο speaker όπως γινόταν στην πρώτη κονσόλα Fairchild Channel F.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να μείνει λόγω του ανταγωνισμού (Atari, Magnavox, Intellivision κτλ) και έτσι η παραγωγή της σταμάτησε το 1984.


Χώρα : U.S.A.
Έτος παραγωγής : 1976
Χειριστήρια : 2 "grip-stick" controllers με καλώδια προσκολλημένα στην κεντρική μονάδα
Επεξεργαστής : Fairchild F8 στα 2 Mhz
RAM : 64 Bytes
Χρώματα : 8
Ήχος : built-in speaker για τα πρώτα συστήματα και μέσω της τηλεόρασης για το System II
I/O PORTS : TV out
Media : Cartridges
Περιφερειακά : Atari VCS 2600 adapter, Driving module, ADAM computer, Trackball, Super joysticks
Αριθμός παιχνιδιών : 26 programmable cartridges (από 2 ή 4 παιχνίδια στο κάθε ένα)

Επειδή το συγκεκριμένο μηχάνημα υπάρχει στη συλλογή μας, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ : FAIRCHILD
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.130 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos