- Forum
- Υπολογιστές
- PCs (IBM & Compatibles)
- IBM
- Αντικατάσταση IDE δίσκου με αντάπτορα σε CF σε 386 laptop
Αντικατάσταση IDE δίσκου με αντάπτορα σε CF σε 386 laptop
- JIANOS
-
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
05/02/2021 23:32 #47072
από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Αντικατάσταση IDE δίσκου με αντάπτορα σε CF σε 386 laptop
κατά 90% είναι μονίμως στο auto πράγμα που δεν σε πειράζει ιδιαίτερα εάν βλέπει σωστά την χωρητικότητα. Η τελευταία λύση που προτείνω είναι να κάνεις μια boot δισκέτα με ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει το μηχάνημα και μετά να το χρησιμοποιείς κανονικά εφόσον έχεις το command στο root της cf είσαι εντάξει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ant-mi
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
06/02/2021 07:58 - 06/02/2021 08:22 #47074
από ant-mi
Απαντήθηκε από ant-mi στο θέμα Αντικατάσταση IDE δίσκου με αντάπτορα σε CF σε 386 laptop
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο που αφιερώσατε και για τις ιδέες που προτείνατε.
Μπορεί να μην μου έκανε τη χάρη το μηχάνημα αλλά όπως πάντα, ήταν ενδιαφέρουσα και διδακτική η όλη διαδικασία.
Το ezdrive έτρεξε κανονικά αλλά με έφερε στο σημείο που ήμουν και με τα fdisk, format, mbr, κτλ. Σε έναν C ο οποίος είχε μέσα μόνο το command και μέχρι εκεί...
Μπορώ να του αντιγράψω ο,τι θέλω, δεν μπορώ να εγκαταστήσω/εκτελέσω τίποτα όμως από εκεί. Όπως και με το SimCity, στην απόπειρα μου να εγκαταστήσω την DOS, όταν πήγε να ξεκινήσει μια εμφάνιζε μήνυμα συνεχώς να βάλω την πρώτη δισκετα ενώ ήταν ήδη μέσα. Τελικά έκανα abort και είδα πως είχε φτιάξει μόνο έναν κενό φάκελο c:\dos.
Η τελευταία ερώτηση για αυτόν είναι η εξής... Έχω έναν Toshiba XPi CD (Pentium 1 133 MHz) με 1GB δίσκο. Έχει νόημα να δοκιμάσω να του βάλω αυτόν τον δίσκο μέσα ή θα μου κάνει τα ίδια με την CF σε συνδυασμό με το ότι θα έχει και δυσκολίες λόγω μεγέθους;
Σε κάθε περίπτωση δεν θα τα βάψω μαύρα ακόμα και να μην υπάρχουν ελπίδες να δουλέψει ούτε ο συγκεκριμένος δίσκος. Έχω φανταστική ρετρό διάθεση, γιατί περιμένω μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα έναν Hyundai 8088 Super 16V Turbo που ήταν και ο πρώτος μου υπολογιστής όταν ήμουν μικρός και τον βρήκα επιτέλους μετά από μεγάλη αναζήτηση, οπότε αν όλα δουλεύουν σωστά με αυτόν, θα χρειαστώ μόνο κάποιο καλό μέλος να μου γράψει σε κενές δισκέτες μου 5,25", μερικά παιχνίδια και φυσικά την DOS
(Αλλιώς, αν δεν δουλεύει σωστά, θα χρειαστώ πολλά καλά μέλη να με βοηθήσουν να λύσω νέα προβλήματα, που δεν θα ήθελα καθόλου να τα αντιμετωπίσω στην προκειμένη περίπτωση).
Μπορεί να μην μου έκανε τη χάρη το μηχάνημα αλλά όπως πάντα, ήταν ενδιαφέρουσα και διδακτική η όλη διαδικασία.
Το ezdrive έτρεξε κανονικά αλλά με έφερε στο σημείο που ήμουν και με τα fdisk, format, mbr, κτλ. Σε έναν C ο οποίος είχε μέσα μόνο το command και μέχρι εκεί...
Μπορώ να του αντιγράψω ο,τι θέλω, δεν μπορώ να εγκαταστήσω/εκτελέσω τίποτα όμως από εκεί. Όπως και με το SimCity, στην απόπειρα μου να εγκαταστήσω την DOS, όταν πήγε να ξεκινήσει μια εμφάνιζε μήνυμα συνεχώς να βάλω την πρώτη δισκετα ενώ ήταν ήδη μέσα. Τελικά έκανα abort και είδα πως είχε φτιάξει μόνο έναν κενό φάκελο c:\dos.
Η τελευταία ερώτηση για αυτόν είναι η εξής... Έχω έναν Toshiba XPi CD (Pentium 1 133 MHz) με 1GB δίσκο. Έχει νόημα να δοκιμάσω να του βάλω αυτόν τον δίσκο μέσα ή θα μου κάνει τα ίδια με την CF σε συνδυασμό με το ότι θα έχει και δυσκολίες λόγω μεγέθους;
Σε κάθε περίπτωση δεν θα τα βάψω μαύρα ακόμα και να μην υπάρχουν ελπίδες να δουλέψει ούτε ο συγκεκριμένος δίσκος. Έχω φανταστική ρετρό διάθεση, γιατί περιμένω μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα έναν Hyundai 8088 Super 16V Turbo που ήταν και ο πρώτος μου υπολογιστής όταν ήμουν μικρός και τον βρήκα επιτέλους μετά από μεγάλη αναζήτηση, οπότε αν όλα δουλεύουν σωστά με αυτόν, θα χρειαστώ μόνο κάποιο καλό μέλος να μου γράψει σε κενές δισκέτες μου 5,25", μερικά παιχνίδια και φυσικά την DOS
(Αλλιώς, αν δεν δουλεύει σωστά, θα χρειαστώ πολλά καλά μέλη να με βοηθήσουν να λύσω νέα προβλήματα, που δεν θα ήθελα καθόλου να τα αντιμετωπίσω στην προκειμένη περίπτωση).
- JIANOS
-
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
06/02/2021 22:32 #47088
από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Αντικατάσταση IDE δίσκου με αντάπτορα σε CF σε 386 laptop
Λογικά θα έχεις το ίδιο πρόβλημα με την CF αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις εξάλλου το όλο θέμα με τα ρετρό τουλάχιστον για εμένα είναι η όλη διαδικασία του restoration με ανταμοιβή εκτός βέβαια την ικανοποίηση που λαμβάνεις όταν τα καταφέρεις αλλά και την ευκαιρία να παίξεις αγαπημένα παιχνίδια σε original configuration. Πάντως μια γενική συμβουλή είναι ότι είναι hobby μεγάλης υπομονής και κατανάλωσης χρόνου όπως φυσικά και χώρου αλλά μερικές φορές και χρήματός, η γνωστή εξίσωση με τα 4 Χ (Χομπυ = Χρονος + Χώρος + Χρήμα) οπότε να ξέρεις ότι πρέπει να διαθέσεις αρκετά από τα 3. Τώρα όσο για τα προβλήματα που αντιμετώπισες ή θα αντιμετωπίσεις εσύ το είπες η διαδικασία είναι διδαχτική και απολύτως ικανοποιητική. Πάντως για ότι θέλεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όσο αυτό είναι δυνατον. !!!!
- ant-mi
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
08/02/2021 09:21 #47090
από ant-mi
Απαντήθηκε από ant-mi στο θέμα Αντικατάσταση IDE δίσκου με αντάπτορα σε CF σε 386 laptop
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Δεν ήξερα την εξίσωση με τα 4 Χ. Πολύ καλό!
Εμένα το δύσκολο Χ είναι ο Χώρος δυστυχώς και παρά τον ενθουσιασμό μου πραγματικά βασανίζομαι για το πού θα βάλω τον 8088 μου γιατί πραγματικά έχω ξεχειλίσει (η συλλογή έχει κονσόλες κατά κύριο λόγο, στο τέλος είπα να την εμπλουτίσω και με μερικούς υπολογιστές στους οποίους δεν μπορούσα να αντισταθώ με τίποτα). Φαντάζομαι αυτός θα είναι και ο τελευταίος της συλλογής αν δεν αλλάξει κάτι αν και το έχω πει αρκετές φορές ως τώρα και δεν το έχω τηρήσει, οπότε δεν με εμπιστεύομαι απόλυτα σε αυτόν τον τομέα
Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και τις γνώσεις!
Δεν ήξερα την εξίσωση με τα 4 Χ. Πολύ καλό!
Εμένα το δύσκολο Χ είναι ο Χώρος δυστυχώς και παρά τον ενθουσιασμό μου πραγματικά βασανίζομαι για το πού θα βάλω τον 8088 μου γιατί πραγματικά έχω ξεχειλίσει (η συλλογή έχει κονσόλες κατά κύριο λόγο, στο τέλος είπα να την εμπλουτίσω και με μερικούς υπολογιστές στους οποίους δεν μπορούσα να αντισταθώ με τίποτα). Φαντάζομαι αυτός θα είναι και ο τελευταίος της συλλογής αν δεν αλλάξει κάτι αν και το έχω πει αρκετές φορές ως τώρα και δεν το έχω τηρήσει, οπότε δεν με εμπιστεύομαι απόλυτα σε αυτόν τον τομέα
Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και τις γνώσεις!
- Forum
- Υπολογιστές
- PCs (IBM & Compatibles)
- IBM
- Αντικατάσταση IDE δίσκου με αντάπτορα σε CF σε 386 laptop
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.343 δευτερόλεπτα