Οδός Στουρνάρη

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
14/09/2012 13:10 - 09/03/2018 09:39 #2107 από Fotis_KFOR
Οδός Στουρνάρη δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR
Όλοι οι παλιοί κομπιουτεράδες ξέρουν και θυμούνται την οδό Στουρνάρη (την λένε και Στουρνάρα), μια οδός που είχε πολλά καταστήματα με υπολογιστές - τα γνωστά μας τότε "κομπιούτερς" ;)

Με μια βόλτα εκεί, έβρισκες τα μοντέλα των υπολογιστών της εποχής και πλήθος hardware, software, περιφερειακά και πολλά άλλα.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να κοιτάει σαν χαζός τις βιτρίνες, μιας και όλος ο δρόμος με τα μαγαζιά δημιουργούσε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για τη χώρα, η πληροφορική ήταν στο ξεκίνημά της και οι πιο πολλοί έμπαιναν και ρωτούσαν να μάθουν, να ενημερωθούν τι μπορούν να κάνουν με ένα υπολογιστή πρώτα από όλα και μετά τι υπολογιστής τους ταιριάζει για τις ανάγκες τους.

Η οδός Στουρνάρη υπάρχει ακόμα και σήμερα με αρκετά καταστήματα για υπολογιστές, αλλά είναι πολύ λίγα σε σχέση με το παρελθόν και επίσης έχει χάσει για εμένα την μαγεία της εποχής τότε, λόγω του ότι τώρα όλοι έχουν εξοικειωθεί με τους υπολογιστές, ενώ τότε ήσουν ο τρελός επιστήμονας αν ασχολιόσουν με τέτοια πράγματα και η Στουρνάρη ήταν το "μαγικό" μέρος που τηλεμεταφερόσουν σε μια "Silicon Valley" της χώρας μας.

Δεν έχουν διασωθεί πολλές φωτογραφίες με τα καταστήματα όπως ήταν τότε, οπότε ας δούμε ότι διαθέσιμο υλικό και πληροφορίες έχουμε μέχρι στιγμής για την οδό Στουρνάρη στην χρυσή εποχή του ξεκινήματος και της επανάστασης της πληροφορικής στην Ελλάδα.


Micropolis

Ξεκίνησε το 1983 στην Στουρνάρα και Τζώρτζ ένα μικρό τότε κατάστημα. Αργότερα, πήγε Στουρνάρα 9 (όπου και το γνωρίσαμε καλύτερα) και άνοιξε υποκαταστήματα στον Βόλο και στην Κόρινθο.

Στη μία πλευρά ήταν τα προγράμματα και τα βιβλία, ενώ στην άλλη σε παράταξη, όλα τα γνωστά μας μηχανήματα (Oric, Commodore, LYNX, TSR, BIT90, Texas, Dragon).

Το κύριο εμπόρευμα του καταστήματος ήταν Amstrad και Sinclair, αφού το κατάστημα μέχρι το 1987 ήταν και αντιπρόσωπος αυτών των μηχανημάτων. Εκεί είδαμε για πρώτη φορά (και ζηλέψαμε) το Sinclair micro-drive όπως και τις οθόνες Hantarex. Διαθέσιμα ήταν και Ελληνικά προγράμματα, πολλά από τα οποία ήταν κατασκευή του καταστήματος!

UPDATE: Δημιουργήθηκε από τον κύριο Άκη Καραϊωσηφίδη το site micropolis.gr που σε αυτό μπορείτε να διαβάσετε πάρα πολλές πληροφορίες για την ιστορία της Micropolis / Amstrad Hellas

Μicrobytes


Στην Στουρνάρα 16 το 1983, ανοίγει το μεγαλύτερο σε έκταση κατάστημα υπολογιστών (240 τ.μ.).

Εκτός από την έκθεση των υπολογιστών, έχει έπιπλα γραφείου, γραφομηχανές, χαρτιά εκτύπωσης και γενικά ότι μπορεί να έχει σχέση με υπολογιστές και τις εφαρμογές του.

Όλοι οι «Αθηναίοι» της εποχής που είχαν ασχοληθεί με υπολογιστές, είχαν σίγουρα επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά το κατάστημα αυτό και είχαν «δει» κάποιο παιχνίδι ή εφαρμογή!!!

Υπήρχε αφθονία σε μηχανήματα, προγράμματα αλλά και περιοδικά που ασχολούνται με το είδος, κυρίως ξενόγλωσσα.


Computer shop


To 1984 εμφανίζετε στον αριθμό 47 της Στουρνάρα, ένα μοντέρνο και νέο κατάστημα. Στην πραγματικότητα δεν είναι νέο αφού πίσω του βρίσκονται τα βασικά στελέχη του ACC.

Το βασικό ατού του καταστήματος δεν είναι η «πείρα» των ιδιοκτητών, αλλά το τμήμα επισκευών που αναλαμβάνει σχεδόν όλα όσα έχουν σχέση με home micros. Σε αυτό το κατάστημα έμφαση είχε δοθεί στο να παρουσιάζονται τα νεότερα μοντέλα της αγοράς.

Όταν ακούγαμε τις φήμες ότι ο «Θείος» έχει προβλήματα στην παραγωγή του QL, σε αυτό το κατάστημα τον βλέπαμε! Αλλά δεν τον αγγίζαμε, προφανώς είχαν φέρει κάποιο πρωτότυπο για διαφημιστικούς λόγους...

Το κατάστημα είχε πληθώρα Ελληνικών προγραμμάτων και Ελληνικών περιοδικών του χώρου!!!Α. Παπασωτηρίου


Στην Στουρνάρα 23 βρίσκαμε ένα μικρό κατάστημα με πολλά βιβλία πληροφορικής από γνωστές εκδόσεις του εξωτερικού, κυρίως για φοιτητές. Σε αυτό το κατάστημα υπήρχε και ένας «άγνωστος» υπολογιστής, ο Jupiter ACE!!!

Το κατάστημα είχε την αποκλειστική αντιπροσωπία του και ήταν ο μοναδικός υπολογιστής που προωθούσε.


Computer Club Shop


Στουρνάρα και Σουλτάνη σε ένα μικρό χώρο, ήταν ένα κατάστημα που σίγουρα έριχνες μια «ματιά»...
Υπήρχε πληθώρα από βιβλία για αρχάριους στην Ελληνική γλώσσα αλλά και κάτι που τότε φαινόταν περίεργο... «κλώνοι» υπολογιστών!!!
Σαν εμπόρευμα μηχανημάτων, παρουσίαζε κλώνους του Sinclair ZX Spectrum, ή όπως έλεγε και ο ιδιοκτήτης: «Spectrum συμβατοί»!!!


Το παρακάτω κατάστημα δεν είναι στην οδό Στουρνάρη, αλλά είναι από τα πρώτα του είδους και βρίσκεται λίγα μέτρα από την οδό Στουνάρη - στην οδό Σολωμού οπότε αξίζει να το αναφέρουμε και αυτό!


ACC Athens Computer Center


Τον Μάϊο του 1982 επί της Σολωμού 26, άνοιξε ένα κατάστημα με ένα άγνωστο είδος...

Στην βιτρίνα του τότε οι περαστικοί έβλεπαν ένα άγνωστο «κουτάκι» με όνομα Sinclair ZX81!!! Και ένα άλλο πιο ανοιχτόχρωμο, με όνομα Commodore VIC20!!!Το κατάστημα αυτό είχε και τον ρόλο του εισαγωγέα (τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 1983) όχι μόνο σε μηχανήματα αλλά και σε προγράμματα, περιφερειακά και κυρίως παιχνίδια...

Μέσω ταχυδρομείου έκανε αποστολή σε όλη την Ελλάδα. Οι πελάτες στην αρχή ήταν κυρίως φοιτητές. Αργότερα το 1983 άνοιξαν και άλλα καταστήματα, το προϊόν έγινε περισσότερο γνωστό, αλλά το κατάστημα προσπαθούσε πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά!

Από το 1983 είχε σχεδόν όλη την γκάμα των μηχανημάτων, τα Sinclair, Amstrad, Commodore, BBC, New Brain, Oric, ΙΒΜ PC και πολλά βιβλία και προγράμματα.

Λόγω του «άγνωστου είδους» είχε εγκατεστημένα συστήματα για δοκιμή, του ίδιου του μηχανήματος ή κάποιου λογισμικού τους. Από τότε καθιερώθηκε η «λειτουργική» έκθεση των συστημάτων σε όλα σχεδόν τα καταστήματα του είδους.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": pooky

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
15/09/2012 18:24 #2116 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Ωραίες αναμνήσεις, από το Pixel βεβαια! :)
Σήμερα η Στουρνάρη τι να σου θυμίσει? Το μεσημερι περασα απο εκει και επεσα σε εμποροπανηγυρη πρεζας και κοκαϊνης, χαλαρά και φόρα-παρτίδα.

21st century breakdown...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
15/09/2012 20:52 - 15/09/2012 20:52 #2119 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Δυστυχώς έχει χαθεί σχεδόν όλη η μαγεία του παρελθόντος!

Μην ξεχνάμε πως εκείνη η κατάσταση ήταν για όλους εμάς κάτι το μαγικό, όπως και οι υπολογιστές τότε μιας και ήταν και αυτοί στο ξεκίνημά τους μαζί με την επανάσταση της πληροφορικής, το όλο στήσιμο με τόσα μαζεμένα μαγαζιά με υπολογιστές σε ένα σημείο ήταν κάτι το διαφορετικό!

Τώρα... απλά είναι ένας δρόμος που έχει ελάχιστα καταστήματα και το κατάστημα "πλαίσιο", αλλά και αυτό το είχανε κάψει...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Brandon
 • Το Άβαταρ του/της Brandon
 • Elite Member
 • Elite Member
Περισσότερα
16/09/2012 16:47 #2134 από Brandon
Απαντήθηκε από Brandon στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Εγώ δυστυχώς δεν τα έχω προλάβει αυτά τα μαγαζιά αλλά έχω ακούσει για αυτά παρόλο που έχουν κλείσει εδώ κ πάρα πολλά χρόνια...

Why...???Why Harry McDowel???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • johnk10
 • Το Άβαταρ του/της johnk10
 • Senior Member
 • Senior Member
Περισσότερα
12/12/2012 00:14 - 12/12/2012 00:17 #4991 από johnk10
Απαντήθηκε από johnk10 στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Στην Στουρναρη κατηφοριζα καθε Σαββατο καθως περιμενα πως και πως να ερθει εκεινη ημερα μαζι με τ΄ αλλα τρελλαμενα φιλαρακια μου, για αγορες και κυριως πειρατικες αντιγραφες...Τι να προτοθυμηθω κι΄εγω με την σειρα μου....Το καταστημα της Ελενης κουνανη, του Thomas soft και τον Εγκεφαλος computers ? Απο το Computer shop ειχα αγορασει την αμιγκα 500+1084s monitor, μαζι με τα πρωτα μου παιχνιδια το falcon, το test drive 2 και το Operation Jupiter κοινως hostages, που επαιξα επιτελους στο δικο μου computer.

Windows 10 Pro 64-bit
Memory: Corsair 32GB DDR3 1600MHZ
Motheborard: Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Processor: Intel Core i7-3770K Processor
Graphic Card: Gigabyte GeForce GTX Titan X 12GB
Creative Sound BlasterX AE-5
Speaker: Logitech Z-5500
Hard Disc: Western Digital WD15EADS (1.5TB) SATA-300
Power Supply: Corsair TX850W
Keyboard and Mouse: Logitech G110 & Logitech G502 Proteus Spectrum
MonitorHD: Hewlett Packard LP-3065 (30'' inch)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • vaggos664
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13/12/2012 09:56 #5024 από vaggos664
Απαντήθηκε από vaggos664 στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Από τη γραμμή Computers amiga 500 και εγκέφαλος(Δέσποινα όλα τα λεφτά) είχα πάρει τη 1200.
Στο θωμά θυμάμαι πήγαινε η δισκετούλα σύννεφο 400 δρχ είχε το παιχνίδι με 1 δισκέτα.
Οι άλλοι το είχαν 500 από ότι θυμάμαι.Αχ να μπορούσα για λίγο να γυρίσω το χρόνο πίσω...............

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • P.Dial
 • Το Άβαταρ του/της P.Dial
 • Premium Member
 • Premium Member
 • QUI AUDET...ATARI ST!
Περισσότερα
13/12/2012 13:30 #5038 από P.Dial
Απαντήθηκε από P.Dial στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Πραγματικά η Στουρνάρη ή αλλιώς η πάλαι-ποτέ SILICON VALLEY της Αθήνας, ήταν η χαρά της βόλτας και ειδικά στις γιορτές. Εγκέφαλος, ThomaSoft κλπ....αξέχαστες εποχές αγοράς back-ups για Amiga, ST, CPC κλπ. Θυμάμαι τις βόλτες πριν πολλάαααα χρόνια...πριν χαλάσει το τοπίο και γίνει άντρο των τοξικομανών και πριν κλείσουν τα καταστήματα το ένα πίσω από το άλλο. Τα δε καταστήματα που απέμειναν, είναι μετρημένα στο ένα χέρι και ένα-δυο από αυτά έχουν ακόμα την ρετρό αίσθηση της εποχής.
Θυμάμαι πολύ έντονα τότε που είχα κατέβει, το 1992 ήταν, να ανταλλάξω τον ATARI 1040STFM, με μια Amiga 500! Θυμάμαι που συνεχώς κοίταζα τον ST μου στην σακούλα και είχα σχεδόν δακρύσει-μετανιώσει. Όμως είχαμε αποφασίσει με τον Νίκο (ndial) να τον δώσουμε στην Easytech και να περάσουμε στο ένα κλικ παραπάνω, με την μεγάλη κυρία της εποχής. :cheer:

www.retroshowcase.gr

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim

gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • johnk10
 • Το Άβαταρ του/της johnk10
 • Senior Member
 • Senior Member
Περισσότερα
13/12/2012 21:05 - 13/12/2012 21:50 #5051 από johnk10
Απαντήθηκε από johnk10 στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Ημουν που λετε σημερα πριν απο λιγο στο κεντρο για κατι δουλειες και στο γυρισμο περασα κι΄ απο Στουρναρη, μπας κι μου θυμησει τιποτε απ' τα παλια και λογο εορτων.

Ανοιγω παρενθεση εδω, και λεω οτι θυμηθηκα επισεις οτι το RAM-Shop και η Κουνανη ήταν διπλα-διπλα στην γωνια που ειναι τωρα το επανω φαναρι. Αργοτερα η Κουνιανη, η καποιο κομματι της πηγε ακριβως απεναντι.

Να θυμηθω επισεις οτι καποια Σαββατοκυριακα εκει στην Στουρναρη, εκανε και την βολτα του ο Αντρεας η ''Φτερου''....εεε,ρε κατι γελια που καναμε και το κραξιμο της ''αρκουδας'' που επεφτε δεν περιγραφονταν (ας ειναι καλα το παλικαρι).....!!!!

Ε, λοιπον μετα απο αυτη την συντομη αναδρομη, σας λεω οτι γυροδερνα σαν την αδικη καταρα προσπαθωντας να δικαιολογησω μες το μυαλο μου τ' αδικαιολογητα,. Το μονο που μου προκαλεσε τελικα η ολη κατασταση ηταν απεραντη θλιψη και μονο αυτο.

Αφηστε λοιπον την Στουρναρη και περαστε σημερα μια βολτα απο το Mall να προσκυνησετε το συγχρονο καπιταλισμο ετσι που μας καταντησαν.

Η εποχη μας απαιτει γκλαμουρ ψωνια.!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Windows 10 Pro 64-bit
Memory: Corsair 32GB DDR3 1600MHZ
Motheborard: Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Processor: Intel Core i7-3770K Processor
Graphic Card: Gigabyte GeForce GTX Titan X 12GB
Creative Sound BlasterX AE-5
Speaker: Logitech Z-5500
Hard Disc: Western Digital WD15EADS (1.5TB) SATA-300
Power Supply: Corsair TX850W
Keyboard and Mouse: Logitech G110 & Logitech G502 Proteus Spectrum
MonitorHD: Hewlett Packard LP-3065 (30'' inch)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • ndial
 • Το Άβαταρ του/της ndial
 • Elite Member
 • Elite Member
Περισσότερα
13/12/2012 21:46 - 13/12/2012 21:48 #5052 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα Οδός Στουρνάρη
να μια φωτο απο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ COMPUTERS που τραβηξα το 2011 (ή 2010 δεν θυμαμαι). :dry:
Οπως βλεπετε, το μαγαζι εχει μεινει το ΙΔΙΟ απο την 10ετια του '90!!!! καμια αλλαγη ουτε στην ταμπελα, αλλα ουτε καν στα πλακακια μεσα (μπηκα με τον PDial κανονικα μεσα, το ιδιο ακριβως).
Μεσα...η κυρα-Δεσποινα ίδια και απαραλλαχτη!!!

Συνημμένο αρχείο:Συνημμένο αρχείο:

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Maletoth

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • johnk10
 • Το Άβαταρ του/της johnk10
 • Senior Member
 • Senior Member
Περισσότερα
13/12/2012 22:21 - 13/12/2012 22:52 #5053 από johnk10
Απαντήθηκε από johnk10 στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Κι εδω δεν γινεται να μην ξεχασουμε το μεγαλο φιασκο και ΑΙΣΧΟΣ της τοτε copupress που εκανε την παραποπμπη στην δικαιοσυνη λες κι ηταν τοτε το μονο μαγαζι που εκανε αντιγραφες στην Στουρναρη και δεν το ηξερε.....χαχαχαχα τι να πεις εδω ?????

Η παρακατω φωτο που ακολουθει και το ρεπορταζ ειναι απο το pixel No 53 που εσπευσε αμεσως να προλαβει την αποκλειστικοτητα της εποχης, καθως και λεπτομερειες επι του τευχους οσοι το διαθετετε.


Windows 10 Pro 64-bit
Memory: Corsair 32GB DDR3 1600MHZ
Motheborard: Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Processor: Intel Core i7-3770K Processor
Graphic Card: Gigabyte GeForce GTX Titan X 12GB
Creative Sound BlasterX AE-5
Speaker: Logitech Z-5500
Hard Disc: Western Digital WD15EADS (1.5TB) SATA-300
Power Supply: Corsair TX850W
Keyboard and Mouse: Logitech G110 & Logitech G502 Proteus Spectrum
MonitorHD: Hewlett Packard LP-3065 (30'' inch)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": xpanta

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • ndial
 • Το Άβαταρ του/της ndial
 • Elite Member
 • Elite Member
Περισσότερα
13/12/2012 22:38 #5054 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα Οδός Στουρνάρη
ωωωω το ειχα ξεχασει αυτο το αρθρο! στο no. 53 ειπαμε...
σπευδω να το ξαναθυμηθω! :unsure:

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Maddog
 • Το Άβαταρ του/της Maddog
 • Premium Member
 • Premium Member
Περισσότερα
13/12/2012 23:53 #5055 από Maddog
Απαντήθηκε από Maddog στο θέμα Οδός Στουρνάρη
@johnk10: γιατί θεωρείς αίσχος το ότι η Compupress προσπάθησε να προστατέψει την ιδιοκτησία της; Καλά έκανε.
Και οι πέτρες ακόμα ξέρουν συγκεκριμένα μαγαζιά στην Στουρνάρη που διετέλεσαν πρωταγωνιστές της πειρατείας επί χρόνια ολόκληρα και έβγαλαν ΠΟΛΛΑ παράνομα λεφτά. Εμένα με ενοχλεί περισσότερο που μετά το συμβάν συνεχίσαν απτόητα την "καριέρα" τους...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • johnk10
 • Το Άβαταρ του/της johnk10
 • Senior Member
 • Senior Member
Περισσότερα
14/12/2012 01:03 - 14/12/2012 01:41 #5056 από johnk10
Απαντήθηκε από johnk10 στο θέμα Οδός Στουρνάρη

Maddog έγραψε: @johnk10: γιατί θεωρείς αίσχος το ότι η Compupress προσπάθησε να προστατέψει την ιδιοκτησία της; Καλά έκανε.
Και οι πέτρες ακόμα ξέρουν συγκεκριμένα μαγαζιά στην Στουρνάρη που διετέλεσαν πρωταγωνιστές της πειρατείας επί χρόνια ολόκληρα και έβγαλαν ΠΟΛΛΑ παράνομα λεφτά. Εμένα με ενοχλεί περισσότερο που μετά το συμβάν συνεχίσαν απτόητα την "καριέρα" τους...


Maddog πολυ απλα δεν καταλαβες..... Εγω εξηγω παραπανω οτι, επειδη ακριβως ηξεραν τι γινονταν, οπως και ολος ο ασχετος κοσμακης της Στουρναρα (φαντασου), αλλα συγκεκριμενα οι κυριοι της Compupress ζητουσαν τοτε ενα εξιλαστηριο θυμα για να φοβηθουν και οι υπολοιποι κι' εκαναν τα στραβα ματια στους υπολοιπους..Προς Θεου, αυτα τα λεω χωρις να θελω να υποστηριξω κανεναν και ουτε θελω να παρω το μερος κανενος, απλα το σωστο να λεγεται...Εδω ρε Maddog πριν αλλα και μετα απο αυτο το συμβαν ακομη σε χειροτερη κατασταση, ο thomas μονο που δεν ειχε βγαλει εξω τον παγκο των αντιγραφων χωρις να τον αγγιζει κανεις...ασε τωρα το λαμογιο....αφου ξερεις....Και στο κατω-κατω η σημερινη μαγκια ειναι οτι : δεν μας φταινε οι εταιρειες που πουλανε τα DVD recorder, αλλα φταιμε γενικως εμεις ολοι που τ' αγοραζουμε ετσι ? Στην τελικη ολοι μας επωφεληθηκαμε τοτε απο την Στουρναρα οταν τα original και ακομη πιο πολυ τα Ελληνικα software (χωρα παραγωγης που επρεπε να ειναι πολυ πιο φτηνα) στοιχιζαν πολυ παραπανω απο ενα original ξενοφερτο. Τελικο συμπερασμα μηπως καταφεραν και τιποτε ? Απλα και μονο διαφημησαν και δυναμωσαν περισσοτερο την πειρατεια και σ΄αυτο συμφωνουμε.

Windows 10 Pro 64-bit
Memory: Corsair 32GB DDR3 1600MHZ
Motheborard: Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Processor: Intel Core i7-3770K Processor
Graphic Card: Gigabyte GeForce GTX Titan X 12GB
Creative Sound BlasterX AE-5
Speaker: Logitech Z-5500
Hard Disc: Western Digital WD15EADS (1.5TB) SATA-300
Power Supply: Corsair TX850W
Keyboard and Mouse: Logitech G110 & Logitech G502 Proteus Spectrum
MonitorHD: Hewlett Packard LP-3065 (30'' inch)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • ndial
 • Το Άβαταρ του/της ndial
 • Elite Member
 • Elite Member
Περισσότερα
14/12/2012 16:53 #5060 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα Οδός Στουρνάρη
Επρεπε να τιμωρηθουν ολοι και οχι επιλεκτικα... θα συμφωνησω απολυτα, ανεξαρτητα αν μου αρεσε κι εμενα το "προιον" τους ;)

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • FarCry
 • Το Άβαταρ του/της FarCry
 • Elite Member
 • Elite Member
Περισσότερα
15/12/2012 02:14 #5071 από FarCry
Απαντήθηκε από FarCry στο θέμα Οδός Στουρνάρη
και εγω ειχα αναρωτηθει πολλες φορες γιατι δεν κλεινουν τον εγκεφαλο αφου ειναι πειρατικο μαγαζι στο κεντρο της αθηνας. τοτε μου λεγανε παιδια οτι πληρωνει τους μπατσους και κανουν τα στραβα ματια.

παντως παιδια αυτες ηταν ωραιες εποχες με τα αντιγραφα cd και dvd μεχρι το 2004 οπου ξεκινησαν οι ευρυζωνικες συνδεσεις και σιγα σιγα κοπηκαν και αυτα αφου οργιασε το net απο downloads. πραγματικα εχω να καψω οπτικο μεσο εδω και χρονια :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.614 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos