Atari 400/800 Hardware Manual
- sly*m
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 539
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1952
Ήταν ο ευσεβής πόθος μου μετά την κονσόλα Atari 2600 που πήραμε με τον αδελφό μου τα Χριστούγεννα του '83!
Τελικά, πήραμε τον Commodore 64 τον Δεκέμβριο του '85!
80s resurrection
- sly*m
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 539
Όμως ο Commodore είμαι σίγουρος ότι δεν σε απογοήτευσε καθόλου! Μεταγενέστερο μηχάνημα με 8 τετράχρωμα sprites (σαν στάνταρ εννοώ) ενώ το αταράκι είχε σαν στάνταρ 4 μονόχρωμα 'players' όπως τα ονόμαζαν και 4 μονόχρωμα 'missiles'. Βέβαια οι developers έβγαζαν κ στα δύο μηχανήματα περισσότερα και πολύχρωμα sprites με raster interrupt programming (ρουτίνες που τρέχουν στην αίτηση διακοπής του επεξεργαστή, από την επιστροφή της γραμμής του CRT μέχρι την εμφάνιση της επόμενης, το ονομαζόμενο HBL - horizontal blanking).
Μη ξεχνάμε και τον SID βέβαια!
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1952
sly*m έγραψε: Είμαστε συνομήλικοι μάλλον! Εγώ το 800 το απόκτησα το '81, χριστούγεννα ή πρωτοχρονιά, δώρο από ένα θείο μου, μεγάλος techno-freak!
![]()
Το Technical Reference (μέρος του οποίου είναι το Hardware Manual) μου το φωτοτύπησαν από την αντιπροσωπεία το '84. Ήταν τρομερό απόκτημα τότε!
Όμως ο Commodore είμαι σίγουρος ότι δεν σε απογοήτευσε καθόλου! Μεταγενέστερο μηχάνημα με 8 τετράχρωμα sprites (σαν στάνταρ εννοώ) ενώ το αταράκι είχε σαν στάνταρ 4 μονόχρωμα 'players' όπως τα ονόμαζαν και 4 μονόχρωμα 'missiles'. Βέβαια οι developers έβγαζαν κ στα δύο μηχανήματα περισσότερα και πολύχρωμα sprites με raster interrupt programming (ρουτίνες που τρέχουν στην αίτηση διακοπής του επεξεργαστή, από την επιστροφή της γραμμής του CRT μέχρι την εμφάνιση της επόμενης, το ονομαζόμενο HBL - horizontal blanking).
Μη ξεχνάμε και τον SID βέβαια!
Όχι μόνο δε με απογοήτευσε φίλε sly*m, αλλά ήταν το μηχάνημα που με απασχόλησε με τα παιχνίδια του από το '85 μέχρι και το '99 που πήραμε με τον αδελφό μου το Playstation. Έμεινε για 13 χρόνια περίπου στο κουτί του και μετά την επέμβαση του αγαπημένου μας Δημήτρη zix_jim, ζωντάνεψε ξανά και λειτουργεί μια χαρά μέχρι και σήμερα!
www.retrocomputers.gr/forum/diafores-syl...ou?limitstart=0#3360
80s resurrection
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."