Εξερευνώντας το PS 1 και 2( συντηρηση,επισκευες και αλλα)
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
www.retrocomputers.gr/diafora/computer-maintenance
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
Fotis_KFOR έγραψε: Ρίξε μια ματιά και στο δικό μας άρθρο στο δεύτερο μέρος για τον καθαρισμό. (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...
)
Πολυ καλο το αρθρο Φωτη..δεν το ειχα υποψιν μου...Διαφωνω σε 2 σημεια:
α)Στην ποσοτητα του oxi action (καλυτερα 1/4 κουταλιάς του γλυκού και οχι ολοκληρη)
β)Καλο ειναι σε μεταλλικα logo ή εγχρωμα να μην βαλουμε πανω μιγμα
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
Άψογος ο οδηγός σου φώτη σίγουρα θα τον έχω στα υπ όψινFotis_KFOR έγραψε: Ρίξε μια ματιά και στο δικό μας άρθρο στο δεύτερο μέρος για τον καθαρισμό. (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...
)
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1952
Το οινόπνευμα μπορεί να καταστρέψει τις επιφάνειες, ιδίως τις πλαστκές!
80s resurrection
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
Χρήστο αναφέρεσαι συγκεκριμένα στο καθαρό οινόπνευμα? θέλω να πώ π.χ το μπλέ το οινόπνευμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ή και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά??chdlee έγραψε: Το οινόπνευμα μπορεί να καταστρέψει τις επιφάνειες, ιδίως τις πλαστκές!
- hannibalmemos1984
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 96
Υπαρχει και σκεψη για φωτισμο με led αλλα ακομα αργει.Θα ακολουθησει τις επομενες μερες και ενας οδηγος για το Ps2 fat edition με πιθανόν αλλαγη του dvd ολου,ακομα δεν ξερω γιατι προσπαθω να βρω ενα ps2 network adapter αλλα εδω οι τιμες εχουν φτασει στο θεο και μαλλον θα το φερω απο εξω.
- djbeast
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 381
angel_grig έγραψε:
Fotis_KFOR έγραψε: Ρίξε μια ματιά και στο δικό μας άρθρο στο δεύτερο μέρος για τον καθαρισμό. (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...
)
Πολυ καλο το αρθρο Φωτη..δεν το ειχα υποψιν μου...Διαφωνω σε 2 σημεια:
α)Στην ποσοτητα του oxi action (καλυτερα 1/4 κουταλιάς του γλυκού και οχι ολοκληρη)
β)Καλο ειναι σε μεταλλικα logo ή εγχρωμα να μην βαλουμε πανω μιγμα
Επειδή το έχω κάνει 3 φορές ως τώρα :
α) Δεν έχεις πρόβλημα με μία κουταλιά oxi action.Όχι όμως παραπάνω.Ακολουθείς τις ποσότητες που αναφέρονται στην "συνταγή".
β) Δεν έχεις κανένα πρόβλημα και εδώ.Δεν σβήνονται τα logo , οι ετικέτες κτλ.Άφοβα!
chdlee έγραψε: Παιδιά, οι μαυρίλες από τις συσκευές φεύγουν αμέσως με την κρέμα Cif. Βάλτε λίγη σε ένα πανί κουζίνας (Wettex) και βρέξτε με λίγο νερό το πανί στο σημείο που είναι η κρέμα για να αραιώσει.Τρίψτε με λίγη πίεση την επιφάνεια που είναι βρώμικη με το μέρος του πανιού που έχει την κρέμα. Σίγουρα οι μαυρίλες θα φύγουν. Μέχρι και μελάνι καθαρίζει. Έτσι καθαρίζω τις επιφάνειες του υπολογιστή, της οθόνης, το πληκτρολόγιο και γενικά τις ηλεκτρικές συσκευές (και όχι μόνο)!!!
Το οινόπνευμα μπορεί να καταστρέψει τις επιφάνειες, ιδίως τις πλαστκές!
Πολύ σωστός ο Χρήστος!
Η κρέμα Cif καθαρίζει πολύ καλά και δεν προξενεί καμία αλλοίωση στις επιφάνειες.Μπορεί να ακούγεται σαν διαφήμιση αυτό που λέω αλλά είναι η αλήθεια.
Επίσης , αν η συσκευή είναι ανοιγμένη , δηλαδή έχουν αφαιρεθεί τα καπάκια , μπορούν αυτά να πλυθούν άφοβα και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά.Ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό για το πλύσιμο των καπακίων είναι το Swaz.Πολυκαθαριστικό υγρό που αφαιρεί βρωμιά και λίπη.Οι παλιότεροι θα το έχουν δει που το χρησιμοποιούν οι μαωάδες μας για τον καθαρισμό του σπιτιού.Πολύ ισχυρό!
Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Nintendo Switch 2 - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo MVS - Nec Turbo Duo RX
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1952
vovolas έγραψε:
Χρήστο αναφέρεσαι συγκεκριμένα στο καθαρό οινόπνευμα? θέλω να πώ π.χ το μπλέ το οινόπνευμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ή και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά??chdlee έγραψε: Το οινόπνευμα μπορεί να καταστρέψει τις επιφάνειες, ιδίως τις πλαστκές!
Παναγιώτη, sorry για την καθυστέρηση της απάντησης, αλλά τώρα είδα την ερώτηση...
Μακρυά από τα πλαστικά οποιοδήποτε υγρό που περιέχει οινόπνευμα, σε οποιαδήποτε περιεκτικότητα!
Για να μην πω ότι και τα καθαριστικά τζαμιών κάνουν κι αυτά ζημιά στα πλαστικά μέρη των συσκευών!
Η μόνη εξαίρεση που έχω παρατηρήσει είναι οι δίσκοι βινυλίου τους οποίους καθαρίζω εδώ και χρόνια με καθαρό (και μόνο) οινόπνευμα!
80s resurrection
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
Μήπως είναι λίγο επικύνδυνο το ποτηροτρύπανο, για τυχόν σπασίματα όλου του πλαστικού απο την πίεση του τρυπανιού??Μια άλλη λύση είναι αυτή:hannibalmemos1984 έγραψε: Στο καπακι τα πραγματα ειναι πιο ευκολα,με ενα ποτηροτρυπανο η δουλεια γινεται αλλα στα υπολοιπα μερη θελει να κανω ακομα πιο πολλες μετρησεις γιατι πεφτω επανω σε θηκες για τις βιδες.
www.dremeleurope.com/gr/el/ocs/product/6...87%CE%AF%CF%89%CE%BD.
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- hannibalmemos1984
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Εαν ειχα τα λεφτα θα ηθελα να εχω ενα σταθερο τρυπανι με μοχλο και ετσι δεν θα ειχα προβλημα στο να φυγει το καπακι αριστερα δεξια.
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- hannibalmemos1984
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Το πειραματοζωο αυτην την φορα ειναι ενα Ps2 Fat μοντελο SCPH-39004.Πριν ξεκινησω να πω οτι το Fat ειναι πολυ επικινδυνο στο ανοιγμα του γιατι εχει πολλες ταινιες και μπορει να προκληθουν ζημιες,επεισης καλο ειναι καποιος που θελει να το ανοιξει να δει στο youtube κανα teardown βιντεο για να μπορεσει να εξοικιωθει καλυτερα.
Στο κατω μερος υπαρχουν εξι ταπες που τις αφαιρουμε και μαζι τις βιδες.Προσοχη δυο βιδες δεν ειναι σαν τις αλλες ειναι πιο μακριες αρα σημαδευουμε απο ποιες τρυπες τις βγαλαμε.
Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα,το γυρναμε κανονικα και αφαιρουμε τις δυο βιδες απο τα controller των χειριστηριων,μετα παμε πισω και διπλα απο το ανεμιστηρακι αφαιρουμε μια βιδα που εχει.Τωρα το αναποδογυριζουμε και αφαιρουμε τις τεσσερις βιδες απο το πλακετα της τροφοδοσιας μαζι και το cage του σκληρου δισκου.
Τωρα μπορουμε να αφαιρεσουμε και το πανω καπακι του κουτιου.Το on/off ειναι συρταροτο οπως και το ανεμιστηρακι αλλα προσοχη γιατι το καλωδιο του ειναι πανω στην motherboard.
Tωρα τις ταινιες μπορουμε να τις αφαιρεσουμε ευκολα αλλα καλου κακου τραβηχτε και καμια φωτο για να θυμαστε απο που τις βγαλατε.
Για το DVD DRIVE υπαρχουν τρια πλαστικα ελασματα,ενα μπροστα και δυο πισω(εγω εχω τραβηξει μονο τα δυο πισω)
Μετα το μονο που το συγκρατει ειναι η ταινια του lazer που αφαιρειται ευκολα.
Εγω για να κανω την ζωη μου πιο ευκολη αφαιρεσα πρωτα τα κουμπια του reset/power kai eject με ενα ισιο κατσαβιδι ορολογοποιου ανασηκωνοντας στην πλαστικη τους βαση και ετσι ειχα πιο καλη προσβαση παντου.
Εδω σας παραθετω ενα λινκ προσφατο απο το youtube που το παιδι απο την Αυστραλια εχει κανει καλη δουλεια στο να το αποσυναρμολογησει αλλα εκανε λαθος στο dvd drive.
Eγω αφου βρω ανταλλακτικο,μαλλον θα παρω ολο το drive μαζι με το σημα μπροστα θα αγορασω ενα PS2 NETWORK ADAPTER(απο ebay μερια γιατι εδω δεν βρισκω τιποτα) και θα του βαλω εναν σκληρο 320 ide για να το κανω media center.Tωρα που το εχω εξω παντως την μητρικη πλακετα με τρωει να του κολλησω και τσιπακι αλλα αυτην την σκεψη την αφηνω στην ακρη τωρα γιατι εχω αλλα να σκεφτω.
Διαλυμενο το Ps2 σε κομματια
H αιτια του κακου
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228