Προβλημα σε NOKIA 720C-Την κλαιμε την CRT?

• Dark_Knight
  • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
12/01/2016 06:28 - 12/01/2016 06:31 #34302 από Dark_Knight
Προβλημα σε NOKIA 720C-Την κλαιμε την CRT? δημιουργήθηκε από Dark_Knight
Καλημερα σε ολους και ελπιζω να ανοιξα το τοπικ στην σωστη κατηγορια,

Εδω και καιρο αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με μια crt οθονη που χρησιμοποιω για το ρετροπισακι μου. Τα δειχνει ολα διπλα! :cheers1:
Οταν ανοιγω το power αρχικα ειναι ενταξει, μετα απο λιγο αρχιζει να τρεμοπαιζει και στο τελος γινεται αυτο.

Κανω degauss αλλα δεν βοηθαει πουθενα. Παρ ολα αυτα, οταν αλλαξω την αναλυση απο τα windows φτιαχνει για λιγη ωρα αλλα μετα παλι τα ιδια.Αν παιξω με τον ρυθμο ανανεωσης το ιδιο. Επισης αν την σβησω για λιγη ωρα και μετα την ξαναναψω, παιζει καλα για λιγο και μετα παλι τα ιδια. Υπαρχει καποια λυση η θα την στειλω προς ανακυκλωση μερια?

Ευχαριστω εκ των προτερων
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• sly*m
  • Το Άβαταρ του/της sly*m
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
12/01/2016 15:42 - 12/01/2016 15:42 #34304 από sly*m
Απαντήθηκε από sly*m στο θέμα Προβλημα σε NOKIA 720C-Την κλαιμε την CRT?
ΜΗΝ το κάνεις degauss!

Φαίνεται να μην ευθυγραμμίζονται σωστά τα δύο fields .

Εδώ είναι το service manual ( πιστεύω είναι αυτό το monitor ετσι; )

• Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
13/01/2016 05:41 - 13/01/2016 05:41 #34308 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Προβλημα σε NOKIA 720C-Την κλαιμε την CRT?
ναι αυτο το μονιτορ ειναι, ευχαριστω πολυ για το λινκ. Την πρηγουμενη φορα που την ανοιξα πειραξα καποια ποτενσιομετρα που ειχε αλλα κανενα δεν ελυσε το προβλημα μου, θα κοιταξω το εγχειριδιο και αν βρω κατι θα επανελθω. Το θεμα της ευθυγραμμισης ειναι φυσιολογικο να εμφανιζεται μετα απο λιγο και οχι αμεσα?

• sly*m
  • Το Άβαταρ του/της sly*m
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
13/01/2016 17:04 - 13/01/2016 18:13 #34313 από sly*m
Απαντήθηκε από sly*m στο θέμα Προβλημα σε NOKIA 720C-Την κλαιμε την CRT?

πειραξα καποια ποτενσιομετρα

Δεν κάνεις τίποτε τέτοιο, δεν ειναι από εκεί.

ειναι φυσιολογικο να εμφανιζεται μετα απο λιγο και οχι αμεσα?

Ναι, μπορεί να είναι μια ψυχρή κόλληση, βρώμα σε σύνδέσεις/pins (εσωτερικών) καλωδίων ή πλακετών, κάποιο γερασμένο εξάρτημα (αντίσταση, πυκνωτής, τρανζίστορ) και εμφανίζεται το πρόβλημα όταν ζεσταθεί. Ελπίζω να μην είναι κάποιο ολοκληρωμένο.
Φαίνεται να μην μπορεί να κρατήσει τους σωστούς χρόνους ανάμεσα στα fields (οι χρόνοι της κάθετης αμαύρωσης που είναι λίγο διαφορετικοί από το μονό field στο ζυγό). Ο οριζόντιος χρονισμός στις φωτό που δείχνεις όμως φαίνεται σωστός.

Δεν είμαι τεχνικός CRT αλλά μέσα από το hobby μου με τα ηλεκτρονικά, αυτά μπορώ να σου πω. Για να το φτιάξεις, φοβάμαι ότι θέλει υπομονή, εργαλεία (παλμογράφο τουλάχιστον 10Mhz μάλλον και 20Mhz) και να ξέρεις τι κάνεις. Μήπως να έψαχνες για κάποιον έμπειρο να στο φτιάξει...

Αλήθεια, δεν το βάζεις σε ένα άλλο pc για να βεβαιωθείς ότι φταίει το monitor; Το δοκίμασες;

• Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
18/01/2016 05:34 - 18/01/2016 05:36 #34396 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Προβλημα σε NOKIA 720C-Την κλαιμε την CRT?
Και γω το σκεφτηκα να την εδινα σε καποιον πιο εμπειρο για επισκευη, καθως την λυπαμαι να την πεταξω. Δεν εχω ομως καποιον γνωστο που να εχει εξοπλισμο η να ειναι διατεθιμενος να κατσουμε παρεα να το ψαξουμε και δεν πιστευω οτι αξιζει να χρεωθω επισκευη σε επαγγελματια τεχνικο. Την δοκιμασα στο αλλο πισι με τα windows 98 και εκανε και εκει τα ιδια, μεσα στην βδομαδα θα την παω σε εναν γειτονα να την τεσταρουμε και κει. Παντως μια αλλη crt της πλακας που εχω παιζει κανονικα στα ιδια pc.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.245 δευτερόλεπτα