Επισκευή Sega Game Gear

• Blueteo10
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
05/06/2020 11:54 #46480 από Blueteo10
Απαντήθηκε από Blueteo10 στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Καλησπέρα σας. Είναι νέο μέλος. Σας ευχαριστώ για την αποδοχή σας. Συγχαρητήρια κιόλας για αυτό που κάνετε για τα ρετρό παιχνίδια. Είμαι κάτοχος Sega gamegear. Ενώ το ανοίγω παρατηρώ στην οθόνη το λεγόμενο "ghosting" ενώ έχω κασέτα. Η οθόνη βγάζει ελάχιστο χρώμα όμως είναι σχετικά αδύναμη. Όπως διαβάζω παραπάνω λέγετε για τον καθαρισμό των pads εκεί που ήταν οι παλιοί πυκνωτές. Πώς καθαρίζονται; Επίσης το ποτενσιομετρο του contrast δείχνει να μην ανταποκρίνεται. Πώς το καθαρίζουμε; Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει η δυνατότητα επισκευής από εσάς;
Ευχαριστώ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• orfeas
  • Το Άβαταρ του/της orfeas
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
05/06/2020 22:37 #46481 από orfeas
Απαντήθηκε από orfeas στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Καλησπέρα,
Όλα τα προβλήματα που έχεις αναφέρει τα έχουμε λύσει σε προηγούμενα θέματα-μαστορέματα.
Εν ολίγοις όλα αυτά τα θέματα που έχεις διορθώνονται με αλλαγή πυκνωτών.
Γενικά τα Sega game gear είχαν φθηνά εξαρτήματα για να ρίξουν το κόστος.
Δυστυχώς από την δική μου πλευρά δεν μπορώ να το αναλάβω στην παρούσα φάση διότι κάνω αλλαγές στον χώρο μου. Ελπίζω κάποιο άλλο μέλος να μπορεί.
Είναι δύσκολο όταν έχεις οικογένειά να είσαι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο Facebook ή σε όλα τα φόρουμ και να δίνεις λύσεις. Ευχαρίστως να βοηθήσουμε όσο και όταν μπορούμε. Γι'αυτό υπομονή.
Καλή συνέχεια.

• Blueteo10
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
06/06/2020 11:46 #46483 από Blueteo10
Orfeas δεν πειράζει. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Διότι και εγώ έχω οικογένεια και παιδί. Και είναι δύσκολο. Ελπίζω όμως να το δει κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ.
Και πάλι όμως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

• Blueteo10
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
06/06/2020 14:50 #46486 από Blueteo10
GTSS την αλλαγή οθόνης την έκανες εσύ; Και αν ναι είναι εύκολο;

• GTSS
  • Το Άβαταρ του/της GTSS
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
14/06/2020 10:21 #46502 από GTSS
Απαντήθηκε από GTSS στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Ναι μόνος μου, εύκολο δεν το λές αλλά αν πιανει το χέρι σου γίνεται, με προσοχή.

• KeyperOS
  • Το Άβαταρ του/της KeyperOS
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
11/09/2021 13:18 #47653 από KeyperOS
Απαντήθηκε από KeyperOS στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Καλησπέρα σας,

Νέο μέλος και όπως και παραπάνω φίλοι, αναζητώ και εγώ άνθρωπο που να αναλαμβάνει επισκευή Game Gear κονσόλας (είναι η Ευρωπαϊκή 837-7996 IC BD GG MAIN EUROPE με τα δύο ASIC).

Το πρόβλημα με εμένα όμως είναι ότι ήδη είχα δώσει την κονσόλα μου για αλλαγή των πυκνωτών.Αρχικά το πρόβλημα ήταν ότι άναβε γκρι η οθόνη και δεν έκανε τπτ άλλο.

Αφού μου άλλαξαν τους πυκνωτές, η οθόνη έσβησε τελείως (μου είπαν ότι εάν έριχνες φως στην οθόνη έβλεπες σκιές οπότε αυτό υποθέτω ότι σημαίνει πως χάλασε, είτε το κύκλωμα του backlight ή, η ίδια η λάμπα) αλλά ο ήχος έπαιζε και καταλάβαινες ότι φόρτωνε το cartridge.

Επίσης, έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα μόνο δοκιμής, η κονσόλα έσβησε τελείως και πλέον δεν ανάβει λαθόλου (μου ανέφεραν ότι η πλακέτα τροφοδοσίας συνεχώς χάλαγε και την επισκεύαζαν ξανά και ξανά).Δεν είμαι ηλεκτρονικός, όμως διαβάζοντας διάφορους οδηγούς (π.χ. εδώ ) βλέπω ότι όσον αφορά τις τιμές των πυκνωτών δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, αλλά όπως είπα δεν είμαι ηλεκτρονικός.Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να με βοηθήσει;
Έχω ήδη ανοίξει την κονσόλα και υπάρχουν φωτογραφίες και των τριών πλακετών.Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
12/09/2021 13:52 #47655 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Καλώς όρισες φίλε KeyperOS στην παρέα μας.

Έχουμε 2-3 μέλη που γνωρίζουν από τέτοια τεχνικά θέματα και ανα διαστήματα (ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους) έχουν βοηθήσει κάποιους χρήστες εδώ, απλά επειδή βλέπω ότι δεν έχει απαντήσει κάποιος ακόμα και επειδή και το συγκεκριμένο thread είναι από το 2018, υποθέτω ότι λόγω υποχρεώσεων δεν θα μπορεί να το αναλάβει κάποιος τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν μπορούν βέβαια θα δουν το thread εδώ και θα σου απαντήσουν.

• KeyperOS
  • Το Άβαταρ του/της KeyperOS
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
12/09/2021 18:00 #47657 από KeyperOS
Απαντήθηκε από KeyperOS στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Καλησπέρα,

Βρήκα στο google το consoleclub οπότε θα τους καλέσω την Δευτέρα να δω εάν είναι κάτι που αναλαμβάνουν.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

• Andreas.kats
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
07/01/2023 22:56 #48598 από Andreas.kats
Απαντήθηκε από Andreas.kats στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Καλησπέρα παιδιά .Είμαι και εγώ κάτοχος ενός game gear το οποίο πλέον δεν λειτουργεί.Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα η οθόνη ανοίγει 2-3 δευτερόλεπτα και μετά κλείνει.Δεν έχων αλλάξει ποτέ πυκνωτές και ούτε έχω την τεχνογνωσία να το κάνω.Υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να δουλεύει πάνω σε αυτό .Ευχαριστω πολύ 

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
08/01/2023 23:01 #48603 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Επισκευή Sega Game Gear
Καλησπέρα και καλώς όρισες.

Αρκετές φορές κάποια μέλη της ομάδας που γνωρίζουν από τεχνικά θέματα έχουν ασχοληθεί και έχουν καθοδηγήσει ή και έχουν επισκευάσει μηχανήματα σε μέλη του φόρουμ που είχαν κάποιο πρόβλημα, αλλά αφού δεν υπάρχει απάντηση μέχρι τώρα, θεωρώ ότι μάλλον δεν θα μπορούν την τρέχουσα περίοδο λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, αλλά αν τυχόν κάποιος μπορέσει, εννοείται θα απαντήσει εδώ.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.348 δευτερόλεπτα