Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!

• chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr Συντάκτης θέματος
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
17/06/2015 19:30 #30234 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!
κι εγώ είχα μαλλον αυτο το Interface και λεω μαλλον γιατί απόσο θυμαμαι ήταν το μοναδικο που το pcb χωρούσε ολοκληρο στο slot και προεξειχε μονο το βυσμα για τα drives(θυμαμαι και την ψυκτρα στο 7805). Αν θυμαμαι καλα, δεν ειχα προβληματα με τη συμβατοτητα των δισκετων απο χρηστη σε χρηστη. Μαλιστα εκανα ανταλλαγες δισκετων με καπιον που ειχε PCML disc controller με Ram expansion και TKII. Το σημειωνω και εδω και το ξερει ολο το συμπαν οτι ψαχνω ελληνικο QL ! :woohoo: :woohoo: Τη δουλεια με το μεταγλωτισμενο (και εξαιρετικο ICE) θα θελαμε να τη δουμε! :cheer: Μιας και εμπλεξες με μεταγλωτιση, το Minerva το παλευεις για μεταφραση? :woohoo:

21st century breakdown...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• qluser
  • Το Άβαταρ του/της qluser
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
17/06/2015 20:21 - 17/06/2015 21:02 #30235 από qluser
Απαντήθηκε από qluser στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!
Λες να σου τον δώσω τον QL που δεν τον χρησημοποιώ πλέον?? (σιγά μη τον δώσω.. μ'αυτόν θα με θάψουν.. :tease2: ) Το Μινερβα ε? μου βαζεις δύσκολα τώρα... Κατι μπορει να γίνει... :)

Θα ανεβάσω φωτο απο το ICE ,αλλα και απο κάποια άλλα προγραμματάκια που είχα φτιάξει (το τελευταιο ηταν φορολογική ταμειακή μηχανή σε εξομοίωση..!)

Εντομεταξύ Θυμήθηκα οτι η γυναίκα μου έχει εναν Kaypro - βαλίτσα ,κάπου παραπεταμένο σε ενα στενό κοντό και βαθύ πατάρι,στο χωριό της,καποια στιγμή θα τον πάρω να του ρίξω μια ματιά... Αν και απ'οτι μου ειχε πει δούλευε κανονικά πριν τον παρατήσει.

chriskgnr έγραψε: Το σημειωνω και εδω και το ξερει ολο το συμπαν οτι ψαχνω ελληνικο QL !

Εαν υπάρχει κάποιος Universal Eprom Programmer μπορείς να αντιγράψεις τις Ελληνικές Rom του QL. Νομίζω οτι είναι εφικτό.

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
17/06/2015 21:50 #30241 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!
Μμμμμμ Kaypro μου φαινεται κανεις μας δεν εχει η κανω λάθος Φώτη, θα ήταν ωραίο κομάτι για τις εκθέσεις παρέα με τον osborne ;) και την Lisa μου αν αξιωθεί ο Giuseppe να μου την φτιαξει. Ελληνικές eprom έχουμε τον ελληνικό QL θελουμε και επειδη ο Γρηγόρης βρήκε τους τελευταίους δυο στο γυφτοπαζαρο ο Χρήστος μαραζωσε :devil:

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
18/06/2015 09:03 #30254 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!

qluser έγραψε: :hurrah: Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αποδοχή! Με μεγάλη μου έκπληξη και χαρά κατόπιν προσκλήσεως "ανακάλυψα" το καταπληκτικό σας site,και έχω μείνει άφωνος απο την εξαιρετική δουλεια που κανετε! Πολλά συχγαρητήρια σε όλους!! :clap1:

Καλώς όρισες φίλε qluser στην παρέα μας, σου εύχομαι καλή διαμονή :beers:
Μπήκες μάλιστα και πολύ δυναμικά :thumbup:

qluser έγραψε:
Εντομεταξύ Θυμήθηκα οτι η γυναίκα μου έχει εναν Kaypro - βαλίτσα ,κάπου παραπεταμένο σε ενα στενό κοντό και βαθύ πατάρι,στο χωριό της,καποια στιγμή θα τον πάρω να του ρίξω μια ματιά... Αν και απ'οτι μου ειχε πει δούλευε κανονικά πριν τον παρατήσει.

Pluto63 έγραψε: Μμμμμμ Kaypro μου φαινεται κανεις μας δεν εχει η κανω λάθος Φώτη, θα ήταν ωραίο κομάτι για τις εκθέσεις παρέα με τον osborne ;) και την Lisa μου αν αξιωθεί ο Giuseppe να μου την φτιαξει.

Ναι όντως Άκη, Kaypro δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω ακόμα και βρίσκεται ακόμα στην Wish List μου, αλλά θα με ενδιέφερε αν τυχόν είναι να πουληθεί σε μια λογική τιμή και για τη συλλογή μου με το timeline αλλά και για τις εκθέσεις μας. Οπότε φίλε qluser αν τυχόν γίνει κάτι τέτοιο έχε μας στο νου σου ;)

Pluto63 έγραψε: Ελληνικές eprom έχουμε τον ελληνικό QL θελουμε και επειδη ο Γρηγόρης βρήκε τους τελευταίους δυο στο γυφτοπαζαρο ο Χρήστος μαραζωσε :devil:

....Άκη, μην ξύνεις πληγές, μην τα λες έτσι και ακούει και ο Χρήστος για τους ελληνικούς QL και μας πάθει τίποτα, μην του τα θυμίζεις..... τρομάξαμε να τον συνεφέρουμε την άλλη φορά :evil: :silly: ;)

• Tanno
  • Το Άβαταρ του/της Tanno
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
18/06/2015 10:51 #30256 από Tanno
Απαντήθηκε από Tanno στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!
Ομολογώ ότι μ' εκπλήσσει η ιστορία του QL. Μικρός ήμουν τότε, και δεν τα γνώριζα αυτά. Πολύ καλή προσπάθεια κάνατε για να τα εξελληνίσετε. Μία απορία. Μίας που υπάρχετε εσείς για τον Εξελληνισμό τους, γιατί δεν ανοίγετε καμία επίσημη εταιρεία για να μεταφράζουν όλα τα μηχανήματα του σήμερα; Άλλοι είναι πραγματικά αχαμνοξύστες και δεν παίρνουν τον κώλο τους για να μεταφράσουν έστω και μία απλή φράση.

Η Φαντασία είναι η Πραγματικότητα του Νου.

• chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
18/06/2015 17:07 #30263 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!

Fotis_KFOR έγραψε: ....Άκη, μην ξύνεις πληγές, μην τα λες έτσι και ακούει και ο Χρήστος για τους ελληνικούς QL και μας πάθει τίποτα, μην του τα θυμίζεις..... τρομάξαμε να τον συνεφέρουμε την άλλη φορά :evil: :silly: ;)

ακόμα με τα χάπια είμαι... :P :P

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
18/06/2015 18:25 - 18/06/2015 18:27 #30267 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!

Pluto63 έγραψε: Μμμμμμ Kaypro μου φαινεται κανεις μας δεν εχει η κανω λάθος Φώτη, θα ήταν ωραίο κομάτι για τις εκθέσεις παρέα με τον osborne ;) και την Lisa μου αν αξιωθεί ο Giuseppe να μου την φτιαξει. Ελληνικές eprom έχουμε τον ελληνικό QL θελουμε και επειδη ο Γρηγόρης βρήκε τους τελευταίους δυο στο γυφτοπαζαρο ο Χρήστος μαραζωσε :devil:

Ελα ελα μην γκρινιαζετε,μολις βρω χρονο θα κανω dump τις rom :yes:(και μπορει :whistle: να τους φερω και σε καμμια εκθεση (εξαρταται τι μπονους θα μου δωσει ο Χρηστος :P )

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
18/06/2015 21:26 - 18/06/2015 21:26 #30275 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!
@Άκη : έτσι και έφτιαχνες τη Lisa και την έφερνες στην έκθεση θα ήταν φοβερό :cheer: Μακάρι να τα καταφέρεις ;)

angel_grig έγραψε:

Pluto63 έγραψε: τον ελληνικό QL θελουμε και επειδη ο Γρηγόρης βρήκε τους τελευταίους δυο στο γυφτοπαζαρο ο Χρήστος μαραζωσε :devil:

Ελα ελα μην γκρινιαζετε,μολις βρω χρονο θα κανω dump τις rom :yes:(και μπορει :whistle: να τους φερω και σε καμμια εκθεση (εξαρταται τι μπονους θα μου δωσει ο Χρηστος :P )

Γρηγόρη, φέρτον εσύ, δεν ξέρω αν σου δώσει bonus ο Χρήστος, αλλά σίγουρα θα μπορεί να ... προσφερθεί να τον πάρει σπίτι του να στον συντηρήσει λίγο - έτσι για να σε βοηθήσει λίγο μωρέ... :evil: ;)

• chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
18/06/2015 21:41 #30281 από chriskgnr
σεμνααααά... :whistle: :whistle:

• qluser
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
19/06/2015 11:12 #30293 από qluser
Απαντήθηκε από qluser στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!
:) Καλημέρες!!! Πάντος εαν κάποιος ενδιαφέρεται για το Interface,ευχαρίστως να το δώσω ή ανταλλάξω με κάτι . Σε εμένα έτσι κάθετε..
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chriskgnr

• chriskgnr
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
19/06/2015 18:00 #30303 από chriskgnr

qluser έγραψε: :) Καλημέρες!!! Πάντος εαν κάποιος ενδιαφέρεται για το Interface,ευχαρίστως να το δώσω ή ανταλλάξω με κάτι . Σε εμένα έτσι κάθετε..

με ενδιαφερει το interface! :yes:

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": qluser

• qluser
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
19/06/2015 18:14 #30307 από qluser
:) :) :)

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
19/06/2015 21:33 #30310 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Ελληνικό floppy disk interface για το Sinclair QL!
Αν ειναι να παει κάπου και εγω στο Χρήστο θα ελεγα. :friends:

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/

• Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
Περισσότερα
19/06/2015 21:43 #30311 από Fotis_KFOR

Pluto63 έγραψε: Αν ειναι να παει κάπου και εγω στο Χρήστο θα ελεγα. :friends:

+1000 :yes: :yes: :yes:

• qluser
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
20/06/2015 00:00 #30317 από qluser
Χρήστο δικό σου κ αυτο!! :)

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.494 δευτερόλεπτα