×
Το RetroComputers.gr στο συνέδριο AthensCon 2019 (14 Νοε 2019)

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα του RetroComputers.gr θα λάβει μέρος στο συνέδριο AthensCon 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου 2019 στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do (Παλαιού Φαλήρου) και το ωράριο λειτουργίας του συνεδρίου θα είναι από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Topic-icon 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
09/04/2015 19:38 - 09/04/2015 19:50 #28401 από Fotis_KFOR
40 χρόνια Microsoft (επέτειος) δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR


Στις 4 Απριλίου του 1975, ο Bill Gates και ο Paul Allen οι οποίοι ήταν φίλοι από το Lakeside School του Seattle, δημιούργησαν τη Microsoft, που έμελλε να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες software στον πλανήτη που έκανε γνωστές σε όλους μας κάποιες λέξεις όπως "Windows", "Office", "MS-DOS" κτλ.Η εταιρεία έκλεισε στις 4 Απριλίου 2015 τα 40 χρόνια ιστορίας και παρά την “κρίση” των τελευταίων ετών εξακολουθεί να καταγράφει τζίρο που ξεπερνά τα $80 δισ. ετησίως!

Ο εμπνευστής της ονομασίας ήταν ο Paul Allen που έφτιαξε τη λέξη “Micro-Soft”, από τις λέξεις microprocessor και software.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της Microsoft :

1975: Ίδρυση της εταιρείας και δημιουργία της BASIC (Altair Basic), της πρώτης γλώσσας προγραμματισμού για προσωπικό υπολογιστή σε εκδόσεις 4KB και 8KB. Αυτό ήταν και το πρώτο προϊόν που ανέπτυξαν.1980: Πρώτη προσέγγιση με την IBM για τη δημιουργία ενός project με κωδική ονομασία “Chess”, το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα λειτουργικά συστήματα όλων των εποχών: το γνωστό σε όλους μας MS-DOS! Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το Xenix OS, ένα Unix-based OS για 16bit μικροεπεξεργαστές που εξελίχθηκε στην πρώτη έκδοση του Microsoft Word. Επίσης, την ίδια χρονιά προσελήφθη ο Steve Ballmer.

1981: Κυκλοφορία του πρώτου PC της IBM με MS-DOS v1.0 και Basic.1984: Συνεργασία με Apple και IBM για την κυκλοφορία του Apple Macintosh, το οποίο χρησιμοποιούσε το λειτουργικό σύστημα της Apple σε συνδυασμό με σουίτα εφαρμογών της Microsoft (Word, Files, Basic, Chart και Multiplan). Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η microsoft και η apple κάποτε ήταν συνεργάτες! Επίσης, η εταιρεία άγγιξε για πρώτη φορά τα $100.000.000 σε πωλήσεις, ενώ έφτασε τα 1.000 άτομα προσωπικό και ακόμη δεν έχουν μπει στο προσκήνιο τα Windows…1985: Κυκλοφορία του Windows 1.0 και παράπονα από τους χρήστες ότι η λειτουργία του βασίζεται ιδιαίτερα στη χρήση του mouse, κάτι που ακόμη βρισκόταν στα σπάργανα τότε…1988: Είναι η χρονιά που ξεκινούν οι δικαστικές διαμάχες με την Apple για παραβίαση πατεντών επειδή το Windows 2.0 μοιάζει ιδιαίτερα με το Macintosh OS, μια ιστορία που “τράβηξε” σχεδόν 4 χρόνια. Σε άλλα νέα, το Microsoft Mouse ξεπερνά το 1.000.000 πωλήσεις μέσα στη χρονιά.

1989: Κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης Microsoft Office που περιλαμβάνει τα Word 4.00, Excel 2.20, PowerPoint 2.01 και Mail.

1990: Κυκλοφορία του Windows 3.0 με 100.000 πωλήσεις μέσα στις πρώτες 2 εβδομάδες και για πρώτη φορά εταιρεία λογισμικού ξεπερνά το $1 δισ. ετήσιο τζίρο!

1995: Κυκλοφορία του Windows 95 με το περίφημο Start Button που μας “τρώει” μέχρι σήμερα. Τεράστια επιτυχία με 5.000.000 πωλήσεις μέσα στον πρώτο μήνα, αλλά με ένα μειονέκτημα: δεν είχαν ενσωματώσει web browser! Ο Bill Gates παραδέχτηκε ότι δεν υπολόγισε σωστά την ορμή του Internet και τελικά διόρθωσαν το πρόβλημα με λανσάρισμα του Spyglass, ο web browser που έμελλε να εξελιχθεί στον Internet Explorer.1998: Κυκλοφορία του Windows 98 και λανσάρισμα του Windows Media Player και περισσότεροι από 30 εκατ. χρήστες καταχωρημένοι στην υπηρεσία MSN Hotmail. Παράλληλα, ξεκινά η πρώτη μεγάλη αντιδικία με κυβερνητικό οργανισμό, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί τη Microsoft για μονοπώλιο.1999: Ο Steve Ballmer ανεβαίνει στην προεδρία της εταιρείας και παρουσιάζει τα Office 2000, Internet Explorer 5.0 και MSN Messenger, το λογισμικό που θα κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στον χώρο του instant messaging.

2000: Κυκλοφορία του Windows 2000 ως έκδοση που προορίζεται περισσότερο για επιχειρήσεις και η θέση του CEO στον Steve Ballmer, αφού ο Bill Gates αποφασίζει να ιδρύσει και να ασχοληθεί περισσότερο με το Bill & Melinda Gates Foundation.

2001: Κυκλοφορία του Windows XP, η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος με σύστημα ενεργοποίησης για καταπολέμηση της πειρατείας (η ιστορία έδειξε ότι η προσπάθεια πήγε αποτυχημένη), το οποίο σημείωσε 400 εκατ. πωλήσεις μέσα στα πρώτα 5 χρόνια κυκλοφορίας! Επίσης, η Microsoft κάνει τα πρώτα βήματα της στον χώρο του gaming με το Xbox.


2002: Παρουσίαση των Visual Studio .NET (γλώσσα προγραμματισμού C#) και Visual J# (Java) για κατασκευή εφαρμογών στο Microsoft .NET framework. Ακόμη, την ίδια χρονιά παρουσιάζει το πρώτο Tablet PC με υποστήριξη γραφίδας και σε συνεργασία με την Compaq.

2005: Κυκλοφορία του Xbox 360 και διαμάχες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μονοπώλιο που αφορούσε το Windows Media Player.

2007: Κυκλοφορία του Windows Vista, με διπλάσιες πωλήσεις στον πρώτο μήνα σε σύγκριση με το Windows XP, αλλά με κακές κριτικές που την ώθησαν να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει οριστικά πρόστιμο ύψους €497 εκατ. για μονοπωλιακές πρακτικές.

2008: Κυκλοφορία του Windows 7 και πρεμιέρα για το Microsoft Azure, η πρώτη επαφή του κόσμου με τον όρο cloud αποθηκευτικός χώρος. Παράλληλα, υπήρξε και μια αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς της Yahoo έναντι $47.5 δισ.!

2011: Η εταιρεία προχωρά στην εξαγορά της Skype έναντι $8.5 δισ., παρουσιάζει το Windows 8 OS προσπαθώντας να λανσάρει μια διαφορετική φιλοσοφία (δεν τα κατάφερε όπως αποδείχτηκε λόγω του Start Menu κυρίως) και ξεκινά συνεργασία με τη Nokia για την ανάπτυξη του Windows Phone OS.

2013: Εξαγορά του τμήματος Nokia Devices έναντι €5.4 δισ. και κυκλοφορία του Xbox One. Επίσης, ο Steve Ballmer ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη θέση του CEO για να αναλάβει από τη νέα χρονιά ο Satya Nadella (2014).

2015: Ακόμη είμαστε στο πρώτο τέταρτο του έτους, αλλά ήδη περιμένουμε την κυκλοφορία του Windows 10 τα οποία μάλιστα θα διατεθούν δωρεάν στους κατόχους των windows 7/8 και βλέπουμε τη διαφορετική φιλοσοφία του Satya Nadella να αποδίδει καρπούς.


Η επιστολή του Bill Gates στους υπαλλήλους της εταιρείας για την επέτειο των 40 χρόνων της εταιρείας.


“Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα: Η 40η επέτειος της Microsoft.

Ξεκινώντας, ο Paul Allen κι εγώ θέσαμε ως στόχο να βάλουμε έναν υπολογιστή σε κάθε γραφείο και σε κάθε σπίτι. Ήταν μια τολμηρή ιδέα και πολλοί πίστευαν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς πόσο προχώρησε ο προγραμματισμός από τότε και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που έπαιξε η Microsoft σε αυτήν την επανάσταση.

Ωστόσο, σήμερα σκέφτομαι περισσότερο το μέλλον της Microsoft, παρά το παρελθόν της. Πιστεύω ότι ο προγραμματισμός θα εξελιχθεί ακόμη ταχύτερα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια σε σύγκριση με ό,τι έγινε μέχρι σήμερα. Ήδη ζούμε σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και ο προγραμματισμός έχει εισβάλει στις ζωές μας. Κοντεύουμε σε ένα σημείο όπου οι υπολογιστές και τα robots θα μπορούν να δουν, να κινηθούν και να αλληλεπιδράσουν με φυσικότητα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για νέες εφαρμογές και τρόπους εκμετάλλευσης τους από τους ανθρώπους.

Υπό την ηγεσία του Satya (Nadella), η Microsoft βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο για να αποτελέσει τον πρωτοπόρο αυτών των νέων τεχνολογιών. Έχουμε τις δυνατότητες να ξεπεράσουμε και να λύσουμε πολύ δύσκολα προβλήματα. Είμαστε καταρτισμένοι στον σύγχρονο προγραμματισμό και αφοσιωμένοι στην έρευνα περισσότερο από κάθε άλλον στη βιομηχανία. Ο ρόλος μου ως τεχνικός σύμβουλος του Satya μου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθώ τις εξελίξεις των νέων προϊόντων και είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το όραμα και το ταλέντο που βλέπω. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε προϊόντα όπως η Cortana, το Skype Translator και το HoloLens, τα οποία είναι ελάχιστες αναφορές στο τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Microsoft έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία παραμένει απρόσιτη για μεγάλες μάζες ανθρώπων, είτε λόγω κόστους, είτε λόγω υποδομών, είτε λόγω έλλειψης πρόσβασης. Επομένως, ελπίζω ότι σκέφτεστε τι μπορείτε να κάνετε για να καταστήσετε προσβάσιμη την τεχνολογία σε όλους, να φέρετε κοντά τους ανθρώπους και να δούμε την εμπειρία του προσωπικού υπολογιστή σε όλων των τύπων τις συσκευές.

Έχουμε καταφέρει πολλά μαζί μέσα στα πρώτα 40 χρόνια και εμπνεύσαμε και βοηθήσαμε αμέτρητες επιχειρήσεις και ανθρώπους να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες τους. Αλλά αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το μέλλον. Σας ευχαριστώ όλους που έχετε βοηθήσει τα μέγιστα ώστε η Microsoft να είναι μια φανταστική εταιρεία τώρα και για τις δεκαετίες που έρχονται”.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee, chriskgnr, arislab, VincentGR, amiga500fan, aidivn, kazas, pitsunami, mastersly, DUser1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
09/04/2015 20:07 #28402 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
in microsoft we trust! :thumbup:21st century breakdown...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, mastersly

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • DUser1
 • Το Άβαταρ του/της DUser1
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
09/04/2015 20:08 - 09/04/2015 20:09 #28403 από DUser1
Απαντήθηκε από DUser1 στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Microsoft.. Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία και την ανάπτυξη των υπολογιστών!

Τι να πει κάνεις για αυτή την θρυλική εταιρεία που άλλαξε μια για πάντα τα δεδομένο στον τρόπο που χειριζόμαστε τον υπολογιστή μας.Φοβερή η παρουσίαση σου Φώτη, λεπτομερής και με χρονική σκιαγράφηση των σταδίων ανάπτυξης της θρυλικής εταιρείας !

:thanx:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chdlee
 • Το Άβαταρ του/της chdlee
 • Team RC
 • Team RC
Περισσότερα
09/04/2015 22:07 #28406 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Σε ευχαριστούμε πολύ Φώτη για την επετειακή παρουσίαση της Microsoft!!!Είναι αλήθεια ότι οι Η/Υ και η εταιρία αυτή είναι έννοιες αλληλένδετες... Τα θετικά και τα αρνητικά των προϊόντων της τα ξέρουμε σχεδόν όλοι! Παρά την μονοπωλιακή τακτική της είναι η εταιρία που με τα λειτουργικά συστήματά της και με τα προγράμματά της συνέβαλε στην ανάπτυξη της πληροφορικής σε όλο τον κόσμο! Δε θα ξεχάσω την πρώτη μου πραγματική επαφή με τους H/Y που ήταν μέσω των Widows 98!

:cheer:

80s resurrection
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • VincentGR
 • Το Άβαταρ του/της VincentGR
 • Retro Expert
 • Retro Expert
 • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
09/04/2015 22:23 #28407 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Μακάρι να ήταν τόσο καλά τα προϊόντα της όσο και το ποστ σου...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler! [Πατήστε για επέκταση]
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, arislab, mastersly

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
09/04/2015 22:42 #28408 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)

VincentGR έγραψε: Μακάρι να ήταν τόσο καλά τα προϊόντα της όσο και το ποστ σου...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler! [Πατήστε για επέκταση]:lol2: :lol2:21st century breakdown...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, arislab, VincentGR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • arislab
 • Το Άβαταρ του/της arislab
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
10/04/2015 00:30 #28418 από arislab
Απαντήθηκε από arislab στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Μπράβο Φώτη! :clap2: :clap2: Πολύ ωραίο Χρονολόγιο-παρουσίαση! :thumbup: :thanx:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler! [Πατήστε για επέκταση]


Πέρα απο την πλάκα όμως το θέμα Microsoft σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Η αλήθεια είναι πως μεγαλώσαμε με τα προϊόντα της και κάποιοι ακόμα, (όπως ο γράφων) χρησιμοποιούμε τα εργαλεία ανάπτυξής της σε δικά μας προγράμματα ή στην δουλειά μας.
Είναι μια εταιρεία θρυλος που έβαλε το pc και το internet σε κάθε σπίτι, και δεν θα την κατηγορήσω για την μονοπωλιακή της τακτική (που αν ήταν στην Ελλάδα, η πολιτεία και τα δικαστήρια δεν θα εμπαιναν στον κόπο να την κατηγορήσουν), που προσωπική μου άποψη, καλά έκανε. Ο καταναλωτής έχει παντα το δικαίωμα της επιλογής όπως και η εταιρεία επιλέγει τον τόπο με τον οποίο θα προσφέρει το προϊον της (ας φτιαχνανε κ' οι άλλοι λειτουργικα για να βάλουν τους browsers τους).

Θα την κατηγορήσω όμως, γιατί στην πορεία των χρόνων της άλλαξε την ιδέα και την αντίληψή της απέναντι στον καταναλωτή. Ενω στις αρχες καθοδηγούνταν απο τις ανάγκες του χρήστη και στο να φτιάξει τα προϊοντα της πρώτα λειτουργικά και ταυτόχρονα φιλικά, σήμερα φτιάχνει τα προϊοντα της όσο γίνεται πιο φιλικα, θυσιάζοντας την λειτουργικότητα, με σκοπό να περάσει στον παλαιό χρήστη έναν νεο τρόπο σκέψης (άρα τον καθοδηγεί εκείνη).

Αλλο ένα λάθος της (για'μενα πάντα) είναι η διακοπή του XENIX (μια δική της unixbased διανομής) και η πώληση του στην SCO. Η ματαιοδοξία της να φτιάξει δικό της πυρήνα Λ.Σ. για servers (NT), θυσίασε (και στον βωμό του κέρδους βέβαια) το security.

Παρόλ'αυτα και τις επιθέσεις που έχει δεχτεί είναι μια εταιρεία κολοσσός με μεγάλη ιστορία με παμπολλόυς υποστηρικτές...
....και η μετοχής της καλά κρατεί!. :thumbup: :thumbup:

Thanks Φωτη για το αφιέρωμα! :thanx: :nicethread:
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • amiga500fan
 • Το Άβαταρ του/της amiga500fan
 • Retro Freak
 • Retro Freak
Περισσότερα
10/04/2015 00:35 #28419 από amiga500fan
Απαντήθηκε από amiga500fan στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Ευχαριστούμε Φώτη για την υπέροχη ιστορική ανάδρομη.............. :thanx:

Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/04/2015 00:48 - 10/04/2015 00:49 #28420 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)

arislab έγραψε: (γλύφτη της Microsoft! :P :lol2: :lol2: )


Μα γιατί το λες αυτό? :P :lol2: :lol2: :lol2:

www.retrocomputers.gr/ekdilwseis/site-me...g-13-07-2013-21-8726

:lol2: :lol2: :lol2:

ΟΚ, πέρα από την πλάκα όμως, σας έχω πει ότι δεν πάω με τίποτα τον Internet Explorer και ποτέ δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τις απαράδεκτα υψηλές τιμές του office.

Απλά θαυμάζω τον Bill Gates σαν άτομο γι'αυτό που κατάφερε και δημιούργησε, πραγματοποίησε το όνειρό του, είδε το όραμά του να υλοποιείται - πείτε το όπως θέλετε ;)

Κεφάλαια, φράγκα, δολοπλοκίες ή ότι άλλο πιθανόν να υπάρχει σε μια τέτοιου μεγέθους εταιρεία φυσικά και δεν μου αρέσουν.

Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να είναι γενικά κάποιοι φανατικά αντίθετοι με κάποια προιόντα ή με κάποια εταιρεία, αλλά πάντα να χρησιμοποιούν τα προιόντα της και να αγοράζουν από αυτή ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": arislab

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • arislab
 • Το Άβαταρ του/της arislab
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
10/04/2015 02:00 #28425 από arislab
Απαντήθηκε από arislab στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)

Fotis_KFOR έγραψε: Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να είναι γενικά κάποιοι φανατικά αντίθετοι με κάποια προιόντα ή με κάποια εταιρεία, αλλά πάντα να χρησιμοποιούν τα προιόντα της και να αγοράζουν από αυτή ;)


Γιατί όπως το Linux και πολλά άλλα πραγματα σ'αυτην την χώρα μόλις έγιναν "μοδα" αποκτήσανε φανατικούς υποστηρικτές που ξέχασαν απο πού προήλθαν. Δεν μπορώ να πιστεψω πως κάποιοι (όπως υποστηρίζουν) περάσανε απο την γραμμή εντολών στο GUI του Linux και ειδικά στην χώρα μας που ο ειδικός τύπος συμπεριέλαβε τις πρωτες διανομές σε cd όταν τα windows είχαν φτασει στην εκδοση 98b (ενώ το internet ήταν πολύ αργο για να κάνουμε download διανομή). Ολοι αυτοί αγνοούσαν την εξέλιξη και δεν βάλανε ποτέ windows?Απο DOS περάσανε κατευθείαν σε Gnome ή KDE?
Συνεπώς η δήθεν "φανατικοί" ίσως πρεπει να αναθεωρήσουν... ;) :yes:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • VincentGR
 • Το Άβαταρ του/της VincentGR
 • Retro Expert
 • Retro Expert
 • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
10/04/2015 02:09 #28426 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Εγώ έπεσα στη τελευταία γραμμή.
Main computer A1200T until 2004...
Μετά η γυναίκα ήθελε DVD copiers οπότε τα γνωστά.
Ο μόνος λόγος που έχω πλέον windows είναι το Battlefield 3 που παίζω αραιά και που αλλιώς και στο κεντρικό μου PC θα είχα ubuntu.

btw και άσχετο, τα 8.1 αφού σου βγάλουν το λάδι έχουν και κάτι καλό.
Τεράστια συμβατότητα προς τα πίσω, κάτι που έλειπε από τα 7 και ΧΡ.
Θες να παίξεις το Diablo 1? No prob, απλά το τρέχεις... στα 7 ήθελες 16 patches, win explorer kill και μια φωτογραφία του αγαπημένου σου Αγίου δίπλα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": arislab

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • amiga500fan
 • Το Άβαταρ του/της amiga500fan
 • Retro Freak
 • Retro Freak
Περισσότερα
10/04/2015 11:32 - 10/04/2015 11:35 #28434 από amiga500fan
Απαντήθηκε από amiga500fan στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Μια καταπληκτική ταινία που οι πιο πολλοι την έχουμε δει....και όσοι δεν την έχουν δει αξίζει να την δουν..


Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": arislab, VincentGR, mastersly

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • arislab
 • Το Άβαταρ του/της arislab
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
10/04/2015 13:20 #28435 από arislab
Απαντήθηκε από arislab στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)

VincentGR έγραψε: Εγώ έπεσα στη τελευταία γραμμή.
Main computer A1200T until 2004...
Μετά η γυναίκα ήθελε DVD copiers οπότε τα γνωστά.
.......
Θες να παίξεις το Diablo 1? No prob, απλά το τρέχεις... στα 7 ήθελες 16 patches, win explorer kill και μια φωτογραφία του αγαπημένου σου Αγίου δίπλα.


:lol2: :lol2:

Πάντως, Δημήτρη είσαι απο τους λίγους για να μην πω ελάχιστους που μεχρι το 2004 χρησιμοποιούσαν μόνο amiga! :thumbup:

@amiga500fan: Ταινιάρα Γιάννη! :thumbup: ...και απεικονίζει πολλές αλήθειες που μπορεί να μην τις γνωριζαμε...(γι'αυτο και η συγκεκριμένη ταινία δεν είχε εμπορική επιτυχία) ;) :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": VincentGR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kazas
 • Το Άβαταρ του/της kazas
 • Retro Gamer
 • Retro Gamer
Περισσότερα
10/04/2015 15:15 #28438 από kazas
Απαντήθηκε από kazas στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)
Φώτη γιατί δεν λές την αλήθεια στον κόσμο, ε;

Αφού ο Ballmer είναι συγγενής σου...

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P


Πέρα από την πλάκα. Μπράβο για την ωραία παρουσίαση. Αν και δεν αρέσει σε πολλούς η Microsoft έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο
στην ιστορία των υπολογιστών.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": arislab, VincentGR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • VincentGR
 • Το Άβαταρ του/της VincentGR
 • Retro Expert
 • Retro Expert
 • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
10/04/2015 16:20 - 10/04/2015 20:16 #28443 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα 40 χρόνια Microsoft (επέτειος)

kazas έγραψε: Φώτη γιατί δεν λές την αλήθεια στον κόσμο, ε;

Αφού ο Ballmer είναι συγγενής σου...


ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler! [Πατήστε για επέκταση]:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P


Πέρα από την πλάκα. Μπράβο για την ωραία παρουσίαση. Αν και δεν αρέσει σε πολλούς η Microsoft έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο
στην ιστορία των υπολογιστών.


Ψόφησα!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.376 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos