Μια μικρή αναφορά στην συλλογή μου με υπολογιστές
Το μόνο που έχει μείνει να λέτε αλλά και πάλι δεν στέκει.toples50 έγραψε: Θα διαφωνήσω μαζί σου.Η Amiga κυριαρχούσε στο χώρο του μοντάζ και του desktop video μέχρι το 1995 λόγω της αρχιτεκτονικής της και της υποστήριξης που είχε από τρίτους κατασκευαστές.Στον χώρο των παιχνιδιών άργησε να να υιοθετήσει το cd και ως αποτέλεσμα έχασε από τα συμβατά μετά το '94 και φυσικά σαν αποτέλεσμα ήρθε και το κλείσιμο της μαμάς εταιρείας.
Το ότι κάποιοι στήσανε κανάλια το ΄90 με 3 και 60 φέρνοντας μεταχειρισμένα μηχανήματα από Γερμανία δε σημαίνει ότι όλος ο πλανήτης χρησιμοποιούσε Αμιγα.
Για τσεκαρε να δεις τι γινόταν Αγγλία με Αρχιμήδης και τι στο USA με τα workstation και Apple
Είπαμε αγαπημένος υπολογιστής η Αμιγα αλλά μέχρι εκεί
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Black Flag
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
- PC Power! DOS για πάντα!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 34
Αν και δεν συμπαθώ καθόλου το Apple, δυστυχώς ή ευτυχώς είχε υποστήριξη από προγραμματιστές και την δύσκολη γι' αυτήν περίοδο! Τώρα την σιχαίνονται πολλοί για πολλούς λόγους. Ας είναι καλά ο Βασιλάκης που την έσωσε το 1997...
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα προπαιδικά, παιδικά, εφηβικά, νεανικά χρόνια και τις αμέτρητες ώρες που πέρασα και περνάω με τα εκάστοτε PC μου...
- toples50
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Διαβάστε με προσοχή όσοι ενδιαφέρεστε για να γνωρίσετε και την άλλη πλευρά της Amiga που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο γνωστή.
Once you go Mac you'll never go back!!!
- toples50
-
- Junior Member
-
Καλά δεν περίμενα κάτι λιγότερο φυσικάtoples50 έγραψε: Επιδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και έχω βαρεθεί να εξηγώ τα ίδια και τα ίδια παραθέτω αποσπάσματα από το dekstop video world magazine της εποχής το οποίο κάτι παραπάνω ξέρανε οι άνθρωποι από εμάς εδώ.
Διαβάστε με προσοχή όσοι ενδιαφέρεστε για να γνωρίσετε και την άλλη πλευρά της Amiga που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο γνωστή.
Τις κατέβασα τις σελίδες, θα το δω
Άμα έχεις το περιοδικό και θέλεις, στείλτο να το σκανάρω μια
- Black Flag
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Και όμως ο Βασιλάκης την έσωσε..
appleinsider.com/articles/18/08/06/augus...microsoft-made-peace
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα προπαιδικά, παιδικά, εφηβικά, νεανικά χρόνια και τις αμέτρητες ώρες που πέρασα και περνάω με τα εκάστοτε PC μου...
- supacoopa
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 117
nkary έγραψε: Το μόνο που έχει μείνει να λέτε αλλά και πάλι δεν στέκει.
Το ότι κάποιοι στήσανε κανάλια το ΄90 με 3 και 60 φέρνοντας μεταχειρισμένα μηχανήματα από Γερμανία δε σημαίνει ότι όλος ο πλανήτης χρησιμοποιούσε Αμιγα.
Για τσεκαρε να δεις τι γινόταν Αγγλία με Αρχιμήδης και τι στο USA με τα workstation και Apple
Στις ΗΠΑ η Amiga ειχε απιστευτη διεισδυση στην επαγγελματικη χρηση, σε οτιδηποτε ειχε να κανει με video.
Ο λογος ηταν οτι συγχρονιζοταν τελεια (μηδενικο latency) με τα NTSC timecodes και γενικα δουλευε ρολόι με τον εξοπλισμο των αναλογικων video studio - κατι αντιστοιχο με τον λογο για τον οποιο ο Atari ST εγινε πραγματικο εργαλειο MIDI.
Απο την στιγμη που κυκλοφορησε το Video Toaster, τα μικρομεσαια Αμερικανικα καναλια εκαναν την δουλεια τους με το 1/10 του κοστους, σε σχεση με ανταγωνιστικες λυσεις. Στην Ευρωπη, με το PAL συστημα, τα πραγματα δεν ηταν τοσο ροδινα, αν και παλι η Amiga ειχε για χρονια εκτεταμενη χρηση σε μικρα καναλια, κυριως ως γεννητρια χαρακτηρων και γραφικων.
Και να μην πουμε για την NASA και τον ελεγχο κλιματισμου σε σχολεια, τα εχουμε εμπεδωσει αυτα πιστευω!
- Black Flag
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Τα είπες όλααν και παλι η Amiga ειχε για χρονια εκτεταμενη χρηση σε μικρα καναλια, κυριως ως γεννητρια χαρακτηρων και γραφικων.
Και να μην πουμε για την NASA και τον ελεγχο κλιματισμου σε σχολεια, τα εχουμε εμπεδωσει αυτα πιστευω!
Το αυτό!Το θέμα είναι ότι όταν τα IBM PC και τα συμβατά έγιναν προσιτά στο κοινό οι υπόλοιποι home computers δεν είχαν νόημα ύπαρξης. Αυτά!
- toples50
-
- Junior Member
-
Ε δεν διάβασες το περιοδικό.Μέχρι το '95 κυριαρχούσε στην Αμερική καλώς ή κακώς η Amiga γιατί έκανε ότι και ο ανταγωνισμός ευκολότερα και με μικρότερο κόστος.Ήταν το μόνο SGI alternative μηχάνημα.Black Flag έγραψε: Το θέμα είναι ότι όταν τα IBM PC και τα συμβατά έγιναν προσιτά στο κοινό οι υπόλοιποι home computers δεν είχαν νόημα ύπαρξης. Αυτά!
Εύχομαι σύντομα να σκανάρω και από το αντίστοιχο τεύχος του '93 του Computer Graphics World που είχε αφιέρωμα στην μεγάλη κυρία και αναφέρεται σε αυτό το γεγονός.Η Amiga ήταν (και είναι)αυτό που την παρουσιάζουν κάποιοι.
Όσο για την Apple η Microsoft της έδωσε ανάσα ζωής με αντάλλαγμα εννοείται -δεν την έσωσε.Να σου υπενθυμίσω πως 1 χρόνο νωρίτερα αγόρασε τη Next.Εταιρεία που κλείνει δεν κάνει αγορές
Και όπως έδειξε η ιστορία η Apple ξεπέρασε σε αξία κατά πολύ την εταιρεία του Μπιλάκου.
- Black Flag
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Τον Μάρτιο του 2012 είχα πάρει δωρεάν από την Wind το 4s με τα εταιρικά συμβόλαια που είχαμε. Τα πούλησα και τα δύο την επόμενη...
Πήρα καλύτερα κινητά και μια 7970...
- Black Flag
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Θα επανέλθω με λεπτομερείς φωτογραφίες από το εσωτερικό και με το Hwinfo οσονούπω. Έχω θέμα με το κινητό (Sony Z5) και η κάμερα του δεν εστιάζει καλά. Καμιά σχέση με το Vibe Shot που είχα πέρσι τέτοιο καιρό.
Χρωστάω επίσης και τα δύο laptops. Θα παραθέσω αργότερα και φωτογραφίες με ότι hardware έχω σε κούτες και είναι όλα λειτουργικά.
Στην πρώτη φωτογραφία είναι ο 386 και ο 486 που είναι και σε λειτουργία, ενώ στην δεύτερη είναι ο P55c με τα δύο floppy drivers από αριστερά και ο K6 III με την Voodoo 3 3000.
www.vogons.org/viewtopic.php?f=25&t=55048
- Black Flag
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
To μόνο πρόβλημα είναι ότι η Trident 9000i 512k είναι άθλια και είμαι για αντικατάσταση. Θέλω 1024x768 στα Windows όπως έχω και στον AM386DX40, μάλλον θα πάω σε Cirrus Logic 5422 με 1MB.
O 380z είναι εκπληκτικός για DOS και παιχνίδια... Έχει Pentium II @ 233 MHz και το 440Bx...
Του έβαλα Windows 3.11 For Workgroups γιατί είχε επίσημη υποστήριξη από την IBM και επειδή πάντοτε ήθελα να βλέπω σε 1024x768 ανάλυση τα 3.x.
Δίπλα από τον ThinkPad βρίσκεται και το Compaq Armada 1590DT με Pentium MMx @ 166 MHz...
- ScorpioGr
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 200
supacoopa έγραψε:
nkary έγραψε: Το μόνο που έχει μείνει να λέτε αλλά και πάλι δεν στέκει.
Στις ΗΠΑ η Amiga ειχε απιστευτη διεισδυση στην επαγγελματικη χρηση, σε οτιδηποτε ειχε να κανει με video.
Ο λογος ηταν οτι συγχρονιζοταν τελεια (μηδενικο latency) με τα NTSC timecodes και γενικα δουλευε ρολόι με τον εξοπλισμο των αναλογικων video studio - κατι αντιστοιχο με τον λογο για τον οποιο ο Atari ST εγινε πραγματικο εργαλειο MIDI.
Απο την στιγμη που κυκλοφορησε το Video Toaster, τα μικρομεσαια Αμερικανικα καναλια εκαναν την δουλεια τους με το 1/10 του κοστους, σε σχεση με ανταγωνιστικες λυσεις. Στην Ευρωπη, με το PAL συστημα, τα πραγματα δεν ηταν τοσο ροδινα, αν και παλι η Amiga ειχε για χρονια εκτεταμενη χρηση σε μικρα καναλια, κυριως ως γεννητρια χαρακτηρων και γραφικων.
Καρασωστός!!!!!!!!!!