Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
- TreTa
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
παρόλο που βρήκα επιπλέον μηχάνημα και full, μόλις μου ήρθε η τιμή για τις RAM που αναφέρω παραπάνω. 100 δολάρια για τα 16 RAMάκια. Όχι ότι παίζουν Γκαφρά, αλλά επειδή οτιδήποτε πλέον από την παιδική ηλικία, είναι λίγο παραπάνω οξυγόνο στην καθημερινότητα μου (άλλωστε ένας μεγάλος φιλόσοφος έχει πεί “Ευτυχία είναι η νοσταλγία του παρελθόντος”), θα τα παραγγείλω. Θα πάρω και το επιπλέον και θα ψάξω να βρω και το πρώτο μου spectrumάκι, που αναμέναμε να φορτώσει το παιχνίδι απ’ την κασέτα, με αυτό τον ανυπόφορα εκοφαντικό τότε ήχο, αλλά τόσο γλυκιά θύμηση από το πέρασμα του χρόνου!!! Θα ενημερώνω για τον ασθενή!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
TreTa έγραψε: Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποστήριξη
,
παρόλο που βρήκα επιπλέον μηχάνημα και full, μόλις μου ήρθε η τιμή για τις RAM που αναφέρω παραπάνω. 100 δολάρια για τα 16 RAMάκια. Όχι ότι παίζουν Γκαφρά, αλλά επειδή οτιδήποτε πλέον από την παιδική ηλικία, είναι λίγο παραπάνω οξυγόνο στην καθημερινότητα μου (άλλωστε ένας μεγάλος φιλόσοφος έχει πεί “Ευτυχία είναι η νοσταλγία του παρελθόντος”), θα τα παραγγείλω. Θα πάρω και το επιπλέον και θα ψάξω να βρω και το πρώτο μου spectrumάκι, που αναμέναμε να φορτώσει το παιχνίδι απ’ την κασέτα, με αυτό τον ανυπόφορα εκοφαντικό τότε ήχο, αλλά τόσο γλυκιά θύμηση από το πέρασμα του χρόνου!!! Θα ενημερώνω για τον ασθενή!
![]()
TI????100 δολλαρια???
- TreTa
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
- zx_jim
-
- Platinum Member
-
- R Tape loading error, 0:1
angel_grig έγραψε: TI????100 δολλαρια???
Παρε απο εδω με 6 ευρωπουλα τα 4 και καθαρισες (επικοινωνησε με τον πωλητη πες του οτι θες 10 και θα στα στειλει.).Μην δωσεις 100 ευρω για 10 4164!!!!!!
Πάρε αυτά που προτείνει ο angel, έχω ψωνίσει από αυτόν και ήταν μια χαρά!
Για ROM αν υπάρχει θέμα, ίσως έχω κάτι.... Αλλά θέλει ψάξιμο αρκετό!
Δες το πρώτα μην κάνω ανασκαφές τσάμπα....
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1952
Όλοι εδώ θα χαρούν να δουν ακόμη ένα μηχάνημα να ξαναπαίρνει "ζωή" μέσα από τις στάχτες του, κυριολεκτικά!
80s resurrection
- DAT-Alex
-
- Senior Member
-
- Project MK-14 συνεχεια...
Αληθεια απο που εισαι Αθηνα ή προς τα εδω Βόρεια?
- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.retroclub.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.gr ,Θεσαλονίκης
- TreTa
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Έχω προαναφέρει παραπάνω ότι έχω βρεί από παιδικό μου φίλο (ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με εμας), ένα 6128 και μάλιστα μου τον χάρισε. Το ζήτημα έγκειται στη συναισθηματική αξία, στο ένα επιπλέον μηχάνημα το οποίο μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον φίλο και στο ότι σε προσωπικό επίπεδο, όσο εγωιστικό και υπεροπτικό αν ακουστεί, δεν θέλω να μου ξεφύγει η γκάφα που έκανα.
Δεν θα κάνω αγορά "ελαφρά τη καρδία" (καθώς όπως ανέφερα δεν παίζουν και γκαφρά πολλά) , ψάχνοντας όμως (άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ανοίχτηκε νομίζω το συγκεκριμένο θέμα, στο να βρούμε μία λύση βήμα, βήμα και να μπορέσει να βοηθηθεί κάποιος με ανάλογη περίπτωση), να βρεθεί το σφάλμα σιγά, σιγά και θα ενημερώνω για τη βλάβη μέχρι να το φτιάξουμε.
Τώρα όσον αφορά τη βλάβη, ξεκίνησα να την ψάχνω βγάζοντας πλαϊνούς πυκνωτές και RAMάκια (διότι δυσκολεύουν, θα παραθέσω φωτογραφίες).
Όσον αφορά τα RAMάκια προς απάντηση του αγαπητού Pluto63,
Τα κιτρινισμένα chipάκια ζεματάνε, κάτι το οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν δείχνει λογικό.
Είναι μάλλον σημαντική η αναφορά που κάνεις, μιας και δεν διαφέρουν οι αρχιτεκτονικές τους (Amstrad - Sinclair) και αν έχεις να κάνεις κάποια επιπλέον αναφορά, προφανώς θα είναι πολύτιμη.
Καλημέρες παιδιά, συνεχίζουμε!
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
- To blit, or not to blit?
Έχω πάρει μνήμες από τον Ben για +2 και CPC
Μόλις βγάλεις τις παλιές (καλό είναι να τις κόψεις) βάλε sockets.
Καλή επιτυχία.
loaderror.eu/
partsfromthepast.blogspot.gr/ (A1200 Black Project)
- stabill
-
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Ελπιζω να πανε ολα καλα και να καταφερεις να τον αναστησεις!!!
- TreTa
-
Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Έτσι έχει πλέον το μηχάνημα, καθώς ξεκινάω με την αντικατάσταση μνημών.
Ακολούθησα την άποψη του angel_grig και του zx_jim, επικοινώνησα με τον πωλητή και μου είπε πως υπάρχουν 16 RAMάκια μαζί με τα sockets στην τιμή των 27,86 € (μαζί με τα έξοδα αποστολής). Το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι ότι έχει ξεμείνει από sockets και θ' αναγκαστώ να περιμένω 2 εβδομάδες.
Άρα περιμένω να με ενημερώσει και ελπίζω μέχρι τότε να δουλέψω λιγάκι, διότι τα φόρτωσα όλα στον κόκορα!
Πάντως να ξέρετε ότι η βοήθεια και τα μηνύματα όλων σας, μέχρι στιγμής είναι πολύτιμα και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.
Για ότι νεότερο ενημερώνω...
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- DAT-Alex
-
- Senior Member
-
- Project MK-14 συνεχεια...
Μπράβο ...συνέχισε... και η επιτυχία είναι σίγουρη 100%
- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.retroclub.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.gr ,Θεσαλονίκης
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Επί την ευκαιρία ρίξε άλλο ένα καθάρισμα - συντήρηση κτλ στην πλακέτα αφού θα περιμένεις που θα περιμένεις να γίνει γυαλί
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- zx_jim
-
- Platinum Member
-
- R Tape loading error, 0:1
Οπως τα λέει ο Αλεξ! Το δύσκολο "έφυγε"...DAT-Alex έγραψε: To σημαντικότερο ειναι οτι κατάφερες να ξεκολήσεις τα παλιά τσιπάκια και τώρα.... ειναι piεce of cake να κολήσεις βάσεις για ομορφη και καθαρή δουλειά!