Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.

• TreTa
  • Το Άβαταρ του/της TreTa Συντάκτης θέματος
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
11/03/2014 12:31 #18720 από TreTa
Απαντήθηκε από TreTa στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποστήριξη :clap1: ,
παρόλο που βρήκα επιπλέον μηχάνημα και full, μόλις μου ήρθε η τιμή για τις RAM που αναφέρω παραπάνω. 100 δολάρια για τα 16 RAMάκια. Όχι ότι παίζουν Γκαφρά, αλλά επειδή οτιδήποτε πλέον από την παιδική ηλικία, είναι λίγο παραπάνω οξυγόνο στην καθημερινότητα μου (άλλωστε ένας μεγάλος φιλόσοφος έχει πεί “Ευτυχία είναι η νοσταλγία του παρελθόντος”), θα τα παραγγείλω. Θα πάρω και το επιπλέον και θα ψάξω να βρω και το πρώτο μου spectrumάκι, που αναμέναμε να φορτώσει το παιχνίδι απ’ την κασέτα, με αυτό τον ανυπόφορα εκοφαντικό τότε ήχο, αλλά τόσο γλυκιά θύμηση από το πέρασμα του χρόνου!!! Θα ενημερώνω για τον ασθενή!
:pacman: :pacbad:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, glaros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
11/03/2014 17:15 - 11/03/2014 17:18 #18722 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.

TreTa έγραψε: Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποστήριξη :clap1: ,
παρόλο που βρήκα επιπλέον μηχάνημα και full, μόλις μου ήρθε η τιμή για τις RAM που αναφέρω παραπάνω. 100 δολάρια για τα 16 RAMάκια. Όχι ότι παίζουν Γκαφρά, αλλά επειδή οτιδήποτε πλέον από την παιδική ηλικία, είναι λίγο παραπάνω οξυγόνο στην καθημερινότητα μου (άλλωστε ένας μεγάλος φιλόσοφος έχει πεί “Ευτυχία είναι η νοσταλγία του παρελθόντος”), θα τα παραγγείλω. Θα πάρω και το επιπλέον και θα ψάξω να βρω και το πρώτο μου spectrumάκι, που αναμέναμε να φορτώσει το παιχνίδι απ’ την κασέτα, με αυτό τον ανυπόφορα εκοφαντικό τότε ήχο, αλλά τόσο γλυκιά θύμηση από το πέρασμα του χρόνου!!! Θα ενημερώνω για τον ασθενή!
:pacman: :pacbad:

TI????100 δολλαρια??? :bash: Παρε απο εδω με 6 ευρωπουλα τα 4 και καθαρισες (επικοινωνησε με τον πωλητη πες του οτι θες 10 και θα στα στειλει.).Μην δωσεις 100 ευρω για 10 4164!!!!!!

• TreTa
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
11/03/2014 20:21 #18726 από TreTa
Όχι παιδιά, δε θα κάνω την προηγούμενη αγορά, έψαξα λιγάκι και βρήκα άλλα. Τα 50 κομμάτια 68 € και καινούργια μάλιστα. Πάνω στο ebay, χτυπώντας 4164Β-15 (που είναι και ο συγκεκριμένος τύπος), βρήκα την προσφορά που αναφέρω. Χρειάζομαι ούτως ή άλλως 16 chipάκια (μέχρι και 500 εργοστασιακά υπάρχουν, :wait: εγώ ελπίζω να τον ξανατινάξω αλλές δύο φορές, άρα 50 φθάνουν). :lol2:

• zx_jim
  • Το Άβαταρ του/της zx_jim
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • R Tape loading error, 0:1
Περισσότερα
11/03/2014 21:15 #18727 από zx_jim
Απαντήθηκε από zx_jim στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.

angel_grig έγραψε: TI????100 δολλαρια??? :bash: Παρε απο εδω με 6 ευρωπουλα τα 4 και καθαρισες (επικοινωνησε με τον πωλητη πες του οτι θες 10 και θα στα στειλει.).Μην δωσεις 100 ευρω για 10 4164!!!!!!

Πάρε αυτά που προτείνει ο angel, έχω ψωνίσει από αυτόν και ήταν μια χαρά! ;)
Για ROM αν υπάρχει θέμα, ίσως έχω κάτι.... Αλλά θέλει ψάξιμο αρκετό!
Δες το πρώτα μην κάνω ανασκαφές τσάμπα.... :lol:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": angel_grig

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
12/03/2014 00:03 #18732 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
Να καούνε ram χωρίς να εχει πειραχτεί το κύκλωμα τροφοδοσίας τους χλωμό το βλέπω, μέτρα καμία τάση στα pin 1, 8 και 16 ποσά volt θα βρεις. Παραθέτω η γνώση μου για τα amstrad ειναι μηδενική αλλα απο την εμπειρία σε spectrum αυτό θα έλεγα.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": angel_grig

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
12/03/2014 02:53 #18741 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
TreTa , καλώς ήρθες στην παρέα μας και εύχομαι να "αναστήσεις" τον Amstrad σου σύντομα! :cheer:
Όλοι εδώ θα χαρούν να δουν ακόμη ένα μηχάνημα να ξαναπαίρνει "ζωή" μέσα από τις στάχτες του, κυριολεκτικά! ;)

80s resurrection

• DAT-Alex
  • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
12/03/2014 07:29 - 12/03/2014 07:30 #18743 από DAT-Alex
Απαντήθηκε από DAT-Alex στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
ΤreTa και εργω νομιζω οτι για αρχή μην επενδυσεις πολλα στις ram ή βρες μια πηγη σχετικα φτηνή . Παρε λίγες ξεκολλα τα τσιπακια και κανε δοκιμες με τραμπες... γιατι μπορει να φταιει και κατι αλλο. Μην ξεχνας οτι μπορεις να βρεις και 6128 γυρω στα 80-90€ οποτε μην καταληξεις να αλλαζεις τσιπακια!. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και πιστευω οτι οταν κατι το κανεις με ΄παθος'΄και 'άγαπη' στο τελος το μηχανημα θα αναστηθει 100%.

Αληθεια απο που εισαι Αθηνα ή προς τα εδω Βόρεια?

- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.retroclub.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.gr ,Θεσαλονίκης

• TreTa
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
12/03/2014 11:47 - 13/03/2014 10:42 #18750 από TreTa
Για την τελευταία ερώτηση είμαι από νομό Αττικής και συγκεκριμένα από Μέγαρα (Έχω μιλήσει με τον Akmakas και έχω ψηφιοποιήσει το έβδομο τεύχος του PC Master για το RETROVISION, έχω πολλά απ' τα πρώτα τεύχη και όταν προλάβω θα τα ψηφιοποιήσω), στη δε φωτογραφιά εγώ είμαι, απλά προσπάθησα να την παραμετροποιήσω, στο ύφος του τίτλου του θέματος, "ΚΑΜΕΝΟΣ".
Έχω προαναφέρει παραπάνω ότι έχω βρεί από παιδικό μου φίλο (ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με εμας), ένα 6128 και μάλιστα μου τον χάρισε. Το ζήτημα έγκειται στη συναισθηματική αξία, στο ένα επιπλέον μηχάνημα το οποίο μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον φίλο και στο ότι σε προσωπικό επίπεδο, όσο εγωιστικό και υπεροπτικό αν ακουστεί, δεν θέλω να μου ξεφύγει η γκάφα που έκανα. :points:
Δεν θα κάνω αγορά "ελαφρά τη καρδία" (καθώς όπως ανέφερα δεν παίζουν και γκαφρά πολλά) , ψάχνοντας όμως (άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ανοίχτηκε νομίζω το συγκεκριμένο θέμα, στο να βρούμε μία λύση βήμα, βήμα και να μπορέσει να βοηθηθεί κάποιος με ανάλογη περίπτωση), να βρεθεί το σφάλμα σιγά, σιγά και θα ενημερώνω για τη βλάβη μέχρι να το φτιάξουμε.
Τώρα όσον αφορά τη βλάβη, ξεκίνησα να την ψάχνω βγάζοντας πλαϊνούς πυκνωτές και RAMάκια (διότι δυσκολεύουν, θα παραθέσω φωτογραφίες).
Όσον αφορά τα RAMάκια προς απάντηση του αγαπητού Pluto63, :wait: ξεκινάω από εκεί, μιάς και ήταν αυτά τα οποία έκαψαν τα χέρια μου και όταν πλησίασα τη μυτόγκα μου προς όλα τα εξαρτήματα, ήταν αυτά υπεύθυνα για την τόσο όμορφη οσμή, που καθώς τη θυμόμουν τα ξημερώματα τις ίδιας ημέρας και μετά από ένα μπουκάλι Coca Cola, ξερνοβόλαγα (συγνώμη κιόλας) απο δω κι απο κεί! Τις δε τάσεις τις μέτρησα σε όλα τα πόδια και ενώ πάνε να δώσουν 3 Volt, μηδενίζουν απευθείας.

Τα κιτρινισμένα chipάκια ζεματάνε, κάτι το οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν δείχνει λογικό.

Είναι μάλλον σημαντική η αναφορά που κάνεις, μιας και δεν διαφέρουν οι αρχιτεκτονικές τους (Amstrad - Sinclair) και αν έχεις να κάνεις κάποια επιπλέον αναφορά, προφανώς θα είναι πολύτιμη.
Καλημέρες παιδιά, συνεχίζουμε! :headbang:
Συνημμένα:

• VincentGR
  • Το Άβαταρ του/της VincentGR
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • To blit, or not to blit?
Περισσότερα
12/03/2014 13:56 #18753 από VincentGR
Απαντήθηκε από VincentGR στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
Έχω έναν CPC με το ίδιο πρόβλημα. Ο φίλος που μου τον έδωσε έβαλε 12V στα πινς του διακόπτη...
Έχω πάρει μνήμες από τον Ben για +2 και CPC :) είναι ίδιες.
Μόλις βγάλεις τις παλιές (καλό είναι να τις κόψεις) βάλε sockets.

Καλή επιτυχία.

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
12/03/2014 18:13 #18757 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
Αν και δεν γνωριζω τιποτα απο ηλεκτρονικα, διαβασα ολα οσα εχουν γραφτει με μεγαλο ενδιαφερον, ως παλιος κατοχος αυτου του υπολογιστη.

Ελπιζω να πανε ολα καλα και να καταφερεις να τον αναστησεις!!!

• TreTa
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
12/03/2014 19:53 - 12/03/2014 21:08 #18761 από TreTa

Έτσι έχει πλέον το μηχάνημα, καθώς ξεκινάω με την αντικατάσταση μνημών.
Ακολούθησα την άποψη του angel_grig και του zx_jim, επικοινώνησα με τον πωλητή και μου είπε πως υπάρχουν 16 RAMάκια μαζί με τα sockets στην τιμή των 27,86 € (μαζί με τα έξοδα αποστολής). Το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι ότι έχει ξεμείνει από sockets και θ' αναγκαστώ να περιμένω 2 εβδομάδες.
Άρα περιμένω να με ενημερώσει και ελπίζω μέχρι τότε να δουλέψω λιγάκι, διότι τα φόρτωσα όλα στον κόκορα!
Πάντως να ξέρετε ότι η βοήθεια και τα μηνύματα όλων σας, μέχρι στιγμής είναι πολύτιμα και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.
Για ότι νεότερο ενημερώνω...
Συνημμένα:

• vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
12/03/2014 22:23 #18768 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
Δέν πειράζει η αναμονή αφού βρήκες άκρη αξίζει,άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Goog Luck!! :thumb:

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

• DAT-Alex
  • Το Άβαταρ του/της DAT-Alex
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Project MK-14 συνεχεια...
Περισσότερα
13/03/2014 07:16 #18772 από DAT-Alex
Απαντήθηκε από DAT-Alex στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
To σημαντικότερο ειναι οτι κατάφερες να ξεκολήσεις τα παλιά τσιπάκια και τώρα.... ειναι piεce of cake να κολήσεις βάσεις για ομορφη και καθαρή δουλειά!
Μπράβο ...συνέχισε... και η επιτυχία είναι σίγουρη 100%

- - - - - - - - - - - - - - - -Kάτοχος: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kim-1 * Commodore C-64 (THE BEST) + 1541 * Commodore SX-64 NTSC * AMIGA 500 * AMSTRAD 6128 * MSX Philips VG-8020 * Dragon Electron 32 * APPLE IIc (ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΙΤΟΡ!!!) * ZX81 + 16KRAM * Amstrad PDA600 ©1993 φυσικά ZX81 ROBOT a.k.a DAToBOT + VECTREX .
DIY projects: Mobile C64 Robotic Arm , C64 3D CNC!
- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
web: www.retroclub.gr
youtube: www.youtube.com/user/azah2009
μέλος του retroclub.gr ,Θεσαλονίκης

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
13/03/2014 11:17 #18776 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.
Ωραίος, δεν πειράζει για την αναμονή, αφού τα έχεις κανονίσει όλα και ξέρεις και τι ακριβώς να κάνεις, απλά θα γίνει.

Επί την ευκαιρία ρίξε άλλο ένα καθάρισμα - συντήρηση κτλ στην πλακέτα αφού θα περιμένεις που θα περιμένεις να γίνει γυαλί :cheer:

• zx_jim
  • Το Άβαταρ του/της zx_jim
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • R Tape loading error, 0:1
Περισσότερα
13/03/2014 23:06 #18798 από zx_jim
Απαντήθηκε από zx_jim στο θέμα Καμένο κεφάλι, καμένος AMSTRAD.

DAT-Alex έγραψε: To σημαντικότερο ειναι οτι κατάφερες να ξεκολήσεις τα παλιά τσιπάκια και τώρα.... ειναι piεce of cake να κολήσεις βάσεις για ομορφη και καθαρή δουλειά!

Οπως τα λέει ο Αλεξ! Το δύσκολο "έφυγε"... :headbang:

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.428 δευτερόλεπτα