Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
17/06/2014 11:16 #20658 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!
Καλημερα!

Τελικα η αγορα του ACA-500 αναβαλλεται (προς το παρον), λογω του οτι οι διαδικασιες "παιξιματος" των παιχνιδιων μεσω whdload δεν ειναι σε καμμια περιπτωση αυτο που ειχα φανταστει. Ισως βεβαια το ειχα φανταστει οπως με "βολευε", μια και θεωρουμαι εντελως ασχετος με αυτα τα πραγματα.

Θα ηθελα να ευχαριστησω πολυ τον mike απο το Amigahellas ο οποιος πραγματικα με βοηθησε και κυριως μου εξηγησε πολλα πραγματα, μπορω μαλιστα να πω οτι "ζηλευω" τις γνωσεις του γυρω απο τα θεματα της Amiga.

kerkyra2007 σε ευχαριστω κι εσενα παρα πολυ! Αν και μενουμε μακρυα, σε περιπτωση που θα μπορεσεις καποια στιγμη να "κουβαλησεις" το ACA σου και να το φερεις στην δικη μου Amiga, στειλε μου ενα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Και παλι ευχαριστω!

Σταυρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
18/06/2014 01:48 #20668 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!
Μήπως φίλε μου να επαιρνες υπόψιν σου αυτή την λύση.
cortexamigafloppydrive.wordpress.com/
Με 18€ απο ebay μαζί με τα μεταφορικά αγόρασα το disk και τον programmer και σε ενα παλιό στικακι που ειχα έβαλα όλη την συλλογή μου απο over 1000 παιχνίδια για την 500ρα χωρίς καμία μετατροπή η αγορα accelerator/Rom κλπ.
Υπάρχει με λίγα ευρώ παραπάνω και σε εξωτερικό κουτάκι που συνδέεται στο βυσμα του external drive χωρίς πραγματικα να πειραξεις ουτε μια βίδα. :shake:
Και πάνω απο ολα ειναι συμβατό με οποιοδήποτε version η μοντέλο.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
18/06/2014 10:26 #20673 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!

Pluto63 έγραψε: Μήπως φίλε μου να επαιρνες υπόψιν σου αυτή την λύση.
cortexamigafloppydrive.wordpress.com/
Με 18€ απο ebay μαζί με τα μεταφορικά αγόρασα το disk και τον programmer και σε ενα παλιό στικακι που ειχα έβαλα όλη την συλλογή μου απο over 1000 παιχνίδια για την 500ρα χωρίς καμία μετατροπή η αγορα accelerator/Rom κλπ.
Υπάρχει με λίγα ευρώ παραπάνω και σε εξωτερικό κουτάκι που συνδέεται στο βυσμα του external drive χωρίς πραγματικα να πειραξεις ουτε μια βίδα. :shake:
Και πάνω απο ολα ειναι συμβατό με οποιοδήποτε version η μοντέλο.

Καλη φαση φαινεται... Δεν βρηκα ομως link για το εξωτερικο που λες... (δεν θελω να ανοιξω την Amiga...)

• Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Heil Clive
Περισσότερα
19/06/2014 01:15 #20697 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!
Οριστε και το link...

www.ebay.co.uk/itm/NEW-Gotek-External-Dr...&hash=item19edb70554

Καλη συνέχεια.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill

• nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
19/06/2014 08:07 #20699 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!
Μάλλον αυτό θα εννοείς φίλε Pluto63
www.amibay.com/showthread.php?60771-GOTE...able&highlight=gotek

αλλά και αυτό που δίνεις στο ebay κάνει την δουλειά
Για το πρώτο μπορείτε να διαβάσετε και εδώ
www.retrocomputers.gr/forum/mastoremata-...otek-floppy-emulator

Εγώ το έχω και παίζει μια χαρά

• kerkyra2007
  • Το Άβαταρ του/της kerkyra2007
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Άπορος AmigaFun
Περισσότερα
19/06/2014 21:27 #20715 από kerkyra2007
Απαντήθηκε από kerkyra2007 στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!
Παιδιά προσέξατε τα requirements για τον αντάπτορα:

To use a Gotek drive attached to the adapter as a boot device you need Kickstart v2.0 or greater (Amiga models 500+, 600, 1200 or CD32) which will enable you to access the early boot menu by holding both mouse buttons down while starting the computer. In the early boot menu you will be able to select Df1: as the boot device. Please note that not all ADF files will boot from Df1: as they are programmed to boot from Df0: only.

AMIGA 1200 3.1 /BLIZZARD 1230/50/32 MB IDE/CF/HD/CD/LS120/ZIP100 / INDIVISION AGA MK2CR / COMMODORE MONITOR 1084 S / AMIGA MULTISCAN MONITOR / ATARI 520 STE 4MB TOS 1.06 /ICD ASCI2SCSI HD 6GBX2 /COSMOSEX-MICROCOSMOS/ COMMODORE 128D JIFFYDOS /COMMODORE 64C / 1541 ULTIMATE / ZX SPECTRUM 48+ DIVIDE+KEMPSTON/ ATARI 800XL / SIO2SD/ ORIC ATMOS Soon with Floppy interface ;)

• stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
23/06/2014 22:02 - 23/06/2014 22:03 #20870 από stabill
Λοιποοοον!!!! Τα νεωτερα για το θεμα εχουν ως εξης (τα αναφερω για οποιο φιλο θελει να αγορασει το συγκεκριμενο προϊον, το ACA 500 εχοντας μια Amiga 500)

H δικη μου Amiga ΔΕΝ μπορει να λειτουργησει με το ACA 500 διοτι οπως θα δειτε και στην φωτογραφια που επισυναπτω, εχει το ΠΑΛΙΟ Fat Agnus chip το οποιο δεν μπορει να δει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 512kb chip ram.

Με απλα λογια, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Οποια επεκταση μνημης και να "φορεθει", η chip ram ΔΕΝ θα "μεγαλωνει", οποτε δεν θα φορτωνει κανενα παιχνιδι.

Ολα τα παραπανω τα διαπιστωσα χαρη στον Γιαννη (kerkyra2007) ο οποιος ειχε την καλοσυνη να ερθει μεχρι το σπιτι μου, κουβαλωντας ολο το "βαρυ πυροβολικο"!!!

Προσοχη!!! Δεν αποκλειω την περιπτωση, κανοντας διαφορα "hardwar-ικα κολπα" να γινει η δουλεια, εγω ομως δεν το γνωριζω, ουτε ο Γιαννης...

Επαναλαμβανω, ολα αυτα τα αναφερω για οποιο φιλο ηθελε να αγορασει το ACA-500. Προσοχη μην την πατησετε, δεν ειναι ολες οι 500αρες ιδιες!!!

Περισσοτερες λεπτομερειες μπορει να αναφερει ο Γιαννης, αλλα ετσι κι αλλιως, η ουσια ειναι αυτη.

Γιαννη, σε ευχαριστω και δημοσια και χαρηκα που σε γνωρισα, ελπιζω να τα ξαναπουμε!!!
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kerkyra2007

• kerkyra2007
  • Το Άβαταρ του/της kerkyra2007
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Άπορος AmigaFun
Περισσότερα
23/06/2014 22:33 #20872 από kerkyra2007
Απαντήθηκε από kerkyra2007 στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!
Δυστυχώς φίλε Σταύρο δεν θέλει η 500άρα σου να συνεργαστεί.
θα ψάξω να βρώ αν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουμε τον agnus και μπορέσει να έχει την δυνατότητα να δεί 1 ΜΒ chip ram.
Από ότι έψαξα αν είναι η μητρική 4.Χ και κάτω ούτε αυτό δεν παίζει.
Πρέπει να σου πώ ότι είναι μονόδρομος το άνοιγμα για να βεβαιωθούμε τι version είναι η μητρική.
Θα σε κρατώ ενήμερο όπως και όλους τους φίλους

AMIGA 1200 3.1 /BLIZZARD 1230/50/32 MB IDE/CF/HD/CD/LS120/ZIP100 / INDIVISION AGA MK2CR / COMMODORE MONITOR 1084 S / AMIGA MULTISCAN MONITOR / ATARI 520 STE 4MB TOS 1.06 /ICD ASCI2SCSI HD 6GBX2 /COSMOSEX-MICROCOSMOS/ COMMODORE 128D JIFFYDOS /COMMODORE 64C / 1541 ULTIMATE / ZX SPECTRUM 48+ DIVIDE+KEMPSTON/ ATARI 800XL / SIO2SD/ ORIC ATMOS Soon with Floppy interface ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
24/06/2014 08:48 #20887 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Amiga 500... σκληρος δισκος τον 21ο αιωνα!!! HELP!!!
Μπράβο στο Γιάννη από εμένα για το ενδιαφέρον του για το "ρετροσυνάδελφο" :thumb: :thumb: :thumb:

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.406 δευτερόλεπτα