Οθόνη-Μετατροπέας για Retro Υπολογιστές
- kazas
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
Αν και βλέπω ότι αυτό που μου δείχνεις έχει μεταφορικά ~24 euro υποθέτω ότι κάτι τέτοιο :
με τελική τιμή 12€ θα με καλύψει.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
Προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Άρη, αλλα πάνω απο όλα είναι τι σηκώνει και η τσέπη σου φίλε kazasarislab έγραψε: Μια καλή λύση και "έτοιμη" αλλά λίγο πιο ακριβή είναι εδώ...
![]()
![]()
scart to vga
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- kazas
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
Αυτό εδώ λοιπον δεν το γλυτώνω ανεξάρτητα εάν θα επιλέξω την λύση του Άρη ή την λύση του Άκη.
- arislab
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 657
kazas έγραψε: Εάν έχω καταλάβει καλά η λύση που προτείνει ο Άρης δεν έχει είσοδο composite οποτε δεν με καλύπτει για τον ZX81.
Αυτό εδώ λοιπον δεν το γλυτώνω ανεξάρτητα εάν θα επιλέξω την λύση του Άρη ή την λύση του Άκη.
Αυτό που έχεις στο link χρησιμοποιώ και εγω για το zx81, γιατι το είχα αγοράσει πολύ παλιά και μου ξέμεινε. Το'χω τεστάρει στην έκθεση του περιστερίου, που ήταν 2 ημέρες ανοιχτός ο zx81 (φωτο) μου και στο σπιτι εχω συνδεσει το monitor που βλέπεις στην φωτο με αποκωδικοποιητή και το΄χω κάνει tv στην κουζίνα
Αν όμως αποφασίσεις ν'αγοράσεις 1 για όλα, σου προτείνω τον HD converter (που έγραψα πιο πάνω) ή του Άκη με θυληκό scart όμως, και να προσθέσεις αυτον τον ανταπτορα scart to RCA composite
..που δεν έχει και μεγάλο κόστος (πρόσεχε να είναι αμφίδρομο)
Αν όμως αποφασίσεις ν'αγοράσεις και τον converter που αναφέρεις στο link, προσεχε αυτό που αναφέρεις να είναι video to vga γιατί υπάρχει στο ebay και το ανάποδο που είναι πρακτικά αχρηστο (κατα τη γνώμη μου).
- kazas
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- arislab
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 657
kazas έγραψε: Αν είναι ετσι τοτε δεν έχει νόημα αυτό που δείχνω στο link. Μάλλον με βλέπω να καταλήγω στην λύση που πρότεινες.
...εκτός αν έχεις 2 οθόνες
οπότε θα είναι κάπως έτσι...το έφτιαξα για να το δείς.
βεβαια με την τροφοδοσία του converter ισως αντιμετωπίσεις κάποιο προβλημα, γιατι εμένα ηταν οριακά, αλλα με μια προέκταση scart λυνεται το πρόβλημα
..οποτε υπολόγισε ένα συνολικό κόστος γύρω στα 45€-47€.
- kazas
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
Ανοίγω ξανά αυτό το θέμα μιας και πριν από μερικές ημέρες μου ήρθε ο RGB TO VGA μετατροπέας αλλά ξέχασα να ζητήσω από τον πωλητή να συμπεριλάβει την φύσα που είναι σημειωμένη με κόκκινο.
Τώρα τι κάνω; Μπορώ να βρω τέτοια φύσα σε κατάστημα ηλεκτρονικών;
Αν όχι μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω την φύσα που είναι σημειωμένη με κίτρινο μιας συμπεριλαμβάνονταν στο πακέτο;
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
Φυσικά καινούργια 4:3 να βρείς να πάρεις είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο. Στη θέση σου θα έψαχνα για μεταχειρισμένη.
Εγώ χρησιμοποιώ τηλεόραση 4:3 bluesky 20'' και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, χωρίς να χρειάζομαι κάν μετατροπέα αφού διαθέτει ήδη εισόδους scart RGB, composite και VGA.
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
zxjim.blogspot.gr/2013/01/scart-to-vga.html
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- supacoopa
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 117
Μια LCD 4:3 τηλεοραση (οχι μονιτορ, καθως δεν θα εχει εισοδους composite video και scart) ειναι ισως η καλυτερη λυση.
Εχουν το σωστο καδρο, ετοιμες "vintage" εισοδους εικονας και χαμηλη αναλυση (συνηθως 800x600 ή το πολυ 1024x768) που ταιριαζει καλυτερα στα retro μηχανηματα.
Βεβαια οπως ειπε και ο GTSS, το καδρο 4:3 εχει εγκαταλειφθει στις τηλεορασεις και αρα υπαρχουν μονο μεταχειρισμενες.
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
Μια τηλεόραση 4:3 εκτός απο το σωστό ratio, θα διαθέτει και ενσωματωμένα ηχεία, κάτι ΠΑΡΑ πολύ βολικό για τη δουλειά που το θέλεις. Απο την άλλη τα περισσότερα μονιτορ δε διαθέτουν ηχεία.
- kazas
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
Άκη,
Το Sync στην φύσα που είναι σημειωμένη με κίτρινο είναι το S σωστά; Σε ρωτάω γιατί έχει και άλλες δύο (την VS Και την HS) που υποθέτω ότι είναι Vertical Sync και Hosrizontal Sync. Αυτές τις αφήνω ασύνδετες;
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/