Τι αποκτήσατε πρόσφατα?

• jimn
  • Το Άβαταρ του/της jimn
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
06/11/2018 21:16 #43299 από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Μας έχεις πεθάνει ρε Νεκτάριε με τα περιφερειακά σου
Καλορίζικο φυσικά :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• lelisjr
  • Το Άβαταρ του/της lelisjr
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
09/11/2018 12:42 #43331 από lelisjr
Απαντήθηκε από lelisjr στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Μόλις τα έσωσα από πέταμα στον κάδο! Το κινητό δεν το έσωσα... είναι δικό μου :P

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, ScorpioGr, sly*m, JIANOS

• george
  • Το Άβαταρ του/της george
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
09/11/2018 19:04 #43334 από george
Απαντήθηκε από george στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Καλορίζικα και καλοπαιχτα. Πού βρίσκεται αυτός ο καδος???? :-)

• ScorpioGr
  • Το Άβαταρ του/της ScorpioGr
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
09/11/2018 20:04 - 09/11/2018 20:05 #43335 από ScorpioGr
Απαντήθηκε από ScorpioGr στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Υπέροχα!!!!!!!!
Τα έσωσες!!!!!
Καλορίζικα!!!!

george έγραψε: Καλορίζικα και καλοπαιχτα. Πού βρίσκεται αυτός ο καδος???? :-)

Τον βλέπω να πηγαίνει να κατασκηνώνει δίπλα στον κάδο...... :P

Συνημμένο αρχείο:

Ένας κομπιούτερ με νίκησε κάποτε στο σκάκι, αλλά δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα μαζί μου στο kick boxing....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lelisjr

• george
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
09/11/2018 21:11 #43337 από george
Τον βλέπω να πηγαίνει να κατασκηνώνει δίπλα στον κάδο...... :P[/quote]

:yes: :yes: :yes:

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
09/11/2018 21:49 #43340 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Θα ήθελα να τονίσω κάτι δίνοντας πρώτα πολλά μπράβω στο αγαπήτο lelisjr.

Με το γεγονός ότι εμποδίζουμε ένα κομμάτι ηλεκτρονικών συσκευών να καταλήξει στους κάδους βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος. Δυστυχώς στην όμορφη χώρα μας ακόμα δεν έχουμε μια συλλογική παιδεία στην διαχείρηση της ανακύκλωσής πόσο μάλλον της πιό εξειδικευμένη της μορφή την ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Δεν ξέρω σε τι κάδο τα βρήκε ο φίλος μας αυτά αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν ήταν ο εξειδικευμένος κάδος που βρίσκετε σε πολλά, αλλά δυστυχώς ακόμα όχι σε αρκετά τουλάχιστόν ανάλογα με το πληθυσμό, σημεία. Με αποτέλεσμα όλες αυτές οι συσκευές να διαχειρίζονται σαν απλά υλικά (γυαλί, πλαστικό, μέταλο) ή ακόμα χειρότερα σαν απλά οικιακά απορρίματα και όχι με την κατάλληση διαδικασία που απαιτήται για τέτοιου είδους συσκευές έτσι ώστα τα τοξικά υλικά που πολλές φορές υπάρχουν σε αυτές να διαχειρίζονται σωστά. Αλλά και εάν όλα γινόταν σωστά γιατί να πετάξεις κάτι το οποίο ακόμα λειτουργεί ή θα λειτουργεί με μία απλή επίσκευή ή ακόμα απλά να το χρησιμοποιήσεις σαν πηγή ανταλλακτικών για άλλές ίδιες ή παρόμοιες συσκευές. Είναι γνωστό ότι η επαναχρησιμοποίηση των συσκευών έχει πολυ καλύτερα αποτελέσματα και στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία από το απλά να τα πετάξεις.

Αυτά για να αισθανομαστε και λίγο περίφανοι γι αυτό που κάνουμε και όχι μόνο χαρούμενοι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, kokkiklhs, lelisjr

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/11/2018 12:30 #43342 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Καλορίζικα και καλόπαιχτα lelisjr :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lelisjr

• Dark_Knight
  • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
10/11/2018 14:08 #43344 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?

JIANOS έγραψε: Θα ήθελα να τονίσω κάτι δίνοντας πρώτα πολλά μπράβω στο αγαπήτο lelisjr.

Με το γεγονός ότι εμποδίζουμε ένα κομμάτι ηλεκτρονικών συσκευών να καταλήξει στους κάδους βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος. Δυστυχώς στην όμορφη χώρα μας ακόμα δεν έχουμε μια συλλογική παιδεία στην διαχείρηση της ανακύκλωσής πόσο μάλλον της πιό εξειδικευμένη της μορφή την ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Δεν ξέρω σε τι κάδο τα βρήκε ο φίλος μας αυτά αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν ήταν ο εξειδικευμένος κάδος που βρίσκετε σε πολλά, αλλά δυστυχώς ακόμα όχι σε αρκετά τουλάχιστόν ανάλογα με το πληθυσμό, σημεία. Με αποτέλεσμα όλες αυτές οι συσκευές να διαχειρίζονται σαν απλά υλικά (γυαλί, πλαστικό, μέταλο) ή ακόμα χειρότερα σαν απλά οικιακά απορρίματα και όχι με την κατάλληση διαδικασία που απαιτήται για τέτοιου είδους συσκευές έτσι ώστα τα τοξικά υλικά που πολλές φορές υπάρχουν σε αυτές να διαχειρίζονται σωστά. Αλλά και εάν όλα γινόταν σωστά γιατί να πετάξεις κάτι το οποίο ακόμα λειτουργεί ή θα λειτουργεί με μία απλή επίσκευή ή ακόμα απλά να το χρησιμοποιήσεις σαν πηγή ανταλλακτικών για άλλές ίδιες ή παρόμοιες συσκευές. Είναι γνωστό ότι η επαναχρησιμοποίηση των συσκευών έχει πολυ καλύτερα αποτελέσματα και στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία από το απλά να τα πετάξεις.

Αυτά για να αισθανομαστε και λίγο περίφανοι γι αυτό που κάνουμε και όχι μόνο χαρούμενοι.

Πες τα χρυσοστομε, γιατι οταν το λεω εγω σε γνωστους μου νομιζουν οτι αστειευομαι!

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
11/11/2018 22:05 #43365 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Κατ' αρχήν πολύχρονος ο Νεκτάριος μιάς που γιόρταζε.....

Κατα δεύτερον επειδή είμαι νέος στην ομάδα και δεν έχω αφομοιώσει ακόμα μικρά ονόματα ποιός είναι ο Νεκτάριος και τι σχέση έχει με την Αίγινα?? Ρωτώ καθ' ότι αιγινήτης και εγώ....

• lelisjr
  • Το Άβαταρ του/της lelisjr
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
12/11/2018 11:44 #43368 από lelisjr
Απαντήθηκε από lelisjr στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Καλημέρα!

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να βουτήξω στον κάδο για να τα βγάλω αφού τα πήρα από τα χέρια μιας κοπέλας που θα τα πέταγε!

In the nick of time!!!!

Κατά τ'άλλα, προτείνω (σε όσους δεν το έχουν κάνει ήδη) να κινητοποιήσετε γνωστούς, φίλους και συναδέλφους στη δουλειά. Ενημερώστε τους ότι μπορείτε να τους απαλλάξετε από τη "σαβούρα"! Επιμείνετε! Θα δείτε ότι πολλοί έχουν παλιούς υπολογιστές στο πατρικό τους, ή παιχνιδομηχανές σε πατάρια που απλά δεν πετάνε γιατί τα έχουν ξεχάσει!

Έτσι έχω μαζέψει ήδη ένα PSONE, ένα commodore και τώρα περιμένω από μία συνάδελφο ένα 8086 PC.

To αστείο είναι ότι πολλοί θα σας ευχαριστήσουν κιόλας που τα πήρατε από την αποθήκη και έχουν χώρο να αποθηκεύσουν κι άλλη "σαβούρα"
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

• ScorpioGr
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
13/11/2018 01:24 - 13/11/2018 15:10 #43373 από ScorpioGr
To Νέο απόκτημα της Συλλογής μου!!! Sinclair ZX 81.

Ο ZX 81 είχε βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον ZX80 τόσο εσωτερικά αλλά και στην basic που προστέθηκαν καινούριες εντολές με τις ASN, ACS, ATN COS, EXP, INKEY$, PI, SGN, SIN SQR, INT, LEN, LN, TAN, VAL , COPY, DIM A$, FAST, FOR TO STEP, LLIST, LLIST n, LPRINT, PAUSE, PLOT, PRINT AT, PRINT TAB, SCROLL, SLOW, UNPLOT.! Το πληκτρολόγιο ήταν ακόμα διαμορφωμένο από πλαστική μεμβράνη, τα άσπρα χαμηλής ποιότητας πλαστικά αντικαταστάθηκαν με νέα βελτιωμένα μαύρα πλαστικά και έτσι ο ΖΧ 81 φαινόταν ποιο σοβαρός και ποιο ποιοτικός! Ο ZX81 περιείχε μόνο τέσσερα βασικά chip: τη ROM, τη CPU Z80A, τη μνήμη RAM 1K και το Ferranti chip! Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη στην αρχή της δεκαετίας του ’80. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται τώρα σε σύγχρονους Η/Υ ή Mac, έκαναν την πρώτη τους επαφή στον κόσμο των υπολογιστών με τον ZX 81. Η ανοδική πορεία της sinclair με τον ΖΧ 81 συνεχίστηκε ακόμα ποιο πολύ μπαίνοντας σχεδόν στα περισσότερα σπίτια και αποκτώντας αγοραστές που τον αγόραζαν και για επαγγελματική χρήση! Στις ΗΠΑ πωλήθηκε επίσης ως Timex Sinclair 1000. Αντικαταστάθηκε από το ZX-Spectrum.

Συνημμένο αρχείο:

Ένας κομπιούτερ με νίκησε κάποτε στο σκάκι, αλλά δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα μαζί μου στο kick boxing....
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

• george
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
13/11/2018 09:19 #43375 από george
Καλοριζικος καί καλοπαιχτος ο sinclair.

Ο εκτυπωτής είναι πρώτος....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ScorpioGr

• orfeas
  • Το Άβαταρ του/της orfeas
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
13/11/2018 14:42 - 14/11/2018 08:40 #43380 από orfeas
Απαντήθηκε από orfeas στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?

ScorpioGr έγραψε: To Νέο απόκτημα της Συλλογής μου!!! Sinclair ZX 81.

Το συνημμένο αρχείο δε βρέθηκε

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Καλησπέρα Δημήτρη,
Με γειά σου τα πράγματα.
Θα ήθελα να παρακαλέσω και εσένα και όλα τα υπόλοιπα παιδιά στο φόρουμ να μην χρησιμοποιείτε φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε άλλα sites ή φορουμς.
Φαντάζομαι το ίδιο θέλουμε να συμβαίνει και με εμάς. Δεν θα θέλαμε τις φωτογραφίες των μηχανημάτων μας να δημοσιεύονται σε άλλα φόρουμς.
Εδώ είναι το RetroComputers.gr και θα πρέπει να το τονίζουμε ... εάν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα σοβαρό φόρουμ.
Καλή συνέχεια σε όλους ... :)

• ScorpioGr
  • Premium Member
  • Premium Member
Περισσότερα
13/11/2018 15:13 - 14/11/2018 08:42 #43381 από ScorpioGr

orfeas έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Καλησπέρα Δημήτρη,
Με γειά σου τα πράγματα.
Θα ήθελα να παρακαλέσω και εσένα και όλα τα υπόλοιπα παιδιά στο φόρουμ να μην χρησιμοποιείτε φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε άλλα sites ή φορουμς.
Φαντάζομαι το ίδιο θέλουμε να συμβαίνει και με εμάς. Δεν θα θέλαμε τις φωτογραφίες των μηχανημάτων μας να δημοσιεύονται σε άλλα φόρουμς.
Εδώ είναι το RetroComputers.gr και θα πρέπει να το τονίζουμε ... εάν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα σοβαρό φόρουμ.
Καλή συνέχεια σε όλους ... :)

Καλησπέρα φίλε Ορφέα!!!
Απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.....!!!!! :thumbup:
Συγνώμη εκ μέρους μου και το διορθώνω αμέσως..... :oops:
έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο....

Συνημμένο αρχείο:

• kokkiklhs
  • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
13/11/2018 16:28 #43383 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
Συνονόματε με γειά!!
Γράψε μου το e-mail σου με ΠΜ, να σου στείλω δωράκι για τον Zeddy σου!
;)

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.509 δευτερόλεπτα